παρακαλω την βοηθεια σας για συνδεση lcd με pc

Reaction score
0
καλησπερα σε ολους τους φιλους, αγορασα πριν 2 εβδομαδες μια lcd sony 40v2000 και θελω τωρα
να μεταφερω το tower του pc στο σαλονι και να χρησιμοποιω την tv σαν οθονη του υπολογιστη.

θα εκτιμουσα την βοηθεια σας/αποψεις σας στα παρακατω θεματα:

1.) σκεφτομαι να παω να αγορασω μια καρτα γραφικων με hdmi εξοδο και να το ενωσω με
την tv και θελω να ρωτησω εαν η αναλυση της θα ειναι καλυτερη απο την ηδη υπαρχων συνδεση
με vga καλωδιο.
χρειαζονται καποιες ρυθμισεις ωστε να παιζει την μεγιστη αναλυση 1366 x 768?

2.) εχω ηδη ενα οπτικοακουστικο home cinema συστημα στο σαλονι και θελω να συνδεσω μια καρτα ηχου 5.1 του pc με εναν ενισχυτη που εχω ωστε οτι αρχεια αναπαραγω απο το pc που υποστηριζουν 5.1 ηχο να
μπορουν να παιξουν και στα ηχεια μου σε dd 5.1/dts μορφη.
ξερει καποιος φιλος τι ειδος καλωδιο πρεπει να χρησιμοποιησω για να εχω dd 5.1 /dts ηχο?

θα βαλω και ενα wireless router για adsl και ενα σετακι wireless πληκτρολογιο και ποντικι και θα διαχειριζομαι τα παντα απο εκει. πως ακουγεται σαν ιδεα?

ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας

χμους/γιωργος

Reaction score
3
george4791 said:
καλησπερα σε ολους τους φιλους, αγορασα πριν 2 εβδομαδες μια lcd sony 40v2000 και θελω τωρα
να μεταφερω το tower του pc στο σαλονι και να χρησιμοποιω την tv σαν οθονη του υπολογιστη.

θα εκτιμουσα την βοηθεια σας/αποψεις σας στα παρακατω θεματα:

1.) σκεφτομαι να παω να αγορασω μια καρτα γραφικων με hdmi εξοδο και να το ενωσω με
την tv και θελω να ρωτησω εαν η αναλυση της θα ειναι καλυτερη απο την ηδη υπαρχων συνδεση
με vga καλωδιο.
χρειαζονται καποιες ρυθμισεις ωστε να παιζει την μεγιστη αναλυση 1366 x 768?

2.) εχω ηδη ενα οπτικοακουστικο home cinema συστημα στο σαλονι και θελω να συνδεσω μια καρτα ηχου 5.1 του pc με εναν ενισχυτη που εχω ωστε οτι αρχεια αναπαραγω απο το pc που υποστηριζουν 5.1 ηχο να
μπορουν να παιξουν και στα ηχεια μου σε dd 5.1/dts μορφη.
ξερει καποιος φιλος τι ειδος καλωδιο πρεπει να χρησιμοποιησω για να εχω dd 5.1 /dts ηχο?

θα βαλω και ενα wireless router για adsl και ενα σετακι wireless πληκτρολογιο και ποντικι και θα διαχειριζομαι τα παντα απο εκει. πως ακουγεται σαν ιδεα?

ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας

χμους/γιωργος
1)Η κάρτα γραφικών σου έχει DVI έξοδο?Αν ναι,τότε δεν χρειάζεται σώνει και καλά να πάρεις κάρτα με HDMI,σου αρκεί ένα ανταπτοράκι DVI--->HDMI που θα σου έρθει πολύ φθηνά (π.χ. ένα Oelbach που έχω κόστιζε 30€).
Για το αν θα σου δείχνει καλύτερα,οι απόψεις διίστανται,πάντως σίγουρα γλιτώνεις την όποια απώλεια έχει η μετατροπή του σήματος από ψηφιακό,σε αναλογικό,πάλι σε ψηφιακό.
Προσωπική μου γνώμη,είναι ότι θα δείχνει καλύτερα.
Για να παίξει την ανάλυση που θέλεις,γίνεται από το control panel της κάρτας σου,είτε από άλλα προγραμματάκια,π.χ. το powerstrip.

2)Η κάρτα ήχου σου έχει ψηφιακή έξοδο?Αν ναι,θα συνδέσεις αυτή,είτε ομοαξονικά,είτε με οπτική ίνα.
Αν όχι,θα χρειαστείς αντίστοιχα rca καλώδια και θα συνδέσεις αναλογικά τις εξόδους της κάρτας,με τις εισόδους του ενισχυτή.

Reaction score
0
σε ευχαριστω πολυ doctor-x. ησουν κατατοπιστικοτατος εαν και μολις τωρα συνειδητοποισα
οτι υπαρχει αλλο section για αυτα τα θεματα (htpc) οποτε θα ριξω και μια ματια εκει.

thanks και παλι

χμους/γιωργος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.484
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134