ηχοσυστημα σε renault captur evolution 2024

Μηνύματα
1.708
Reaction score
1.550
Ψάχνομαι για ηχητική αναβάθμιση στο εν λόγω όχημα. Το συνολικό budget θα ειναι της τάξης των δυο χιλιάδων. Λογικά βλέπω για πολυκαναλο με dsp, δυνατότητα επιλογής μεταξύ των ρυθμίσεων, αν ειναι δυνατό και άμεση επικοινωνία μέσω bt για να αποφεύγω τις εξόδους ηχείων της μαμισιας πηγής (αν και εκεί με προβληματίζει το γεγονός οτι λογικά θα χάνω τις κλήσεις, τις οδηγίες του GPS κλπ), δυο σετ ηχείων και για μπρος πίσω και λογικά ένα τουλάχιστον sub, κατά προτίμηση κάτω απο το κάθισμα του οδηγού.

Κατευθύνομαι για αρχή στον ενισχυτή και τα μπροστινά ηχεία. το sub και τα πίσω σε επομενη φαση.

Μου έχουν προταθεί ο match up 6 dsp και τα ground zero uranium se (μαλλον σε ενεργη διαταξη για να τα σπρωχνει σωστα ο ενισχυτης), μαζί με το extra remote για δυνατότητα επιλογής προγράμματος dsp.
Μένω σε αυτά για αρχή ή υπαρχει κάτι καλύτερο σε αντίστοιχο κόστος? απο sub σε ενεργό (ο ενισχυτής έχει rca out και trigger) τι κοιτάζω? Με προβληματίζουν και τα πίσω ηχεία. αν παψ σε αντίστοιχης σειράς, θα μπορεί να τα σπρώξει ο ενισχυτής με τα δυο επιπλέον κανάλια του? Είναι κανεις εξοικιωμενος με το περιβάλλον της audiotec fischer? έχει επαρκείς ρυθμίσεις για κροσαρισμα, amp assign κλπ?
 

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Μηνύματα
2.299
Reaction score
870
Καλημέρα, είναι σωστή η επιλογή που προανέφερες. Ηχεία μπροστά και sub. Μόνο που το sub καλό θα ήταν να είναι παθητικό!!!
Ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι η εργοστασιακή πηγή, έχει τα υπέρ ΒΤ GPS, αλλά ο ήχος της είναι κάτω του μετρίου.
Μία λύση οθόνης με έξοδο optical θα ήταν καλή περίπτωση μιας και οι ενισχυτές με DSP έχουν είσοδο optical.
 

Μηνύματα
1.708
Reaction score
1.550
Νομίζω οτι καταλήξαμε στην προσθήκη του extra bt module.
και μονο για τη δυνατότητα επικοινωνίας με τη μοναδα που θα "θαφτει" καπου στο ταμπλό αξίζει.
τώρα, το θεμα ειναι κυρίως οι κλήσεις. νομίζω οτι υπαρχει η χαζή δυνατότητα προσθήκης επιπλέον μικροφωνου.
 

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
5.048
Reaction score
11.554

Infinite Baffle magic και σε αυτοκίνητο... μόνο που θέλει λίγο κόψιμο λαμαρίνας ;-)
 

Μηνύματα
17.821
Reaction score
25.693
Μία λύση οθόνης με έξοδο optical θα ήταν καλή περίπτωση μιας και οι ενισχυτές με DSP έχουν είσοδο optical.
το κακό με αυτές είναι η έλλειψη χειορισμού volume από την πηγή και τα χειριστήρια τιμονιού.
αν πειράξεις volume απο πηγή με οπτική έξοδο υποβιβάζεις τα bits στο σήμα εξόδου και χάνεται σημαντική πληροφορία σε χαμηλές εντάσεις κυρίως μικροδυναμικά κλπ.
αν την περιάξεις στο dsp είναι αδύνατον να το συνδιάσεις με τα χειρηστήρια τιμονιού.
το ηχητικό αποτέλεσμα είναι άρτιο αλλά η πρακτικότητα στην καθημερινότητα σε ένα κινούμενο όχημα μηδέν.

έφυγα εντελώς από λύσεις BT/optical μεταξύ πηγής και dsp για αυτόν τον λόγο. δεν είναι δυνατόν το 2025 (ούτε καν το 2022) να χρειάζεσαι εξωτερικό χειριστήριο volume στο αυτοκίνητο.
σε επίπεδο emma βλέπω προσπάθειες χρήσης χειριστηρίων τιμονιού για το master volume , αλλά όλες σε επίπεδο diy και όχι εμπορικά διαθέσιμες.
υπάρχουν και οθόνες με πολύ καλές αναλογικές εξόδους πλέον, λίγες στιγμές θα σου λειψει μια οπτική.
 

Μηνύματα
1.708
Reaction score
1.550
λοιπόν, apparently υπαρχει λύση, η οποία δόθηκε απο τον αντιπρόσωπο που του την έδωσε πελάτης (αν ειναι κάποιος απο εδω ας σηκώσει χερι) και λέγεται aawireless 2. στέλνει Android carplay στην οθονη και ταυτόχρονα αφήνει τον ήχο να πηγαίνει μεσω bt απευθείας στο bt module του ενισχυτή.
Σήμερα παρέλαβα. είχα τραγική εμπειρία όταν έφυγα καθώς ενώ είχε συνδεθεί αρχικά μετά είχε μουλαρώσει . έφυγα απο το μαγαζί χωρις εικόνα χαρτών στην οθονη του αυτοκινήτου και με ήχο μεσω αυτής. οτι να ναι. στο σπίτι, με ψυχραιμία όλα λύθηκαν.
μπήκε και το 10ιντσο compact παθητικό downfiring subακι της helix να κλείσει το σετ.
οκ. άλλο level. επιτέλους εικόνα. και γκάζι. και μπορώ να υπομείνω στωικά τα 100 κινουμενα απο υγραεριο άλογα του αυτοκινήτου.
οκ. δεν έχει σχέση το σύστημα σε λεπτομέρεια, χροιές κλπ με το σπιτικό σύστημα ή με το σύστημα ακουστικών για το δρόμο αλλα για αυτοκινήτου ειναι πραγματικά εμπειρία η μετά μουσικής οδήγηση.
εξεπλάγην. ευχάριστα.
 


Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Μηνύματα
3.043.254
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop
Top