επιλογη ηχειων

Reaction score
0
καλησπερα σε ολους, θα ηθελα τη γνωμη σας για τα νεα μου ηχεια. οι επιλογες μεχρι στιγμης ειναι: audio physic sitara, triangle antal anniversary edition, spl audio armonia, system audio mantra 60. o χωρος μου ειναι 40 τ.μ και το υπολοιπο συστημα αποτελειται απο: TAC 834 ενισχυτης, NORDOST BLUE HEAVEN καλωδια, CLEAR AUDIO CONCEPT πικαπ.το budget ειναι 2000 ευρω περιπου. καθε προταση δεκτη ευχαριστω.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.994
Απάντηση: επιλογη ηχειων

Ναι μεν το δωμάτιο αριθμεί 40 τετραγωνικά, αλλά μέγιστη σημασία έχει, από πόση απόσταση θα ακούς τα ηχεία. Πόση είναι αυτή η απόσταση;

Reaction score
4.250

To Armonia το 1 η το 2? Γιατι κακως κατ ατην αποψη μου ο κατασκευαστης ονομασε το καινουριο του ηχειο Armonia 2. Κι αυτο δεν εχει να κανει με την ηχητικη ταυτοτητα αλλα το 1 ηταν ενα θηρια των 70 κιλων και το καινουριο ειναι στο 1/3!!. Επομενως το σωστο θα ηταν καπως αλιως να λεγοταν.

Το Αρμονια 1 το εχω, για τον χωρο που σκοπευεις να το βαλεις μια χαρα ειναι. Τον ενισχυτη σου δεν τον ξερω. Ειναι ευκολο σαν οδηγηση (95 db ευαισθησια) και το 12ιτσο γουφερ μια χαρα τα παει.

Reaction score
0

ο ενισχυτης(tac 834) ειναι λοαμπατος 89 db ευαισθησια, 2χ 85 watt rms ειναι vincent ουσιαστικα. η θυγατρικη της που ασχολειται με λαμπατους-vincent-tac.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.994

η αποσταση ειναι περιπου 4 μετρα
Τέσσερα μέτρα! Η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, οπότε χρειάζονται μεγάλα μεγάφωνα για τις χαμηλές συχνότητες. Τα Sitara και τα System Audio απλώς διάγραψέ τα από τη λίστα σου. Αναζήτησε ηχεία με τουλάχιστον τρία 6,5άρια ή δύο 8άρια γούφερ. Ο,τιδήποτε λιγώτερο θα σε απογοητεύσει.

Reaction score
4.250

Τα SPL που αναφερεις δεν κανουν 2.000 αλλα 4.800!

Reaction score
0

εννοεις οτι χρειαζονται περισσοτερη δυναμη απο τον ενισχυτη για να οδηγηθουν σωστα? η οτι χρειαζομαι πιο δυνατα ηχεια

Reaction score
4.250

εννοεις οτι χρειαζονται περισσοτερη δυναμη απο τον ενισχυτη για να οδηγηθουν σωστα? η οτι χρειαζομαι πιο δυνατα ηχεια
Ο ενισχυτης μαλλον θα τους πεσει λιγος.

Reaction score
3.967

Περίπου τα μισά θα βγάζουν.

Δεν είναι λίγα όμως για να οδηγήσουν ικανοποιητικά αρκετά ηχεία της αγοράς.

Ανάλογα βέβαια με την ποιότητα των μτσχτων, θα πάρει αρκετή ισχύ παραπάνω αν τοποθετήσει ΚΤ 120.

Reaction score
4

οντως αυτο πρεπει να ειναι καλη περιπτωση, πολυ θα θελα να το ακουσω κι εγω αληθεια. το εχει κανεις ακουσει?

Reaction score
5

Θα σου πρότεινα να ακούσεις σε αυτήν την κατηγορία τιμής τα chario pegasus.
Χωρίς να έχω ακούσει τόνους από ηχεία τα συγκεκριμένα τα έχω και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Μηδενικό "τσίριγμα" στις υψηλές (ιταλικό δηλαδή) και γεμάτο τονικό μπάσο. Πολύ καλό και στις μεσαίες αν και εκεί μπορείς να πας σε καλύτερα αποτελέσματα με μεγαλύτερο όμως budget.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7