πηγη και ενισχυτης

Reaction score
0
καλησπερα παιδια αγορασα τα παρακατω

blaukpunt madrid 210 πηγη
HTML:
http://www.blaupunkt.de/index.php?id=938&tx_ddfproducts2_pi1[view]=1390&no_cache=1&L=1
blaukpunt gt 4 special edition 2011 ενισχυτης
HTML:
http://www.blaupunkt.de/index.php?id=909&tx_ddfproducts2_pi1[view]=1475&no_cache=1&L=1

πως σας φαινονται??υπαρχουν καπου οδηγιες εγκαταστασης??
ευχαριστω

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: πηγη και ενισχυτης

Δεν γνωρίζω τα κριτήρια επιλογής σου.
"Δείχνουν να είναι καλά"

Θα σου πρότεινα να επισκεφτείς ένα κατάστημα car audio για την εγκατάσταση ειδικά του ενισχυτή!

Reaction score
0

φιλε δεν θελω βαρια πραγματα...απλα να ακουγεται καθαρα η μουσικη
θα βαλω και τεσσερα ηχειακια και μια χαρα..τι λες?

απο το παλιο μου ραδιο cd δεν ταιριαζει η φισα στο καινουριο υπαρχει καποιος ανταπτορας?

Reaction score
24.783

σιγουρα υπαρχει αλλα σε τι αυτοκινητο θα μπει?
υπαρχει περιπτωση πχ ο προηγουμενος να εκοψε αυτην του αυτοκινητου και να ματησε αυτην του cd (η χειροτερη περιπτωση αλλα δυστυχως συνεβαινε συχνα) θα πρεπει να ξανακοπει η μοντιφαρισμενη και να μπει η iso (που λογικα κουμπωνει κατευθειαν στο blaupunkt) η απλα να εισαι τυχερος και να την αφησε απανω οποτε αν ψαξεις την καλωδιωση προς τα μεσα θα βρεις ενα καταπληκτικο (και αρκετα οκγωδες) πριζακι (καμια φορα δυο πριζακια) που μολις το ξεπιασεις θα βρεις την πριζα iso που θα κουμπωσει ακριβως στο δικο σου. (φωτογραφια υπαρχει?)

αν και θερμος υποστηριχτης του φτιαξτο_μονος_σου_μπορεις , η αληθεια ειναι οτι εκ πληκτρολογιου σε κοβω να δυσκολευτεις να το κανεις σωστα μονος σου και να πω την αμαρτια μου πιθανοτατα με κανα 50αρικο παραπανω αν πηγαινες αυτην την εποχη σε καταστημα carstereo θα επαιρνες τα ιδια η καλυτερα πραγματα τοποθετημενα.

για τον ενισχυτη το συζηταμε αλλα δεν ειναι ευκολο αν δεν το εχεις ξανακανει.

Reaction score
0

to ραδιο φιλε δεν παιζει να το παω εξω θα το φτιαξω μονος μου στη τελικη θα κοψω τα καλωδια και θα τα γεφυρωσω με καινουρια φισα...τωρα τον ενισχυτη το σκεφτομαι ακομα...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.730
παντως θα επελεγα προσωπικα καποιον επαγγελματια εγκαταστατη (να μην πω για καποια μελη του φορουμ μας, εδω, φιλοι , για να μη θεωρηθει διαφημιση...) μονο κ μονο γιατι με λιγα χρηματα γλιτωνω κοπο , χρονο, και πανω απ ολα εχω ενα αρτιο αισθητικο, ηχητικο αλλα κ απο πλευρας αξιοπιστιας αποτελεσμα, και ολα αυτα με ελαχιστα χρηματα.

Και οτι χρειαστω στο μελλον, ξερω οτι θα με καλυψει...αυτα...!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: πηγη και ενισχυτης

φιλε σωστα τα λες αλλα αλλη ειναι η φαση του να τα φτιαχνεις μονος σου και αν χρειαστεις βοηθεια τη ζητας..

να και οι φωτο απο το ραδιο cd το καινουριο και το σχεδιο

View attachment 23845
DSC_0167.jpg
DSC_0166.jpg
View attachment 23845

και νομιζω πως αυτη η φισα κανει
4_620.jpg

Attachments

Reaction score
24.783

το αυτοκινητο θελω οχι το cd .

οπως τα πες αυτη η φισα κανει αλλα σχεδον σε οποιδηποτε αυτοκινητο μετα το 95-96 αυτη η φισα ειτε υπαρχει ηδη ειτε υπαρχουν ανταπτορες (πχ απο toyota σε iso, απο bmw σε iso , απο mitsubishi σε iso, απο ford σε iso και εσχατως απο vw σε iso Κλπ)

για αυτο θελω να μου πεις τι αυτοκινητο ειναι αυτο και πως εχει βαλει το προηγουμενο cd ο μαστορας για να γλυτωσεις λιγο κοπο.

Reaction score
0

θα βαλω τ αυτοκινητου το απογεμα φιλε..αυτη που εβαλα η φισα θελει κοψε ραψε ετσι??και θα κοιταξουμε να βρουμε ανταπτορα γ τη φισα που ηδη εχει το αμαξι?

Reaction score
24.783

αμα μου πεις ποιο ειναι ταμαξ βασικα... (και χρονολογια)

Reaction score
0

λοιπον φιλε fiat seicento 1999 οριστε και μερικες φωτο απο τη φισα που εχει πανω τ οχημα..

DSC_0172.jpg
DSC_0169.jpg
DSC_0171.jpg
DSC_0168.jpg

Reaction score
0

Τα fiat εχουν κανονική φύσα iso , στις φωτογραφίες που ανέβασες φενεται οτι ο προηγούμενος την ειχε κόψει και ειχε συνδέσει κατευθείαν την φύσα της πηγής που ειχε .
Λογικά στην ιδια οδο θα κινηθείς και εσυ...

Reaction score
1

Η τροφοδοσία της πηγής είναι το ένα ζήτημα, το άλλο είναι η οδήγηση του ενισχυτή. Αν σκοπεύεις να το πας μέσω high-level είσαι ΟΚ, δε θα χρειαστείς κάτι. Αλλά το πας μέσω low-level/RCA θα χρειαστείς και έναν σχετικό αντάπτορα γιατό το Blau είναι λίγο για μπάτσες σ'αυτόν τον τομέα...

Reaction score
0
Απ: πηγη και ενισχυτης

Η τροφοδοσία της πηγής είναι το ένα ζήτημα, το άλλο είναι η οδήγηση του ενισχυτή. Αν σκοπεύεις να το πας μέσω high-level είσαι ΟΚ, δε θα χρειαστείς κάτι. Αλλά το πας μέσω low-level/RCA θα χρειαστείς και έναν σχετικό αντάπτορα γιατό το Blau είναι λίγο για μπάτσες σ'αυτόν τον τομέα...
Τι εννοείς hi και low level?ανταπτορα μόνο Γ το blau τα καλώδια πίσω θα τα ένωση έτσι?η λες να υπάρχει ανταπτορας για την παλιά μου φισα?

Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Reaction score
24.783

τελικα ο προηγουμενος σε εριξε σε μπελαδες (ποτε δεν καταλαβα την λογικη να κοψω φυσα αυτοκινητου και φυσα πηγης και να τα ματιζω ωσαν τον ποντιο - ειδικα στην περιπτωση σου που ειχες φυσα iso - ΗΜΑΡΤΟΝ!)
θα παρεις την πριζουλα που εδειξες πριν στη φωτογραφια και θα αποκαταστησεις την ζημια

κιτρινο - ρευμα μονιμο , ειτε ανοικτος ειτε κλειστος ο διακοπτης εχει +12
κοκκινο - ρευμα απο διακοπτη, με ανοικτο διακοπτη εχει +12 με κλειστο τιποτα (για να σβηνει μολις βγαλεις κλειδι) ωστοσο στα φιατ αυτο δεν υπαρχει και αν επιμεινεις θα το βρεις μονος σου, αν δεν το βρισκεις πρεπει να το συνδεσεις σε ενα ρευμα +12 γιατι αλλιως δε θα αναψει ποτε το blau. (βεβαια υπαρχει και προβλεψη για αυτο με αλλαγη στη θεση της ασφαλειας (η τουλαχιστον τα παλια τα χρονια συνεβαινε αυτο)
πορτοκαλι - ρευμα απο τα φωτα , οταν αναβουν τα φωτα εχει +12 με σκοπο να μειωσει την φωτεινοτητα της οθονης το βραδυ
μπλε - εξοδος απο την πηγη +12 ωστε να αναψει ηλεκτρικη κεραια (αν εχεις) - μαλλον δε θα το συνδεσεις.
μαυρο - γειωση

αυτα μπαινουν στη μαυρη (συνηθως) πριζα iso που εχει το τσιμπιδακι στην ακρη και οχι στη μεση.

τα ηχεια βρες τα μονος σου :143::142:

υποψην εχω να το κανω αυτο κατι χρονια (κυκλοφορουσε και seicento τοτες) ελπιζω να τα θυμαμαι σωστα (τις λεπτομεριες δηλαδη)

προσπαθω να θυμηθω απο που περναγα το ρευμα του ενισχυτη σε αυτο το αυτοκινητο και δε μου ρχεται με τιποτα.

Reaction score
0

προσπαθω να θυμηθω απο που περναγα το ρευμα του ενισχυτη σε αυτο το αυτοκινητο και δε μου ρχεται με τιποτα.
Εαν θυμάμαι καλά , εχει λαστιχένια τάπα λίγο πάνω από το πετάλ του φρένου .

Reaction score
1
Απάντηση: Απ: πηγη και ενισχυτης

Τι εννοείς hi και low level?ανταπτορα μόνο Γ το blau τα καλώδια πίσω θα τα ένωση έτσι?η λες να υπάρχει ανταπτορας για την παλιά μου φισα?

Ουφ...

Λεπόν...

Ως hi-level περιγράφεται η οδήγηση τους τελικού ενισχυτή απευθείας με τις εξόδους ηχείων της πηγής (ελλείψει "κανονικής" προενίσχυσης). Υπάρχουν ενισχυτές που διαθέτουν ειδικές υποδοχές-ανταπτορες για αυτή τη δουλειά.

Ως low-level περιγράφεται η οδήγηση του τελικού ενισχυτή με τη βοήθεια σήματος προενίσχυσης που φτάνει στον ενισχυτή από την πηγή με καλώδια RCA.

Το Blau ΔΕ διαθέτει τέτοιες εξόδους προενίσχυσης, αν θέλεις να "οδηγήσεις" τον ενισχυτή με καλώδια RCA, θα χρειαστεί να αγοράσεις και ειδικό αντάπτορα ο οποίος κουμπώνει στο κενό τετράγωνο πάνω από τα ρεύματα και δημιουργεί εξόδους προενίσχυσης (ενδεχομένως και remote), αξιοιποιήσιμα από οποιονδήποτε τελικό ενισχυτή.

Αυτά...

Reaction score
0

Εαν θυμάμαι καλά , εχει λαστιχένια τάπα λίγο πάνω από το πετάλ του φρένου .
τελικα ο προηγουμενος σε εριξε σε μπελαδες (ποτε δεν καταλαβα την λογικη να κοψω φυσα αυτοκινητου και φυσα πηγης και να τα ματιζω ωσαν τον ποντιο - ειδικα στην περιπτωση σου που ειχες φυσα iso - ΗΜΑΡΤΟΝ!)
θα παρεις την πριζουλα που εδειξες πριν στη φωτογραφια και θα αποκαταστησεις την ζημια

κιτρινο - ρευμα μονιμο , ειτε ανοικτος ειτε κλειστος ο διακοπτης εχει +12
κοκκινο - ρευμα απο διακοπτη, με ανοικτο διακοπτη εχει +12 με κλειστο τιποτα (για να σβηνει μολις βγαλεις κλειδι) ωστοσο στα φιατ αυτο δεν υπαρχει και αν επιμεινεις θα το βρεις μονος σου, αν δεν το βρισκεις πρεπει να το συνδεσεις σε ενα ρευμα +12 γιατι αλλιως δε θα αναψει ποτε το blau. (βεβαια υπαρχει και προβλεψη για αυτο με αλλαγη στη θεση της ασφαλειας (η τουλαχιστον τα παλια τα χρονια συνεβαινε αυτο)
πορτοκαλι - ρευμα απο τα φωτα , οταν αναβουν τα φωτα εχει +12 με σκοπο να μειωσει την φωτεινοτητα της οθονης το βραδυ
μπλε - εξοδος απο την πηγη +12 ωστε να αναψει ηλεκτρικη κεραια (αν εχεις) - μαλλον δε θα το συνδεσεις.
μαυρο - γειωση

αυτα μπαινουν στη μαυρη (συνηθως) πριζα iso που εχει το τσιμπιδακι στην ακρη και οχι στη μεση.

τα ηχεια βρες τα μονος σου :143::142:

υποψην εχω να το κανω αυτο κατι χρονια (κυκλοφορουσε και seicento τοτες) ελπιζω να τα θυμαμαι σωστα (τις λεπτομεριες δηλαδη)

Έχει μια πιο ψηλά που περνάει η ντιζα του κοντέρ...παιδιά ευχαριστώ πολύ έχω βέβαια και το σχέδιο στο εγχειρίδιο του blau οπότε δεν θα δυσκολευτω πολύ..θα κάνω καλή δουλειά όχι σαν αυτή που είχαν κάνει..θα κολλήσω τα καλώδια με καλαι μονωτικο απ έξω και τα συναφή..αν χρειαστώ κάτι θα σας ξαναρωτησω..και αν θυμηθείτε για τον ενισχυτή περιμένω να μ στείλετε ευχαριστώ πολύ..

Reaction score
0
Απάντηση: Απ: πηγη και ενισχυτης

Ουφ...

Το Blau ΔΕ διαθέτει τέτοιες εξόδους προενίσχυσης, αν θέλεις να "οδηγήσεις" τον ενισχυτή με καλώδια RCA, θα χρειαστεί να αγοράσεις και ειδικό αντάπτορα ο οποίος κουμπώνει στο κενό τετράγωνο πάνω από τα ρεύματα και δημιουργεί εξόδους προενίσχυσης (ενδεχομένως και remote), αξιοιποιήσιμα από οποιονδήποτε τελικό ενισχυτή.

Αυτά...
Ερνεστο εχει κανονικά rca η πηγη , δεν χρειάζεται κάποιον ανταπτορα , (στην φωτογραφία που εχει ανεβασει ο φιλος στην προηγούμενη σελιδα , ειναι γυρισμένα στο σασι και δεν φαίνονται ).
http://www.crutchfield.com/S-ECZ22IbESKi/p_023MAD210/Blaupunkt-Madrid-210.html

Reaction score
0

Φίλε τα rca είναι τα καλώδια που έχω γυρισμένΑ από πάνω?άσπρο κόκκινο?σε τι ακριβώς χρησιμεύουν αυτά?το remote που συνδέετε στην πηγή?

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.116
Members
38.412
Νεότερο μέλος