ηχεια και χωρος

D

deleted user 10898

Guest
το σαλονι μου εχει διαστασεις 4χ8 μετρα.
τα ηχεια θα μπουν στην ακρη της μεγαλης διαστασης. αρα το σαλονι θα εχει τον χωρο ακροασης 4χ4 μετρα (περιπου) και 4χ4μετρα διπλα του κενα (τραπεζαρια) (οχι ΔΕΝ μπορω να χωρισω το σαλονι με γυψοσανίδα!)
απο δικές σας εμπειρίες ηχειa που θα γεμίζουν τον χώρο αλλά και θα χάνονται σε αυτόν θα μπορουσε να είναι...

1)βιβλιοθηκης (με ισως σαμπ εαν καταφέρουμε το ταίριασμα)
2)δαπέδου με 1 η 2 γουφερ
3)δαπέδου με 3 γουφερ
4)ML purity

εχει αρχισει και με τραβάει η κλασσικη (συμφωνική κλπ) με τροπο που δεν το περιμενα (ημουν του εντεχνου ελληνικου...) και η γυναικα ακουει ροκ/ηλεκτρονικη ολη μερα....

ευχαριστω πολυ....

D

deleted user 10898

Guest
αντε ρε παιδια βοηθατε λιγο..
να το κανω πιο συγκεκριμενο το ερωτημα...
υπαρχει περιπτωση στο χωρο που περιεγραψα, τα ηχεια που μου αρεσουν και ειναι τριδρομα με 3γουφερ,1μιντ,1τ να ειναι υπερβολικα?
να μην χανονται πχ στον χωρο η σε λιγο μεγαλυτερες εντασεις να αρχιζουν τα ευτραπελα?
ευχαριστω
Νικος

Reaction score
15.469
Μαλλον υπερβολικα.Ενα ηχειο 2,5 δρομων (και με μεγαλη ποικιλια στην αγορα) νομιζω θα σε φτιαξει καλυτερα.Εχω παρομοιο ζευγαρι και με καλυπτει ηχητικα και σε χαμηλες εντασεις κι εκανα και παρτυ με δαυτα.Τα μουσικα μου γουστα περικλειουν τις προτιμησεις σας ως ζευγους.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.470
Νίκο, το μέγεθος των ηχείων είναι συνάρτηση της στάθμης που απαιτείται στις χαμηλές συχνότητες, και η στάθμη με τη σειρά της εξαρτάται από την απόσταση ακρόασης. Το πόσο «γεμίζουν» τα ηχεία στη θέση ακρόασης εξαρτάται από την απόστασή τους από τον ακροατή, κι ας είναι το υπόλοιπο δωμάτιο 200 τετραγωνικά. Σε χώρο 4x4 η απόσταση ακρόασης φαντάζομαι θα είναι κάπου 2,5 μέτρα, οπότε επαρκεί ένα καλό δίδρομο με 8άρι woofer.

D

deleted user 10898

Guest
Νίκο, το μέγεθος των ηχείων είναι συνάρτηση της στάθμης που απαιτείται στις χαμηλές συχνότητες, και η στάθμη με τη σειρά της εξαρτάται από την απόσταση ακρόασης. Το πόσο «γεμίζουν» τα ηχεία στη θέση ακρόασης εξαρτάται από την απόστασή τους από τον ακροατή, κι ας είναι το υπόλοιπο δωμάτιο 200 τετραγωνικά. Σε χώρο 4x4 η απόσταση ακρόασης φαντάζομαι θα είναι κάπου 2,5 μέτρα, οπότε επαρκεί ένα καλό δίδρομο με 8άρι woofer.
ευχαριστω πααρα πολυ κυριε κκ. μεχρι τωρα ακουσα ηχεια σε αρκετους χωρους με αποτελεσμα να μην εχω καποια συγκεκριμενη αντιληψη για το πως "καθεται" ενα μικρο η μεγαλο ηχειο σε ενα μικρο η μεγαλο χωρο. ησασταν ομως πολυ κατατοπιστικος και νομιζω αρχισα να καταλαβαινω τι παιζει...
μηπως υπαρχουν και προτασεις στο μπατζετ μου?
και παλι ευχαριστω
Νικος

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.127
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam