2 εβδομάδες με τον Optoma HD81

Reaction score
14
2 εβδομάδες με τον OPTOMA HD81 στο ταβάνι και είμαστε έτοιμοι να του αλλάξουμε τα φώτα... φέρτε λάμπες να έχουμε να αλλάζουμε!!!!

Η τοποθέτηση σε σχέση με τον "παλιό" ο θεός να τον κάνει παλιό OPTOMA HD72i, ήταν λίγο ποιό σύνθετη καθώς το throw του 81 απαιτούσε να πάμε πίσω τον προβολέα 1 μέτρο. Ευτυχως είχαμε περιθόριο και έτσι δεν αναγκάστηκα να γκρεμίσω το σπίτι.

Για βάση μιας και το ζητούμενο ήταν να είναι όσο το δυνατό κοντή (λόγω χαμηλοτάβανου δωματίου) βρήκα απο τον Stavriano στο Περιστέρι μία με 37 Ευρώ που την δουλειά της την κάνει τέλεια.

Ομως και το παλιό κανάλι που έφερνε τα καλώδια (1 hdmi, 1 DVI, 1 Component, 1 svideo, 1 composite + power cable) ηταν βιδωμένο στο ταβάνι και το κόψιμο του κατά 1.2 μέτρα αφησε 8 τρύπες στο ταβανι με τα ούπα τους. Ετσι αρχισε ενα στοκάρισμα, σπατουλάρισμα και φυσικά βάψιμο του ταβανιού. Ομως η βαφή ανοιξε την όρεξη και έτσι βαφοντας το ταβάνι ζήλεψαν και οι τοίχοι που έφαγαν το ρετουσάρισμα τους.

Ετσι αφού θα έβαφα και τοίχους, μπήκαν νέα ράφια με δυνατότερα ούπα και με περισσότερο χώρο που αλάφρηνε το ήδη βαρύ απο μπιχλιμπίδια home theater.

Επιτέλους πήραν τελική θέση οι πέντε επιγραφές (2 φωτεινές και 3 ξύλινες) με τα λογότυπα Dolby Digital, DTS, THX κλπ κλπ που ψωνίσαμε μαζί με τον HC maniac απο Κίνα και Δανία.

Πανοραμική άποψη του δωματίου με την οθόνη να κατεβαίνει.

Ο προβολέας στο ταβάνι μπροστά απο την βιβλιοθήκη με το νεό (Element)μεταλλικό ράφι που έχει επάνω τον HD81 Controller/Scaler και το KISS DP600.

O ξεχωριστός, εξωτερικός, απομακρυσμένος, Scaler δεν εχω λόγια να σας πώ πόσο μου απλούστευσε την εγκατάσταση και πόσο συνολικό κόστος χρημάτων και κόπου, μου γλίτωσε απο μακρυά καλώδια. Τα 2 HTPC είναι συνδεδεμένα με απλό DVI/HDMI 1.8m καλώδια (Stavrianos 12.9 Euro εκαστο) και το ΚΙSS με 1.5m HDMI/HDMI καλώδιο, ενα SONY DVD PLAYER 727 me 15 Μέτρα καλώδιο Component, και ο δέκτης NOVA Panasat, NOKIA 9200 kai SKY Digibox Panasonic 50, μέσω composite.

Απο τον scaler ενα HDMI 3 μέτρα δίνει εικόνα στον OPTOMA 81, μαζί με ένα απλό 9πινο RS232 του οποίου απλά πρόσθεσα μία 2μετρη "μούφα" (Αρσενικό/Θυληκό)

Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό, με την λίγη και ταπεινή ρύθμιση που του έκανα, και με το HTPC (Core2Duo 2.13 me 7200 Albatron VGA) na δίνει πάντα 1080p στον προβολέα η εικόνα είναι απλά κορυφαία. Επίσης η εικόνα απο το KISS είναι ενα μικρό κλίκ καλύτερη αλλά μόνο που δεν πάιζει h.264 και σε μερικά αρχεία κολλάει το εχω βάλει σε δεύτερη μοίρα και το βάζω να παίξει όταν μου κάνει κέφι, έτσι για να μην πώ ότι το έβάλα σε καραντίνα.

Η Scarlett Johansson σε πλήρη 1080 Ανάπυτυξη

και μια όμορφη λεπτομέρεια, looking you... looking me!!!! τόσο ζωντανή εικόνα δεν έχω ξαναδεί.

Τελικά στην ζωή μας ότι πληρώνεις πέρνεις, να είμαστε καλά να "αντέχουμε" να αγοράζουμε αυτά που μας δίνουν μεγάλες χαρές και μας κάνουν να απολαμβάνουμε τον λίγο ελέυθερο χρόνο μας.

Reaction score
14
τελικά ακουγα καιρό τον Βαγγέλη Λάμπρου να λέει για το keystone και μέσα μου έλεγα υπερβάλει λίγο. Η αλήθεια είναι ότι στον Optoma 72i η δοαφορά με +2 που είχα δεν ήταν ορατή. Τουλάχιστον δεν ήταν ενοχλητική και για να είμαι ειλικρινής δεν έβαλα κάποιο τέστ πάτερν να το διαπιστώσω στα σίγουρα.

Ομως στον 81 η διαφορά είναι αρκετά έντονη και φυσικά δεν χρειάζεται να σας πώ ότι το έχω αφήσει στο "0" και ας έχω ενα μικρό τραπέζιο που στις 120" μεταφράζεται σε μόνο 1.5 πόντο εκατέρωθεν απόκλιση και στην επάνω μεριά της οθόνης καθώς ο προβολέας είναι ταβανίσιος.

Αν δείτε τις φωτογραφίες θα καταλάβετε πόσο σκίζει την εικόνα η ψηφιακή επεξεργασία και πόσο χαλάει την γεωμετρία αφού προσπαθεί με τεχνητό τρόπο να προσαρμόσει 1920χ1080 πίξελς σε άλλη διάσταση στενώτερη.

Εδώ με +2 και βλέπετε πόσο οι γραμμές αριστερά έχουν γίνει τεθλασμένες

με το keystone στο "0" τα πράγματα ήρθαν στα συγκαλά τους!

Reaction score
4
Χιλια μπραβο βρε dream για το μερακι σου.

Αντρεα φτιαξε ενα τοπικ που να μπαινει ο κοσμος και να ποσταρει φωτος με τον χωρο του και τα μηχανηματα του. Ειναι οτι καλυτερο πιστευω και πολυ ενδιαφερον.

Reaction score
0
Απάντηση: 2 εβδομάδες με τον Optoma HD81

Μπράβο Γιάννη!!!!!!!!
Πολύ ωραία παρουσίαση..... να χαίρεσαι το καινούργιο σου ''παιχνίδι'' παρέα με όλους αυτούς που αγαπάς....

ΥΓ
Εμμμ, γιαυτό δεν ήρθα στην παρουσίαση.
Μη δω καμμιά Scarlett εν πλήρει αναπτύξει στα 1080 και φύγω ''παντρεμένος'' με τον Optoma 81...
Αντρέα, θα ήσουνα ''κουμπάρος'' αλλά τι να σου κάνω..
Α! να χαθείτε αγύρτες, είμαι και νιόπαντρος (infocus 76)

Reaction score
0
Nice dream(gr) work..... ;-) παρε κανα δισκο γιατι αμα σου φερω αυτα που εχω μαζεψει δεν θα ξερεις που να βαλεις τι...:mrgreen:

Reaction score
14
Nice dream(gr) work..... ;-) παρε κανα δισκο γιατι αμα σου φερω αυτα που εχω μαζεψει δεν θα ξερεις που να βαλεις τι...:mrgreen:
μόλις μπώ στο PLAISIO ο Παπουτσάς αρχίζει φύγε να μου μείνει κάνενας My Book!!!!

Δεν πάει άλλο Τάσο!!

ΥΓ τι να κάνω μπορώ να μην αγοράσω και άλλον... με τόσο υλικό που έχεις?

Reaction score
0
Απάντηση: 2 εβδομάδες με τον Optoma HD81

dream_GR καλορίζικο το καινούριο καταπληκτικό μωρό σου και συγχαρητήρια για το μεράκι και το χώρο σου.

Μόνο μια συμβουλή. Την επόμενη φορά που θα βάλεις λούκια στο ταβάνι μην βάλεις αυτά τα τετράγωνα αντιαισθητικά γκρί.
Υπάρχουν κουρμπαριστά (πατώματος είναι, για να μην σκοντάφτεις) και μάλιστα σε άσπρο-ζαχαρί χρώμα που σε ταβάνι σαν το δικό σου σχεδόν εξαφανίζονται.
Θέλει λίγο ψάξιμο για να τα βρείς αλλά αξίζει τον κόπο.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Καλορίζικο Γιάννη το "μωρό".
Ευχομαι καλές θεάσεις και καλές απολαύσεις.
Αλήθεια πως παίζει η Sony κάμερα σου οταν κάνεις Conne με HDMI;

Η βάση είναι τύπου vogels με τη μπίλια; Κουνιέται ο προβολέας οταν τον αγγίζεις;

Ωραίος χώρος, μπράβο ρε Γιάννη.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Re: Απάντηση: 2 εβδομάδες με τον Optoma HD81

dream_GR καλορίζικο το καινούριο καταπληκτικό μωρό σου και συγχαρητήρια για το μεράκι και το χώρο σου.

Μόνο μια συμβουλή. Την επόμενη φορά που θα βάλεις λούκια στο ταβάνι μην βάλεις αυτά τα τετράγωνα αντιαισθητικά γκρί.
Υπάρχουν κουρμπαριστά (πατώματος είναι, για να μην σκοντάφτεις) και μάλιστα σε άσπρο-ζαχαρί χρώμα που σε ταβάνι σαν το δικό σου σχεδόν εξαφανίζονται.
Θέλει λίγο ψάξιμο για να τα βρείς αλλά αξίζει τον κόπο.
Εχεις βρει εσωτερικές και εξωτερικές γωνιές για να κάνεις γυρίσματα;

Reaction score
14
Καλορίζικο Γιάννη το "μωρό".
Ευχομαι καλές θεάσεις και καλές απολαύσεις.
Αλήθεια πως παίζει η Sony κάμερα σου οταν κάνεις Conne με HDMI;

Η βάση είναι τύπου vogels με τη μπίλια; Κουνιέται ο προβολέας οταν τον αγγίζεις;

Ωραίος χώρος, μπράβο ρε Γιάννη.
http://www.stavrianos-dw.gr/new_products/vaseis_plasma.htm

και είναι η ML-PRO3 34.50 Ευρώ, Με μπίλια όπως ή vogels.

http://www.stavrianos-dw.gr/images/new_products/vaseisTV_plasma/MLPR03.jpg

Κουνιέται λίγο ο προτζέκτορας όταν τον ακουμπήσεις (πάλεται) αλλά δεν χάνει καθόλου την θέση του.

Επίσης έχει και την ML-Pro1 37 Ευρώ που έιναι πολύ καλύτερη αλλά είναι 35 εκατοστά ύψος.

επίσης πολύ χρήσιμο για τα HTPC το HDMI/DVI adaptor

6.9 ευρώ

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: 2 εβδομάδες με τον Optoma HD81

Εχεις βρει εσωτερικές και εξωτερικές γωνιές για να κάνεις γυρίσματα;
Mπά, τίποτε... Δεν ξέρω, μπορεί και να υπάρχουν αλλά εγώ πήρα ένα καλουπάκι πλαστικό με πριονάκι και τα έκοψα.
Τέτοια καλουπάκια χρησιμοποιούν οι ξυλουργοί και βρίσκεις πάμφθηνα σε διάφορα μαγαζιά όπως το Praktiker.
Τη δουλειά του την κάνει μια χαρά πάντως, η εφαρμογή είναι τέλεια.

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 2 εβδομάδες με τον Optoma HD81

Mπά, τίποτε... Δεν ξέρω, μπορεί και να υπάρχουν αλλά εγώ πήρα ένα καλουπάκι πλαστικό με πριονάκι και τα έκοψα.
Τέτοια καλουπάκια χρησιμοποιούν οι ξυλουργοί και βρίσκεις πάμφθηνα σε διάφορα μαγαζιά όπως το Praktiker.
Τη δουλειά του την κάνει μια χαρά πάντως, η εφαρμογή είναι τέλεια.
Μπάμπη την ιδέα σου την σκέφτηκα αλλά δεν το είχα βάλει αρχικά όταν είχα μέσα 8 καλώδια, και φυσικά το "πατωματζίου" κανάλι ήταν μικρό και για αυτό προτιμήθηκε το 4χ2cm

Αλλά τώρα οπως το λές δεν το είχα σκεφτεί και μου έδωσες μια όμορφη ιδέα για να το βελτιώσω οπτικά/αισθητικά..

Thanks!

την γωνιά την κάνεις έυκολα με αυτό που λές απο το Πρακτικερ που σου κόβει "φάλτσα" με ότι κλίση θές, στην συγκεκριμένη με 45 μοίρες το καθένα.

Reaction score
11
Μπράβο dream πολύ καλός χώρος εύχομαι να έχεις ελεύθερο χρόνο και να τον χαίρεσαι.
Πες μου όμως αν θες σε 5,5μ απόσταση από το πανί πόσες ίντσες μπορεί να δώσει maximum ο προβολέας;
Απ΄ότι βλέπω δεν τον τράβηξες εντελώς πίσω.
Πόση είναι η απόσταση που έχει από την οθόνη και σε ποιό σημείο βρίσκεται το ζουμ του.

Reaction score
14
Μπράβο dream πολύ καλός χώρος εύχομαι να έχεις ελεύθερο χρόνο και να τον χαίρεσαι.
Πες μου όμως αν θες σε 5,5μ απόσταση από το πανί πόσες ίντσες μπορεί να δώσει maximum ο προβολέας;
Απ΄ότι βλέπω δεν τον τράβηξες εντελώς πίσω.
Πόση είναι η απόσταση που έχει από την οθόνη και σε ποιό σημείο βρίσκεται το ζουμ του.

Φίλε Thomas απο τα 5.68μ που τον έχω τοποθετήσει με το ζούμ στο κέντρο του περίπου δίνω 120".

Ομως μέτρησα τά όρια για να ξέρεις 282εκ (111") με το ζούμ OFF και 352εκ (140")

απο το projectorcentral calculator σου υπολόγισα τα όρια απο τα 5.5μετρα

είσαι από 112" έως 134"

Reaction score
5
Γιαννη συγχαρτηρια για τον χωρο σου.Ναχεις παντα καλες και ωραιες θεασεις :-D :-D :-D :-D

μόλις μπώ στο PLAISIO ο Παπουτσάς αρχίζει φύγε να μου μείνει κάνενας My Book!!!!
Εμενα να δεις τι παλαμακια ριχνουνε οταν παω Πλαισιο :-D :-D :-D :-D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.729
Members
38.603
Νεότερο μέλος
g tv