περίεργος ήχος σαν "τριγμος" απο κεντρικό ηχείο

Reaction score
238
Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι του φόρουμ, θα ήθελα τις πολύτιμες γνώσεις σας για το παρακάτω θέμα,

έχω ένα RC62II κεντρικό και σε εντάσεις -7 με -5δβ (απο το ρεφερενς λέβελ) δηλαδή όταν το δυνάμωνα κάμποσο, παρατηρούσα ότι οι διάλογοι ενώ ηταν πολύ καλοί, σε μερικές φωνές σάν να "έτριζε" κατι, ειδικά σε πιό "ψιλές" φώνές και όταν ήταν πάνω απο το κλασσικό επίπεδο του διαλόγου, π.χ όταν φώνάζει κάποιος.
Έλεγα μήπως είναι το όριο του ηχείου και δέ σήκωνε άνετα πάνω απο -10δβ, άλλά μου έκανε εντύπωση και μετά απο αρκετό καιρό είπα να αλλάξω το ένα απο τις στήλες (ρφ 52 ΙΙ) με το κεντρικό για να δώ άν φταίει τπτ το κέντρικό κανάλι του ενισχυτή ή το ηχείο. απο ότι φαίνεται στο ρέφερενς λέβελ δηλαδή ακόμα πιο δυνατά απο πρίν, η στήλη ίσως δέν το έκανε καθόλου αυτόν τον θόρυβο και λέω ίσως γιατί ακουγόταν γενικότερα διαφορετικά λόγω αρχιτεκτονικής στήλης και όχι κλασσικού κενντρικού.
μετά ξαναάλλαξα τα ηχεία κ έβαλα το κεντρικό πάνω σε ένα σκαμπώ με μαξιλαράκι το ηχείο και το έβαλα δυνατά και το έκανε σίγουρα πολύ λιγότερο ίσως και καθόλου! ( πρίν το είχα σε ξύλινη βάση δύο κόντρα πλάκε και ένα ξύλο 1 μέτρο ύψος, προφανώς αυτοσχέδιο)

ήδη πολυλογώ οπότε καταλήγω στο ερωτημά μου: ξέρει κάποιος για βάσεις ηχείων (με ακίδες κλπ) και αν στην πράξη βοηθάνε;είναι για τέτοιου είδους λόγους;

ευχαριστώ

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.742
Re: περίεργος ήχος σαν "τριγμος" απο κετνρικό ηχείο

Εϊναι μόνο απο συντονισμό το πρόβλημα και όχι απ' το ηχείο?

Blu-Tack.

Reaction score
238
Απάντηση: περίεργος ήχος σαν "τριγμος" απο κετνρικό ηχείο

Καλημέρα ευχαριστώ για τις προτάσεις,
μάλλον δε νομίζω να φταίει το ηχείο,
όταν το έβαλα στο μαξιλάρι και το δούλευα ακόμα πιο δυνατά απο παλιά το έκανε ελάχιστα ίσως, και ήταν ξύλινο σκαμπό με μαξιλάρι απο πάνω οπότε ίσως τα μεγάλα ξύλινα πόδια του συνέχιζαν αυτό το εφέ αλλα λιγότερο, έτσι ήταν ΟΚ πάντως αλλά αυτό δεν είναι λύση (ήταν και χαμηλό) είδα ότι το ηχείο στο κουτί είχε 6 μπιλάκια απο καουτσούκ φλάτ απο τη μια μερια που κολλάνε στο ηχείο και μία βίδα για να δίνω κλίση μάλλο στο ηχείο που κατέληγε επίσης σε μπίλια, κάτι 8α ξέρανε!

Reaction score
238
Απάντηση: περίεργος ήχος σαν "τριγμος" απο κετνρικό ηχείο

Καλησπέρα,
το έψαξα λίγο παραπάνω έβαλα το ένα απο τα RF 52IIγια κεντρικό και έκανε λίγο πολύ το ιδιο, δε πρεπει να είναι οι βάσεις τελικά.
είχα σταμπάρει καποιες σκηνές απο το x-men origins οπου συνέβαινε αρκετά (DTS 5.1 1500kbps). Σε άλλα βίντεο όχι καλής παραγωγής το κάνει παραπάνω και το κάνει και σε ένα φίλο μου που πήγα να ακούσω το ηχοσυστημά του.
Η μόνη περίπτωση που ακογόταν νομίζω αρκετά καλά όταν απενεργοποιούσα το κεντρικό και το περιεχομενό του το έπαιρναν τα LR.
Μάλλον ο περιοριστικος παράγοντας πρέπει να είναι το twitter που όταν είναι δυνατά ίσως να είναι το όριο του ηχείου όσο αναφορά την ποιότητα σε ψηλή ένταση και γιαυτό μάλλον όταν τα LR μοιραζόντουσαν το φόρτο παίζανε καλύτερα.
βέβαια σε κάποιες ταινίες όπως το Hobbit, πρέπει να μήν είχα πρόβλημα ποτέ :/
έχει κανείς αντιμετωπίσει αντίστοιχο θέμα? Σα να τρίζει το twitter, (σαν να τρίζει κάποιου είδους μεμβράνη?)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.131
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam