θα αντέξει ο τοίχος?

Reaction score
0
Πλησιάζει η ώρα που θα αγοράσω μια lcd 37 για τοποθέτηση στον τοίχο και έχω το εξής πρόβλημα: ο τοίχος στον οποίο θέλω να την βάλω είναι μονότουβλος (έχει μια σέιρα τουβλα και απο πίσω μόνωση γιατι είναι πάνω από το τζάκι) και ενώ η θερμότητα δεν με απασχολεί , ανησυχώ μήπως ο τοίχος δεν αντέξει τις ροπές και το βάρος και βρεθώ προ εκπλήξεων!!. Όλες οι άλλες θέσεις δεν με ικανοποιούν αισθητικά και αν δεν μπορέσω να την βάλω εκεί ίσως να μην βάλω καθόλου.
Όποιος έχει εμπειρία ή γνώσεις ας βοηθήσει παρακαλώ.
Ευχαριστώ.

Reaction score
14
δύσκολο να σου πούμε, και καλό το ερώτημα σου...!

Μονή σειρά... μμμ τι βάρος εχει η βάση + ΤιΒί? 18+3= 21 κιλά περίπου???

Αν μοιράσεις το πιάσιμο της βάσης με πολλές βίδες, δηλαδή τουλάχιστον 8 ή 10 ούπατ, ίσως το ολικό στρές που θα δώσεις ανά τετραγωνικό εκατοστό να είναι πολυ λιγοτερο και να μετριάσεις το πιθανό πρόβλημα.

Αν εχεις εικόνα της βάσης της LCD θα μας βοηθούσες λίγο, διαστάσεις βάρος κλπ

Επίσης βάρος της Τιβί

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Δεν ξέρω τη μορφή της βάσης, ούτε κατά πόσον αυτό που προτείνω είναι στυλιστικά επιθυμητό στο συγκεκριμένο χώρο, μια και σε απασχολεί και ο παράγοντας αισθητική, αλλά μια λύση που μειώνει κατά πολύ το βάρος που θα φέρεται από τον τοίχο είναι και η βοηθητική χρήση συρματόσχοινων από την οροφή στη βάση. Έχω δει εφαρμογές αυτής της λύσης, η οποία παράλληλα μπορεί να αποδειχτεί και μια εντυπωσιακή διακοσμητική παρέμβαση αν συνδυαστεί και με τη χρήση κάθετων διακοσμητικών στοιχείων στον τοίχο, που ελαφραίνουν την εικόνα του "κρεμάσματος".

Reaction score
5
Δηλαδη θα τη βαλεις πανω απο το τζακι; θα βολευει να βλεπεις;
Θα σου προτεινα να βρεις αλλη θεση περισσοτερο λογο θερμοτητας και υψους της TV (δεν ειναι διακοσμητικο, πρεπει να βλεπεις σωστα), παρα λογω τοιχου...
Ο τοιχος ειναι καθετος ή κεκλιμενος;

Reaction score
0
well καθε ουπα αντεχει το βαρος του επι 10 δηλαδη ενα ουπα 8 mm αντεχει 80 κιλα ,Αξιζει βεβαια να πω πως το ουπα θα εχει πιασει σωστα .Ετσι εχουν τα πραγματα για την ωρα

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!!
Η βάση ζυγίζει 12 κιλά και άλλα 25 η τηλεόραση.
Τα συρματόσχοινα δεν αρέσουν στην γυναίκα.
Ο τοίχος είναι κάθετος και έχει στα άκρα δύο προεξοχές ,σκαλοπατακια προς τα έξω σαν διακόσμηση. Η ακρείανη σειρά των τούβλων έχει μεγαλύτερη αντοχή αλλά δεν έχω βρεί βάση να πιάνει στα πλαγια, η αποστάση των εσοχών από μέσα προς τα έξω είναι 104,112,120 πόντους ενώ το βάθος στο μέγιστο ειναι 19.
Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά μετακομίζω και καταλαβαίνετε.

minas

Πισιά
Reaction score
3.934
argiris said:
well καθε ουπα αντεχει το βαρος του επι 10 δηλαδη ενα ουπα 8 mm αντεχει 80 κιλα ,Αξιζει βεβαια να πω πως το ουπα θα εχει πιασει σωστα .Ετσι εχουν τα πραγματα για την ωρα
Το ούπα μπορεί να αντέξει, αλλά αν πέσει ο τοίχος, τι να το κάνεις :wink:

Reaction score
0
αν εκει που θα πιασει το ουπα ειναι τουβλο δεν εχεις προβλημα στα τουβλα κρεμανε κλιματιστικα

Reaction score
0
Εγω εχω κρεμασει τηνν τηλεοραση σε γυψοσανιδα παχουσ 6 ποντων και δεν εχει αναγκη . Βεβαια εχει και την λαμαρινα απο κατω που βαζουν στις γυψοκατασκευες.

Δεν θα εχεις προβλημα πραγματικα αν χρησιμοποιησεις τις σωστες βιδες . Δεν Ξερω σε τι κατασταση ειναι το τζακι σου ειναι βαμενο?
Αν δεν ειναι μπορεις να βαλεις μια οριζοντια κολονα απο την μια ακρη στην αλλη μεσα στο τουβλο και εκει να βιδωσεις τις βιδες .

Βεβαια αν καμια φορα σου καπνισει το τζακι θα τρεχεις και δεν θα φτανεις για να μην σου καπνισει η τηλεοραση.

Υπαρχουν πολλη ωραιες βασεις που πιστευω θα βρεις κατι καλυτερο απο το να την κρεμασεις πανω απο το τζακι οχι επειδη δεν θα αντεξει αλλα για πολλους αλλους λογους που αναφερθηκαν .

Staff online

• spylab
    Shalom
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.482