τα B&W MATRIX 2

Reaction score
4
εχω βγαλει σε αγγελια ενα ζευγαρι ηχεια του τιτλου.

δεν ειναι πρωτο χερι , τα πηρα προσφατα ανταλλαγη και χωρις να κανω ακροαση ειπα να τα δωσω.

Εχθες βραδυ ομως αποφασισα να κανω μια ακροαση..

Λογω της απεχθειας που εχω γι αυτην την εταιρεια και τα (πιο συγχρονα) προιοντα της, δεν ειχα υψηλες προσδοκιες.

Εχω ακουσει αρκετα ( CM 4, CM 1, CM 7 , 600 S3, 805 και αλλα ) συμπεριλαμβανομενων και των 803 N που ηταν στο σαλονι μου για λιγους μηνες και εζησα μαζι τους.

Μιλωντας για τα 803 Νautilus ομολογω οτι εχουν και καποια δυνατα σημεια, αλλα κατα τα αλλα για τα λεφτα τους....για κλαματα. 6.000 + ευρω σου λεει!

Τα πριμα ειναι εκτενεστατα με τρομερο αερα και το μπασο ( πολυ βασικο ) ομολογουμενως ηταν οπως πρεπει. Το ηχειο γενικα ειναι ακριβες.

Αλλα περα απο εκει καμια ουσια και συναισθημα. μεσσαια αδιαφορα. Το ηχειο δεν κανει για μουσικοφιλους. τελεία.
Κανενα B&W απο αυτα που εχω ακουσει δεν κανει. Μονο το μικρο μονιτορακι CM μου αρεσε και ειχε καποιο χαρακτηρα. Μιλαμε βεβαια για προσωπικες γνωμες.
Και σκεφτειτε οτι πολλα απο τα ακουσματα μου ειναι ροκ και δεν εχω ανγκη για ιδιαιτερη "μουσικοτητα".

τελοσπαντων δεν ειχα ακουσει ποτε παλιο B&W.

Μολις το ακουσα ομως καταλαβα γιατι εχει κανει ονομα η εταιρεια. Δεν πιστευα οτι το ηχειο ειναι B&W.
Εχουμε και λεμε:

- 8 ιντσο γουφερ.
- κλειστου τυπου καμπινα και μαλιστα μεγαλη.( 60 εκατ. υψος !! ) Με λιγα λογια ιδανικο ηχειο βασης που δεν λαμβανει υποψη του τις τασεις μοδας ή / και αναγκης για κομπακτ κατασκευες )

Και κακα τα ψεματα, ενα μικρο ηχειο βασης δεν μπορει να ειναι ολοκληρωμενο στον ηχο του παρα μονο αν μιλαμε για χωρο κοντα 3χ4. Γρηγορο μπορει να ειναι , αλλα προσπαθει να βγαλει δυναμικες και μπασα απο μια καμπινα με μια τρυπιτσα....ναι γινεται ο,τι μπορει, αλλα μεχρι εκει.
δηλαδη να παει κοντρα στη φυσικη. λαθος συν σωστο ομως δεν κανει σωστο.( λαθος+σωστο=λαθος )

Και αντε να καλυψεις χωρο με ενα 5" ή 6.5" ....αυτο ισχυει και για τα μεσσαια. το μικρο ( και ενα στο καθε ηχειο ) γουφερακι εχει περιορισμους.

παντα η κλειστου τυπου καμπινα ειχε καλυτερο ( και πολυ σωστοτερο ) μπασο..μην κοιτατε την αναγκη για καλυψη χωρου και για εντυπωσιασμο.

συνεχιζουμε:

- μεσσαια και πριμα για οσκαρ
ενας ισορροπημενος ηχος αναμεσα στη φυσικοτητα, μουσικοτητα και εσωτερικοτητα.

- χροιες. εκει ειναι τα γλεντια.

- η εικονα που ανοιγουν ( και λογω ογκου και 8 ιντσου ) τεραστια.
- προσεκτικο κροσαρισμα με καλωδια Van Den Hul.

αν δεν κανω λαθος το ηχειο ειχε 1.800 δολλαρια τοτε!!
αυτα ηταν λεφτα.

και να λοιπον που βγηκε αυτο το ηχειο στα 280 ευρω με κανενα ενδιαφερον. Ναι, ειναι παλιο αλλα...

ειναι για δωσιμο τετοιο ηχειο???
εχω ομως παρομοιο ηχειο που με ικανοποιει..
Το ηχειο αν δοθει, θα δωθει σε ανθρωπο που θα το εκτιμησει. αλλιως θα παρει θεση στη ντουλαπα.

εχω ενα ζευγαρι καλα mission δαπεδου στο γραφειο. μηπως αντικατασταθουν?

στο γραφειο βεβαια ειμαι παντα στην τσιτα και τα Matrix ειναι για να τα απολαμβανεις, οποτε..

αυτη τη στιγμη ειμαι ενθουσιασμενος και μιλαει το συναισθημα. Αλλα και οποιοι πιστεψουν οτι αυτα τα γραφω για να μπορεσω να πουλησω τα ηχεια

ε, ειναι δικο τους θεμα ..και δικαιωμα.

μηπως ομως τελικα τα παλια ηχεια ειναι γενικα καλυτερα απο τα συγχρονα??
η αληθεια ειναι οτι μονο ενα συγχρονο ηχειο βασης εχω ακουσει που να αξιζει πολυ...

προσωπικες γνωμες.

Reaction score
1.815
Απάντηση: τα B&W MATRIX 2

Με τι ενισχυτή και πηγή παίζεις?
Μπορείς να μας δώσεις λίγες παραπάνω λεπτομέρειες?

Reaction score
4

τα ακουω με

adcom τελικο , sphinx project προ και inca design katana SE CD player

Reaction score
3.085
Μια γνώμη....

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου, αν και το συγκεκριμένο μοντέλο δεν τόχω ακούσει.

Ανέκαθεν την B&W την διέκρινε σοβαρότητα στις κατασκευές της. Τα μεγάλα και πανάκριβά της ηχεία (όπως π.χ οι Ναυτίλοι, που αναφέρεις, αλλά και τα μεγάλα της σειράς 800) ήταν μεν ηχεία εξαιρετικά αλλά για πολλούς υπερτιμημένα. Κυρίως γιατί σε ορισμένους τομείς είχαν εγγενείς αδυναμίες (π.χ. δύσκολα φορτία που απαιτούσαν ενισχυτικά με πολύ ρεύμα).

Εν τούτοις, τη φήμη της η εταιρεία δεν την απέκτησε από τις μεγάλες σειρές της, εκ των οποίων κάποιες ήταν και είναι συνεχώς ανανεούμενες, αλλά από τα ηχεία τύπου monitor ή αν θέλετε από τα ηχεία βάσης, που εκαλούντο να παίξουν το ρόλο ενός ηχείου full range σε χώρους που δεν χωρούσε τέτοιο ηχείο. Ένα από αυτά ήταν και το Matrix 2 του νήματος. Για αυτό και η εκτίμησή μου για αυτό το ηχείο ταυτίζεται με τη δική σου, άσχετα αν δεν το έχω ακούσει.

Ως εκ τούτου έχω ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον μου στην αγγελία σου και ελπίζω να μου απαντήσεις και να τα βρούμε.

Καλό βράδυ.
-

Reaction score
14.255

Καλησπερα..ποιο ακριβως ειναι το ηχειο? ετσι απλα ματριχ 2 ?

Reaction score
3.085
Ποιά είναι τα ηχεία...

Καλησπερα..ποιο ακριβως ειναι το ηχειο? ετσι απλα ματριχ 2 ?
Καλημέρα

Επειδή από χθες είμαι ο νέος κάτοχος των ηχείων, μετά από προσεκτική ακρόαση στο σπίτι του φίλου (τον οποίο ευχαριστώ, τόσο για την ακρόαση όσο και για τη συναλλαγή), ας απαντήσω εν τάχει στην ερώτησή σου.

Α. Κάποιες εικόνες

Τα ηχεία είναι τα ανωτέρω εικονιζόμενα. Η πρώτη είναι χωρίς το μπροστινό γκριλ και η δεύτερη με το γκριλ στη θέση του (το ηχείο στη δεύτερη εμφανίζεται ξαπλωτό).

Β. Χαρακτηριστικά:

Year of construction: 1986-1989 (Made in England)
Dimensions: 600 x 260 x 320 mm (H x W x D)
Weight: 16.0 kg

Type: 2-way closed system, bookshelf speakers
Woofer: 1x 200 mm
Tweeter: 1x 25 mm (dome)
Recommended amplifier power: 40W - 150W into 8 ohms
Sensitivity: 87dB (2.83V, 1m)
Frequency response: 70-25000 Hz (± 2dB)
Impedance: 6.5 Ohms

Incorporating the Matrix Technology of B&W

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Όσον αφορά στον προορισμό τους (για μένα), πρόκειται να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν στο εξοχικό μας, μαζί με ένα σχετικά αξιοπρεπές ηχητικό σύστημα, που θα καλύπτει τις μουσικές μας ανάγκες, όταν φεύγουμε από την Αθήνα.
-

Reaction score
14

Ε βέβαια! Είναι δυνατόν να μην ακούμε την αγαπημένη μας μουσική και εις τας εξοχάς; Καλορίζικα και καλοάκουστα αλλά και καλή ξεκούραση!:smile:

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491

Νομίζω ότι εδώ είχαμε μια πραγματικά έξυπνη αγορά!
Καλοάκουστα και καλά μπάνια!

Ομολογώ πως θα ήθελα πολύ να διαβάσω και την άποψή σου για το πώς παίζουν!

Reaction score
32

Ο κος Μελάς ''κατι'' ξέρει που τα αγόρασε. Αλλωστε οπως φαίνεται και απο την ηλικία του εχει παρακολουθήσει την λαμπρή εποχή της B&W. Τότε που ζούσαν οι μακαρίτες Bowers & Wilkins και η εταιρία εβγαζε ηχεία με ολη την σημασία της λεξεως και οχι γυαλισμένες καμπίνες ηχείων. Αλλωστε ο rider79 στο πρώτο του πόστ περιεγραψε με λίγα λόγια την αιτία που ακόμα χρησιμοποιώ τα CM2 Concept 90 series
.
Πληροφοριακά η σειρά Μάτριξ 1-2-3 ηταν η αρχη της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί στις καμπίνες των ηχείων της η B&W.
Kαλές ακροάσεις κε Μελά.

Reaction score
3.085
Με τί να τα οδηγήσω?

Καλημέρα και πάλι.

Λοιπόν, τα ηχεία συσκευάστηκαν σε ασφαλή συσκευασία για αποστολή μέσω μεταφορικής (όλοι ξέρουμε πόσο "προσέχουν" τα πακέτα οι μεταφορικές).

Εδώ πρέπει να θέσω για συζήτηση τον δικό μου προβληματισμό σε σχέση με την επιλογή του καταλληλότερου τελικού, με τον οποίο θα πρέπει να τα οδηγήσω.

Διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι εξής τελικοί:

1 x Arcam δ (Delta) 120.2 (Stereo 105WRMS/ch)
(ακόμα ένα link για τον Arcam)
1 x Rotel RB-993 THX (3-channel 200WRPMS/ch)
1 x Hafler 9500 TransNova (Stereo 250WRMS/ch)
1 x Behringer EP-1500 (Stereo επαγγελματικός 260WRMS/ch)
2 x Marantz MA500 THX (1-ch Monoblock 125WRMS)

Όπως ήδη είδαμε, η προτεινόμενη ισχύς του ενισχυτή, που θα οδηγήσει το ηχείο είναι 40-150 WRMS. Αυτή είναι η πρώτη παράμετρος.

Η δεύτερη παράμετρος έχει να κάνει με την ονομαστική εμπέδηση, η οποία είναι ήδη σχετικά χαμηλή (στα 6.5 Ω) και υποπτεύομαι ότι σε ορισμένο συχνοτικό φάσμα θα κατεβαίνει ακόμα χαμηλότερα. Ένα χαρακτηριστικό που το είχαν τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα ηχεία της B&W αυτής της περιόδου. Εκ των ανωτέρω ενισχυτών, αυτοί που φαίνεται - λόγω της στιβαρότερης κατασκευής τους - να μην "προβληματίζονται" στην οδήγηση χαμηλής εμπέδησης φορτίων είναι ο Rotel, ο Hafler και ο επαγγελματικός Behringer.

Ο Rotel, που μοιάζει να είναι και ο πιο Χαϊφιντελικός από τους άλλους δύο είναι και τρικάναλος, άρα το ένα κανάλι θα πηγαίνει στράφι. Είναι 200 WRMS/ch, ήτοι του περισσεύουν καμιά 50αριά βαττ, που σε περίπτωση κακής χρήσης μπορεί να υπεροδηγήσουν τα ηχεία με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Ο Hafler, που μοιάζει σαν ο επόμενος σε ποιότητα σε σχέση με τον Rotel (προς τα κάτω βέβαια, αν και για αυτό δεν είμαι σίγουρος) είναι ακόμα πιο ισχυρός, άρα παραμένει ο παραπάνω προβληματισμός κακής χρήσης και υπεροδήγησης.

Τα ίδια ισχύουν και για τον επαγγελματικό Behringer, του οποίου βέβαια η ποιότητα είναι σαφώς υποδεέστερη από τους δυο παραπάνω.

Τέλος, τόσο ο Arcam, που έχει τα χρονάκια του, αλλά διατηρεί την "υπογραφή" της παλιάς Αγγλικής σχολής όσο και το ζευγάρι των μονομπλόκς της Marantz (κι αυτά πλέον "πάλιωσαν"), μοιάζουν να ταιριάζουν περισσότερο με το φάσμα ισχύος των ηχείων, αλλά δεν περιμένω να έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις δύσκολης οδήγησης από αυτούς, σε σχέση πάντα με τους τρεις πρώτους.

Προενισχυτής θα είναι ένας εκ των παρακάτω:

- Το προενισχυτικό στάδιο ενός ολοκληρωμένου της Marantz, του μοντέλου 1060 (η Marantz ονόμαζε τότε τους ολοκληρωμένους της ως: Stereo Console Amplifier). Παλιός και αυτός (δεκαετία του 70), αλλά αρκετά γλυκόηχος, όπως όλες οι τότε υλοποιήσεις της Marantz.

- Marantz DP-870 DD Processor. Είναι ένας από τους πρώτους pre/pro της Marantz, που λειτουργούσε - κυρίως - ως ψηφιακός επεξεργαστής Dolby Digital (και Dolby Surround) και δευτερευόντως ως αναλογικός προενισχυτής γραμμής για μια και μόνο πηγή.

-ADA (Audio Design Associates) SSD66 THX Dolby Surround Processor.
Είναι κι αυτός ένας από τους πρώτους pre/pro της αμερικάνικης ADA (με τα πανάκριβα hi-end μηχανήματα), που λειτουργούσε - κυρίως - ως ψηφιακός επεξεργαστής Dolby Surround Pro-Logic και δευτερευόντως ως προενισχυτής γραμμής για μια και μόνο πηγή, όπως και ο Marantz.

Οι παραπάνω τρεις μονάδες υπάρχουν και κάθονται, άρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν επειδή περισσεύουν και επειδή δεν μπορούν πλέον να πουληθούν, λόγω παρωχημένης χρήσης. Πλην όμως είναι σε άριστη κατάσταση ελάχιστα χρησιμοποιημένες και φυλαγμένες προσεκτικά.

Γνώμες για τα ενισχυτικά?
-

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.745
Ναι, και δε δέχομαι αντιρρήσεις. :biggrin:

Άφθονη ισχύς, άφθονα ρεύματα.

.-

Reaction score
6.559
Απάντηση: Re: τα B&W MATRIX 2

Οι ενισχυτες ειναι κατι σαν αυτοκινητα χωρις κοφτη:wink:

Reaction score
1.815

Mα εννοείται ο Rotel!
Θέλει και ερώτημα?

Δε λέω, καλή η αγγλική σχολή...

...και η αμερικάνικη...

...αλλά σαν τ
ην ιαπωνέζικη

...απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ!!

Reaction score
372

Ο κος Μελάς ''κατι'' ξέρει που τα αγόρασε. Αλλωστε οπως φαίνεται και απο την ηλικία του εχει παρακολουθήσει την λαμπρή εποχή της B&W. Τότε που ζούσαν οι μακαρίτες Bowers & Wilkins και η εταιρία εβγαζε ηχεία με ολη την σημασία της λεξεως και οχι γυαλισμένες καμπίνες ηχείων. Αλλωστε ο rider79 στο πρώτο του πόστ περιεγραψε με λίγα λόγια την αιτία που ακόμα χρησιμοποιώ τα CM2 Concept 90 series
.
Πληροφοριακά η σειρά Μάτριξ 1-2-3 ηταν η αρχη της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί στις καμπίνες των ηχείων της η B&W.
Kαλές ακροάσεις κε Μελά.
Αγαπητέ φίλε Νικόλα,

Με αφορμή αυτά που γράφεις, να καταθέσω την εμπειρία μου με τα CM2 Concept 90, που είχα πριν από (πάρα) πολλά χρόνια.

Ωραία ηχεία για την εποχή τους και αρκετά μουσικά. Δυστυχώς όμως, η εξέλιξη των ηχείων έχει προχωρήσει πολύ όλα αυτά τα χρόνια και οι διαφορές είναι χαώδεις σε θέματα ανάλυσης, ταχύτητας, δυναμικών κ.λπ.

Θυμάμαι όταν τα είχα ακούσει σε σύγκριση με κάποια πιο νέα ηχεία, το σοκ ήταν τόσο μεγάλο που δεν μπορούσα να ακούσω μουσική για αρκετό διάστημα.

Το ίδιο είχε συμβεί όταν είχα συγκρίνει τα B&W MATRIX 802 (τα είχα και αυτά) με άλλα νεότερα ηχεία. Αυτό δε σημαίνει ότι τα MATRIX 802 δεν ήταν καλά ηχεία στην εποχή τους και ότι δε μπορεί κάποιος να ακούσει και να ευχαριστηθεί ακόμα και σήμερα τη μουσική του μέσα από αυτά.

Απλά με τα σημερινά δεδομένα τους λείπουν πολλά πράγματα για να μπορούν πλέον να χαρακτηριστούν κορυφαία ή έστω πολύ καλά.

Αυτά τα ολίγα για να μη περιμένουν κάποιοι θαύματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.132
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam