2-way or 3-way, WHY?

Reaction score
11
Απάντηση: 2-way or 3-way, WHY?

Πολλοί σπουδαίοι μηχανικοί ήχου πάντως έχουν δηλώσει ότι τα καλύτερα ηχεία ειναι τα δίδρομα, ο καλύτερος συμβιβασμός...
Eνδιαφέρον!

Και τα επιχειρήματα;

Γιατί με μπερδεύει σε αυτό που λες, ότι αν ο "HXOΣ" έχει δίκιο, τότε μιλάμε για τρεις δρόμους τουλάχιστον!

:111:

Y

Yiannis_B

Guest

Πολλοί σπουδαίοι μηχανικοί ήχου πάντως έχουν δηλώσει ότι τα καλύτερα ηχεία ειναι τα δίδρομα, ο καλύτερος συμβιβασμός...
Είχα αγοράσει τα ATC SCM19 και είχα πάθει πλάκα με το ηχείο, ώσπου σε μια κρίση αναβάθμισης πήρα τα 40ρια... Τα ψηλοέφερα αλλά κάτι μου την χαλούσε....(σαν να μην έδενε ικανοποιητικά to mid με το bass ή σαν το mid να επικρατούσε στο ηχητικό φάσμα) και με την πρώτη ευκαιρία τα αντάλλαξα με τα 20ρια. Ανακούφιση...
Η πλάκα είναι ότι το μικρόβιο ξαναχτύπησε και είναι στο δρόμο από την Αγγλία τα 50ρια τα παθητικά. Άντε να δούμε πως θα κάτσει το τρίδρομο αλλιώς....:613: (τα 20ρια θα μείνουν μέχρι να βγάλω συμπέρασμα).

Όλα τα παραπάνω στον δικό μου χώρο και με τα δικά μου συνοδά, δεν χωρούνε γενικεύσεις...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.388

Είχα αγοράσει τα ATC SCM19 και είχα πάθει πλάκα με το ηχείο, ώσπου σε μια κρίση αναβάθμισης πήρα τα 40ρια... Τα ψηλοέφερα αλλά κάτι μου την χαλούσε....(σαν να μην έδενε ικανοποιητικά to mid με το bass ή σαν το mid να επικρατούσε στο ηχητικό φάσμα) και με την πρώτη ευκαιρία τα αντάλλαξα με τα 20ρια. Ανακούφιση...
σε τι απόσταση ακούς;

Η πλάκα είναι ότι το μικρόβιο ξαναχτύπησε και είναι στο δρόμο από την Αγγλία τα 50ρια τα παθητικά. Άντε να δούμε πως θα κάτσει το τρίδρομο αλλιώς....:613: (τα 20ρια θα μείνουν μέχρι να βγάλω συμπέρασμα).
υποθέτω πως ξέρεις τι λεν για τα μεταξωτά βρακιά, ε; ανάλογα λοιπόν, τα μεγάλα ηχεία θέλουν μεγάλο χώρο, μεγάλη απόσταση ακρόασης, όλα μεγάλα.

τα 50-άρια είναι (προφανώς) εξαιρετικά, αν διαθέτεις τον απαιτούμενο χώρο. Πάντως θα προτιμούσα την ενεργή εκδοχή τους, για πολλούς λόγους (και αναμφισβήτητους). Φυσικά, στο "χέρι σου" είναι να "εξελίξεις" το παθητικό 50-άρι σε ενεργό, και πιθανώς μάλιστα με καλύτερα αποτελέσματα από το έτοιμο προϊόν (και σε ιδιαίτερα χαμηλό κοστολόγιο), αλλά ο χρόνος και ο κόπος που θα χρειαστεί για αυτή τη διαδικασία, με οποιαδήποτε κριτήρια, κοστολογείται πολύ υψηλότερα από την διαφορά τιμής ενεργού-παθητικού. Εννοείται όμως, πως κάποια πράγματα παραμένουν "ανεκτίμητα".

Reaction score
2.003

Eνδιαφέρον!

Και τα επιχειρήματα;

Γιατί με μπερδεύει σε αυτό που λες, ότι αν ο "HXOΣ" έχει δίκιο, τότε μιλάμε για τρεις δρόμους τουλάχιστον!

:111:
Tα επιχειρήματα προφανώς είναι ότι τα μονόδρομα δεν κάνουν και στα τρίδρομα αρχίζει και χάνεται η μπάλα στη ομοιογένεια.

Reaction score
11

Tα επιχειρήματα προφανώς είναι ότι τα μονόδρομα δεν κάνουν και στα τρίδρομα αρχίζει και χάνεται η μπάλα στη ομοιογένεια.
Πιστεύω πως όλοι μας έχουμε ακούσει καλά και κακά ηχεία που στηρίζονται είτε στην μία είτε στην άλλη εκδοχή.

Και λέω μήπως είναι θέμα κατασκευής, με το μεγαλύτερο δυναμικό, (δυνητικά), να βρίσκεται εκεί όπου οι μονάδες λειτουργούν σε στενότερες περιοχές αρμοδιοτήτων, αποδίδοντας έτσι ποιο "ξεκούραστα", δηλαδή σωστότερα.

Επαναλαμβάνω πως έχω ακούσει μικρά δίδρομα που έπαιζαν υπέροχα, (η αλήθεια είναι πως τελικά μου άρεσαν καλύτερα με σαμπ), και...τούμπαλιν.

:142:

Reaction score
11

Όσο για τα 50αρια τα ενεργά, αυτά τουλάχιστον που άκουσα, δεν τα πήγαιναν άριστα με το "σ" της Τσαλιγοπούλου, στο "στην αγορά του Αλ Χαλίλι", (καλό test για όλα τα ηχεία στο συγκεκριμένο σημείο), αποδίδοντάς το σαν ελαφρύ "ξ".

Κατά τα άλλα είχαν υπέροχες μεσαίες και ένα, περίεργο για τον μικρό τους όγκο, βαθύ μπάσο.

:107:

Y

Yiannis_B

Guest

σε τι απόσταση ακούς;

..υποθέτω πως ξέρεις τι λεν για τα μεταξωτά βρακιά, ε; ανάλογα λοιπόν, τα μεγάλα ηχεία θέλουν μεγάλο χώρο, μεγάλη απόσταση ακρόασης, όλα μεγάλα.
τα 50-άρια είναι (προφανώς) εξαιρετικά, αν διαθέτεις τον απαιτούμενο χώρο. Πάντως θα προτιμούσα την ενεργή εκδοχή τους, για πολλούς λόγους (και αναμφισβήτητους). Φυσικά, στο "χέρι σου" είναι να "εξελίξεις" το παθητικό 50-άρι σε ενεργό, και πιθανώς μάλιστα με καλύτερα αποτελέσματα από το έτοιμο προϊόν (και σε ιδιαίτερα χαμηλό κοστολόγιο), αλλά ο χρόνος και ο κόπος που θα χρειαστεί για αυτή τη διαδικασία, με οποιαδήποτε κριτήρια, κοστολογείται πολύ υψηλότερα από την διαφορά τιμής ενεργού-παθητικού. Εννοείται όμως, πως κάποια πράγματα παραμένουν "ανεκτίμητα".
Το δωμάτιο είναι 16 τ.μ. και σχετικά τετράγωνο 3,9 x 4,2 x 2,9m.

Τα ηχεία έχουν απόσταση μεταξύ τους 2,3 m και απέχουν από τον πίσω τοίχο γύρω στο 1 μέτρο. Ακούω γύρω στα 2-2,5m από την ευθεία που ενώνει τα ηχεία.

Το ξέρω ότι είναι μικρό και σχετικά κακό ακουστικά δωμάτιο αλλά ελπίζω να μετακομίσω σύντομα.

Μπουμάρισμα με τα 40ρια και τα 20ρια δεν έχω ακόμη και σε σχετικά υψηλές εντάσεις.
Στον ίδιο χώρο έχουν παίξει ικανοποιητικά μέχρι και τα Vandersteen 3A (sealed box).
Προβληματίζομαι πως θα παίξει το 50άρι, λόγω του 9-ιντσου και του bass reflex, αν και το bass reflex στα ATC έχω ακούσει ότι είναι πολύ πιο ακίνδυνο από κάτι ηχεία βιβλιοθήκης που μπουμάριζαν ανεξέλεγκτα στο χώρο μου.

Τέσπα, Κυριακή κοντή γιορτή, θα δούμε...

Αυτό που τελικά την ψιλοσώζει την κατάσταση είναι τα κορυφαία χαμηλά του Bryston ...
Όσο για την απόφαση για παθητικά, οι λόγοι ήταν οι εξής:

1. Άμα θέλω ενεργά θα γίνει my way (με τα 50ρια). Με τι θα αχολούμαι τα επόμενα χρόνια? :116:

2. Η γνώμη μου για τους SIA2-150 και CA-2 /P1 δεν είναι και η καλύτερη. Τους βρίσκω αργούς και φουσκωμένους...δεν έχω ακούσει SCA2 / SPA2-150. Και κατασκευαστικά τους βρίσκω μέτριους..

3. Ο Bryston μέχρι τώρα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, δεν θα τον παρατήσω αδέσποτο στο πάρκο να τον βρει άλλη οικογένεια...:121:

4. Αυτό το review με προβλημάτισε... http://www.klingtgut-studio.de/word...011/03/ATC_SCM50_aktiv-passiv-Stpl-4-2011.pdf

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.388

Άμα θέλω ενεργά θα γίνει my way (με τα 50ρια). Με τι θα αχολούμαι τα επόμενα χρόνια? :116:
Σωστόςςςςςςςςςςς!!!!!

ΙΜΗΟ μια μέτρικ λίο (για αυτά που δίνει είναι τζάμπα) και 4 μοντούλες άις 3ης γενιάς (πάμφθηνες - αν θες να τα σκάσεις ντε και καλά, υπάρχουν τα εν-κορ) κι έλα να σε πω μπαρμπα πως παίζουν τα ει-τι-σχιά! και κάπου κει, τελειώνει το παραμύθι. (άσε που έχει τελειώσει πιο πριν, αλλά λέμε τώρα...)

Y

Yiannis_B

Guest

Όσο για τα 50αρια τα ενεργά, αυτά τουλάχιστον που άκουσα, δεν τα πήγαιναν άριστα με το "σ" της Τσαλιγοπούλου, στο "στην αγορά του Αλ Χαλίλι", (καλό test για όλα τα ηχεία στο συγκεκριμένο σημείο), αποδίδοντάς το σαν ελαφρύ "ξ".

Κατά τα άλλα είχαν υπέροχες μεσαίες και ένα, περίεργο για τον μικρό τους όγκο, βαθύ μπάσο.

:107:
…..γενικά τις έχω κόψει τις φωνές….όλοι με τις ίδιες κλαψ@νικες ή επαναστατικές ιστορίες ασχολούνται…

Άμα παίζει καλά αυτό, μου φτάνει και μου περισσεύει…

Το opening track Round Midnight είναι όλα τα λεφτά…η καλύτερη live εκτέλεση ever..(του συγκεκριμένου κομματιού)

Μια και δεν το βρίσκω στο youtube, ακούστε ένα άλλο κομμάτι του δίσκου για διάλειμμα.. :145: (το σκίσαμε το νήμα ως συνήθως)

Last edited by a moderator:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304

Single ended refers to the 1 single output valve in small cheap radios and radiograms that were made before 1960. A single output valve is only capable of small power and produces a non-synchronous second harmonic distortion. Some audiophiles claim this distortion has spiritual qualities similar to magical crystals and crop circles.
:405:

Y

Yiannis_B

Guest

Από το ίδιο site, στην σελίδα Amplifier history overview, οι τύποι γράφουν τα παρακάτω....είναι τελείως psycho!!! και πολύ τους πάω!

Μόνο όταν διαβάζω τον παππού τον Nelson Pass το ευχαριστιέμαι περισσότερο...:116::116:

Θαυμάστε επεξήγηση!

http://www.lenardaudio.com/education/12_amps_8.html

"High powered solid state amplifiers are now cheap and wasting power is symbolic of modern times. History has been forgotten and there is little interest in reflecting on what was not understood during the transition from valve to solid state technology.

All that was required was a simple addition to the gain management of solid state amps (in the right pic) to enable Voltage to Current drive adjustment so the Damping factor of speakers could be effectively managed.

The historical purpose of organised religions was to manage society to un-questioning obey authority and live within a moral code.

Over thousands of years religious conditioning has become so entrenched within human consciousness that it no longer requires us to worship Deity's or repeat ancient text as a guide for obedience.

Marketing and consumerism is the religion of modern times.

Modern man is so conditioned by his past, that he will blindly accept anything marketed to him, including identifying with brand names, model numbers and celebrities.

He also infallibility believes in the propagandaised ideal of Democratic consumerism as a disguise for self-interest. Above all, western man remains a contradiction to himself as he will always choose to be right, rather than choose to be happy.

Voltage drive may not always give a pleasing sound but it provides superior technical measured performance of zero output Impedance (100% damping factor) and the primary reason it was un-questionably chosen, reflecting one of many examples from our historical religious conditioning now expressed as a self-righteous belief in an imposed technical morality."

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.243
Members
38.293
Νεότερο μέλος
KosmasTR