εσωτερικα καναλια για καλωδια ηχείων

Reaction score
54
Απορία...
Ειχα πει στο κατασκευαστη του διαμερισματος μου να μου κανει δυο εσωτερικα κανάλια για τα surround ηχεια.
Τα κανάλια εχουν γίνει, το σπίτι εχει βαφτει, είναι ενα μήνα πριν τη παράδοση και απο όσο βλέπω στα κανάλια εχουν μπει καποια καλώδια που ούτε καν ξέρω τι είναι(με ηλεκτρολογικα μοιαζουν). :shock:
Στη περίπτωση αυτη τι γίνεται; Μπορω να περάσω τα δικα μου καλώδια; Η θα επρεπε να το εχω πει απο την αρχη;

Reaction score
14
αν τα κανάλια είναι σε μια ευθείακαι δεν εχουν κουτί διακλαδωσης κάπου, αυτό είναι διαδικασία 5 λεπτών για τον ηλεκτρολόγο να τραβήξει και με την ατσαλίνα να περάσει τα νέα αυτά που θές.

αν πάλι εχει κουτιά διακλάδωσης αλλά στην διακλαδωση δεν εχει εννώσει τα καλώδια, τότε πάλι είναι ευκολο καθώς δένει στην μία ακρη τα νεα καλώδια και τραβαει τα παλια που ενεργούν σαν ατσαλίνα.

Αν πάλι εχει εννωση στην διακλαδωση και πάλι γίνεται αλλά να εχεις τον μπογιατζή σου ευχαιρο για μερεμέτι.

Reaction score
0
Αν τα καλώδια έχουν ενώσεις στα κουτιά, καλύτερα είναι να τα αλλάξεις.
Πες στον μπογιατζή πρώτα να βάψει το καπάκι και μετά να το τοποθετήσεις,
έτσι αν θέλεις να το ανοίξεις κάποια στιγμή αργότερα δεν θα χρειαστεί μερεμέτι.

Reaction score
6
Τα κανάλια από που οδεύουν;; Στους τοίχους ή από το πάτωμα; Εάν είναι στους τοίχους μοπρεί να γίνει αυτό που είπαν οι προλαλήσαντες. Εάν είναι από το πάτωμα (όπως της κεραίας) κσι ο ηλεκτρολόγος κάνει "εργολαβική δουλειά" τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Δοκίμασε να τραβήξεις την μία άκρη του καλωδίου να δείς εάν "περπατάει" το καλώδιο, έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσεις για ατσαλίνα για να περάσεις το καινούργιο καλώδιο.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.482
Members
38.187