ποιά η ιδανική απόσταση για lcd?

Reaction score
0
πρόσφατα αγόρασα μία 32άρα lcd

η απόσταση από την οποία βλέπω είναι 3 μέτρα.....μήπως είναι πολύ κοντά?

το ρωτάω αυτό γιατί έχω παρατηρήσει ότι όταν η οθόνη βγάζει εντελώς λευκό χρώμα...κυρίως σε διαφημίσεις αυτό έχει μία αίσθηση σα φλας στα μάτια όταν πρωτοεμφανίζεται...εννοώ ότι είναι κατά κα΄ποιο τρόπο εκτυφλωτικό.

Χαμηλώνοντας από την άλλη την αντίθεση (contrast) ή τη φωτεινότητα ή το χρώμα ώστε να μην σε τυφλώνει...η εικόνα σκουραίνει και δεν δίνει καλή αίσθηση σε ταινίες κλπ....

γι αυτό ρωτάω μήπως φταίει η απόσταση?

Reaction score
97
Κατα τη γνωμη μου 3 μετρα για 32 ιντσες ειναι αρκετη αποσταση...(εως και μεγαλη θα ελεγα..!) :D

VG

Reaction score
0
Εγω περιπου απο τετοια αποσταση βλεπω με την 40'' και ειναι ΟΚ.
Τα προβληματα σου ειναι η ρυθμιση των χρωματων,η ληψη του σηματος των καναλιων,η φωτεινοτητα του χωρου και η καθεαυτου τηλεοραση.Χαμενος απο χερι εισαι :lol:

Reaction score
0
η ρύθμιση δεν έχει να κάνει...έχω δοκιμάσει διάφορες....ούτε η ποιότητα της ΤV......

το σήμα όμως που λες ...είναι όντως χάλια...πολύ δυνατό ...δίπλα σε υμμητό με πολλά είδωλα....

Reaction score
4
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Το πλάτος της οθόνης Χ2 είναι η ιδανική απόσταση θέασης... πρέπει η εικόνα να καλύπτει όλο το οπτικό σου πεδίο...
τις παλιοτερες low definition εποχές ήταν χ3 :D

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
tassos33 said:
τι είναι το flicering?
To έχω γράψει λάθος καταρχήν...

Ένα τρεμόπαισμα που βλέπεις στις crt τηλεοράσεις... αν πας κοντά σε τηλεόραση που δεν είναι 100 Hz θα το παρατηρήσεις...

Reaction score
784
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Το πλάτος της οθόνης Χ2 είναι η ιδανική απόσταση θέασης... πρέπει η εικόνα να καλύπτει όλο το οπτικό σου πεδίο...
Το μηκος φανταζομαι εννοεις (το μεγαλυτερο/οριζοντιο τμημα) και οχι σαν πλατος το υψος της τηλεορασης που ειναι και το μικροτερο σε μεγεθος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.198
Members
38.302
Νεότερο μέλος
ggianno88