πληροφοριες για νεα τιβι

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.942
Ο αστιγματισμός είναι ένα επιπλέον πρόβλημα, αλλά υποπτεύομαι ότι αυτοί που βλέπουν plasma rainbows, είναι όσοι τα μάτια τους κάνουν έντονες σακκαδικές κινήσεις, δηλαδή συνεχείς ακούσιες μετακινήσεις του βολβού. Το διαρκές σπασμωδικό σκανάρισμα προς όλες τις κατευθύνσεις συναντιέται με το διαφορετικό χρόνο απόκρισης των τριών χρωμάτων φωσφόρου των plasma και δημιουργεί το πρόβλημα, σε όσους έχουν την ατυχία να το βλέπουν.

Για να ξεκαθαρίσουμε σχετικά με τους υπότιτλους: μιλάς για ενσωματωμένους στο αρχείο βίντεο, για ξεχωριστούς (πχ σε srt αρχείο) ή και για τα δύο;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.285
Ο αστιγματισμός είναι ένα επιπλέον πρόβλημα, αλλά υποπτεύομαι ότι αυτοί που βλέπουν plasma rainbows, είναι όσοι τα μάτια τους κάνουν έντονες σακκαδικές κινήσεις, δηλαδή συνεχείς ακούσιες μετακινήσεις του βολβού. Το διαρκές σπασμωδικό σκανάρισμα προς όλες τις κατευθύνσεις συναντιέται με το διαφορετικό χρόνο απόκρισης των τριών χρωμάτων φωσφόρου των plasma και δημιουργεί το πρόβλημα, σε όσους έχουν την ατυχία να το βλέπουν.
;
Χμμμ,δεν μου είχε πάει το μυαλό ότι μπορεί να οφείλεται εκεί.Παρόλο που ήξερα ότι ο αργότερος χρόνος απόκρισης του πράσινου φωσφόρου ευθύνεται για το phosphor trail(αν το δείτε θα διαπιστώσετε ότι η "σκιά" έχει πρασινίζουσα απόχρωση).
Merci!!

Reaction score
5
βιντεο στο οποιο να ειναι ενσωματωμενοι δεν εχω βαλει ακομα.οχι εννοω για υποτιτλους srt.αλλους τους δειχνει και αλλους οχι.παντα στην επιλογη unicode.ολες οι αλλες επιλογες ειτε δεν βγαζουν τιποτα ειτε βγαζουν ...αλαμπουρνεζικα.και επισης αυτους που δειχνει τους δειχνει καπως μικροτερους σε μεγεθος απ οτι οταν βλεπεις ας πουμε οταν βαλεις το εργο με το ανεξαρτητο media player.

Reaction score
5
ρε παιδια να ρωτησω ακομα κατι.ειδα στις ρυθμισεις οτι εχω δει 126 ωρες.την εχω 10 ημερες την τηλεοραση και αν και την ευχαριστιεμαι αυτο το νουμερο μου φαινεται υπερβολικο.ξερετε γενικα αν ερχεται με μηδεν ωρες η τηλεοραση εργοστασιακα.γιατι αλλιως δεν θα ηταν και τοσο καινουργια.καλα οχι οτι μιλαμε για καποιο τρελλο νουμερο αλλα αν ξερει καποιος να μου λυθει η απορια.επισης,διαβαζω διαφορα για το στρωσιμο του φωσφορου.καλο ειναι να την εχω στην επιλογη true cinema?γενικα ξερει καποιος τι ρυθμισεις προτεινονται για τις πρωτες 200+ ωρες για το καλυτερο στρωσιμο?και αν τελικα παιζει ρολο καποιο στρωσιμο...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.942
Όσον αφορά τους εξωτερικούς υπότιτλους, προφανώς υποστηρίζονται αλλιώς στη Χ60, σε σχέση με την ST60: στη δεύτερη απλά επιλέγεις ελληνική κωδικοσελίδα (CP 1253) και εμφανίζονται κανονικά.
Βεβαιώσου ότι το όνομα των επίμαχων υποτίτλων ταυτίζεται με αυτό του αρχείου βίντεο και ότι δεν έχεις κάνει κάποιο από τα κλασσικά λάθη που συνήθως συσχετίζονται με τις επεκτάσεις των ονομάτων.
Αν έχεις απορία, ανέβασε (με copy-paste, χωρίς να προσθέσεις ή αφαιρέσεις τίποτα) το όνομα των αρχείων βίντεο και υποτίτλων, για να τους ρίξουμε μια ματιά.

Οι ώρες φαίνονται στο μενού Βοήθεια -> Πληροφορίες Συστήματος (στο πεδίο "Κατάσταση 4") και ξεκινάνε από το 0. Από τη στιγμή που δεν τις κοίταξες στην αρχή και -προφανώς- δεν είσαι σε θέση να εκτιμήσεις με ακρίβεια πόσες ώρες τη δούλεψες, μάλλον δεν έχει νόημα να σε απασχολεί.
Ο χαρακτηρισμός αλλάζει από Α στις πρώτες 100, σε Β για τις επόμενες 100 και σε C στη συνέχεια. Υπάρχουν αυτά τα slides για στρώσιμο της οθόνης, αλλά το πιο ευαίσθητο αρχικό στάδιο το έχεις ήδη περάσει. Αυτό που χρειάζεται πλέον, είναι κοινή λογική.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.285
ρε παιδια να ρωτησω ακομα κατι.ειδα στις ρυθμισεις οτι εχω δει 126 ωρες.την εχω 10 ημερες την τηλεοραση και αν και την ευχαριστιεμαι αυτο το νουμερο μου φαινεται υπερβολικο.ξερετε γενικα αν ερχεται με μηδεν ωρες η τηλεοραση εργοστασιακα....
Συνήθως όχι δεν έχουν 0 ώρες καθότι υπάρχει κάποιο break in στο εργοστάσιο κυρίως για τον έλεγχο του panel.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.942
Έχεις δίκιο, καλύτερα να μη γενικεύω. Πάντως η δική μου 50ST60 ήρθε με Α0000 στο μετρητή.

Reaction score
5
δεν μου ανοιγει το zip file.παντως εχω ενα dvd με break in απο αλλη πηγη.καποιος ειπε αστο ολη νυχτα να παιζει το βιντεο οταν πας για υπνο.θα μου χρησιμεψει τωρα?η' πια οτι εστρωσε εστρωσε? παντως οφειλω να πω οτι βλεπω αισθητη βελτιωση εικονας απο τις πρωτες ημερες και μονο με απλη λειτουργια.εβαλα απο χτες true cinema επιλογη και εχω ριξει κατι τονους κατι υπολοιπες επιλογες οπως αντιθεση χρωμα οξυτητα παλι κατοπιν αναγνωσματων απο αλλους.και πολυ σημαντικο εχει πεσει αρκετα και το rainbow effect που εβλεπα.κατα τ αλλα ισως ξυπνησα λιγο αργα οσον αφορα το στρωσιμο

Reaction score
5
να ρωτησω κατι.εχω πλεον καπου 300 ωρες στην plasma panasonic tx-p50x60 μου με ρυθμιση στο true cinema και καποιες συμπαθητικες μειωσεις στα υπολοιπα για στρωσιμο.η ερωτηση ειναι : μπορω να αφησω "το true cinema" option που ειναι ας πουμε το δευτερο σκαλοπατι φωτεινοτητας μετα το "κανονικη",ως σταθερη ρυθμιση? η' καλυτερα να το γυρισω πια στο κανονικη και να ανεβασω λιγο τα υπολοιπα δηλ. φωτεινοτητα κλπ. γιατι στο κανονικη σκοτεινιαζει οσο ναναι. αν το αφησω στο true cinema τι κακο μπορει να γινει.καιγονται οι λαμπες πιο γρηγορα?πιο πολυ ρευμα? οποιος εχει καποια γνωση παρακαλω ας μου πει.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.582
Δεν υπάρχουν λάμπες ούτε και φθείρονται τα cells. Περισσότερο ρεύμα, ναι καίει.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.942
να ρωτησω κατι.εχω πλεον καπου 300 ωρες στην plasma panasonic tx-p50x60 μου με ρυθμιση στο true cinema και καποιες συμπαθητικες μειωσεις στα υπολοιπα για στρωσιμο.η ερωτηση ειναι : μπορω να αφησω "το true cinema" option που ειναι ας πουμε το δευτερο σκαλοπατι φωτεινοτητας μετα το "κανονικη",ως σταθερη ρυθμιση? η' καλυτερα να το γυρισω πια στο κανονικη και να ανεβασω λιγο τα υπολοιπα δηλ. φωτεινοτητα κλπ. γιατι στο κανονικη σκοτεινιαζει οσο ναναι. αν το αφησω στο true cinema τι κακο μπορει να γινει.καιγονται οι λαμπες πιο γρηγορα?πιο πολυ ρευμα? οποιος εχει καποια γνωση παρακαλω ας μου πει.
Τα διάφορα modes αφορούν κυρίως παραμέτρους όπως ο χρωματικός χώρος, η θερμοκρασία λευκού και το γάμμα της εικόνας. Αυτά επηρεάζουν έμμεσα τη φωτεινή απόδοση, ωστόσο οι διαφορές που βλέπεις, οφείλονται κυρίως στις διαφορετικές προεπιλογές που έχουν τα διάφορα modes για τις παραμέτρους που κυρίως ρυθμίζουν τη φωτεινότητα, και είναι η Αντίθεση και η Ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης.

Θα σου πρότεινα να μείνεις στο True cinema mode, γιατί αυτό είναι το πιο πιστό στην απόδοση της εικόνας και να αυξάνεις σταδιακά, πρώτα την Αντίθεση και μετά τη Ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης, μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ειδικά στην αρχή, απενεργοποίησε τον Aισθητήρα περιβάλλοντος και μετάβαλε χειροκίνητα αυτές τις παραμέτρους, εφόσον έχεις μεγάλες διαφοροποιήσεις στον περιβαλλοντικό φωτισμό μέσα στη διάρκεια της μέρας.

Έχε πάντως υπόψη σου πως, όσο αυξάνεις αυτά τα δύο, τόσο συχνότερα θα βλέπεις τα plasma rainbows, στα οποία είσαι ευαίσθητος.
Επίσης, παρότι προσωπικά δεν έχω δει ούτε ίχνος image retention στη δική μου plasma, θα σε προέτρεπα με έμφαση να έχεις μόνιμα ενεργοποιημένη την Αυτόματη αναμονή, την Απενεργοποίηση σε απουσία σήματος και την Περιστροφή pixels.

Reaction score
5
s
Τα διάφορα modes αφορούν κυρίως παραμέτρους όπως ο χρωματικός χώρος, η θερμοκρασία λευκού και το γάμμα της εικόνας. Αυτά επηρεάζουν έμμεσα τη φωτεινή απόδοση, ωστόσο οι διαφορές που βλέπεις, οφείλονται κυρίως στις διαφορετικές προεπιλογές που έχουν τα διάφορα modes για τις παραμέτρους που κυρίως ρυθμίζουν τη φωτεινότητα, και είναι η Αντίθεση και η Ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης.

Θα σου πρότεινα να μείνεις στο True cinema mode, γιατί αυτό είναι το πιο πιστό στην απόδοση της εικόνας και να αυξάνεις σταδιακά, πρώτα την Αντίθεση και μετά τη Ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης, μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ειδικά στην αρχή, απενεργοποίησε τον Aισθητήρα περιβάλλοντος και μετάβαλε χειροκίνητα αυτές τις παραμέτρους, εφόσον έχεις μεγάλες διαφοροποιήσεις στον περιβαλλοντικό φωτισμό μέσα στη διάρκεια της μέρας.

Έχε πάντως υπόψη σου πως, όσο αυξάνεις αυτά τα δύο, τόσο συχνότερα θα βλέπεις τα plasma rainbows, στα οποία είσαι ευαίσθητος.
Επίσης, παρότι προσωπικά δεν έχω δει ούτε ίχνος image retention στη δική μου plasma, θα σε προέτρεπα με έμφαση να έχεις μόνιμα ενεργοποιημένη την Αυτόματη αναμονή, την Απενεργοποίηση σε απουσία σήματος και την Περιστροφή pixels.
καλημερα.σε ευχαριστω πολυ για την αναλυτικη απαντηση σου.με κανεις να παρω θαρρος και για καποιες αλλες πληροφοριες.δεν νομιζω να θελησω πιο φως απο το true cinema.την αντιθεση και την φωτεινοτητα στο true cinema την εχω κατω απο τη μεση και αντε μεχρι τη μεση να το παω.οποτε νομιζω οτι το κραταω σε αξιοπρεπη νουμερα.τις ρυθμισεις που μου λες πηγα και τις ειχε ηδη απο εργοστασιακα ρυθμισμενες εκει οποτε καλα γιατι εχω ηδη δει 300 ωρες.επισης εργοστασιακα εχω:

ρυθμισεις φωτεινοτητας οθονης - χαμηλη
στο viera link εχω :
ενεργοποιηση συσκευων ναι (? )
απενεργoποιηση συσκευων ναι ( ? ) .και τα δυο στο ναι?...
κατασταση standby οχι
εξυπνο αυτοματο standby oxi
και να ρωτησω τελος η εισοδος καρτας CL τι εξυπηρετει.για συνδρομητικη καρτα ειναι?
αυτα φιλε μου.οτι επιθυμεις και μπορεις μου απαντας.σε ευχαριστω και παλι που μου τα δινεις μασημενα.η αληθεια ειναι οτι μπαινω σε forum και ξενα αλλα την συγκεκριμενη τηλεοραση δεν την εχουν γενικα.εχουν πιο ακριβες panasonic plasma που καπου μοιαζουν οι ρυθμισεις αλλα και καπου οχι.και settings δεν λενε πολυ αναλυτικα.για calibration υπαρχουν πολλες πληροφοριες αλλα το τραινο αυτο το εχασα.κατι λιγα προλαβα δηλαδη.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.942
Δεδομένου ότι το 90% της παρακολούθησης που κάνω στην πλάσμα μου γίνεται με μόνο μια λωρίδα LED να φωτίζει τον τοίχο πίσω της, κι εγώ βρίσκω επαρκή τη Ρύθμιση φωτεινότητας "Χαμηλή", με Αντίθεση γύρω στο 50% (όχι παρακάτω).

Το Viera link είναι η εμπορική ονομασία της Panasonic για το σύστημα καλύτερης επικοινωνίας και συνεργασίας της τηλεόρασης, με συσκευές που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο HDMI CEC.
Το αν σε εξυπηρετεί ή όχι, εξαρτάται από το ποιες ακριβώς συσκευές έχεις συνδέσεις στην τηλεόραση. Μπορείς να ανατρέξεις στο εγχειρίδιό τους, για να δεις αν υποστηρίζουν το πρωτόκολλο και τι παραπάνω προσφέρει η χρήση του (πχ αν συνδέσεις μια ηχομπάρα στην HDMI ARC θύρα, μπορείς να ρυθμίζεις την έντασή της από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης)

Η κάρτα Common Interface (CI), χρησιμεύει κυρίως -αλλά όχι μόνο- σε αυτό που αναφέρεις, δηλαδή στη λήψη κρυπτογραφημένων συνδρομητικών καναλιών. Ουσιαστικά είναι σαν τις κάρτες επέκτασης που βάζουμε στα κομπιούτερς.

Το calibration μη σε απασχολεί ιδιαίτερα: σε True Cinema (και χωρίς να πειράξεις τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, εκτός της Αντίθεσης) είσαι ήδη κοντά στο πρότυπο. Αν θες το κάτι παραπάνω, χρειάζεσαι εξοπλισμό και γνώσεις ή τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία.

Αναλυτικές οδηγίες χρήσης (πιο λεπτομερείς από το έντυπο εγχειρίδιο που συνόδευε την τηλεόρασή σου) μπορείς να κατεβάσεις από εδώ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell