2 σαμπ, μπορουν να μην ειναι συμμετρικα στην αποσταση;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.966
εξαιρετικα. σωστα κατανονω οτι πρεπει να εχω ενα digital switch για να μπορω να ριξω επανω πολλες πηγες;

η αλλη λυση ειναι να παω για stretch και να παρω το lyndorf στις 2000. Υποθετω βεβαια οτι και στα δυο σεναρια τα χρηματα πανε λιγο τζαμπα γιατι τα ηχεια μου ειναι των 600 ευρω.

Απο αποψη αισθητικης ηθελα το stereo 130 leak γιατι μου θυμιζε σα μηχανημα τους γονεις μου.
Το θέμα είναι μη σου θυμίζει ο ηχητικός χαρακτήρας και την...ηλικία των γονέων.:biggrin:
Για οικονομία πόρων το νέο νήμα να το ανοίξεις στην ενότητα...΄΄Ηχεία ΄΄, αφού όλο για ενεργά αναμένεται να σου μιλάνε. :sneaky:

Reaction score
2.288
εξαιρετικα. σωστα κατανονω οτι πρεπει να εχω ενα digital switch για να μπορω να ριξω επανω πολλες πηγες;

η αλλη λυση ειναι να παω για stretch και να παρω το lyndorf στις 2000. Υποθετω βεβαια οτι και στα δυο σεναρια τα χρηματα πανε λιγο τζαμπα γιατι τα ηχεια μου ειναι των 600 ευρω.

Απο αποψη αισθητικης ηθελα το stereo 130 leak γιατι μου θυμιζε σα μηχανημα τους γονεις μου.
Καθολου τσαμπα δεν πανε τα χρηματα. Για αυτο που θες να κανεις ο Lyndorf και το MiniDSP SHD Power ειναι οι δυο καλυτερες επιλογες και πρακτικα οι μονες που θα μπορεσουν να ενσωματωσουν σωστα τα subwoofer.
H δικη μου προταση για το MiniDSP Flex ουσιαστικα ηταν των ιδιων δυνατοτητων, αλλα με την δυνατοτητα να επιλεξεις ενα φτηνοτερο τελικο ενισχυτη ωστε να παραμεινει το κοστος χαμηλα. Ομως με τα αλλα δυο ξεμπλεκεις μια κι εξω και δεν εχεις αλλα μπερδεματα.

Reaction score
76
Καθολου τσαμπα δεν πανε τα χρηματα. Για αυτο που θες να κανεις ο Lyndorf και το MiniDSP SHD Power ειναι οι δυο καλυτερες επιλογες και πρακτικα οι μονες που θα μπορεσουν να ενσωματωσουν σωστα τα subwoofer.
H δικη μου προταση για το MiniDSP Flex ουσιαστικα ηταν των ιδιων δυνατοτητων, αλλα με την δυνατοτητα να επιλεξεις ενα φτηνοτερο τελικο ενισχυτη ωστε να παραμεινει το κοστος χαμηλα. Ομως με τα αλλα δυο ξεμπλεκεις μια κι εξω και δεν εχεις αλλα μπερδεματα.
Θελω να ευχαριστησω ολους στην κουβεντα γιατι ολοι θελανε να βοηθησουνε. Επισης εμαθα πολλα χθες διαβαζοντας για τα dsp. Εαν το καταλαβα σωστα τα ριχνεις μετα το preamp, εκει που το σημα ειναι ακομα "διαχειρισιμο".
Βλεπω πολλους integrated amp να σου δινουν τη δυνατοτητα να παρεις το preamp out και να το ριξεις σε ενα dsp. Αυτο που καταλαβαινω ομως ειναι οτι δεν μπορεις σε εναν integrated να πας

preamplifier (part of the integrated ampl)...σε εξωτερικο dsp για να εκτελεσεις τυπου crossover processing και μετα να το ξαναριξεις στη μοναδα ενισχυσης του ιδιου integrated amplifier.

βασικα ηθελα το στερεο 130 μαζι με το cd transport: για το πως δειχνει, ωραια κουμπια, tone balancing, λιγο να μου θυμιζει τους γονεις που εχασα και τους δυο φετος απο την αλλη κατανοω οτι να βαλω δυο σαμπ θα ειναι πιο "μπελαλιδικο" συν τα βασικα ηχεια μου θα ταλαιπωρουνται αδικα με το full range signal.

μετα κατανοω οτι lyngdorf ειναι και ενισχυτης μαζι και επιτρεπει high pass filters και αυτοματο room correction. Το value proposition ειναι πολυ καλο. Σκεφτομαι μηπως αγορασω και το CD transport της leak ωστε να εχω το ρετρο στυλ.

Οποτε ειμαστε μεταξυ καρδιας, stereo 130 για το υπεροχο λουκ με το ξυλο και το ρετρο στυλ και του λυντορφ που τα κανει ολα και τελειωνουμε.

Καλες γιορτες με υγεια να πω

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.147
Επισης εμαθα πολλα χθες διαβαζοντας για τα dsp. Εαν το καταλαβα σωστα τα ριχνεις μετα το preamp
Πριν το preamp. Όταν το σήμα είναι ακόμα ψηφιακό.

Reaction score
2.288
Θελω να ευχαριστησω ολους στην κουβεντα γιατι ολοι θελανε να βοηθησουνε. Επισης εμαθα πολλα χθες διαβαζοντας για τα dsp. Εαν το καταλαβα σωστα τα ριχνεις μετα το preamp, εκει που το σημα ειναι ακομα "διαχειρισιμο".
Βλεπω πολλους integrated amp να σου δινουν τη δυνατοτητα να παρεις το preamp out και να το ριξεις σε ενα dsp. Αυτο που καταλαβαινω ομως ειναι οτι δεν μπορεις σε εναν integrated να πας

preamplifier (part of the integrated ampl)...σε εξωτερικο dsp για να εκτελεσεις τυπου crossover processing και μετα να το ξαναριξεις στη μοναδα ενισχυσης του ιδιου integrated amplifier.

βασικα ηθελα το στερεο 130 μαζι με το cd transport: για το πως δειχνει, ωραια κουμπια, tone balancing, λιγο να μου θυμιζει τους γονεις που εχασα και τους δυο φετος απο την αλλη κατανοω οτι να βαλω δυο σαμπ θα ειναι πιο "μπελαλιδικο" συν τα βασικα ηχεια μου θα ταλαιπωρουνται αδικα με το full range signal.

μετα κατανοω οτι lyngdorf ειναι και ενισχυτης μαζι και επιτρεπει high pass filters και αυτοματο room correction. Το value proposition ειναι πολυ καλο. Σκεφτομαι μηπως αγορασω και το CD transport της leak ωστε να εχω το ρετρο στυλ.

Οποτε ειμαστε μεταξυ καρδιας, stereo 130 για το υπεροχο λουκ με το ξυλο και το ρετρο στυλ και του λυντορφ που τα κανει ολα και τελειωνουμε.

Καλες γιορτες με υγεια να πω
Υπάρχουν DSP που παρεμβάλλονται μεταξύ προ και τελικού αλλά αυτά παίρνουν το αναλογικό σήμα, το μετατρέπουν σε ψηφιακό, κάνουν τις επεξεργασίες και το μετατρέπουν ξανά σε αναλογικό.
Υπάρχουν και DSP τα οποία έχουν και ψηφιακές εισόδους και λειτουργούν κατευθείαν στο ψηφιακό σήμα.
Ετσι αποφεύγεται η διπλή μετατροπή.
Τη διπλή μετατροπή δεν θα την αποφύγεις όταν η πηγή είναι εξ αρχής αναλογική (πχ πικάπ, ραδιόφωνο).
Το MiniDSP Flex και το MiniDSP SHD Power όπως και ο ολοκληρωμένος της Lyngdorf λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Απευθείας στο ψηφιακό σήμα μέσω των ψηφιακών εισόδων και με διπλή μετατροπή στις αναλογικές εισόδους.

Reaction score
76
Πριν το preamp. Όταν το σήμα είναι ακόμα ψηφιακό.
σωστα αλλα για να δω οτι το κατανοω σωστα. Τοτε το χειρηστηριο του integrated παει λιγο απατο, το source selection γινεται απο το dsp. Και σε αυτη τη λυση γενικα δεν θες integrated, πληρωνεις για source selection, dac και preamps που τελικα πανε και αυτα απατα. Σωστα;

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.147
σωστα αλλα για να δω οτι το κατανοω σωστα. Τοτε το χειρηστηριο του integrated παει λιγο απατο, το source selection γινεται απο το dsp. Και σε αυτη τη λυση γενικα δεν θες integrated, πληρωνεις για source selection, dac και preamps που τελικα πανε και αυτα απατα. Σωστα;
Τα κατανοείς λάθος

Reaction score
76
Υπάρχουν DSP που παρεμβάλλονται μεταξύ προ και τελικού αλλά αυτά παίρνουν το αναλογικό σήμα, το μετατρέπουν σε ψηφιακό, κάνουν τις επεξεργασίες και το μετατρέπουν ξανά σε αναλογικό.
Υπάρχουν και DSP τα οποία έχουν και ψηφιακές εισόδους και λειτουργούν κατευθείαν στο ψηφιακό σήμα.
Ετσι αποφεύγεται η διπλή μετατροπή.
Τη διπλή μετατροπή δεν θα την αποφύγεις όταν η πηγή είναι εξ αρχής αναλογική (πχ πικάπ, ραδιόφωνο).
Το MiniDSP Flex και το MiniDSP SHD Power όπως και ο ολοκληρωμένος της Lyngdorf λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Απευθείας στο ψηφιακό σήμα μέσω των ψηφιακών εισόδων και με διπλή μετατροπή στις αναλογικές εισόδους.
εξαιρετικα, μαθαινω πολλα, σημαντικο! εαν το κατανοω σωστα ο αλλος δρομος ειναι να φτιαξω την αλυσιδα αυτη μονος μου π.χ με schiit components το μειονεκτημα μετα ειναι οτι οσο μεγαλωνων τα components θα ανεβαινουν και τα χειρηστηρια.

Μια αλλη (ασχετη απορια). Η schiit πουλαει σκετους τελικους οι οποιοι εχουν απλα επανω μονο ενα κουμπι. Ανοιγμα/κλεισιμο.

Η ρυθμιση της εντασης πως γινεται; Ειναι σχετικη με το ποσο δυνατο ειναι το σημα απο τον προενισχυτη;

Reaction score
2.288
εξαιρετικα, μαθαινω πολλα, σημαντικο! εαν το κατανοω σωστα ο αλλος δρομος ειναι να φτιαξω την αλυσιδα αυτη μονος μου π.χ με schiit components το μειονεκτημα μετα ειναι οτι οσο μεγαλωνων τα components θα ανεβαινουν και τα χειρηστηρια.

Μια αλλη (ασχετη απορια). Η schiit πουλαει σκετους τελικους οι οποιοι εχουν απλα επανω μονο ενα κουμπι. Ανοιγμα/κλεισιμο.

Η ρυθμιση της εντασης πως γινεται; Ειναι σχετικη με το ποσο δυνατο ειναι το σημα απο τον προενισχυτη;
Δεν κατάλαβα ούτε τι εννοείς ούτε τι έχεις στο μυαλό σου να φτιάξεις μόνος σου.

Reaction score
76
Καλησπερα και χρόνια πολλά. Δεν εγραψα νωριτερα γιατι ετρεχα με τα οικογενειακα. Ξαναγραφω το τελευταιο μου ποστ ως:
1. εαν παρω το δρομο του dsp νομιζω οτι ειναι καλυτερο να φτιαξω ολη την αλυσιδα μονος μου. DAC, Pre-amp, Amp χωριστά ωστε το mini dsp να ενσωματωθει πιο ευκολα. Υποθετω οτι σε αυτη τη λυση γεμιζει το μερος με χειριστηρια.

2. H εταιρεια Schiit φτιαχνει καπως οικονομικα components και για αυτο την ανεφερα. Καποιοι απο τους ενισχυτες τις (τελικοι) https://www.schiit.com/products/vidar2 εχουνε μονο ενα κουμπι επανω (ανοιγμα κλεισιμο). Στο μυαλο μου ενας ενισχυτης εχει και ενα ροοστατη για ρυθμιση του gain το οποιο εμεις αντιλαμβανομαστε ως ενταση. Σε αυτους τους ενισχυτες πως γινεται η ρυθμιση της εντασης;

3. Αντιστοιχη μαλλον ,ερωτηση με το 2. Ενα sub εχεις επισης volume control, πως αντιλαμβανεται το sub παρολα αυτα ποσο δυνατα να παιξει σε σχεση με τα main speakers?
Τα κατανοείς λάθος
Ευχαριστώ
όταν φτιάξεις ενα συστημα με components, δεν εχει λιγο πολυ το καθε component το δικο του χειριστηριο; Ο denon m41 (all in one) , το δινω ως παραδειγμα, εχει ενα χειρηστηριο, απο εκει παιζω cd, επιλεγω πηγη, δυναμωνω χαμηλωνω. Εχω καταλαβει οτι εαν εχω πολλα components θα εχω αναγκαστικα πολλα χειρηστηρια

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.147
Όπως και πριν λίγες μέρες σου προτείνω να αγοράσεις μια μόνο συσκευή που να τα κάνει όλα.
DSP, dac, streamer, ολοκληρωμένος ενισχυτής με εξόδους για σαμπς, και ενσωματωμένο σύστημα ισοστάθμισης.
Φοβάμαι πως σε αντίθετη περίπτωση θα μπλέξεις.

Reaction score
2.288
1. εαν παρω το δρομο του dsp νομιζω οτι ειναι καλυτερο να φτιαξω ολη την αλυσιδα μονος μου. DAC, Pre-amp, Amp χωριστά ωστε το mini dsp να ενσωματωθει πιο ευκολα. Υποθετω οτι σε αυτη τη λυση γεμιζει το μερος με χειριστηρια.
Απο ποια αποψη θα ειναι καλυτερο να φτιαξεις εσυ ολη την αλυσιδα μονος σου? Τι πιστευεις οτι θα κερδισεις? Πως πιστευεις οτι θα ενσωματωθει το minidsp πιο ευκολα?

Για εμενα δεν ισχυει τιποτα απο αυτα που εχεις πει εδω και το σκεπτικο ειναι εντελως λαθος αλλα περιμενω να ακουσω το δικο σου σκεπτικο μηπως τυχον και δεν εχω καταλαβει σωστα.
2. H εταιρεια Schiit φτιαχνει καπως οικονομικα components και για αυτο την ανεφερα. Καποιοι απο τους ενισχυτες τις (τελικοι) https://www.schiit.com/products/vidar2 εχουνε μονο ενα κουμπι επανω (ανοιγμα κλεισιμο).
Ποια ειναι αυτα τα components που εχεις σκοπο να συνδυασεις?
Στο μυαλο μου ενας ενισχυτης εχει και ενα ροοστατη για ρυθμιση του gain το οποιο εμεις αντιλαμβανομαστε ως ενταση. Σε αυτους τους ενισχυτες πως γινεται η ρυθμιση της εντασης;
Δεν εχεις καταλαβει τι ειναι ο ενισχυτης, τι σημαινει τελικος ενισχυτης και μαλλον αγνοεις την υπαρξη προενισχυτων.
Επισης αλλο η ρυθμιση gain και αλλο το ποτενσιομετρο σταθμης

Reaction score
2.288
3. Αντιστοιχη μαλλον ,ερωτηση με το 2. Ενα sub εχεις επισης volume control, πως αντιλαμβανεται το sub παρολα αυτα ποσο δυνατα να παιξει σε σχεση με τα main speakers?
Μαλλον πως επεσε πολλη πληροφορια μαζεμενη το τελευταιο διαστημα και εχει γινει καποιο βραχυκυκλωμα.

Reaction score
2.288
Πριν απαντησεις, θα σου πω με απλα λογια ποιες ειναι οι καλυτερες επιλογες κι ας μην καταλαβαινεις γιατι.
1) Lyngdorf TDAI-1120 η MiniDSP SHD Power https://www.soundimports.eu/en/minidsp-shd-power.html
Η ακριβη αλλα πιο ευκολη λυση. Το βαζεις συνδεεις τις πηγες και τα ηχεια, κανεις ενα αυτοματοποιημενο calibration και ξεμπλεκεις. Εγγυημενο αποτελεσμα ακομα και για εναν αρχαριο που δεν εχει ιδεα. To μονο τους μειονεκτημα κατα τη γνωμη μου τα ενισχυτικα σταδια που δεν ειναι ιδιεταιρα ισχυρα αν και στην περιπτωση σου μαλλον αυτο δεν ειναι προβλημα αφου σε αλλο νημα αν θυμαμαι καλα εχεις αναφερει οτι ακουτε γενικα σε χαμηλες εντασεις.
Σχετικα reviews: https://bestofhighend.com/lyngdorf-tdai1120-review-2/

2) MiniDSP Flex Balanced + Hypex nCore τελικο ενισχυτη.
Εναλλακτικα με οικονομικοτερο ενισχυτη https://www.audiophonics.fr/en/inte...-d-amplifier-2x125w-4-ohm-silver-p-15848.html
Προσθετεις ειτε απο την αρχη ειτε αργοτερα ως αναβαθμιση και το Dirac Live για αυτοματη ισοσταθμιση χωρου.
Κατα τη γνωμη μου καλυτερη επιλογη απο το MiniDSP SHD Power λογω καλυτερου ενισχυτη τοσο με τον Hypex οσο και με τον Topping.
Σχετικο review: https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/minidsp-flex-review-audio-dsp.30804/
& https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/topping-pa5-review-amplifier.28512/

3) MiniDSP Flex Unbalanced + Aiyima 07 https://www.soundimports.eu/en/minidsp-2x4-flex-rca.html
Σχετικο review: https://www.audiosciencereview.com/...ds/aiyima-a07-tpa3255-review-amplifier.18984/
H οικονομικη επιλογη με ολοκληρωμενο ενισχυτη αντι για τελικο αλλα αν το προβλημα ειναι στο budget, ειναι ενας πολυ καλος συμβιβασμος.

Reaction score
2.288
Υπαρχει και μια τεταρτη λυση ακομα πιο οικονομικη.
Yamaha R-N803D + MiniDSP 2X4 HD https://www.skroutz.gr/s/12940642/Y...Fi-Stereo-R-N803D-160W-4Ω-145W-8Ω-Μαύρος.html
+ https://www.soundimports.eu/en/minidsp-2x4-hd-boxed.html
O Yamaha εχει fixed High Pass στα 95Hz και σε πολλες περιπτωσεις αυτο δεν βολευει (οταν πχ εχεις ηχεια με μεγαλα γουφερ που κατεβαινουν με ανεση χαμηλα) αλλα με τα δικα σου ηχεια με τα 5ιντσα γουφερ μαλλον πως θα ταιριαξει γαντι.

Reaction score
76
Υπαρχει και μια τεταρτη λυση ακομα πιο οικονομικη.
Yamaha R-N803D + MiniDSP 2X4 HD https://www.skroutz.gr/s/12940642/Yamaha-Ολοκληρωμένος-Ενισχυτής-Hi-Fi-Stereo-R-N803D-160W-4Ω-145W-8Ω-Μαύρος.html
+ https://www.soundimports.eu/en/minidsp-2x4-hd-boxed.html
O Yamaha εχει fixed High Pass στα 95Hz και σε πολλες περιπτωσεις αυτο δεν βολευει (οταν πχ εχεις ηχεια με μεγαλα γουφερ που κατεβαινουν με ανεση χαμηλα) αλλα με τα δικα σου ηχεια με τα 5ιντσα γουφερ μαλλον πως θα ταιριαξει γαντι.
να πω αρχικα ευχαριστω. ξαναδιαβασα ολες τις απαντησεις απο την αρχη. Μενω στις ευχες για καλη χρονια και υγεια σε ολους και θα επιστρεψω οταν νιωσω οτι εκανα το homework mou

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.760
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili