1o sub ?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.907
Και εφόσον δεν κοιτάει για σινεμά, μπορεί να την βγάλει και με ποιο μικρό κοστολόγιο (πχ st2000 pro, nova, amethyst)
Δεν είναι Roon ready αυτά νομίζω.
Πάρε το μεγάλο και άστο να περιμένει… σιγά σιγά… έχει κάτι ωραία μεγάλα κεντρικά η Revel να δέσει καλά το δικάναλο για αρχή και βλέπουμε.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.948
Δεν είναι Roon ready αυτά νομίζω.
Πάρε το μεγάλο και άστο να περιμένει… σιγά σιγά… έχει κάτι ωραία μεγάλα κεντρικά η Revel να δέσει καλά το δικάναλο για αρχή και βλέπουμε.
Ο Amethyst είναι roon ready.
Οι άλλοι 2 όχι.

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
185
Οι μετρήσεις του amir για τον lyngford δεν ήταν καλές, άσε που κατι παρόμοια ncore που είχα ακούσει πριν χρόνια δεν....
Δλδ θα προτιμούσα να πάω σε nad m33
O λόγος που δεν το έκανα είναι γιατί αυτές οι λύσεις του όλα σε ένα δεν τις πολυσυμπαθω

Τώρα , αυτή την στιγμή έχω πολύ καλό ήχο ο οποίος imho οφείλεται στον nad (purifi) και στα revel
Και το ψηφιακό και το αναλογικό ακούγονται πολύ πολύ καλά
Μετά από λάμπες, pass, naim, hegel, accuphase κλπ , ο nad είναι ένα σκαλί πάνω
Ομοίως και στα ηχεία, μετά από ιδιοκατασκευες, μονόδρομα, audio spectrum, κόρνες, harbeth, audio physic κλπ , τα revel είναι επίσης ένα σκαλί επάνω

Σε αυτόν τον πολύ καλο, για τα αυτιά μου, ήχο είναι η πρώτη φορά που ευχαριστιεμαι χαμηλό.
Όντας στημενο το συστημα σε τυπικό σαλόνι αλλά με καλές αναλογίες και με "ντύσιμο" ενός τοίχου με γυψοσανίδα και επένδυση εσωτερικά με πετροβάμβακα, έχει ως αποτέλεσμα να κατεβαίνει χαμηλά και
καθαρά

Κάπου εδώ λοιπόν σκέφτηκα να δοκιμάσω το minidsp και το dirac live ώστε να διορθώσω όσα δεν γίνονται αντιληπτά με το αυτί.

Η επιλογή λοιπόν του flex digital ήταν σωστή
.
Στην πορεία και όσο διαβαζα τα μανιουάλια μου μπήκε η ιδέα του sub.

Και εκεί άρχισαν όλα

Το flex digital δεν μπορεί, το ρόκνα περισσεύει, o bryston περισσεύει, όχι ένα αλλά δύο sub, όχι 10 αλλά 12" κλπ

Επειδή είμαι παρορμητικός αλλά όχι δε σημείο αυτοκαταστροφής έβαλα για πώληση ρόκνα και bryston. Αν πουληθούν στις τιμές που έβαλα καλώς αλλιώς μένω ως έχω, με το room correction θα πάρω και κάτι ακόμα.

Και στην πορεία θα επανεξεταστεί το θέμα του sub πιο ψύχραιμα και χωρίς πίεση χρόνου. Επίσης θα υπάρχουν και μετρήσεις χώρου που θα βοηθήσουν στην επιλογή

Και επειδή στην έκθεση έγινε ντορος με τους ghost rider θα κλείσω αυτό το σεντόνι με παλιούς αγαπημένους infected mushroom, ακούστε δυνατά :)

Reaction score
11.100
Και επειδή στην έκθεση έγινε ντορος με τους ghost rider θα κλείσω αυτό το σεντόνι με παλιούς αγαπημένους infected mushroom, ακούστε δυνατά :)

Αγαπημένοι infected mushroom!

Αφού ακούς τέτοια, άσε τα σάπια και πάνε πάρε subs.

Και να ακούσετε όλοι σαν Homework το "Ghost Rider -Space Tape".

Το οποίο να διορθώσω είναι από StarRider

Last edited:

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
185
Βέβαια υπάρχει και μια πολύ απλή λύση

Αυτή που πρότεινε o bhutia .
Sub με ψηφιακή είσοδο

Το dynaudio core με aes φαντάζει ιδανικό. Μένει να δω αν η είσοδος του δέχεται το πρωτόκολλο spdif οπότε με ένα απλό καλώδιο spdif -> aes γίνεται δουλειά ή πρέπει να πάρω κάποιον μετατροπέα.

Και επειδή οι mushroom μπορεί να είναι too much για κάποιους να βάλω κάτι πολύ πιο εύπεπτο.
Επειδή έχω στον ίδιο χώρο και πιάνο , η φυσικότητα του ήχου από τα revel είναι απίστευτη !
Ακούγεται δυνατά και κατά προτίμηση από tidal για καλύτερη ανάλυση

Reaction score
1.062
Βέβαια υπάρχει και μια πολύ απλή λύση

Αυτή που πρότεινε o bhutia .
Sub με ψηφιακή είσοδο

Το dynaudio core με aes φαντάζει ιδανικό. Μένει να δω αν η είσοδος του δέχεται το πρωτόκολλο spdif οπότε με ένα απλό καλώδιο spdif -> aes γίνεται δουλειά ή πρέπει να πάρω κάποιον μετατροπέα.

Και επειδή οι mushroom μπορεί να είναι too much για κάποιους να βάλω κάτι πολύ πιο εύπεπτο.
Επειδή έχω στον ίδιο χώρο και πιάνο , η φυσικότητα του ήχου από τα revel είναι απίστευτη !
Ακούγεται δυνατά και κατά προτίμηση από tidal για καλύτερη ανάλυση

Απλώς αυτό το sub έχει σχεδιαστεί ώστε να έχει συνέργειες με τα ενεργά της dynaudio
Άκου αυτό …
IMG_1547.png

Last edited:

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
185
Ερώτηση
Μπορεί μετά το flex digital να μπει ένα flex balanced

Digital spdif -> flex balanced xlr -> active sub
??

Dirac live και έλεγχος από το digital

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
185
Γιατί να το κάνεις αυτό;

Πάντως το 750 είναι εξαιρετικό αλλά μικρό σαμπ.
Για να μπορώ να συνδέσω στο 2ο minidsp flex balanced δύο subwoofer με xlr

To 2o minidsp flex balanced θα παίρνει σήμα από spif του πρώτου flex digital

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.907
Για να μπορώ να συνδέσω στο 2ο minidsp flex balanced δύο subwoofer με xlr

To 2o minidsp flex balanced θα παίρνει σήμα από spif του πρώτου flex digital
Γιατί δεν παίρνεις τότε μόνο το balanced?
Ή γιατί δεν παίρνεις ένα πολύ φτηνότερο DAC για δεύτερο;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.409
Members
38.181
Νεότερο μέλος
ritchie1908