πληροφοριες για νεα τιβι

Reaction score
5
γεια χαρα.θελω να ρωτησω για μια τηλεοραση στα μετρα μου κι οποιος ξερει.το πιο σημαντικο για μενα ειναι να εχει καθαρη ευκρινη εικονα,καλα χρωματα,αξιοπρεπη μαυρο,και οσο πιο πολλες ιντσες γινεται.τωρα για τα λεφτα που θελω που ειναι το πολυ κανα 500αρι αλλα κοιταω τα -400 πιο πολυ οποτε ιντσες μεχρι 40-43 φτανω.στα τρια μετρα που θα βλεπω παιζει ρολο η ευκρινεια με τις ιντσες?υποθετω αλλα θαθελα καποιο info.των παιχνιδιων δεν ειμαι πολυ και ουτε πολυ της smart tv καταστασης. βλεπω μια plasma samsung 43 ιντσων που πουλανε στα 400 ευρω στο πλαισιο.http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/Samsung-Plasma-43-PS43F4500AW.htm .η τηλεοραση μου ειναι sony wega 32 ιντσων crt.να παω για plasma η' led.βλεπω δορυφορικη αλλα και επιγεια τηλεοραση μεσω digea mega ,ant-1 κλπ.επισης ειδα σημερα του ανηψιου μια καινουργια που πηρε http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/Samsung-UE32F4500-LED-TV-32-UE32F4500AWXXH.htm και ηταν καθαρη αλλα θαθελα λιγο πιο μεγαλη.ξερετε διαφορα full hd απο hd ready?παιζει ρολο αν ειναι 100 hz η' παραπανω? ξερω οτι εχω πολλες ερωτησεις.αν καποιος μπορει να μου δωσει μια κατευθυνση θα το εκτιμουσα.δυστυχως στα καταστηματα δεν ξερουν πολλα πραγματα αλλα και πια δεν παιζουν σταθμους τηλεορασης γιατι λεει πρεπει να δεις τις δυνατοτητες που εχει.καλα ολα αυτα αλλα για εμας τους παλιους που ακομη βλεπουμε τα παλια καναλακια θελω να ξερω τι γινεται.αυτο σαν εξτρα σχολιο.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.582
Το full HD προφανώς είναι σημαντικό με HD υλικό και τα 100Hz έχουν κάποια σημασία.

Στην περίπτωσή σας όμως, σημαντικότερο είναι το μέγεθος σε σχέση με τα χρήματα που θέλετε να δώσετε γιατί στα τρία μέτρα οι 40" είναι οριακές.
Για τηλεοπτικό σήμα όπου η χαμηλή ανάλυση δεν έχει μεγάλη σημασία θα είναι μια χαρά η Samsung, αλλά προσωπικά θα προτιμούσα μια βασική full HD με τα ελαττώματά της.

Reaction score
5.827

Reaction score
5
ευχαριστω για τις απαντησεις.γιαννη προτεινεις μια 47 αρα αλλα μου'πες οτι μεχρι 40 ειναι οριακα...σιγουρα προτιμω τοσο μεγαλη.επισης βλεπω διαλεξατε να μου προτεινετε LG τηλεορασεις.δεν τις ειχα σκεφτει ως επιλογη.σε LED TV οι LG μετρανε να υποθεσω?επισης, οι plasma δεν θεωρουνται πιο ευκρινης τηλεορασεις? η συγκεκριμενη λεει οτι εχει 600 hz .επισης δημητρη δεν καταλαβα τι εννοεις "μια βασικη full hd με τα ελαττωματα της".μπορεις να μου δωσεις μια για παραδειγμα?οπως και να χει ευχαριστω για το ενδιαφερον.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.942
γεια χαρα.θελω να ρωτησω για μια τηλεοραση στα μετρα μου κι οποιος ξερει.το πιο σημαντικο για μενα ειναι να εχει καθαρη ευκρινη εικονα,καλα χρωματα,αξιοπρεπη μαυρο,και οσο πιο πολλες ιντσες γινεται.τωρα για τα λεφτα που θελω που ειναι το πολυ κανα 500αρι αλλα κοιταω τα -400 πιο πολυ οποτε ιντσες μεχρι 40-43 φτανω.στα τρια μετρα που θα βλεπω παιζει ρολο η ευκρινεια με τις ιντσες?υποθετω αλλα θαθελα καποιο info.των παιχνιδιων δεν ειμαι πολυ και ουτε πολυ της smart tv καταστασης. βλεπω μια plasma samsung 43 ιντσων που πουλανε στα 400 ευρω στο πλαισιο.http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/Samsung-Plasma-43-PS43F4500AW.htm .η τηλεοραση μου ειναι sony wega 32 ιντσων crt.να παω για plasma η' led.βλεπω δορυφορικη αλλα και επιγεια τηλεοραση μεσω digea mega ,ant-1 κλπ.επισης ειδα σημερα του ανηψιου μια καινουργια που πηρε http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/Samsung-UE32F4500-LED-TV-32-UE32F4500AWXXH.htm και ηταν καθαρη αλλα θαθελα λιγο πιο μεγαλη.ξερετε διαφορα full hd απο hd ready?παιζει ρολο αν ειναι 100 hz η' παραπανω? ξερω οτι εχω πολλες ερωτησεις.αν καποιος μπορει να μου δωσει μια κατευθυνση θα το εκτιμουσα.δυστυχως στα καταστηματα δεν ξερουν πολλα πραγματα αλλα και πια δεν παιζουν σταθμους τηλεορασης γιατι λεει πρεπει να δεις τις δυνατοτητες που εχει.καλα ολα αυτα αλλα για εμας τους παλιους που ακομη βλεπουμε τα παλια καναλακια θελω να ξερω τι γινεται.αυτο σαν εξτρα σχολιο.
Η διάσταση της οθόνης και η ανάλυσή της πρέπει να είναι σε συνάρτηση, όχι μόνο με την απόσταση θέασης αλλά και με την ανάλυση και την ποιότητα του προβαλλόμενου υλικού. Ενδεικτικά, για 40" -και υποθέτοντας ότι ο θεατής έχει τέλεια όραση- με τις 576 γραμμές του SD υλικού προτείνεται απόσταση 3μ., με τις 720 2,4μ. και με τις 1080 μόλις 1,6μ (περισσότερες πληροφορίες σχετικά, μπορείς να βρεις εδώ).
Με απλά λόγια, εάν βλέπεις κυρίως SD τηλεοπτικό υλικό και σε απόσταση 3μ. βάλεις μια τηλεόραση μεγαλύτερη των 40", θα βλέπεις χειρότερα: αυτό γιατί, όχι μόνο δε θα παίρνεις περισσότερη πληροφορία, αλλά αντίθετα θα είναι πιο εμφανή τα τεχνουργήματα της εικόνας.
Η κατάσταση αντιστρέφεται βέβαια εάν μιλάμε για HD υλικό καλής ποιότητας, αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με τις προσδοκίες μας: για να βλέπουμε όλη τη HD πληροφορία στα 3μ., χρειαζόμαστε οθόνη 77"!

Οι πλάσμα τηλεοράσεις έχουν κάποια πλεονεκτήματα, αλλά και κάποια μειονεκτήματα (ειδικά οι φτηνές) που τις καθιστούν λιγότερο κατάλληλες για το καθιστικό, απ'ότι μια LCD τηλεόραση. Αφού μιλάς για τηλεοπτικά κανάλια, προφανώς για τέτοια περίπτωση πρόκειται, οπότε ούτε εγώ θα σου πρότεινα πλάσμα.

Τέλος, όσον αφορά συγκεκριμένο μοντέλο, στις υπόλοιπες καλές προτάσεις που έγιναν ήδη, θα συμπλήρωνα και αυτή. Ειδικά εφόσον ενδιαφέρει -έστω στοιχειωδώς- το 3D.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.582
επισης δημητρη δεν καταλαβα τι εννοεις "μια βασικη full hd με τα ελαττωματα της".μπορεις να μου δωσεις μια για παραδειγμα?οπως και να χει ευχαριστω για το ενδιαφερον.
Αυτές που αναφέρονται, χωρίς να έχω προτίμηση σε κάποια. Δεν τις έχω δει, αλλά σ' αυτά τα χρήματα αυτές υπάρχουν.-

Τα ελαττώματα των βασικών και όχι μόνο LCD δε θα σου τα αναφέρω, γιατί μπορεί να αρχίσεις να ψάχνεις σ' ό,τι αγοράσεις και να χαλαστείς χριστουγεννιάτικα. :D Δεν είναι σημαντικά αν δεν τα παρατηρείς.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.942
"Τέλεια" τηλεόραση σε αυτή την κατηγορία τιμής, πράγματι δεν υπάρχει.
Το μόνο που θα έλεγα στο φίλο μας να προσέξει σχετικά με την LCD που θα επιλέξει (ειδικά καθώς προέρχεται από CRT) είναι τη γωνία θέασης, αν κάθεται έκκεντρα σε σχέση με την οθόνη.

Reaction score
5
"Τέλεια" τηλεόραση σε αυτή την κατηγορία τιμής, πράγματι δεν υπάρχει.
Το μόνο που θα έλεγα στο φίλο μας να προσέξει σχετικά με την LCD που θα επιλέξει (ειδικά καθώς προέρχεται από CRT) είναι τη γωνία θέασης, αν κάθεται έκκεντρα σε σχέση με την οθόνη.
ευχαριστω και παλι.προβλημα θεασης δεν νομιζω να εχω.εχω μια αγαπημενη θεση στον καναπε αρκετα ευθεια και σε καλο υψος.το 3D με ενδιαφερει αλλα εχω ακουσει οτι γενικα δεν εχουν βγαλει οπως του σινεμα.ειναι μετριο,ζαλιζεσαι και κατι τετοια.βεβαια δεν το εχω ψαξει παραπερα.επισης να ρωτησω,ξερετε αν σε αυτες τις τηλεορασεις μπορεις να παιξεις το aspect ratio οπως στην crt 32.δηλαδη smart,zoom,wide κλπ.ειδα του ανηψιου οτι πχ. στο ΔΤ καναλι σαν να εμπαζαν λιγο οι ανθρωποι.ηθελα να το παιξω λιγο αλλα σε ξενη τηλεοραση και καινουργια δεν επιχειρησα.

Reaction score
38
Εφόσον το μέγεθος μετράει για την επιλογή σου, μήπως να δεις και την Panasonic TX-P50X60 ;
http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/Panasonic-TX-P50X60-PLASMA-TV-50-TX-P50X60.htm

Αν μπορείς να συμβιβαστείς με τις ελλείψεις της (όχι smart-Tv και όχι full-HD), θα πάρεις μια 50άρα πλάσμα με αξιοπρεπέστατη εικόνα και με μόνο 499 Ευρώ. Και κερασάκι στην τούρτα οι 50 άτοκες με πιστωτική (δηλαδή ένα δεκαρικάκι το μήνα).

Εγώ πάντως την πήρα...

Reaction score
5
Εφόσον το μέγεθος μετράει για την επιλογή σου, μήπως να δεις και την Panasonic TX-P50X60 ;
http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/Panasonic-TX-P50X60-PLASMA-TV-50-TX-P50X60.htm

Αν μπορείς να συμβιβαστείς με τις ελλείψεις της (όχι smart-Tv και όχι full-HD), θα πάρεις μια 50άρα πλάσμα με αξιοπρεπέστατη εικόνα και με μόνο 499 Ευρώ. Και κερασάκι στην τούρτα οι 50 άτοκες με πιστωτική (δηλαδή ένα δεκαρικάκι το μήνα).

Εγώ πάντως την πήρα...
ακουγεται πολυ ενδιαφερον.και μπορει και παιζει περιπου οπως την 32 αρα crt μου ,τα επιγεια?αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι εννοω πεντακαθαρα,με τετοιο σημα...επισης παιζω και καποιa avi η' mp 4 φακελους.οχι απαραιτητα σε 720p.μηπως μπορεις να ανεβασεις καμια φωτο ?

Reaction score
5
πηγα και την ειδα την TX-P50X60.την εχουν στο media markt στην παλληνη.την εχουν συνδεσει με τη nova και ειδα με ανεση ολα τα επιγεια και δυο hd το discovery και το travel.ειναι οντως πολυ συμπαθητικη.εχει εικονα που θυμιζει crt.ειχε βεβαια πολυ φως και μειωνε τα προσοντα της.ομως για 50 αρα και σε τετοια τιμη με εβαλε σε σοβαρες σκεψεις.βεβαια δεν ειναι full hd.παντως οποιος ενδιαφερεται να την δει του προτεινω να παει εκει.δεν διαφημιζω το συγκεκριμενο μαγαζι απο συμφερον.απλα καταλαβα οτι το να ρωτας συνεχεια για τηλεορασεις δεν βγαινει ακρη.πρεπει να σταμπαρεις μερικες αναλογα με το τι ζητας και μετα να κανεις οτι μπορεις για να εχεις μια οσο καλυτερη παρουσιαση της καθεμιας. για την συγκεκριμενη βρηκα καλη κατασταση και γι αυτο το αναφερω.

Reaction score
38
Οι plasma γενικά θεωρούνται ότι πλησιάζουν περισσότερο στην κλασική crt εικόνα, απ' ότι οι lcd - led, αν αυτό ζητάς Αλέξανδρε. Στείλε μου αν θες pm για να περάσεις από το σπίτι, αν σε βολεύει, να δεις τη δικιά μου στημένη και με HTPC.

Αν πάντως σου αρέσει, μάλλον θα πρέπει να κινηθείς σχετικά σύντομα, όσο διατίθεται ακόμα, καθώς είναι η τελευταία γενιά τηλεοράσεων plasma που θα παράγει η Panasonic...

Reaction score
5
τελικα την αγορασα.μιλαω για την tx-p50x60.αρκετα ικανοποιημενος τις 3 ημερες που την εχω.πολυ ρεαλιστικα χρωματα.τα επιγεια καναλια οσο πιο αξιοπρεπη γινεται,αναλογα και με το καθε προγραμμα και καναλι.το hd του πολυ καθαρο και με λεπτομερεια.τωρα πολυ σπεσιαλιστας δεν ειμαι και δεν μπορω να περιγραψω επιστημονικα την τηλεοραση.το μονο που με εχει λιγο προβληματισει ειναι οτι βλεπω καποιες φλασιες δηλαδη rainbow effect (εχω αστιγματισμο καπου 2 βαθμους).δεν ειναι τοσο υπερβολικο ωστε να εχω τρομοκρατηθει αλλα υπαρχει καπου καπου αυτο ειναι σιγουρο.πηγα απο κοντα να δω καπως το περιγραμμα αν βγαζει χρωματα αλλα δεν μου φαινεται κατι ιδιαιτερα.δεν βλεπω μεγαλη διαφορα απο πρωι με βραδυ.δηλαδη με παραπανω φως.απλα το αναφερω και αν εχει παρατηρηθει κατι τετοιο κι απο αλλους θα ηθελα καποιο σχολιο.

Reaction score
5
να ρωτησω κατι αλλο αν και βλεπω εχει κορεστει το συγκεκριμενο αρθρο και δεν απανταει κανεις αλλος.δεν βλεπω πολλες επιλογες για ελληνικους η' ξενους υποτιτλους οταν βαζω βιντεο με το usb.μονο η επιλογη unicode δινει καποιους ελληνικους οχι σε ολες τις ταινιες.κι αυτο παραξενο.και για αγγλικους ουτε λογος.σε περιπτωση αναβαθμισης λογισμικου καταλαβα οτι αυτο μαλλον δεν αλλαζει.αν καποιος ξερει κατι παραπανω...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.942
Την 50Χ60 δεν την έχω δει, αλλά για την 50ST60 μπορώ να σου πω τα εξής:
  1. όσον αφορά τα plasma rainbows, πρέπει να προσπαθήσω πάρα πολύ για να τα δω: ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να προβάλω λευκή κάρτα με σβηστά τα φώτα του δωματίου και να κουνάω γρήγορα τα χέρια μου μπροστά στην οθόνη. Παρακολουθώντας κανονικό υλικό, δε βλέπω ούτε ίχνος τους.
    Να πω δε, ότι βλέπω μπόλικο DLP rainbow στους προβολείς, όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Δε θυμάμαι τι ισχύει για το IFC στη σειρά Χ, αλλά γενικά βοηθάει πολύ και σ'αυτό το θέμα.
  2. όσον αφορά στους υπότιτλους (και στα επιπλέον κανάλια ήχου), η υποστήριξη είναι άριστη: μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο εξωτερικοί υπότιτλοι, αλλά και ενσωματωμένοι σε MKV αρχεία. Μάλιστα, αν είναι σωστά φτιαγμένο το MKV, αναφέρεται και η γλώσσα κάθε ενσωματωμένου υποτίτλου και audio stream, στη λίστα από τα διαθέσιμα προς χρήση. Πραγματικά, καλύτερα δε γίνεται.
    Για να επιλέξεις, πατάς το πλήκτρο Option και πηγαίνεις στο αντίστοιχο υπομενού, ανάλογα με το τι θες να κάνεις.

Reaction score
38
Μεγειές!
Εγώ ουράνια τόξα και λοιπά συναφή παρατράγουδα δεν έχω δει ποτέ σε plasma...
Για του υπότιτλους δεν μπορώ να βοηθήσω, καθώς δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τον ενσωmατωμένο media player.

Και κάτι ακόμα: έχω κάνει στη δικιά μου, μέσω USB, μια αναβάθμιση λογισμικού ήδη.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.285
.το μονο που με εχει λιγο προβληματισει ειναι οτι βλεπω καποιες φλασιες δηλαδη rainbow effect (εχω αστιγματισμο καπου 2 βαθμους).δεν ειναι τοσο υπερβολικο ωστε να εχω τρομοκρατηθει αλλα υπαρχει καπου καπου αυτο ειναι σιγουρο..
Έχουμε το ίδιο θέμα με το rainbow και λογικά οφείλεται και στον αστιγματισμό(αν και έχω σε μικρότερο βαθμό,περίπου 1).
Γιατί λέω και;
Διότι γνωστοί μου με αστιγματισμό έχουν και αυτοί μια σχετική ευαισθησία στο rainbow αλλά πολύ μικρότερη από εμένα.

Reaction score
5
ευχαριστω για τις αποψεις.ο αδερφος μου εχει και αυτος αστιγματισμο και μου ειπε οτι δεν βλεπει τιποτα απο rainbow.οποτε δεν ξερω σε τι μπορει να οφειλεται.η αληθεια ειναι οτι υπαρχει,σε μικρο βαθμο,αλλα και το οτι εχω αρχισει να συνηθιζω την τηλεοραση σιγα σιγα και δεν ενοχλουμαι ιδιαιτερα.θα ηθελα να ξερω σε τι χρησιμευει η αναβαθμιση λογισμικου...οσο για τους υποτιτλους στο Option μου δινει κατι υπαρχουσες επιλογες ,μια κεντρικη ευρωπη,μια δυτικη,δυο κινεζικες,μια τουρκικη,και ενα unicode.στο unicode σε καποιες ταινιες η'΄σειρες ,μου βγαζει ελληνικα η' και αγγλικα (χτες πρωτοεγινε οποτε λαθος το πιο πανω σχολιο μου στο οτι δεν βγαζει αγγλικα).αλλα σε αλλα δεν βγαζει τιποτα.δεν εχω καταφερει να καταλαβω ακομα γιατι αυτο γινεται.αυτα που βαζω για θεαση μοιαζουν ιδια.εχω ανεξαρτητο Player σαν επιλογη βεβαια αλλα καλα θα ηταν να ειχα το εντοιχισμενο απολυτα λειτουργικο.τελος παντων...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell