οικονομικό sub για σαλόνι

Reaction score
1
Γεια σας
Με ενδιαφέρει η αγορά (κάτω των 200 ευρώ) ενός σαμπ για το σαλόνι μου. Ακούω περισσότερο μουσική.
Το σαλόνι είναι 12 τμ, με ενισχυτή denon x2800 (7.1), ηχεία μπροστινά monitor audio rs6.
Άλλος περιορισμός είναι ότι θα ήθελα να μην είναι μεγάλος σε όγκο.

ευχαριστώ

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.328
Καλημέρα. Έχω πάρει το presonus eris sub8 και είναι αρκετά καλό για το γραφείο μου που είναι περίπου στο μέγεθος του σαλονιού σου. Εγω ακουω κοντα nearfield σε χαμηλες εντασεις. Ωστόσο είναι μικρό το οκταρακι και θα ζοριστεί σε μεγάλες εντάσεις να καλύψει το χωρο αλλά ειναι επώνυμο. Μετά πας σε μεταχειρισμένο ή σε φθηνο κινέζικο.

Τιμή για το presonus τα 199 ευρώ.

Reaction score
1
Καλημέρα. Έχω πάρει το presonus eris sub8 και είναι αρκετά καλό για το γραφείο μου που είναι περίπου στο μέγεθος του σαλονιού σου. Εγω ακουω κοντα nearfield σε χαμηλες εντασεις. Ωστόσο είναι μικρό το οκταρακι και θα ζοριστεί σε μεγάλες εντάσεις να καλύψει το χωρο αλλά ειναι επώνυμο. Μετά πας σε μεταχειρισμένο ή σε φθηνο κινέζικο.

Τιμή για το presonus τα 199 ευρώ.

ευχαριστώ για την απάντηση

Reaction score
2.209
Γεια σας
Με ενδιαφέρει η αγορά (κάτω των 200 ευρώ) ενός σαμπ για το σαλόνι μου. Ακούω περισσότερο μουσική.
Το σαλόνι είναι 12 τμ, με ενισχυτή denon x2800 (7.1), ηχεία μπροστινά monitor audio rs6.
Άλλος περιορισμός είναι ότι θα ήθελα να μην είναι μεγάλος σε όγκο.

ευχαριστώ
Μόνο κάτι σε μεταχειρισμένο.
Καινούριο δεν υπάρχει τίποτα κάτω από 300 ευρώ που να σε καλύπτει.

gid

Reaction score
9.618
To B&W που πωλείται στις αγγελίες μάλλον θα σε καλύψει, αν κρίνω από ένα review που διάβασα.

Δεν έχω καμία σχέση με την αγγελία.

Reaction score
1
Μόνο κάτι σε μεταχειρισμένο.
Καινούριο δεν υπάρχει τίποτα κάτω από 300 ευρώ που να σε καλύπτει.
Ερώτηση άσχετου, δηλαδή ένα 8σρη σαμπ δεν θα "ακούγεται";

Reaction score
4.410
Θα ακούγετε "σωστά" 'εως ένα σημείο εντάσεων.
Μετά θα αρχίσει να παραμορφώνει έντονα και μάλλον δεν θα μπορεί να ακολουθήσει σε εντάσεις τα ηχεία σου .
Εκτός αν δεν το θέλεις για υψηλές εντάσεις.

Reaction score
5.573
Οι γκουρού των sub εδώ στο φόρουμ, λένε ότι το sub πρέπει να είναι τουλάχιστον ίδιας κατηγορίας τιμής με τα κυρίως ηχεία και τουλάχιστον 12ιντσο! (αν το έχω καταλάβει σωστά)

Reaction score
2.209
Τα ηχεια σου εχουν ηδη τεσσερα 6ιντσα γουφερ τα οποια σαν επιφανεια ειναι μεγαλυτερα απο δυο 8ιντσα γουφερ. Το μονο 8ιντσο γουφερ θα πρεπει να εχει τουλαχιστον την τετραπλασια διαδρομη xmax για να μπορει να φτασει την αποδοση των 4ων 6ιντσων γουφερ.
Πιθανοτατα να υπαρχουν τετοια 8ιντσα γουφερ αλλα αν υπαρχουν, δεν θα κοστιζουν 200 ευρω, να εισαι σιγουρος.

Το B&W της αγγελιας εχει δυο 8ιντσα και αρκετη ισχυ για να τα κουνησει, οποτε εστω και οριακα, θα εκανε δουλεια.

Reaction score
5.573
Τα ηχεια σου εχουν ηδη τεσσερα 6ιντσα γουφερ τα οποια σαν επιφανεια ειναι μεγαλυτερα απο δυο 8ιντσα γουφερ.
Δύο 6" woofers τα άλλα δύο είναι mid-woofers

Reaction score
141
Το τι SUB θα πάρεις εχει να κάνει ακόμα και με το πόσα επιπλα/αντικείμενα έχεις μέσα σε ένα χώρο, που θα το τοποθετήσεις-κρύψεις σε ποια γωνία θα παίζει καλύτερα και φυσικά σε ποιές εντάσεις θα παίζει.

Οτι και να αγοράσεις καινούριο η μεταχειρισμένο να κάνεις και μια μικρή μελέτη η σκέψη για το ΑΝ θα αλλάξεις χώρο η
ακόμα και ηχεία μελλοντικά.

Εγώ που έχω 8άρια στο PC όταν τα σκάλισα λίγο (εσωτερικά) στα 9 τετραγωνικά έπαιζαν εντελώς διαφορετικά με ίδια διάταξη χώρου και ίδια αντικείμενα στο χώρο. Είναι διάφοροι παράγοντες.

Επίσης τα έχεις κροσαρισμένα τα ηχεία σου απο τον ενισχυτή ? Και αν ναι που ?

Ακόμα και 10άρι να βρεις καλό θα ήταν να το μαζέψεις - αν ξέρεις να το κάνεις - και θα παίζει κι αυτό διαφορετικά.

Last edited:

Reaction score
11.524
Εγώ που έχω 8άρια στο PC όταν τα σκάλισα λίγο (εσωτερικά) στα 9 τετραγωνικά έπαιζαν εντελώς διαφορετικά

Ακόμα και 10άρι να βρεις καλό θα ήταν να το μαζέψεις - αν ξέρεις να το κάνεις - και θα παίζει κι αυτό διαφορετικά.
Τί σημαίνουν τα παραπάνω;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.454
Members
38.323
Νεότερο μέλος
Sotimο