ερωτηση για Harman Kardon 255

Reaction score
205
εχω εδω και εναν χρονο τον Harman Kardon 255 , προσφατα αγορασα και περιμενω μια τηλεοραση 55' LG CINEMA 3D
Μεχρι τωρα το HTPC, dreambox και PS3 τα συνεδεα στις HDMI του ενισχυτη και απο την εξοδο HDMI του εδεινα σε TV και projector...

Επειδη δεν γνωριζω θελω να ρωτησω τα εξεις, πλεον υπαρχουν στην αγορα ενισχυτες 3D. o δικος μου δεν ειναι 3D, αυτο σημαινει πως αν συνδεθει με το HTPC και βαλω να παιξει blueray 3D ταινια δεν θα την παιξει και θα πρεπει να αγορασω νεο ενισχυτη που ειναι 3D???

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Απάντηση: ερωτηση για Harman Kardon 255

Λογικά ναι.Κάνε όμως μια δοκιμή μήπως και περνάει το σήμα.

Reaction score
205

δηλαδη μαλον θα μου παει αχρηστος αυτος ο ενισχυτης και τα 500+ ευρω που εδωσα....

ηλπιζα το 3D στους ενισχυτες να ειχε να κανει με 3D προτυπα ηχου και οχι με εικονα.

τωρα οικονομικος και 3D ενισχυτης υπαρχει?

ΕΔΙΤ:Λογικα αν συνδεθει το HTPC με HDMI απευθιας στην 3D Tv και για ηχο συδεσω το HTPC η το PS3 με τον ενισχυτη με optical , δεν θα εχω 3D???

Reaction score
1

Γιατί να σου πάει άχρηστος ; Δώσε το σήμα με ένα σπλιτεράκι ξεχωριστά από το player στην τηλεόραση να έχεις 3D εικόνα και τον ήχο στον ενισχυτή.Πρόσεξε όμως το σπλιτεράκι να περνάει το πρότυπο HDMI 1.4 ! Κάνε μιά δοκιμή όμως πρώτα μήπως και περνάει το σήμα 3D δεν ξέρεις καμιά φορά...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Λογικα αν συνδεθει το HTPC με HDMI απευθιας στην 3D Tv και για ηχο συδεσω το HTPC η το PS3 με τον ενισχυτη με optical , δεν θα εχω 3D???
Εικόνα θα έχεις φυσικά όπως και ήχο.Απλά ο ήχος δεν θα είναι DTS-MA αλλά το απλό DTS.Δοκίμασε το και κρίνεις αν χρειάζεται να αλλάξεις ενισχυτή.

Reaction score
205

Γιατί να σου πάει άχρηστος ; Δώσε το σήμα με ένα σπλιτεράκι ξεχωριστά από το player στην τηλεόραση να έχεις 3D εικόνα και τον ήχο στον ενισχυτή.Πρόσεξε όμως το σπλιτεράκι να περνάει το πρότυπο HDMI 1.4 ! Κάνε μιά δοκιμή όμως πρώτα μήπως και περνάει το σήμα 3D δεν ξέρεις καμιά φορά...
αυτο με το σπλιτερακι μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο? ακομα και αν παρω σπλιτερακι με hdmi 1,4 , οταν συνδεθει το σπλιτερακι με την hdmi του ενισχυτη που εχει hdmi 1.3, το αποτελεσμα δεν θα ειναι το ιδιο?

Reaction score
1

αυτο με το σπλιτερακι μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο? ακομα και αν παρω σπλιτερακι με hdmi 1,4 , οταν συνδεθει το σπλιτερακι με την hdmi του ενισχυτη που εχει hdmi 1.3, το αποτελεσμα δεν θα ειναι το ιδιο?
Μη μπερδεύεσαι ! Την εικόνα θα στέλνεις στην τηλεόραση (εκεί θες 1.4 για το 3D) για τον HD ήχο κάνει και το 1.3...με λίγα λόγια το σπλιτεράκι το συνδέεις όπως σου είπα στην έξοδο του player και από τις δύο εξόδους του σπλίτερ στέλνεις ένα HDMI καλώδιο στη τηλεόραση και άλλο ένα στον ενισχυτή για τον ήχο...

Reaction score
205

οκ τωρα καταλαβα περιπου τι να κανω. απλα φανταζομαι θα θελει ναποιες ρυθμισεις να κανω στον ενισχυτη ωστε απο την hdmi να δεινει μονο τον ηχο και οχι την εικονα σωστα?

ποιο σπλιτερακι να αγορασω? σε τι τιμες ειναι αυτα περιπου?

Reaction score
313

Πρώτα από όλα, όπως σου έγραψαν και όλοι οι προηγούμενοι φίλοι, δοκίμασε μήπως και περνάει το 3D σήμα μέσω του ενισχυτή προς την τηλεόραση.

Αν δεν περνά, τότε...

...απλα φανταζομαι θα θελει καποιες ρυθμισεις να κανω στον ενισχυτη ωστε απο την hdmi να δεινει μονο τον ηχο και οχι την εικονα σωστα?...
...όχι, δε θα χρειαστείς κάτι τέτοιο. Δε θα αναγνωρίζει την εικόνα ούτως η άλλως!

Reaction score
205

μια ερωτηση ακομα για τον ενισχυτη , εχει 3 εισοδους hdmi και 1 hdmi εξοδο, επειδη θελω να στελνω και στην tv αλλα και στον προυζεκτορα, χωρις να αλλαζω συννεχεια καλωδια υπαρχει καποια λυση? Αν αγορασω ενα hdmi splitter σαν αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751945

θα στελνει εικονα και στα 2 ταυτοχρονα ? οποιο ειναι καθε φορα ανοιχτο? η θα μπερδευετε και δεν θα δουλευει καθολου?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Όχι δεν κάνει αυτό.
Θες splitter 1.4 που να έχεις 3 εξόδους.Μια για την tv,μια για τον projector και μια για τον ενισχυτή.

Reaction score
205

Υπάρχει κάποιο εώς 30 ευρω; Απο eBay κάποιο μοντέλο ;

Reaction score
205

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

μόνο το 1ο φαινεται να περνάει 3d.

Reaction score
0

Έπαθα τα ίδια πέρσυ με την 3D samsung που αγόρασα κ τον εν λόγω ενισχυτή.

Το μοντέλο αυτό του ενισχυτή δε κάνει passthrough και τα DSPs του δεν αναβαθμίζονται με firmware έτσι ώστε να περνάει κ το 3D. Upgrade μπορείς να κάνεις από τον 260/ 360 και μετά (επόμενα μοντέλα), μπές στην ιστοσελίδα της Harman και θα καταλάβεις, έχει και τα upgrades τους έτοιμα.

Επομένως:

1. Είτε κάνεις αυτό που είπαν τα παιδιά με το 3D HDMI spliterάκι και παραμένεις με μιά HDMI συνδεδεμένη από την έξοδο του ενισχυτή στην τηλεόραση ή τον προτζέκτορά σου,

2. Είτε συνδέεις το player (PS3) αμπευθείας σε μια συγκεκριμένη HDMI στην τηλεόραση και τον ήχο μέσω οπτικής στον ενισχυτή και έχεις 3D στη τηλεόραση (αλλά σκέτο DTS ήχο στον ενισχυτή),

3. Είτε κατεβάζεις τις ταινίες σου κ τις παίζεις είτε διαδυκτιακά, είτε μέσω usb κατευθείαν από την tv σου.

Για να είμαι ειλικρινής εγώ κάνω το 3ο και ενισχυτή ακόμα δεν έχω αλλάξει.
Εντάξει είδα 2-3 BlueRays 3D και μετά απλά άρχισα να κατεβάζω είτε σε split l-r mode είτε σε pure 3D, η samsung μετά αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.
Υπόψη έτσι ο ήχος έτσι είναι πάντα στη καλύτερη DTS λόγω του ότι η τηλεόραση δεν έχει άλλη έξοδο εκτός από optical και φυσικά έχω διαφορετικά HDMI για κάθε πηγή (ps3, appleTV, κτλ)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.666
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@