ριβιουερς

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185
Απάντηση: ριβιουερς

-
Με αφορμή ένα θέμα που ανοίχτηκε (το μέλος που το άνοιξε καλοπροαίρετο και χαμηλών τόνων. Αυτή την εντύπωση σχημάτισα) στο φόρουμ του avclub (… το είπε ο τάδε -ξένος- reviewer) είπα την γνώμη μου σχετικά λακωνικά.

Την μεταφέρω λοιπόν και εδώ, εμπλουτισμένα. (sic)

Υπόψη ότι στη τοποθέτηση μου αυτή δεν κάνω διαχωρισμό σε Έλληνες και ξένους reviewers.

Ξεκινώ.
… δεν πρέπει να παίρνουμε σαν θέσφατο το οτιδήποτε λέει ο οποιοσδήποτε.

Όσο μεγάλο όνομα και αν τυχόν έχει.
(χρειάζονται πάντα διασταυρώσεις. όχι κατά ανάγκη μετρητικές –ή μόνο μετρητικές)

Κανείς δεν έχει το αλάθητο.

Την αποδόμηση, την απαξίωση, των reviewers δεν την κάνω π.χ. εγώ. (ή όσοι άλλοι την κάνουν)
Την κάνουν οι ίδιοι στον εαυτό τους. Με τα όσα γράφουν.

Η αξιοπιστία τους, η αποδοχή τους, έρχεται με πειστικές, διαχρονικές, θέσεις.
(και όχι με πω πω πω … και άλλα επιφωνήματα, σε κάθε νέα δοκιμή)

Φυσικά και είναι θεμιτές οι αλλαγές θέσεων. (λόγω τεχνολογίας, εξέλιξης, κ.λπ.)
Αρκεί να είναι επαρκώς τεκμηριωμένες.
Υπάρχει και η λάθος εκτίμηση. (δεκτή και αυτή για μένα) Ποιος όμως παραδέχεται ότι έκανε λάθος;

Δεν μου αρέσει επίσης να ανακατεύουν, μέσα στα editorial και στα reviews που γράφουν, το Βιετνάμ, τον πόλεμο του Κόλπου, τις χωματερές, τα καμένα δάση, ή τον μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα.
Για να μου δείξουν ότι έχουν άποψη. (και δεν βάζω τη λέξη τάχα)

(εκτός και αν έχουν την ικανότητα να το κάνουν -όταν και όπου πρέπει- με ισορροπία και φειδώ.)

Ειδικά το συνεχώς επαναλαμβανόμενο το θεωρώ λαϊκισμό.

Και εγώ (και όλοι μας φαντάζομαι) πονάω με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Αλλά αγόρασα το περιοδικό για να δω τι κάνει ο τάδε ενισχυτής ή το δείνα ηχείο.

Και όχι να διαβάσω ότι στις προσεχείς εκλογές πρέπει να τιμωρήσω τον Καραμανλή που δεν άλλαξε τα στραβά που έκαναν οι άλλοι και στις επόμενες εκλογές να μου πουν να τιμωρήσω τους άλλους που δεν έφτιαξαν τα στραβά που έπρεπε να είχε αλλάξει ο Καραμανλής.
(πρώτος διδάξας, σε περιοδικά ειδικού τύπου, αν θυμάμαι καλά, οι 4τροχοί)

Τους πληροφορώ ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Καλύτερα από αυτούς. Δεν χρειάζομαι υποδείξεις.

(διότι και εγώ με τη σειρά μου μπορώ να τους ρωτήσω και να τους πω τι κάνανε και τι –ή τι- θα έπρεπε να είχανε κάνει)

Στο τέλος-τέλος (εναλλακτικά) ας ακούσουν το τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα 'Δεν σε ψηφίζω ρε ζωή …'
(μήπως γράφει κανείς από το Βόλο εδώ;)

Το άλλο που θα ήθελα να πω, είναι ότι δεν πρέπει να απαξιώνουμε τους reviewers που είναι στο αντίθετο από εμάς –από την φιλοσοφία μας, από την προτίμηση μας- 'στρατόπεδο'.
Τουλάχιστον για αυτόν το λόγο.

Ένας 'τεχνοκράτης' reviewer ποτέ –ή σχεδόν ποτέ- δε θα εκτιμήσει ένα SET ενισχυτή, ένα ηχείο κόρνας, ένα πικ-απ, κ.λπ.
Το ίδιο και αντίστροφα.
Ένας 'αναλογικός' δηλαδή δεν θα εκτιμήσει ένα ηλεκτροδυναμικό ηχείο ή ένα ενισχυτή στερεάς κατάστασης όσο καλά και αν είναι. (τουλάχιστον όσο θα έπρεπε)

Γιατί πιστεύω ότι, κάτι που το έχεις απορρίψει στο υποσυνείδητο σου δύσκολα θα το αξιολογήσεις αμερόληπτα.
Αλλά ακόμα και αν έχεις όλη την καλή πρόθεση, δεν το γνωρίζεις. Η δεν έχεις την απαιτούμενη εμπειρία.

Για αυτά που αναφέρω στις τελευταίες παραγράφους πιθανές εξαιρέσεις μπορεί να υπάρχουν. Αλλά δεν παύουν –όπως συνήθως λέγεται- να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Αυτά προς το παρόν.

Μιχάλης Φουάσης.

Υ.Γ.
Αν και οι τοποθετήσεις μου είναι πάντα γενικές …

thanasisk. (post 2)
; μένω έκπληκτος.

Guybrush (post 5)
Συμπαθέστατε Guybrush, τα 6 φεγγάρια δεν είναι internet-magazine για ερωτευμένους;

Diabolical (post 13)
10!

Σπύρος Μπλάτσιος (post 59)
(γενικώς …)
Τα αστεράκια πάντως και οι βαθμολογίες δεν με χαλάνε.
Ίσα-Ίσα θα έλεγα, μπορεί και να βοηθούσαν. Ειδικά τους νέους στο χώρο.
Προϋπόθεση: να μπαίνουν σωστά

_

Reaction score
0
Τα 6 φεγγάρια είναι αγγλιστί 6moons, το γνωστό site.

Μου αρέσει που δοκιμάζουν ένα μηχάνημα με πολλά διαφορετικά συνοδά, για να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα.
Το θεωρώ από τα πιο σοβαρά sites, αν και μετά από αυτή την παρουσίαση "hi end fuses" που υπέδειξε ο Κώστας ο Κόγιας, μου έκατσε "κάπως".

Εννοείται πως κανείς μα κανείς δεν έχει το αλάθητο. Δεν το συζητάμε καν αυτό.
Ακόμα και αν το Α ή Β site (ή περιοδικό ή οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης) μου αρέσει, δεν το κάνω και Ευαγγέλιο...

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

Guybrush
'Τα 6 φεγγάρια είναι αγγλιστί 6moons, το γνωστό site.'

A! μάλιστα. Ευχαριστώ.

Παρεμπιπτόντως, το 'συμπαθέστατε' ήταν πραγματικό και όχι ειρωνικό. (πιστεύω να μη κάνω λάθος)

(περιττή ίσως η διευκρίνιση, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι καταλαβαίνει ο άλλος μέσω πληκτρολογίου)

_

Reaction score
0
Δεν τίθεται θέμα.

Δύσκολα παρεξηγούμαι, ακριβώς επειδή βλέπω πόσο εύκολα παρερμηνεύουμε λεγόμενα, εξαιτίας του μέσου.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

-
Την αποδόμηση, την απαξίωση, των reviewers δεν την κάνω π.χ. εγώ. (ή όσοι άλλοι την κάνουν)
Την κάνουν οι ίδιοι στον εαυτό τους. Με τα όσα γράφουν.
+1000

Αλλά άντε να τους το εξηγήσεις. Εδώ κάποιοι ιθαγενείς δοκιμαστές θεωρούν ότι είναι υπεράνω κριτικής (αυτοί, ο πάπας Βενέδικτος και ο Τσακ Νόρρις) και ότι δεν μπορεί ένα forum να ασκεί κριτική στα όσα γράφουν. Δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να καταλάβουν ότι όταν εκτίθεσαι τοιουτοτρόπως αναγκαστικά κρίνεσαι από όσους σε διαβάζουν. Και φυσικά θεωρούν ότι καλά πράττουν αφού έτσι διαιωνίζουν την μιζέρια που τους δέρνει. Επίσης οι ίδιοι μίζεροι θεωρούν τεράστια επιτυχία τα 5000-6000 τεύχη που πουλάνε κάθε μήνα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Re: Απάντηση: ριβιουερς

Εδώ κάποιοι ιθαγενείς δοκιμαστές θεωρούν ότι είναι υπεράνω κριτικής...
+1000
Φυσικά είναι "κάποιοι" και όχι όλοι. Και φυσικά το ότι είναι κάποιος ριβιούερ δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Το να επιδέχεσαι κριτική, ακόμη και αν αυτή είναι αυστηρή ή άδικη, είναι μεγαλείο είτε είσαι ριβιούερ, είτε είσαι επαγγελματίας, είτε είσαι χομπίστας, είτε είσαι ριβιούερ χομπίστας, είτε γράφεις σε φόρουμ, είτε συντονίζεις ένα φόρουμ, είτε διαχειρίζεσαι ένα φόρουμ, είτε είσαι ναύτης, είτε είσαι καντηλανάφτης.

...

Reaction score
8

thanasisk. (post 2)
; μένω έκπληκτος.
εγω μενω στην Πατρα
γι αυτο την επαθα
σε ολα τα υπολοιπα δυστηχως δεν μπορω
να διαφωνησω μαζι σας.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Εδώ μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα.
Έχουμε τη περίπτωση περιοδικού που ΔΕ διαθέτει μετρητικό σύστημα για συσκευές πλην ηχείων, τις οποίες μετρήσεις κάνει ο αρχισυντάκτης του και μόνο.
Σε <<άλλο σημείο>> αυτού του site μας διαβεβαίωναν ότι όταν πιάνουν μια συσκευή στα χέρια τους την εξαντλούν και σε ακροάσεις ΚΑΙ σε μετρήσεις!!!!
Ενώ σε κάποιες δοκιμές του εν λόγω περιοδικού φαίνεται ΜΕΣΑ στο κείμενο σαν να γίνανε μετρήσεις σε κάποιες συσκευές!!!
Ευτυχώς που τα γραπτά μένουν:128::128::128:

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

-
Θανάση ωραία η Πάτρα. (Πραγματικά!)

για το: μένω έκπληκτος, σημείωσε λάθος.

Με την …ορμή του λόγου το έγραψα.
(ίσως και να επηρεάστηκα με την 'ωμή' παραδοχή σου. Την οποία δεν κατηγορώ.)

Γιατί γνωρίζω απίστευτες, αλλά αληθινές, περιπτώσεις, με πολλές χιλιάδες ευρώ,
και σε απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα …

_

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.163
Members
38.419
Νεότερο μέλος
JOHNDOULAMIS