ποιον ενισχυτή για...

Reaction score
4.479
Θέλω να βάλω μικρά και φτηνά surround ηχεία ,πχ PIONEER S-V24-QL/W στα 235Ε και αργότερα δύο ακριβά δαπέδου (Ισχύς 200W ,Ευαισθησία 90db ), για audiophile ακροάσεις.

Ποιον ενισχυτή ανάμεσα σε denon-pioneer-hk (μέχρι 1000Ε) προτείνεται?

τα surround :
* δορυφορικά ηχεία & 1 κεντρικό 8Ω
*9 εκ. Woofer κώνου x2
*μέγιστη ισχύς 80W
*ευαισθησία 88db
*μαγνητικώς θωρακισμένα
*απόκριση συχνότητας 100-20.000Ηz

*Υπογούφερ υψηλής απόδοσης με ενσωματωμένο ενισχυτή 80W, κώνου 16cm
*απόκριση συχνότητας 30-200 Ηz

Η συνδεσμολογία επιτρέπει συνύπαρξη surround και audio ηχείων?
Υπάρχει κουμπί direct, στους ενισχυτές για audio ακροάσεις?
Πρέπει τα OHM να είναι ίδια για όλα τα ηχεία?
Και τέλος, αν ο ενισχυτής είναι 200w θα μου κάψει τα μικρά surround?

Reaction score
50
Φίλε μου καταρχήν δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι ακριβώς έχεις ήδη από ηχεία και τι θες να συνδέσεις στον ενισχυτή σου. Λες ότι έχεις κάποια φτηνά surround, αλλά στις προδιαγραφές αναφέρεις κι ένα κεντρικό. Αυτό είναι από την ίδια σειρά; Θα το χρησιμοποιήσεις ως το βασικό κεντρικό ή ως το πίσω κεντρικό σε σύστημα 6.1;

Επίσης το sub δε μας λες ακριβώς ποιο είναι;

Και, εν τέλει, πώς έχει η κατάσταση; Τι ακριβώς έχεις, δυο surround ηχεία κι ένα κεντρικό; Τι περιμένεις ν' αγοράσεις ακόμα; Λες δυο ακριβά δαπέδου, αλλά ποια είναι αυτά; Ή είσαι στο ψάξιμο; Και αν δεν έχεις πάρει τα δαπέδου που θα τα χρησιμοποιείς για μπροστά, τον ενισχυτή τι τον θες; Καλό είναι ν' αποφασίσεις για τα ηχεία πρώτα και μετά για τον ενισχυτή. Εκτός αν σκέφτεσαι να παίζεις προσωρινά με μπροστά τα surround μέχρι να πάρεις τα άλλα, όμως και πάλι καλύτερα να μας πεις ποια σκοπεύεις να πάρεις για μπροστά, αν το έχεις αποφασίσει.

Επίσης πολύ βασικό: για τι χώρο προορίζονται ολ' αυτά; Τι ακροάσεις θα κάνεις συνήθως, μουσική/home cinema και πού κυρίως θα είσαι προσανατολισμένος;

Επίσης τι εννοείς συνύπαρξη surround και audio ηχείων; Φαντάζομαι εννοείς κάποια μεγάλα μπροστά και surround πίσω. Η συγκεκριμένη συνδεσμολογία σαφώς και επιτρέπεται, αφού είναι και ο πιο συνήθης συνδυασμός :) Τώρα, για το κουμπί direct στους ενισχυτές συνήθως υπάρχει, αλλά και πάλι εξαρτάται απ' το συγκεκριμένο μοντέλο. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι χωρίς τέτοια δυνατότητα δεν ακούς μουσική, απλά με το direct υποτίθεται παρακάμπτονται όλα τα ψηφιακά κυκλώματα απ' το σήμα για να έχει τις δυνατές λιγότερες αλλοιώσεις και άρα καλύτερη απόδοση σε μουσική.

Τώρα ως προς τα ohm δεν έχει σημασία αν θα είναι τα ίδια ή διαφορετικά στα ηχεία σου, μη σε απασχολεί αυτό. Άλλωστε οι τιμές που ανακοινώνονται είναι απλά ενδεικτικές, στην πράξη η αντίσταση των ηχείων μεταβάλλεται με τα διάφορα ακούσματα.

Επίσης αν ο ενισχυτής ήταν 200W υπάρχει μια πιθανότητα να σου έκαιγε τα surround αν τον είχες να δίνει full 200W συνεχώς. Αλλά σε τέτοια επίπεδα τιμής δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις ενισχυτή να στέλνει 200W σε surround ηχεία!!! Μην ανησυχείς, με τους ενισχυτές της κατηγορίας δεν πρόκειται να έχεις "πρόβλημα" υπερβολικής ισχύος. Άσε που για να καεί ένα ηχείο συνήθως δε φταίνε τα πολλά Watt. Φταίνε ή τα πολύ λίγα ή τα μη ποιοτικά. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Πάντως ως προς την ερώτησή σου δεν υπάρχει πρόβλημα.

Γενικώς όμως πες μας καμιά πληροφορία παρά πάνω για να καταλάβουμε καλύτερα.

Reaction score
4.479
Οκ ευχαριστώ για την απάντηση!
Εξηγούμαι, θέλω 5,1 φτηνά (ωραία τα acoustimass αλλά φαρμάκι η τιμή τους) και δύο δαπέδου ας πούμε monitor audio rs6 για audio.
Ο ενισχυτής να είναι pioneer ή denon ή και kardon (μέχρι 1000)
Θέλω ΟΛΑ τα ηχεία συνδεδεμένα πάνω στον ενισχυτή και κατ'επιλογή να παίζω sourround στα 5,1 και audio στα monitor audio!
Ο χώρος είναι 40τμ , αλλά τα surround τα θέλω wife friendly, πάνω στους τοίχους...
Δεν θέλω δύο ενισχυτές (stereo και surround) ούτε να βάζω και να βγάζω τα monitor audio!
Eλπίζω να έγινα κατανοητός!
Ευχαριστώ.

pioneer 235euro

monitor audio rs6

Reaction score
50
Ωραία, είσαι πιο κατανοητός τώρα. Λοιπόν για τα χρήματα αυτά θα πρότεινα ή τον Denon 2807 ή όποιος HK είναι στα λεφτά αυτά (δεν ξέρω απ' έξω). Ο Pioneer μια χαρά είναι κι αυτός, αλλά πιο προσανατολισμένος σε home cinema και απ' ό,τι κατάλαβα δίνεις σημασία και στη μουσική. Εδώ που τα λέμε βέβαια, δεν πιστεύω ότι θα έβλεπες και φοβερές διαφορές για την κατηγορία τιμής που κινείσαι. Ίσως λόγω οδήγησης και επειδή έχεις και μεγάλο χώρο να έκλεινα πιο πολύ προς HK να σου πω την αλήθεια. Η ασφαλέστερη λύση είναι να τους ακούσεις βέβαια, αλλά θα μου πεις άντε να βρεις και τους τρεις.

Να σε ρωτήσω κάτι όμως: πώς σκοπεύεις να κάνεις τη συνδεσμολογία έτσι ώστε όλα τα ηχεία να είναι πάνω στον ενισχυτή ταυτόχρονα, αλλά να χρησιμοποιείς κατ' επιλογή ή τα Pioneer (για home cinema) ή τα Monitor Audio για μουσική; Αυτό δεν το έχω καταλάβει ακριβώς. Ή το ίδιο ρωτάς κι εσύ; :) Πιστεύω πάντως πως η καλύτερη και λογικότερη λύση είναι να χρησιμοποιείς ως μπροστά τα Monitor Audio (και σε home cinema εννοώ) και τα υπόλοιπα για surround. Στην περίπτωση αυτή βέβαια καλό θα είναι να πάρεις και το αντίστοιχο κεντρικό γιατί χλωμό το κόβω τα MA να δέσουμε με κεντρικό Pioneer της συγκεκριμένης σειράς! Βέβαια με τον τρόπο αυτό θα έχεις αρκετά surround για 7.1 οπότε ή πας σε 7.1 ή σε 5.1 αν δε σηκώνει και τα 7 ο ενισχυτής σου. Πάντως επειδή ο χώρος δεν είναι μικρός ο ενισχυτής μάλλον στα όριά του θα παίζει, ειδικά αν ακούς δυνατά (και κάθεσαι μακριά!).

Reaction score
4.479
Δυστυχώς είμαι σε διαμέρισμα οπότε το δυνατά είναι "σχετικό".
Μπορούν να παίξουν σαν 7,1 με τα MA σαν μπροστινά (μεγάλα)?
Και όταν θέλω να ακούσω μουσική να πατάω το "pure direct" και να παίζουν τα MA μόνα τους?
Η surround απόδοση μου είναι αδιάφορη μιας και δίνω βάση στην εικόνα (sharp ful hd) .

Reaction score
4
Μάνο, έχω την εντύπωση ότι ρωτάει πως μπορεί να έχει όλα τα ηχεία πάνω και να επιλέγει αυτός ποια θα ακούει, κατα περίπτωση...

Οπως πχ οι παλιότεροι ενισχυτές (τέτοιον έχω, τέτοια ξέρω) είχαν ζεύγος Α και Β ηχείων και πατούσες εσύ ποιο ήθελες να παίξει κάθε φορα... Κάτι ανάλογο φαντάζομαι εννοει ο φίλος asikamin...

Reaction score
50
Α μάλιστα! Ok με τη συγκεκριμένη λειτουργία δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα για να είμαι ειλικρινής, οπότε κάποιος άλλος φίλος ίσως να μπορούσε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Και πάλι όμως πιστεύω ότι αφού έτσι κι αλλιώς θα έχεις τα ηχεία σου στον ίδιο χώρο, γιατί να μην εφαρμόσεις τη λογική που περιγράφω παραπάνω; Δηλαδή, βάζεις τα MA για μπροστινά, τα Pioneer για surround και όπως λες κι εσύ όταν παίζει ταινία θα παιζούν όλα, ενώ όταν θες ν' ακούς μουσική πατάς ένα direct και παίζουν μόνο τα δυό μπροστά. Πληροφοριακά, δε χρειάζεται να έχεις direct ντε και καλά για να παίζουν μόνο τα δυο μπροστά ηχεία, και σε απλό 2 channel mode γίνεται αυτό, απλά με direct θα έχεις καλύτερη ποιότητα (οπότε κατά βάση αυτό θα χρησιμοποιείς για μουσική). Το μειονέκτημα της συνδεσμολογίας αυτής είναι, όπως ανέφερα και πιο πριν, ότι καλό θα ήταν να πάρεις και το κεντρικό των MA, αλλιώς δε θα έχεις σωστό συνδυασμό μπροστά (που έχει σημασία στο home cinema). Το θετικό είναι ότι θα έχεις αφενώς λιγότερες συνδέσεις και από την άλλη πολύ καλύτερη απόδοση σε home cinema! Γιατί μην ξεχνάς, απαραίτητα μεν τα surround, αλλά την πολλή δουλειά (και) στο home cinema κάνουν τα μπροστινά. Το αποτέλεσμα θα είναι σκάλες ανώτερο σε σχέση με το να παίζουν μόνο τα Pioneer.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos