13αρι ή 16αρι ;

Μηνύματα
23
Reaction score
0
Καλυσπερα φορουμ,
Νεος στο φορουμ .... Εχω κατσει και εχω διαβασει σχεδον ολα τα ποστ για τον οικιακο αλλα και του αυτοκινητου στο φορουμ αυτο οπου και αγνοουσα την υπαρξη του και τυχαια βρηκα. Θα ελεγα ακομα καλυτερα οτι γενικα τα επι ηχου πραγματα τα παρατησα απο τοτε που εξαφανιστηκαν απο τα περιπτερα τα αναλογα περιοδικα εννω τα μεγαλα "ονοματα" εριξαν περισσοτερο βαρος στα computer, τα home theater κτλ, κτλ οπου και δεν με ενδιαφερουν. Χαζομαρα που δεν κοιταξα στο net !!! ή να πω καλυτερα αργησα 8 χρονια !
Τελος ο προλογος ... Παναγία μου !

Τελικα για ενα door panel καλυτερα ενα 13αρι ή 16 αρι ;

Γενικη η συζητηση.

Προσωπικα εχω φτιαξει door panel με ενα ή και δυο 16αρια. Αλλα δεν θα ελεγα οτι με ικανοποιουσε . Επρεπε σε, αν οχι καθε τραγουδι να μικρο-ρυθμιζω τον ηχο, αλλα και παλι δεν μπορουσα να εχω εικονα της φωνης. Οι φωνες ... δεν 'μοιαζαν αληθινες, ασχετα αν ολοι λεγαν καλες ειναι , κτλ, κτλ ή που με τα δυο 16αρια σε καθε πλευρα μειωθηκε η στερεοφωνικη εικονα ... Δεν μου αρεσε καθολου γι' αυτο και αλλαξα σε ενα.
Παντως μια φορα ειχα ακουσει ενα 13αρι RCF-WF130 κουτιασμενο σε ενα πολυ μικρο κουτακι και ηταν ...το ζηλεψα. (4Ω/100Wrms/91dB/45-4000Hz). Καλα !!! 45 δεν παει αλλα για 13αρι ηταν βαθυ. Μαλιστα το ιδιο μικρο ηχειο το ειχαν και σε home με μελετημενη καμπινα (κανονικο ηχειο) και ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ επαιζε με ενα μικρο NAD.
Φυσικα σαν 13αρι που ειναι σκιζει στις φωνες και φυσικο αναλογο με το tweeter που θα το συνοδευει. Αληθεια υπαρχει 13αρι που να εχει wooferικα χαρακτηριστικα οπως αυτο;
 

Μηνύματα
30.532
Reaction score
41
Απάντηση: 13αρι ή 16αρι ;

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας!
Καλή συνέχεια.

Πες μας και το όνομά σου να μιλάμε πιο χαλαρά :107:


Δώσε μας μια περιγραφή του συστήματός σου και σε τι αυτοκίνητο παίζεις (βασικότατο).
Τι ακριβώς ψάχνεις?
Όσο πιο πολλά μας πεις, τόσο πιο καλή κουβέντα θα πιάσουμε :107:
 

Μηνύματα
23
Reaction score
0
Απάντηση: 13αρι ή 16αρι ;

Καλως σας βρηκα... Τι αγένεια εκ μερους μου... Γιωργος το ονομα μου.

Τι να πρωτοπω !!! Εχει περασει απο πολλα σταδια και φασεις το κακομοιρο το PuntoGt ... (Θα ελεγα πως ειναι ο πρωτος μου γαμος με αυτο και μετα με την συζηγο lol ...)

Παμε...
Ενισχυτες,
ZX460 για το hi pass εμπρος.
X-pulse XP800.1 για το sub.
Ηχεια,
Αρχικα με tweeter, peerless DT100 μετα με seas 27TFF.
Midbass, αρχικα με δυο ανα πορτα infinity kappa 6.5 και μετα με ενα/πορτα peerless CDC165
Sub, σε ολες τις φασεις του ειχα το ιδιο RCF W300 12" σε διαφορα κουτια στο τελευταιο σταδιο το εβαλα φτιαχνοντας μια κατασκευη στο πατωμα του πορτ μπαγκαζ στην γουρνα (!) της ρεζερβας sealed.

*Στο πρωτο σταδιο (με τα infinity) το μπροστα σετ ηταν 3δρομο με mid κονου 10αρακι (δεν θυμαμαι) και μετα το αλλαξα με ενα θολου της Hertz HD500, αλλαζωντας βεβαια και τα crossover.
Eχω παιξει και παθητικα αλλα και ημιενεργητικα. Δηλαδη ειτε μοιραζοντας τον 4καναλο με τα midbass και τα mid+tweeter ειτε γεφυρωμενος και με παθητικο 3δρομο.
Στο τελαιταιο σταδιο ενα/πορτα ηταν γεφυρομενος και με 2δρομο παθητικο.

Στo mid θολου της Hertz αλλαξα και την τοποθετηση απο πανω και αναμεσα των Kappa στις πορτες οπου ηταν αρχικα στις εργοστασιακες θεσεις πανω στο ταμπλο του punto.
Στα Tweeter εχω φτιαξει μια κατασκευη για τοποθετηση στα τριγωνα του εξωτερικου καθρεπτη της πορτας.
Ξεχασα να γραψω πιο πανω οτι ενας φιλος (ο Κωστας, δεν ειναι πια μαζι μας, καταραμενες μηχανες) ειχε κανει μια τρελη πατεντα και δουλεψε με ενα equalizer ή καλυτερα δυο μονοκαναλα επαγγελματικα με 31 μπαντες το καθε ενα. Με αυτο εκανα καλη δουλεια πανω στο σταδιο δυο/πορτα ειδικα με το 3δρομο παθητικο και το mid θολου. Καποια στιγμη χαλασε το equalizer και στην μαλκια μου το πουλησα για ψωροδυφραγκα μιας και ελειπε η στερεφωνικη εικονα που ηθελα και το ειχα αποδωσει στην κακη τοποθετηση των ηχειων .
Ετσι αλλαξα σε 2 δρομων και ενα/πορτα midbass βαζοντας το, οσο πιο ακρη και κατω μπορουσα στην πορτα. Αλλα η διαφορα με το tweeter που ειναι ακομα πανω στα τριγωνα του εξ. καθρεπτη της πορτας δεν εκαναν τα πραγματα καλυτερα ... Μοιαζει στερεφωνικο αλλα δεν με ικανοποιουν οι φωνες μιας και υπαρχει αρκετο κενο μεταξυ τους ασε δε που δεν μου αρεσει ο ξυλινος ηχος που βγαζει το CDC165c. Σκληρο ο ηχος.
Αυτα ....

Καποια στιγμη σε μια φαση εμπνευσης αγορασα δυο woofer της rockford τα RFS 1408, 8" ωστε να βγαλω το sub και να τα τοποθετησω δεξια και αριστερα στα πισω card panels δεν προλαβα ομως ... (ισως καλυτερα που δεν το εκανα).

-ασχετο, ακομα εχω εναν audison LR3062 και εναν pionner GM X-60.2.

-σχετικο, η πηγη μου ειναι sony CDX-C90.

κυριως ακουω rock και pop απο το ΄85 και πισω

αυτα !!!!! Καληνυχτα μου.
 

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Μηνύματα
2.298
Reaction score
870
Απάντηση: 13αρι ή 16αρι ;

Μάλιστα.
Κατατοπιστική περιγραφή Γιώργο, εγώ είμαι ο Νίκος.

Παρατηρώ ότι έχουν επενδυθεί αρκετά χρήματα σε προιόντα αλλά το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν το έχεις.
Ένας από τους λόγους είναι τα "παντρέματα" των ηχητικών και η ρύθμισή τους (το Α και το Ω).

Όσον αφορά στην ερώτηση του τίτλου θα προτιμούσα 6,5" στην εργοστασιακή θέση, αφού όμως υπάρχει πάνελ για δυο 6,5" και είναι καλό (δεν εννοώ αισθητικά), θα το προτιμούσα.
Το CDC δεν είναι σκληρό μεγάφωνο, αντιθέτως είναι αρκετά καλό για rock-pop.
Για το tweeter seas δεν έχω αρνητικό σχόλιο, είναι πάρα πολύ καλό, ίσως λίγο καλύτερο από το peerless.
Για να έχεις στερεοφωνική εικόνα πρέπει να έχεις έναν επεξεργαστή που τον θεωρώ απαραίτητο όταν μιλάμε για αυτοκίνητο.
Η πηγή της sony είναι εξαιρετική.

Αν θα μπορούσα να το ακούσω θα ήταν πιο εύκολη η πρότασή μου.
 

Μηνύματα
30.532
Reaction score
41
Απάντηση: 13αρι ή 16αρι ;

Καλημέρα Γιώργο!!
Εγώ είμαι (προφανώς) ο Γιάννης!

Ωραίο το Punto GT. Ποιας φουρνιάς είναι? MK1 ή MK2?

Στη βασική ερώτησή σου, θα συμφωνήσω με τον Νίκο από πάνω. Θα προτιμούσα 16.5άρι.
Και για να βελτιώσω ηχητικά το θέμα, θα προσπαθούσα να ανεβάσω το 16.5άρι πιο ψηλά, να πλησιάσει περισσότερο το tweeter.

Γενικά δε με τρελαίνει η τοποθέτηση 2πλών midbass στις πόρτες για αρκετούς λόγους.
Αλλά αν επιμένεις σε κάτι «πολύπλοκο» μπορείς να παίξεις με midbass χαμηλά (16.5άρι), ένα κλασικό mid πιο ψηλά και το tweeter στον καθρέπτη, κλασικό 3δρομο δηλαδή.
Το οποίο όμως θέλει πολύ προσπάθεια στην ρύθμιση και πολλές ώρες ακρόασης για να καλιμπραριστεί σωστά.

Προσωπικά, στη θέση σου, αφού έχεις στο αυτοκίνητο ένα αξιόλογο σύστημα με πολύ καλές μονάδες, θα έριχνα βαρος περισσότερο σε ραφινάρισμα (πχ ηχομονώσεις, έλεγχος εγκατάστασης -πχ φάσεις, ρεύματα) και κυρίως στις ρυθμίσεις πηγής και ενισχυτών για να έρθει το σύστημα πιο κοντά σε αυτό που αναζητούν τα αυτιά σου!

Που μένεις?
Αν είσαι Αθήνα, μπορούμε να βρούμε απαντήσεις εύκολα.


Άσχετο και σχετικό: η πηγή σου είναι από τις μεγάλες μου αγάπες.
XRC-900RDS, CDX-C910RDS (που κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα στην αγορά, προ mp3 τρέλας) & CDX-C90R (κατά χρονολογική σειρά) ήταν ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η Sony όλα τα χρόνια που ασχολείται με πηγές.
Με το χάλκινο σασί τους, την προσεγμένη κατασκευή, την κορυφαία εργονομία και τον άριστο ήχο τους!!
Πρόσεχέ το σαν τα μάτια σου Γιώργο!

Όπως αξιόλογοι ήταν και οι τότε X-plod ενισχυτές της (οι μπλε-μωβ).

Για να μη θυμήσω την ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ series xεs του έβγαζε η Sony στα μέσα των 90ies!!!! Z50 πηγή/επεξεργαστής/charger, M50 ενισχυτές, L50 subs, F50 midbass, H50 ribbons....... Μου τρέχουν τα σάλια....
Α ρε Sony. Πέρασες στα είδη....supermarket :110:
 

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Μηνύματα
2.298
Reaction score
870
Απάντηση: 13αρι ή 16αρι ;

...& CDX-C90R (κατά χρονολογική σειρά) ήταν ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η Sony όλα τα χρόνια που ασχολείται με πηγές.
Με το χάλκινο σασί τους, την προσεγμένη κατασκευή, την κορυφαία εργονομία και τον άριστο ήχο τους!!
Πρόσεχέ το σαν τα μάτια σου Γιώργο!

Όπως αξιόλογοι ήταν και οι τότε X-plod ενισχυτές της (οι μπλε-μωβ).

Για να μη θυμήσω την ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ series xεs του έβγαζε η Sony στα μέσα των 90ies!!!! Z50 πηγή/επεξεργαστής/charger, M50 ενισχυτές...

Θρυλικά μηχανήματα, αν υπήρχαν και τώρα θα έκαναν πάταγο! κι όπως έχω ξαναπεί, τότε οι κατασκευαστές είχαν κ@βλες.






_
 

Μηνύματα
2.870
Reaction score
245
Re: Απάντηση: 13αρι ή 16αρι ;

Τον βλεπω αρκετα ψαγμενο τον γιωργο και απο εκεινους που εχουνε αγαπη για τον ηχο.Του προτεινω να βρει εναν ψαγμενο μαστορα ωστε να να φερει με αλλαγες και ρυθμισεις τον ηχο,εκει που θελει εκεινος,στα δικα του γουστα.
 

Μηνύματα
23
Reaction score
0
Απάντηση: 13αρι ή 16αρι ;

Hello Γιαννη & Νικο & Τακη,

"Ωραίο το Punto GT. Ποιας φουρνιάς είναι? MK1 ή MK2?" Του '96 αρα το GT2.

"Γενικά δε με τρελαίνει η τοποθέτηση 2πλών midbass στις πόρτες για αρκετούς λόγους.
Αλλά αν επιμένεις σε κάτι «πολύπλοκο» μπορείς να παίξεις με midbass χαμηλά (16.5άρι), ένα κλασικό mid πιο ψηλά και το tweeter στον καθρέπτη, κλασικό 3δρομο δηλαδή.
Το οποίο όμως θέλει πολύ προσπάθεια στην ρύθμιση και πολλές ώρες ακρόασης για να καλιμπραριστεί σωστά"
Το εκανα αυτο οπως εγραψα και πιο πανω και παρα την πεποιθηση πολλων εμενα δεν μου αρεσε.
Θυμησου οτι ειχα ενα EQ ανα πλευρα και για να λεμε την αληθεια ηταν καλο ! Αλλα οχι για τα γουστα μου.

"Προσωπικά, στη θέση σου, αφού έχεις στο αυτοκίνητο ένα αξιόλογο σύστημα με πολύ καλές μονάδες, θα έριχνα βαρος περισσότερο σε ραφινάρισμα (πχ ηχομονώσεις, έλεγχος εγκατάστασης -πχ φάσεις, ρεύματα)"
Πριν το βαλω το ζυγησα, 28 κιλα Dynamat (φυσικα και στις πορτες), αλλαξα μεχρι και τις τσιμουχες απο ολες τις πορτες μηπως και χανω τιποτα, καλωδια κτλ, κτλ, φασεις - επαιξα και αντιθετα μηπως και ακυρωνε το ενα το αλλο, ρευματα - δυναμο απο το air conditioνατο 90amp και αυτοματο στα 14,5ν, κτλ, κτλ ... Αααα και πυκνωτη για το sub στην περιπτωση που !


Ναι μενω και 'γω στην λεκανη !!! λολ ...


"Πρόσεχέ το σαν τα μάτια σου Γιώργο!" Χεχε σαν καινουριο ειναι. Ειδικα η προσοψη ... Δεν εχει γρατζουνια. Λιγο σκονιτσα εχει μεσα, λεω να την ανοιξω (για πρωτη φορα) να την καθαρισω απο μεσα.

Τακη, ειμαι κλινικα περιεργος. Πολλοι θελησαν να με βοηθησουν (επαγγελματιες) αλλα απο ενα σημειο και μετα ... η περιεργια μου, η κατηφια μου, η σκατομουτσουναρα μου αν θελεις και δικαιολογημενα θα ελεγα καλυτερα ειναι αυτη που απομακρυνει τους ανθρωπους απο 'μενα.
Φαντασου να γερασω δηλαδη ...

Τουλαχιστον εδω στο φορουμ δεν απασχολω το μεροκαμματο των Γιαννη & Νικο π.χ που φανταζομαι απο τα οσα γραφουν οτι ειναι επαγγελματιες του χωρου. Γιατι κακα τα ψεμματα οση κ@βλα και να εχεις με τον ηχο και την μουσικη οταν εχεις ενα μαγαζι το ρευμα ρεει, το νοικι τρεχει κτλ, κτλ.
τουλαχιστον εδω οτι θα γραψουν, το γραφουν και απαντουν απο αγαπη για το αντικειμενο.

Ααα ... Νικο τα CDC τους 250 περιπου κυκλους και εως 500+ τονιζονται αρκετα, στις 800 λιγο λιγοτερο και μετα παει καλα. Τα χαμηλα του ειναι χαμηλα του (δηλαδη κατω απο 200 οσο παει και εξασθαίνουν)
Ειμαι λαθος;

Τεσπα ... οπως εχετε κτλβει οτι κανω το κανω by trial and error! Ειδικος δεν ειμαι σε καμμια περιπτωση μου αρεσει ομως να καιω εγκεφαλικα κυτταρα και να καιω τα χερια μου με πολυεστερες. Η ανταμοιβη μου ειναι να ακουω dire straits.

Τωρα, το αμαξι δεν εχει τιποτα επανω τα εχω βγαλει ολα σε μια τρελα που με επιασε και θελω να αρχισω απ'την αρχη !

Θεωρω τον χωρο του Punto αρκετα μεγαλο και με μεγαλες γυαληνες επιφανειες. Η πορτα του εχει 15 περιπου εκατοστα περισσοτερο υψος απο τα peugeot 106 και 12 εκ απο τα clio 1 .
Και αλλα τετοια ! Ετσι εχω φτιαξει στο μυαλο μου ενα αρκετα τολμηρο σχεδιο.

Να σας το πω ...

Ενα καινουριο door πανελ οπου απο το υφασμα και κατω να κοψω την ταπετσαρια.
Απο mdf 10αρι απο 'κει και κατω βιδωτο και θα ελεγα πακτωμενο στην πορτα.
Μια μικρη καμπινα που θα κρατα κλειστο το μεγαφωνο φτιαγμενη απο πολυεστερα και φυσικα θα μοιρασω το βαθος της (καμπινας) μεσα στην πορτα εως και το οσο λειτουργικο και εφικτο μπορει να γινει εξω απο αυτην. Τοποθετημενο οσο πιο κοντα στην γωνια της πορτας γινετε, ωστε να πλησιαζει το foot rest, καθως να κοιτουν οσο ειναι δυνατο τα αντιθετα καθισματα-προσκεφαλα.
Και για να εχει μικρη καμπινα σκεφτικα το 13αρι. Το 16αρι θα χρειαστει ακομα μεγαλυτερη, πραγμα που δεν το θελω.
Τωρα ξεκινουν τα περιεργα. Κορνες ! Τοποθετημενες στην κατω πλευρα του ταμπλο. Οριζοντια και να κοιτουν τα .... π@π@ρια μας. Το κακο ειναι οτι δεν εχω βρει κορνα πλατια 40-45εκ και με 5-6 εκ υψος (Μπορω να φτιαξω εγω το χωνι της ή την χαλαω ;)
Τweets στο τριγωνακι του καθρεπτη.

Λογοι : Το 13αρι μεσα σε κλειστη καμπινα θα παιζει αρκετα καλα, θελω να πιστευω αντι του μεχρι τωρα που εκανα semi free air. Oσο και να σφραγιζω την πορτα παντα θα χανει ασχετα του οτι ο ογκος ακομα και για 16αρι ειναι μεγαλος. Η γωνια τους προς τα προσκεφαλα για οσο το δυνατο καλυτερη εικονα. Χαμηλα τοποθετημενα ωστε να ειναι οσο το δυνατο πιο μακρυα και να δημιουργει βαθυτερο τριγωνο με την θεση ακροασης.
Κορνες, τοποθετημενες ετσι θα δωσουν σκηνη και συμπληρωνουν θα ελεγα πιο φυσικα αλλα λογο πλατους θα δωσουν και πολυ καλη στεροφωνικη εικονα μιας και δεν την εμποδιζουν ποδια. Δεν κοιτουν directly οn me και καποιες τσιριδες θα κοπουν απο τα καθισματα που θα κοιτουν. Βεβαια θα φαει EQ στο κεφαλι ωστε να αποδωσει σωστα.
Tweets, σκευτομαι να αγορασω αλλα με dome θολο ωστε να δωσει brilliance στον ηχο εννω η τοποθετηση τους θα σηκωσει την σκηνη απο τα μεση μου στο προσωπο μου.
Το παθητικο cross θελει πολλη δουλεια αλλα το βλεπω μαλλον 2.5 δρομων. Tο 13 αρι θελω να ειναι προς woofer μερια παρα mid woofer.

Τι λετε ;;; πειτε μου και καμμια μαρκα! Αν καποιος ενισχυτης που εχω δεν σας αρεσει πειτε το.

(Πω... Εγραψα πολυ και σας ζαλησα ! Συγνωμη. Αλλα μαλλον ειναι τα της γνωριμιας τωρα και ...)
 

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Μηνύματα
2.298
Reaction score
870
Απάντηση: 13αρι ή 16αρι ;

Hello Γιαννη & Νικο & Τακη,

"Ωραίο το Punto GT. Ποιας φουρνιάς είναι? MK1 ή MK2?" Του '96 αρα το GT2.

"Γενικά δε με τρελαίνει η τοποθέτηση 2πλών midbass στις πόρτες για αρκετούς λόγους.
Αλλά αν επιμένεις σε κάτι «πολύπλοκο» μπορείς να παίξεις με midbass χαμηλά (16.5άρι), ένα κλασικό mid πιο ψηλά και το tweeter στον καθρέπτη, κλασικό 3δρομο δηλαδή.
Το οποίο όμως θέλει πολύ προσπάθεια στην ρύθμιση και πολλές ώρες ακρόασης για να καλιμπραριστεί σωστά"
Το εκανα αυτο οπως εγραψα και πιο πανω και παρα την πεποιθηση πολλων εμενα δεν μου αρεσε.
Θυμησου οτι ειχα ενα EQ ανα πλευρα και για να λεμε την αληθεια ηταν καλο ! Αλλα οχι για τα γουστα μου.

"Προσωπικά, στη θέση σου, αφού έχεις στο αυτοκίνητο ένα αξιόλογο σύστημα με πολύ καλές μονάδες, θα έριχνα βαρος περισσότερο σε ραφινάρισμα (πχ ηχομονώσεις, έλεγχος εγκατάστασης -πχ φάσεις, ρεύματα)"
Πριν το βαλω το ζυγησα, 28 κιλα Dynamat (φυσικα και στις πορτες), αλλαξα μεχρι και τις τσιμουχες απο ολες τις πορτες μηπως και χανω τιποτα, καλωδια κτλ, κτλ, φασεις - επαιξα και αντιθετα μηπως και ακυρωνε το ενα το αλλο, ρευματα - δυναμο απο το air conditioνατο 90amp και αυτοματο στα 14,5ν, κτλ, κτλ ... Αααα και πυκνωτη για το sub στην περιπτωση που !


Ναι μενω και 'γω στην λεκανη !!! λολ ...


"Πρόσεχέ το σαν τα μάτια σου Γιώργο!" Χεχε σαν καινουριο ειναι. Ειδικα η προσοψη ... Δεν εχει γρατζουνια. Λιγο σκονιτσα εχει μεσα, λεω να την ανοιξω (για πρωτη φορα) να την καθαρισω απο μεσα.

Τακη, ειμαι κλινικα περιεργος. Πολλοι θελησαν να με βοηθησουν (επαγγελματιες) αλλα απο ενα σημειο και μετα ... η περιεργια μου, η κατηφια μου, η σκατομουτσουναρα μου αν θελεις και δικαιολογημενα θα ελεγα καλυτερα ειναι αυτη που απομακρυνει τους ανθρωπους απο 'μενα.
Φαντασου να γερασω δηλαδη ...

Τουλαχιστον εδω στο φορουμ δεν απασχολω το μεροκαμματο των Γιαννη & Νικο π.χ που φανταζομαι απο τα οσα γραφουν οτι ειναι επαγγελματιες του χωρου. Γιατι κακα τα ψεμματα οση κ@βλα και να εχεις με τον ηχο και την μουσικη οταν εχεις ενα μαγαζι το ρευμα ρεει, το νοικι τρεχει κτλ, κτλ.
τουλαχιστον εδω οτι θα γραψουν, το γραφουν και απαντουν απο αγαπη για το αντικειμενο.

Ααα ... Νικο τα CDC τους 250 περιπου κυκλους και εως 500+ τονιζονται αρκετα, στις 800 λιγο λιγοτερο και μετα παει καλα. Τα χαμηλα του ειναι χαμηλα του (δηλαδη κατω απο 200 οσο παει και εξασθαίνουν)
Ειμαι λαθος;

Τεσπα ... οπως εχετε κτλβει οτι κανω το κανω by trial and error! Ειδικος δεν ειμαι σε καμμια περιπτωση μου αρεσει ομως να καιω εγκεφαλικα κυτταρα και να καιω τα χερια μου με πολυεστερες. Η ανταμοιβη μου ειναι να ακουω dire straits.

Τωρα, το αμαξι δεν εχει τιποτα επανω τα εχω βγαλει ολα σε μια τρελα που με επιασε και θελω να αρχισω απ'την αρχη !

Θεωρω τον χωρο του Punto αρκετα μεγαλο και με μεγαλες γυαληνες επιφανειες. Η πορτα του εχει 15 περιπου εκατοστα περισσοτερο υψος απο τα peugeot 106 και 12 εκ απο τα clio 1 .
Και αλλα τετοια ! Ετσι εχω φτιαξει στο μυαλο μου ενα αρκετα τολμηρο σχεδιο.

Να σας το πω ...

Ενα καινουριο door πανελ οπου απο το υφασμα και κατω να κοψω την ταπετσαρια.
Απο mdf 10αρι απο 'κει και κατω βιδωτο και θα ελεγα πακτωμενο στην πορτα.
Μια μικρη καμπινα που θα κρατα κλειστο το μεγαφωνο φτιαγμενη απο πολυεστερα και φυσικα θα μοιρασω το βαθος της (καμπινας) μεσα στην πορτα εως και το οσο λειτουργικο και εφικτο μπορει να γινει εξω απο αυτην. Τοποθετημενο οσο πιο κοντα στην γωνια της πορτας γινετε, ωστε να πλησιαζει το foot rest, καθως να κοιτουν οσο ειναι δυνατο τα αντιθετα καθισματα-προσκεφαλα.
Και για να εχει μικρη καμπινα σκεφτικα το 13αρι. Το 16αρι θα χρειαστει ακομα μεγαλυτερη, πραγμα που δεν το θελω.
Τωρα ξεκινουν τα περιεργα. Κορνες ! Τοποθετημενες στην κατω πλευρα του ταμπλο. Οριζοντια και να κοιτουν τα .... π@π@ρια μας. Το κακο ειναι οτι δεν εχω βρει κορνα πλατια 40-45εκ και με 5-6 εκ υψος (Μπορω να φτιαξω εγω το χωνι της ή την χαλαω ;)
Τweets στο τριγωνακι του καθρεπτη.

Λογοι : Το 13αρι μεσα σε κλειστη καμπινα θα παιζει αρκετα καλα, θελω να πιστευω αντι του μεχρι τωρα που εκανα semi free air. Oσο και να σφραγιζω την πορτα παντα θα χανει ασχετα του οτι ο ογκος ακομα και για 16αρι ειναι μεγαλος. Η γωνια τους προς τα προσκεφαλα για οσο το δυνατο καλυτερη εικονα. Χαμηλα τοποθετημενα ωστε να ειναι οσο το δυνατο πιο μακρυα και να δημιουργει βαθυτερο τριγωνο με την θεση ακροασης.
Κορνες, τοποθετημενες ετσι θα δωσουν σκηνη και συμπληρωνουν θα ελεγα πιο φυσικα αλλα λογο πλατους θα δωσουν και πολυ καλη στεροφωνικη εικονα μιας και δεν την εμποδιζουν ποδια. Δεν κοιτουν directly οn me και καποιες τσιριδες θα κοπουν απο τα καθισματα που θα κοιτουν. Βεβαια θα φαει EQ στο κεφαλι ωστε να αποδωσει σωστα.
Tweets, σκευτομαι να αγορασω αλλα με dome θολο ωστε να δωσει brilliance στον ηχο εννω η τοποθετηση τους θα σηκωσει την σκηνη απο τα μεση μου στο προσωπο μου.
Το παθητικο cross θελει πολλη δουλεια αλλα το βλεπω μαλλον 2.5 δρομων. Tο 13 αρι θελω να ειναι προς woofer μερια παρα mid woofer.

Τι λετε ;;; πειτε μου και καμμια μαρκα! Αν καποιος ενισχυτης που εχω δεν σας αρεσει πειτε το.

(Πω... Εγραψα πολυ και σας ζαλησα ! Συγνωμη. Αλλα μαλλον ειναι τα της γνωριμιας τωρα και ...)
Δεν έχω λόγο μα ούτε και συμφέρον να σου πω ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν συμφωνώ πουθενά.

Το cdc165 έχει μια μικρή τάση στην περιοχή που αναφέρεις αλλά την τόσο μεγάλη απόκλιση, προφανώς την τονίζει η πόρτα. Αύριο θα σου στείλω με εικόνα την καμπύλη του.

16,5 και 13cm και κόρνα και tweeter είναι λάθος.

Δεν πρέπει να κοιτάνε υπό γωνία τα midbass παρα μόνο το tweeter θέλει γωνία κατεύθυνσης προς το καθρεφτάκι του παρμπρίζ.

Αν σου αναλύσω τα περι απόστασης των μεγαφώνων μεταξύ τους και τις διαφορές στις φάσεις που θα έχουν θα χρειαστώ ένα σεντόνι γραψίματος. :613: Απλά θα σου πω ότι το midbass που είναι ψηλά στην πόρτα βλέπε focus δεν βοηθάει στη σκηνή, όσο περίεργο και να σου φαίνεται. Υπο γωνία λοιπόν η ύψος θα κερδίσεις λίγο σε χροιές αλλά θα χάσεις και άλλα πράγματα. Το βασικό είναι ότι θα πρέπει να δημιουργήσεις υποδομή στη νέα θέση που το προορίζεις και όχι με mdf 10cm!!!

Είμαι πολύ λεπτολόγος στο τι θα πω, πως θα το σχεδιάσω και πως θα το υλοποιήσω.

Έχω κατάστημα caraudio με νοίκι, με τρέχοντα έξοδα, με ένα caraudiotest, με πολύ κ@βλα στη δουλειά μου γιατί το αγαπώ αυτό που κάνω και θέλω οι πελάτες μου να είναι ευχαριστημένοι διότι εκείνοι είναι που μου κάνουν διαφήμιση κι όχι εγώ να περιαυτολογώ. Όταν και όποτε χρειάστηκε το έκανα και μάλιστα ήμουν και είμαι ακόμη υπερήφανος.

Πίστεψέ με δεν ζάλισες κανέναν, αγαπάμε τον ήχο, καθώς και το φόρουμ του avsite που μας φιλοξενεί δίνοντάς μας τη δυνατότητα να γνωρίσουμε καινούργιους και αξιόλογους ανθρώπους.
 

Μηνύματα
2.870
Reaction score
245
Re: Απάντηση: 13αρι ή 16αρι ;

Νομιζω οτι καπου τα πραγματα ειναι μπερδεμενα,γιατι πανελ για 13αρι με κορνα και τουιτερ,δεν πολυταιριαζουνε!!!!!!
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.092
Μηνύματα
3.000.876
Members
38.409
Νεότερο μέλος
Lp's21
Top