ποιο φακο???

Reaction score
7
για σας,
εχω την nikon D5100 + 18-55vr + 55-200vr και θα ηθελα την γνωμη σας για ενα φακο ΦΩΤΕΙΝΟ, τι θα λεγατε για 50mm f1,8g η 50mm f1.4g???? το κοστος να ειναι οσο ποιο χαμηλο γινεται, το πολυ στα 300 ευροπουλακια.
Εχετε να μου προτεινετε κατι καλυτερο ????
Thanks!!!

Reaction score
298
Απάντηση: ποιο φακο???

Θα σου πρότινα να πειραματιστείς με το 1.8 και στο μέλλον βλέπεις αν σου χρειάζεται το σαφώς ακριβότερο 1.4

Reaction score
169

Εγώ θα σε ρωτούσα πρώτα τι φωτογραφίες σου αρέσει να βγάζεις? πορτραίτα? τοπία? αρχιτεκτονικά? περίεργες καλλιτεχνικώδεις? δρόμου?

Για γενικότερη χρήση και για τη μηχανή σου +1 για τον 35άρη. Φοβερός φακός και μήκος πιο εύκολο για καθημερινή χρήση. Ο 50άρης πορτραιτίζει στις aps λιγάκι και είναι αρκετά πιο ιδιότροπος στην καθημερινή χρήση.

Reaction score
7

τον θελω για γενικοτερη χρηση!!
ευχαριστο για τις απαντησεις σας.

Reaction score
169

Αν δεν είσαι τόσο του πορτραίτου, για καθημερινή χρήση ίσως σε βολέψει πιο πολύ για έξω και ο 24άρης

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.543

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, εάν δεν φωτογραφίζει κανείς από άποψη σε ένα (αποκλειστικά ή κυρίως) εστιακό μήκος, καλύτερα να πάρει έναν καλό ζουμ (πχ τον Ταμρον 17-50/2.8 ή τον αντίστοιχο Σίγμα). Διαφορετικά σε κροπ σώμα καλύτερα βολεύει ο 20ρης, με τη σχεδόν ευρυγώνια κάλυψή του ή ο 24ρης, που πλησιάζει πάρα πολύ σε αυτό που βλέπει το μάτι μας (το οποίο δεν ταιριάζει με την κάλυψη ενός 50ρη φακού, αλλά περισσότερο ενός 40ρη -για φορμά 135 μιλάμε πάντα). Ο 35ρης είναι βασικά φωτεινός, πλησιάζει δε τον κλασικό 50ρη (περισσότερο τον 55ρη θα έλεγα).

Reaction score
205

Παιδιά επειδή κατα 99% μάλλον θα πάρω τελικά την canon 600D, αλλά όχι με τον κίτ φακό, θέλω να την πάρω με έναν καλύτερο φακό που να είναι αρκετά καλύτερος από τον κίτ. Υπάρχει κάποιος που να αξίζει με τιμή μέχρι περίπου τα 250 ευρώ? και να είναι καλύτερος από τον κίτ και σε νυχτερινές φωτό και σε βίντεο αλλά και να έχει και αρκετό ζούμ???

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
ολα αυτα μαζι που ζητας ειναι λιγο δυσκολο....

η καποιον σταθερο 2,8 ζουμ πχ 17-50 με λιγα χρηματα παραπανω για εναν all around φακο η μετα σε σταθερους φακους, 35 η 50 mm , 1.8 - 1.4 f...

cbk

Reaction score
5
ολα αυτα μαζι που ζητας ειναι λιγο δυσκολο....

η καποιον σταθερο 2,8 ζουμ πχ 17-50 με λιγα χρηματα παραπανω για εναν all around φακο η μετα σε σταθερους φακους, 35 η 50 mm , 1.8 - 1.4 f...
Το αποτέλεσμα που θα βλέπει κανείς με τους παραπάνω σε σχέση με τον κιτ φακό 18-55 των εταιρειών, θα είναι αισθητά καλύτερο, ή μήπως η εμπειρία του χρήστη είναι αυτή που κάνει τη διαφορά;

cbk

Reaction score
5
Θα είναι ΑΙΣΘΗΤΑ καλύτερο.
λόγω της μεγαλύτερης φωτεινότητας, λόγω ποιότητας κρυστάλλων ή και τα δύο μαζί;

δεν είναι κοροϊδία από πλευράς εταιρειών να πακετάρουν ένα σώμα με Α δυνατότητες με Β φακό για να πουλήσουν λίγο πιο φτηνά το πακέτο; Εγώ έτσι το βλέπω!

(άλλο αν σούλεγε το σώμα κάνει τόσο αλλά σου κάνω δώρο το φακό κιτ για να τραβάς μέχρι να μαζέψεις λεφτά για τον σωστό φακό που ταιριάζει με το σώμα! )

Reaction score
11.755
Λόγω του ότι ο 18-55 είναι αρκετά φτηνός εισαγωγικός φακός και στα 55mm δεν έχει αρκετή οξύτητα. Μέχρι τα 40 τα πάει καλά. Στα 35 μπορείς με f/8 να βγάλεις και αξιοπρεπή μάκρο. Αλλά στα 55 είναι κάπως θολός (χαμηλή οξύτητα). Τον ειχα πάρει για μέσα το σπίτι και πραγματικά ήξερα ότι πήρα φτηνό φακό. Αλλά από 18-35mm ήξερα ότι με f/8 ή 11 θα βγάλω πάρα πολύ καλές (από άποψη ποιότητας εικόνας) φωτός. Επίσης ήξερα ότι για έξω, αν ήθελα να κάνω ζούμ στα 55 θα έχανα ποιότητα.
Επίσης ήξερα ότι τέρμα ανοιχτός δεν υπήρχε περίπτωση να βγάλω οξύτητα.

Ας έχει ο καθένας κρίση και χρήση του internet να δει συγκριτικά και να αποφασίσει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.874
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.