προτάσεις για Santa Fe...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
από το καλοκαίρι του 2009 έχω στην κατοχή μου το Hyundai Santa Fe , με κινητήρα 2,7lt και 189 ίππους.

Εχω πάρει την χειροκίνητη έκδοση και όχι την αυτόματη, λόγω συνήθειας.

Ομως μέσα είχε ενα ηχοσύστημα το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει ενα μέσο ανθρωπο όχι όμως εμένα. Εχει ενα Sony ραδιο-cd-mp3 με usb και 4 καλά ηχεία. Μεχρι εκεί.

Τωρα όμως θέλω ενα συστημα που να είναι multimedia και με GPS, που να μπαίνει στην κονσόλα και να οδηγεί ενισχυτικά για τα ηχεία, αλλά και sub. Φυσικά θα αλλάξουν και τα ηχεία. Ο ηχος είναι πολύ σημαντικός.
Χωρους για αποθήκευση των ενισχυτικών - sub έχει αρκετούς πίσω στο πορτμπαγκάζ.
Φυσικά θέλω να είναι υψηλής ανάλυσης η οθόνη και να έχει και TV αναλογική - ψηφιακή...:109:

Ζητάω πολλά???
Απόλαυση τις ώρες των μετακινήσεων ψάχνουμε.
Πείτε μου καμμιά ιδέα, κάποια πρόταση για συστηματα ή έστω κάποιο καλό και δοκιμασμενο μαγαζί ειτε εδώ, είτε με pm και φυσικά ξερετε οι εποχές είναι δύσκολες... οπότε low profile...:126:

Reaction score
24.783
Απάντηση: προτάσεις για Santa Fe...

κατι εχει παρει το ματι στον κλασσικο κινεζο ολα_σε_ενα για το santafe
[οφτοπικ] γιατι μανα μου χειροκινητο γιατι?[/οφτοπικ]

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.728
Θες οπωσδηποτε πηγη με οθονη ?
Γιατι αν καταληξεις σε πηγη 1DIN κανονικο μεγεθος δηλαδη, εχω την εντυπωση οτι θα χεις καλυτερη ποιοτητα ηχου.
Η γνωμη μου σ αυτο που θελεις ειτε ετσι ειτε αλλιως λεγεται ALPINE.
Στη χειροτερη Pioneer.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Παναγιώτη εχω δεί κάτι κινεζιές μέσα στο e-bay αλλα μονο απο φωτο. Εαν όμως τις δείς απο κοντά φαίνονται οι ...ατέλειες και οι πλαστικιές τους...
Ψαχνω μήπως τις βρώ και εδώ στο Ελλαdα... Εχεις κάτι υπόψη?
Το χειροκίνητο το επέλεξα γιατι και το προηγούμενο ήταν χειροκίνητο και επίσης γιατι το αντίστοιχο σε auto ηταν τετραταχυτο. Δυστυχώς όμως αυτο μου απέκλεισε την δυνατότητα ηλιοροφής που είχαν τα αλλα.
Βεβαια πρίν να το παραλάβω μου είχαν δώσει για 15 ημέρες ενα αυτόματο και οποτε είδα και τα καλά και τα κακα.
Το χρησιμοποιώ περισσότερο για ταξίδια οπου εκεί δεν πολυ-χρειάζονται οι ταχύτητες, ασε που είναι και πιο δυνατό το χειροκίνητο.
Για μέσα στην πόλη θα πάρω ενα αυτοματο μικρό σίγουρα.

Ναι ψάχνω λύση ενα σε όλα καθότι βολεύει πολύ...:109:

Reaction score
24.783

ολα σε ενα μονο κινεζος
σε καλα πραγματα (πχ alpine) το να παρεις τα παντα (dvd/tv tuner/navi) θες το λιγοτερο 1200.
εχει και λυσεις με μικροτερες οθονες πχ 407 με προσφορα το navi , αλλα δεν εχουν dvd

Reaction score
41

από το καλοκαίρι του 2009 έχω στην κατοχή μου το Hyundai Santa Fe , με κινητήρα 2,7lt και 189 ίππους.
Καλά χιλιόμετρα Πάνο.
Πολύ καλό αυτοκίνητο και άσπαστο!

Ομως μέσα είχε ενα ηχοσύστημα το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει ενα μέσο ανθρωπο όχι όμως εμένα. Εχει ενα Sony ραδιο-cd-mp3 με usb και 4 καλά ηχεία. Μεχρι εκεί.
Όπως τα λες.
Ικανοποιητική κατάσταση με την προϋπόθεση πως δεν ψάχνεσαι.

Τωρα όμως θέλω ενα συστημα που να είναι multimedia και με GPS, που να μπαίνει στην κονσόλα και να οδηγεί ενισχυτικά για τα ηχεία, αλλά και sub. Φυσικά θα αλλάξουν και τα ηχεία. Ο ηχος είναι πολύ σημαντικός.
Χωρους για αποθήκευση των ενισχυτικών - sub έχει αρκετούς πίσω στο πορτμπαγκάζ.
Φυσικά θέλω να είναι υψηλής ανάλυσης η οθόνη και να έχει και TV αναλογική - ψηφιακή...:109:

Θα παίξεις και με πίσω οθόνες?
GPS θέλεις οπωσδήποτε ενσωματωμένο στην πηγή ή θα σε βόλευε και σκέτη πηγή και ένα καλό φορητό GPS με 5" οθόνη και βεντούζα στο παρμπρίζ? Υπάρχουν ± σε κάθε λύση, απλά προσπαθώ να καταλάβω τις ανάγκες σου καλύτερα.

Χώρους έχεις, είναι δεδομένο.
Θα πρότεινα να μην βάλεις τηλεόραση τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Digea...

Ζητάω πολλά???
Όχι....
Αλλά αν πάμε σε ικανοποιητικά μέρη σε κάθε ένα από αυτά που ζητάς, τότε φεύγουμε προς τα πάνω στις τιμές....
Πόσα χρήματα σκέφτεσαι να διαθέσεις συνολικά για το σύστημα?

Απόλαυση τις ώρες των μετακινήσεων ψάχνουμε.
Πείτε μου καμμιά ιδέα, κάποια πρόταση για συστηματα ή έστω κάποιο καλό και δοκιμασμενο μαγαζί ειτε εδώ, είτε με pm και φυσικά ξερετε οι εποχές είναι δύσκολες... οπότε low profile...:126:

Την απόλαυση θα την φροντίσουμε.
Εσύ φρόντισε μόνο τα € :116:

Απ' όλα έχουμε.
Και συστήματα και καταστήματα και...τα πάντα όλα :138:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Γειά σου Γιαννη και σε ευχαριστώ...
Λοιπόν, οθόνες πίσω δεν θέλω, ας βλέπουν απο μπροστά...:109:
Προτιμω την λύση ολα σε ενα λόγω της μικρότερης δυνατής τροποποίησης στο αυτοκινητο. Ως γνωστό όλο και κάτι ξεχνάνε κατα την επανασυναρμολόγηση...

Θέλω λοιπόν ενα καλό συστημα, με TV (η είσοδο γα TV μελλοντικά της επίγειας Mpeg4) και GPS , DVD, κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες (η μεσω κάμερας) ενισχυτη 4καναλο + 1 sub για 4 ηχεία στις πόρτες και ενα καλό αλλά μαζεμένο sub.
To κεντρικό συστημα να μπορεί να παίζει αρκετά απο τα γνωστά φορμάτ ήχου αλλά και εικόνας όπως divx (mkv ?) avi κλπ.
Επίσης να έχει USB και είσοδο καρφί ήχου απο μπροστά.
Εαν κοντρολλάρει και Ipod... μια χαρά.
Επίσης η οθόνη να είναι 800pxs width τουλάχιστον και όχι 480 pxs...:109:
Απο τιμές ας το δούμε και ...βλέπουμε, πάντα με μετρο, κρίση εχουμε...

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Γειά σου Γιαννη και σε ευχαριστώ...
Λοιπόν, οθόνες πίσω δεν θέλω, ας βλέπουν απο μπροστά...:109:
Προτιμω την λύση ολα σε ενα λόγω της μικρότερης δυνατής τροποποίησης στο αυτοκινητο. Ως γνωστό όλο και κάτι ξεχνάνε κατα την επανασυναρμολόγηση...

Θέλω λοιπόν ενα καλό συστημα, με TV (η είσοδο γα TV μελλοντικά της επίγειας Mpeg4) και GPS , DVD, κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες (η μεσω κάμερας) ενισχυτη 4καναλο + 1 sub για 4 ηχεία στις πόρτες και ενα καλό αλλά μαζεμένο sub.
To κεντρικό συστημα να μπορεί να παίζει αρκετά απο τα γνωστά φορμάτ ήχου αλλά και εικόνας όπως divx (mkv ?) avi κλπ.
Επίσης να έχει USB και είσοδο καρφί ήχου απο μπροστά.
Εαν κοντρολλάρει και Ipod... μια χαρά.
Επίσης η οθόνη να είναι 800pxs width τουλάχιστον και όχι 480 pxs...:109:
Απο τιμές ας το δούμε και ...βλέπουμε, πάντα με μετρο, κρίση εχουμε...
Γειά σου Πάνο είμαι ο Νίκος Κωνσταντινίδης που γνωριστήκαμε στο mega test. Όλα εφικτά, αυτό με τα 800 pxs όμως είναι θέμα.

Ο Κινέζος μπορεί να σου παρέχει αυτά που ζητάς με λίγα χρήματα και με ποιότητα κατασκευής και ήχο σε μέτρια επίπεδα. Όσον αφορά τον ήχο όλο και κάτι μπορεί να βελτιωθεί.

Η άλλη εκδοχή είναι επώνυμο με τα θετικά της ποιότητας ήχου και κατασκευής αλλά τα αρνητικά είναι το κόστος καθώς και όλα τα συνοδά που είναι έξτρα. Π.χ tuner - gps. Ο ενισχυτής και τα ηχεία είναι το τελευταίο που σε απασχολεί για την ώρα αφού θα πρέπει να να επιλεχθούν βάσει της πηγής, το πως σου αρέσει ο ήχος και βάσει του ποιό παίζει καλά στην πόρτα του αυτοκινήτου σου.
Η επιλογή είναι δική σου στην πηγή.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

γεια σου Νίκο,
ειδα κάτι κινέζικα με οθόνες 800χ480 που τα κάνουν όλα και βγαίνουν ειδικά για το Santa Fe... για την ακρίβεια αυτό...
στα 358$...
http://www.lightinthebox.com/Car-DV...EW-SANTA-FE-GPS-Function--SZC459-_p66736.html

Ομως βρήκα και αυτο 800χ480...
http://www.qj-trade.com/index.php?main_page=product_info&cPath=8&products_id=21

και αυτο... με 1220χ234 (πώς γίνεται αυτό?)
http://www.traderscity.com/board/pr...onata-santa-fe-tucsun-optima-terracan-100276/

και αυτο απο ενα ελληνικό site αλλά στη διπλάσια τιμή...
http://globalimport.gr/catalog/product_info.php/manufacturers_id/20/products_id/395

Εχω βρεί και ενα καταπληκτικό όμως....το οποίο μπορεί να πάρει και δέκτη TV DVB-T, δεν ξέρω εαν είναι Mpeg4...

http://www.chinacargps.com/hyundai-...toothipodrdssteering-wheel-control-p-571.html

Σαν να ψιλογίνεται χαμός...
Επώνυμα προιόντα πέραν των κινέζικων όμως τι παίζει?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

διαβαζοντας το best-seller προιόν θεωρείται αυτο...
http://www.chinacargps.com/digital-...psbluetoothipodrds2-micro-sd-slots-p-576.html

το οποίο πέραν των υπολοιπων έχει και Windows CE6.0 για GPS software...
Επίσης μαζί με την option δέκτη για DVB-T, κεραία, κάμερα και parking radar, κοστίζει στα 500 δολλάρια...

Εναλλακτικά υπάρχει και ενα ακριβότερο συστημα με τα παραπάνω αλλά με ειδική HD οθόνη και ειδικό DSP συστημα ήχου στα 799 δολλάρια..
http://www.chinacargps.com/hyundai-...iltin-bluetoothdual-zone-p-634.html?cPath=106

Τωρα τι κάνουμε ?:121:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

διαβαζοντας το best-seller προιόν θεωρείται αυτο...
http://www.chinacargps.com/digital-...psbluetoothipodrds2-micro-sd-slots-p-576.html

το οποίο πέραν των υπολοιπων έχει και Windows CE6.0 για GPS software...
Επίσης μαζί με την option δέκτη για DVB-T, κεραία, κάμερα και parking radar, κοστίζει στα 500 δολλάρια...

Εναλλακτικά υπάρχει και ενα ακριβότερο συστημα με τα παραπάνω αλλά με ειδική HD οθόνη και ειδικό DSP συστημα ήχου στα 799 δολλάρια..
http://www.chinacargps.com/hyundai-...iltin-bluetoothdual-zone-p-634.html?cPath=106

Τωρα τι κάνουμε ?:121:
Δεν νομίζω να γνωρίζει κάποιος υπεύθηνα για το ποιό να επιλέξεις.
Μιας και τα Κινέζικα προιόντα πηγών είναι πάρα πολλά και δεν έχει κάποιος μια ολοκληρωμένη εικόνα. Είναι ένα ρίσκο που θα πάρεις εσύ, μπορεί να σου βγεί πολύ καλή αλλά μπορεί και όχι.
Ενισχυτικοηχεία έρχονται μετά όπως προανέφερα!

Reaction score
41

Πάνο. προσωπικά δεν θα πήγαινα σε κινέζικη λύση.
Σε καμία περίπτωση....
Δες καμία Kenwood χωρίς gps και πάνω της ρίξε ένα navibox για σοβαρή και εντελώς εξελληνισμένη πλοήγηση που συνεργάζεται 100% με την touch οθόνη.
Και ηχητικά. μακράν σε σχέση με τον κινέζο

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

ναι ο κινέζος εχει ενα ρίσκο μεγάλο, γιατι εαν δεν δεν δείς και δεν ακούσεις κάτι, πώς θα το κρίνεις ? Οπτικά απο φωτο στο Internet?:121:

Ομως οι βλεφαριες που έριχνα πρός τον κινέζο είναι γιατι εχει φτιάξει πρόσοψη που είναι ειδικά για SantaFe και ειναι plug'n'play με όλα τα δεδομενα που ζητούσα.

Αντίστοιχο σύστημα σε επώνυμο κατασκευαστη, που να ταιριάζει στο SantaFe και να μην χρειάζεται να κόψεις και να ράψεις πολλά υπάρχει?
Φυσικά ο ήχος στο αυτοκίνητο για μένα είναι must.... μετά η εικόνα...γιατι οπως και να το κάνουμε δεν βλέπεις συνέχεια την οθόνη, ενώ αντίθετα ακούς...
Στο σπίτι βεβαια είναι ακριβώς αντίθετα.

Μηπως τελικά γίνεται κάτι συνδιαστικά ? Δηλαδη πηγη κινέζικη και ενισχυτικά - ηχεία επώνυμα?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

ναι ο κινέζος εχει ενα ρίσκο μεγάλο, γιατι εαν δεν δεν δείς και δεν ακούσεις κάτι, πώς θα το κρίνεις ? Οπτικά απο φωτο στο Internet?:121:

Ομως οι βλεφαριες που έριχνα πρός τον κινέζο είναι γιατι εχει φτιάξει πρόσοψη που είναι ειδικά για SantaFe και ειναι plug'n'play με όλα τα δεδομενα που ζητούσα.

Αντίστοιχο σύστημα σε επώνυμο κατασκευαστη, που να ταιριάζει στο SantaFe και να μην χρειάζεται να κόψεις και να ράψεις πολλά υπάρχει?
Φυσικά ο ήχος στο αυτοκίνητο για μένα είναι must.... μετά η εικόνα...γιατι οπως και να το κάνουμε δεν βλέπεις συνέχεια την οθόνη, ενώ αντίθετα ακούς...
Στο σπίτι βεβαια είναι ακριβώς αντίθετα.

Μηπως τελικά γίνεται κάτι συνδιαστικά ? Δηλαδη πηγη κινέζικη και ενισχυτικά - ηχεία επώνυμα?
Σίγουρα εως και επιβάλεται.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Γιάννη εχεις καποια συγκεκριμένη πρόταση, τύπος μηχανηματος ?
Απο ενισχυτικά?
Εχω 4 ηχεία στις πόρτες και θελω και τουιτερ ψηλά, εχει ειδική θέση στην κολώνα.Sub ? Ενισχυτη?
Νίκο εσύ?

Reaction score
41

Πάνο είμαι με το κινητό οπότε θα στα γράψω απλά και αύριο αναλυτικότερα.

Πηγή Kenwood χωρίς δέκτη τηλεόρασης και gps. Ο δέκτης αργότερα και για πλοήγηση θα βάλεις άλλο μηχάνημα.....
Για πλοήγηση μονόδρομος: Navibox που δένει τέλεια με την Kenwood και έχεις άριστη 100% εξελληνισμένη πλοήγηση μέσω της οθόνης αφής την Kenwood.
Για ηχεία βάλε παντού (εμπρός και πίσω) τα ίδια σετ. Pioneer / Peerless και καθάρισες.
Ενισχυτής.....
Ή μάλλον ενισχυτές....
Κ sub....
θα ήθελα να μου γράψεις το σύνολο των χρημάτων που θέλεις να ρίξεις στο αυτοκίνητο. Ή το ταβάνι ας πούμε, γιατί μπορεί και να μην το χτυπήσουμε.
Αν ξέρουμε τα € θα μπορούμε να είμαστε σαφέστεροι στις επιλογές χωρίς να σου πέσει καμιά κοτρώνα στο κεφάλι.:142:

Πάντως για ενισχυτές θα κοιτούσα πιθανότατα σε κάποιους ESX (έναν 4κάναλο για τις πόρτες και έναν 2κάναλο γέφυρα για το sub)
Sub? Μάλλον 12" σε κλειστή καμπίνα και είσαι οκ.

Πες μας για το κόστος θα θα έχεις πλήρη λίστα. :126:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads