4ο Μακρυ Καυτο Τεστ- αποτελεσματα και εντυπωσεις


Μηνύματα
460
Reaction score
0
Σε σχέση με τον panasonic 700 πόσο καλύτερος ειναι ο 900?
Αξίζει τον κόπο η αναβάθμιση?
Το ίδιο θα ρωτούσα και για τον sanyo βέβαιως.
 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
However, DLP's traditional advantage in black level and contrast did not hold true. The AE900 delivered a deeper overall black level than the PE7700. It also produced better detail in heavily shadowed scenes. For example, dark scenes in Heat that were clear and detailed on the AE900 appeared, in comparison, to be muddy and indistinct on the PE7700. Attempts to improve the BenQ's image were limited by a lack of gamma adjustment options and the appearance of some solarization when brightness was set too high. The difference between the stated 2500:1 contrast ratio of the PE7700 and the 5500:1 ratio of the AE900 was clearly visible from the start.

Μιας και ανεφερε ο Αντρεας το projectorcentral ιδου τι γραφει περι μαυρου.Τωρα εγω δεν τα ειδα αυτα,αλλα απ'την αλλη να εκτιθενται τοσο χοντρα μου φαινεται περιεργο.Για να ναμαι ειλικρινης μου εχει μπει η ιδεα μηπως ο Pnasonic μπορει να δειξει καλυτερο μαυρο απ'αυτο που ειδαμε. :o
 

GTX

Μηνύματα
3.813
Reaction score
39


Λοιπόν το ξέρω οτι έχετε αγωνία γι'αυτό και γω σας το καθυστέρησα λίγο :wink: ιδού τα αποτελέσματα.
Να ξεκαθαρίσω εδω ορισμένα πράγματα, ο BenQ είναι μέσα στους βαθμούς μόνο ενδεικτικά, όπως αναφέρθηκε ήταν αρύθμιστος και εξάλου το συγκρητικό ήταν για LCD. Επίσης ο BenQ δεν έχει πάρει βαθμούς στις κατηγορίες χρώμα και ομοιομορφία. Στο χρώμα οχι γιατί οπως είπαμε ήταν αρύθμιστος και είχε μια τάση προς το πράσσινο. Και στην ομοιομορφία γιατί δεν είχε νόημα η σύγκριση DLP με LCD σε αυτό τον τομέα αφού oι DLP δεν εμφανίζουν ανομοιομορφία έτσι κι αλλίως.
Τέλος να αναφέρω οτι ο Hitachi δεν βαθμολογήθηκε ως προς το χρώμα γιατί προφανώς το κομμάτι της δοκιμής είχε κάποιο πρόβλημα ως προς την απόδοση των χρωμάτων αφού η εικόνα του "κοκκίνιζε" υπερβολικά ακόμα και μετά τη ρύθμισή του.

Τα σχολιά μου ακολουθούν αύριο.
 


ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Σε σχέση με τον panasonic 700 πόσο καλύτερος ειναι ο 900?
Αξίζει τον κόπο η αναβάθμιση?
Το ίδιο θα ρωτούσα και για τον sanyo βέβαιως.
Σαββα , για τον Sanyo εχω ηδη γραψει πως οι διαφορες αναμεσα σε Ζ3 και Ζ4 ειναι τετοιες που αξιζουν την διαφορα.
Τους Panasonic δεν τους εχω αντιπαραθεσει αλλα μονο και μονο η βαθμολογια που ηδη μπορεις να δεις σχετικα με την ευκρινεια(η οποια ηταν και το οπλο των "κατηγορων" του 700 περισυ) νομιζω πως λεει πολλα. :wink:
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Γιωργο , πολυ καλος ο πινακας :shock:
Νομιζω πως η γραμματεια ηταν αψογη...αν μας ελεγε και τους συμμετεχοντες. :wink:

Και μιλωντας για συμμετεχοντες , μηπως λειπουν και καποιες γνωμες?
Και καποιες φωτογραφιες?
Και καποιες μετρησουλες? :lol:
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Γιατί μας βάζετε σε πειρασμό;;;

Δεν μπορούσατε να πείτε απλά ότι ειδικά ο panasonic είναι μόνο ένα κλικ ποιό πάνω από τον περυσινό 700?

Δηλ. το D6 με το 1920Χ1080 θα είναι ο καταστροφέας της TI?

:lol: :lol: :lol:

Y.Γ. Αυτό το τελευταίο με το D6 το έγραψα για να αυτοσυγκρατηθώ...
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Χρηστο , και για οσους δεν προσεξαν τον πινακα καλα.
Εαν τον δειτε καλα παλι θα παρατηρησετε πως απο τον 7700 λειπουν δυο βαθμοόγιες.
Της ομοιομορφιας και του χρωματος.
Εκει δεν βαθμολογησαμε διοτι απλα στους DLP δεν υπαρχει ανομοιομορφια αρα εαν βαθμολογουσαμε ο 7700 θα επαιρνε το 100αρι της συγκρισης.
Επισης στο χρωμα δεν βαθμολογησαμε διοτι τον 7700 δεν τον ρυθμισε ο Βαγγελης , καθως ειχε προχωρησει ηδη η ωρα αρκετα.
Ακομα και ετσι ομως σε πολλους απο τους παρευρισκομενους αρεσε περισσοτερο απο τον 900 αρα και εκει θα υπηρχε η πιθανοτητα να επαιρνε ο προβολεας της Benq το 100αρι και οχι ο 900
Νομιζω πως ο σημαντικοτερος πινακας ειναι η Γενικη Εικονας οπου και οι δυο προβολεις αποσπουν την μεγιστη βαθμολογια :wink:
 

Μηνύματα
160
Reaction score
0
Φωτιές πού μάς ανάψατε.Καί τί θά τόν κάνω τώρα εγώ τόν ΑΕ700;Άς είναι όμως.Αντρέα φύλαξε μου ένα τεμάχιο καλού κακού.Καί πολλά μπράβο σέ όλους όσους πήραν μέρος.Άλλη μιά φορά ή μόνη αντκειμενική ματιά μας.
 

Μηνύματα
31
Reaction score
0
σας ευχαριστουμε που μας ανοιγετε τα ματια.θα ηθελα να ρωτησω κατι ομως.τι γινεται με τουσ φακους των νεων LCD.
τον EPSON TW600 ποτε θα τον εχομε για δοκιμη?
με htpc στα 720p πιστευω θα παιζουν το ιδιο και η διαφορα θα ειναι στον φακο και στην ιριδα εαν ειμαι σωστος?
που οφειλετε η ανομοιομορφια και VERTICAL BLAN...στους lcd και εαν σε ακριβα μοντελα δεν υσχιουν?
τι γινετε με την καταστροφη των pixel και την αλοιωση των χρωματων με τον καιρο?
η διαφορα απο τουs benq 8720 ,optoma h79 ειναι αναλογος των χρηματων και αξιζει να δωσεις τα περισσοτερα χρηματα?
λογο του οικονομικου εβαλα νερο στο κρασι μου μετα απο το τεςτ γιατι ημουν υποστιριχτης των dlp.θα ηθελα και την γνωμη του κ. Αντρεα που εχει αρκετη εμπειρια.
 

NIX

Μηνύματα
1.390
Reaction score
0
Το Σάββατο ήταν αφιερωμένο σε μένα,η Κυριακή ήταν όμως της γυναίκας μου.Αν ήθελα ας έκανα και αλλιώς! :) Οπότε με λίγη καθυστέρηση σας γράφω και εγώ τις εντυπώσεις μου.
Καταρχήν χάρηκα πολυ για όλα τα παιδιά που γνώρισα.Ηταν πολύ ευχάριστες οι συζητήσεις και αντιπαραθέσεις μας.Είδα νέους ανθρώπους,ο Ανδρέας εξαιρείται
(σε πειράζω :twisted:) που έχουν ενα ενδιαφέρον και υγιές χόμπυ.Πράγμα πολυ ευχάριστο μες την όλη μπουζουκομανία (θέλω να γίνω Τσαλίκης στην θέση του Τσαλίκη) της Ελλάδας.
Θέλω να πώ ενα ευχαριστώ στον Ανδρέα για την όλη διοργάνωση που μας πρόσφερε(συμπεριλαμβανομένων των γλυκών,που τα τσάκισε ο Χαρίτος και γέμισε τα προβόλια σοκολάτες :lol:) και να παρατηρήσω οτι ασχέτως αν τα εμπορεύεται τα μηχανήματα έχει την ίδια τρέλλα και ψώρα με όλους μας.Επίσης και πάλι ευχαριστώ τον Βαγγέλη για την πρόσκληση που μου έκανε.Η τιμή και η χαρά να είμαι μαζί σας ήταν δική μου Βαγγέλη.
Επι του πρακτέου τώρα θα πώ οτι,πριν αναλύσω το τι είδα,ξεκάθαρος νικητής ήταν ο panasonic.Μόνο και μόνο το οτι σήκωσε τον πήχη της εξέλιξης τόσο ψηλά φτάνει.

Το τέστ για όσους δεν ήταν εκεί δηλώνω οτι έγινε οσο πιο αντικειμενικά γινότανε και μπορούσαμε.Θα μπορούσε να γίνει και πιο "επιστημονικά" αλλά δεν θα άλλαζανε και πολλά στα συμπεράσματα μας.Το καλύτερο όργανο ήταν και παραμένει το ανθρώπινο μάτι.Οχι όμως οτι δεν είχαμε και την βοήθεια της επιστήμης (ας είναι καλά ο Βαγγέλης) ούτε οτι δεν είχαμε και κάποιον με μπόλικη πείρα σε θέματα εικόνας (βλέπε Δημητρη Τσαλλα).

Ξεκινήσαμε με ρύθμισμα όλων των μηχανημάτων,πλην του Benq.Λόγω του οτι η ώρα είχε περάσει ρυθμίζοντας τους τρείς LCD και του οτι ο Benq είναι δύστροπος στην ρύθμιση και απαιτεί πολύ ώρα για να σιάξει και του οτι ο Βαγγέλης έχει και σπίτι :lol:
Η ταινιά αναφοράς που χρησιμοποιήσαμε ήταν ο "Μονομάχος" σε έκδοση Superbit.
Τελικά επιτέλους κατάλαβα γιατί χρησιμοποιείτε αυτή η ταινία κατα κόρον στα τέστ.Εχει πολύ καλά σημεία για να ξεφτιλίζει αμφότερους LCD και DLP.
Θα ξεκινήσω με σειρά ως προς την ποιότητα εικόνας απο τον Hitachi.Αυτό το μηχάνημα είναι πολύ παράξενο.Οταν τον ρυθμίζαμε φαινότανε perfect και όταν το τεστάραμε ήταν απογοήτευση.Είχε μια πολύ έντονη απόχρωση Magenta.Στο τέλος δεν τον βαθμολογήσαμε ως προς το χρώμα σκεφτόμενοι οτι μπορεί να έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο κομμάτι.Κατα τα άλλα έχει πολύ όμορφο design,ωραίο μενού και γενικά κάπως καλή εικόνα (αν εξαιρέσεις το χρώμα που μπορεί να είναι έτσι μόνο στον συγκεκριμένο).Αυτό που θα είναι το μεγάλο του ατού στην αγορά θα είναι η τιμή του.Σε αυτά τα χρήματα είναι ο καλύτερος LCD.
Ο Sanyo ακολουθεί το δρόμο στο design που χάραξε η optoma.Τουβλέ :|
Είναι ένα μικρό σχεδόν τετράγωνο κουτάκι.Βολικός πολύ βέβαια αν θέλει κάποιος να τον μετακινεί συχνά.Εχει και το ηλεκτρικό πορτάκι για προστασία του φακού.Ως προς την εικόνα μοιάζει (πάντα εξαιρουμένου του χρώματος) πολύ με τον Hitachi.Εχουν διαφορές αλλά ανάξιες λόγου.Προσωπικά επειδή ουτε ο ένας ουτε ο άλλος με συγκινήσανε (ναι μεν καλύτεροι απο τα μοντέλα που αντικαθιστούν αλλά μακράν απο το σωστό) αν ήθελα οπωσδήποτε να κάνω Home Theater (δηλαδή κοινώς ψοφάω για μεγάλη εικόνα) και είχα πρόβλημα με τα χρήματα,θα διάλεγα τον πιο φτηνό.
Ο Benq μου απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο ηλίθια είναι η τεχνολογία του ενός panel.Είμαι σίγουρος οτι το DMD panel είναι καλύτερο απο το TFT αλλά η άκρως κερδοσκοπική και κουτή πολιτική της TI το έχει καταδικάσει σε τεχνολογία βασανιστηρίων.Το rainbow σε μένα είναι σπαστικό.Το βλέπω για πλάκα συνέχεια.Αλλά δεν είναι μόνο το αν βλέπεις rainbow είναι και ο πονοκέφαλος που μπορεί να σε πιάνει ασχέτως αν βλέπεις ή οχι.Και επειδή δεν βλέπουμε μόνοι μας ταινίες στο σπίτι,πάντα κάποιος θα είναι δίπλα μας(οικογένεια-φίλοι κ.λ.π.) ΑΠΟΡΙΠΤΕΤΑΙ.Εχει και άλλα χοντρά προβλήματα (λέγεμε dithering).Το πανάρισμα της κάμερας είναι απογοήτευση.Ολα θολώνουν και τρέμουν.Για το μόνο που αξίζει να μιλήσεις είναι για τα ενγένη καλά χαρακτηριστικά του DMD.Μαλακή στην υφή της εικόνα,χωρίς ίχνος σκληραδας.Καλό μαύρο,που με την εξέλιξη μπορεί να βελτιωθεί και άλλο.Καλό χρώμα (μιλάω γενικά,οχι για τον optoma που ήταν αρύθμιστος). Οτάν θα μας σεβαστούνε και δεν θα προσπαθούν να μας βγάλουν τα μάτια με χρωματικούς τροχούς και αηδίες και θα έχουν σε λογικά χρήματα προβολέα με τρία panel το ξανασυζητάμε.
Ο panasonic ήταν η έκπληξη του συγκριτικού.Κανείς μας νομίζω (εκτός του Ανδρέα,που το είχε δεί) δεν περίμενε αυτό που είδαν τα ματάκια του :shock:
Εξέλιξη,εξέλιξη,εξέλιξη. Αυτή είναι η λέξη που σου έρχεται μόλις τον δείς.Αναπολώντας το πρώτο μου προβολέα και τον πρώτο 16:9 που κυκλοφόρησε στην αγορά,τον Sony w400qm,δεν μπορείς να μην εκπλαγείς και να μην θαυμάσεις πως μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα (8 χρόνια) φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο ποιότητας εικόνας.Και μάλιστα ρίχνοντας το κόστος στο ένα τρίτο (γκουχ-γκουχ κάτι λιγο ξόφαλτσα γκουχ-γκουχ πήραμε και απο την ποιότητα κατασκευής).Πριν γράψω τι είδα στον panasonic,θα πώ οτι τα μόνα ψεγάδια του είναι μια μικρή ανομοιομορφία στο χρώμα (πρόβλημα κατασκευής και οχι τεχνολογίας) και οτι ακόμα δεν φτάσαμε στο απολύτο μαύρο (σε όλους τους προβολείς οταν μιλάμε για μαύρο,πραγματικά ενοούμε βαθί γκρί) αν και είμαστε πολύ κοντά.
Πραγματικά δεν το πιστεύεις αυτό που βλέπεις.Εχει πολύ ωραία συμπαγή εικόνα.Η οποία κυρίως πηγάζει απο την πατέντα της panasonic (smooth screen).Αν και το διάκενο μεταξύ τον pixel στο D5 έχει μειωθεί,δεν είναι ακόμα αυτό που πρέπει.Και το είδαμε αυτό στους άλλους δύο LCD με D5 που είχαμε.Σε λευκά γράμματα το αισθανόσουν.Το smooth screen χωρίς να ρίχνει την ευκρίνεια εξαφανίζει το συρματόπλεγμα και κάνει τον τεχνολογίας LCD panasonic να ξεπερνάει τους DLP σε αυτόν το τομέα.Και θα το ξαναπώ,ΧΩΡΙΣ να ρίχνει την ευκρίνεια.Τα χρώματα του έιναι πολύ φυσικά και πλούσια και το μαύρο είναι μια ιδέα πιο ανοικτό απο τον τεχνολογίας DLP Benq.Βέβαια θέλεις και αυτό το λίγο καλύτερο μαύρο (επειδή είμαστε πολύ πάνω απο το πραγματικό μαύρο) αλλά η διαφορά είναι μικρή και δεν αξίζει το πονοκεφάλιασμα του Benq.Επίσης είναι και πολύ φωτεινός.Ο φωτεινότερος απο όλους του τεστ.Οπότε μπορεί να υποστηρίξει και μεγάλες διαστάσεις εικόνας.
Απο τα αποσπάματα που είδαμε μου έκανε εντύπωση η γνωστή σκηνή του δάσους,εκεί που ξυπνάει ο μαθηματικός που κρύβουμε όλοι μέσα μας και αρχίζουν όλοι να μετράνε τα δέντρα.Στο panasonic δεν έχανες καθόλου πληροφορία (φαινότανε όλα πεντακάθαρα) ενώ στους άλλους πρόσεχες μόνο τα φωτεινά σημεία γιατί τα σκοτεινά δεν διαγραφότανε καθόλου καλά.Πέρα απο αυτό όμως έβλεπες πεντακάθαρα και τα χρώματα των φυλομάτων ενώ οι άλλοι δεν έδειχναν σχεδόν καθόλου χρώμα στα δέντρα.Μάλλον πρέπει να μιλάμε για καλύτερο γάμμα γιατι στο μαύρο (οχι contrast,γιατί έχει καλύτερο contrast απο τους δυο άλλους LCD) δεν υπερέχει απο τους άλλους.
Δεν περίμενα οτι θα το έλεγα (έχοντας δεί και στο παρελθόν HD) αλλά το DVD απέθανε(πως λέει το τραγούδι,ο κυρ Θάνος πέθανε).
Με προβολέα τέτοιας ποιότητας το DVD φαίνεται σαν παράσταση Καραγκιόζη.Πραγματικά ο panasonic χαραμίζεται με το DVD.Στο τέλος αφού καταλήξαμε οτι ήταν ο νικητής του συγκριτικού βάλαμε και είδαμε και κλιπάκια HD.Ε,άλλος προβολέας.Αν ήταν καλός με το DVD με το HD υλικό η ποιότητα χτύπησε ταβάνι και μας ήρθε στο κεφάλι.Κατακούτελα που λένε.Σε απόσματα απο ταινίες νόμιζες οτι έβλεπες φιλμ.Πυκνότητα-συνοχή εικόνας,πλούτος-διαβαθμίσεις χρώματος,καλύτερο γράψιμο στα σκοτεινά.Εικόνα εφάμιλη με ένα καλό κινηματογράφο και πολυ καλύτερη απο ένα κακό ή μέτριο.Αλήθεια σας λέω δεν υπάρχει λόγος να πάς σινεμά με τέτοια ποιότητα εικόνας.Σε αποσπάσματα απο live ποδοσφαιρικό αγώνα τραβηγμένο με HD κάμερα ήσουν εκεί.Απίστευτη λεπτομέρεια.Παράθυρο με όλη την σημασία της λέξης.Το DVD μας εξυπηρέτησε πιστά εδώ και δέκα χρόνια (πρωτολανσαρίστηκε στην Ιαπωνία το 96) αλλά τώρα πια είναι πολύ λίγο.Οταν βάλαμε HD η ασάφεια-θολούρα μπέρδεμα και το φτωχό (σε σχέση με το σινεμά) χρώμα ανοίξανε την πόρτα και φύγανε απο το δωμάτιο.Ο προβολέας ανάπνευσε ανακουφισμένος και μας έδειξε πραγματικά ποιος είναι.
My name is panasonic, AE900 panasonic.
 

Μηνύματα
279
Reaction score
2
Έχεις σκεφτεί να γράψεις σε κανα HITECH, HXO kλπ??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Συγχαρητήρια για την ανάλυση φίλε Νίκο! :D
 

NIX

Μηνύματα
1.390
Reaction score
0
Κωστή σε ευχαριστώ.Και αστειευόμενος θα πω οτι ο panasonic θα κάνει και τον μουγκό να μιλήσει :lol:
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.946
Reaction score
127.542
Αντρέα μου, τα είπαμε, το ξαναλέω για να μη ξεχαστείς:

Πάνω σε ένα πανασόνικ 900 άρι, γράψε με μεγάλα γράμματα ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ και να μη το αγγίξει κανείς....

Ο bro να γυρίσει με γεμάτα χέρια...

Α, και μπογιά θέλω, θα σου πει ο bro!
 

Μηνύματα
2.327
Reaction score
371
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να έρθω στο συγκριτικό λόγω μίας έκτακτης φωτογράφησης που μου έτυχε (ακούς Ανδρέα;) :D
Πήρα όμως μία γεύση την Παρασκευή το βράδυ με αφορμή τον φίλο μου που ενδιαφερόταν για τον optoma H27.
Ξεκινήσαμε με τον Η27, συνεχίσαμε βλέποντάς τον με τον Panasonic 900 και τελειώσαμε μεταξύ 900 και benq 7700.
Καταρχήν να σημειώσω 2 πράγματα.
Είμαι υπέρ των dlp και το rainbow αν το δω το βλέπω μόνο μετά τις βροχές και δεύτερον, οι 3 προβολείς που είδαμε ήταν χρωματικά αρρύθμιστοι.
H27 φοβερό μηχανάκι, αθόρυβο, καλό contrast, best seller στην κατηγορία του.Θέλει κανείς οικονομικό και ικανοποιητικό προβολάκι, παρακαλώ περάστε στο ταμείο και μην το σκέφτεστε καθόλου.
Βάζοντας τον 900 δίπλα του το πρώτο που καταλαβαίνεις είναι η ανάλυση. Αμέσως τα πλάνα γίνονται ανάγλυφα. Νιώθεις την γυαλάδα και αναρωτιέσαι ποιος "πέρασε" με κρέμα wax την πανοπλία του Μονομάχου !!!
Και επιτέλους είδαμε μαύρο στην κατηγορία των lcd. Και όταν λέω μαύρο δεν εννοώ ότι είδαμε κανένα φοβερό μαύρο (σε σχέση με dlp), αλλά είναι η πρώτη φορά που το μαύρο απεικονίζεται ως μαύρο και όχι ως ..... μελιτζανί να το πω, μωβ να το πω; Κάτι τέτοιο πάντως.
Κατά τ΄άλλα όμως (χρώματα, contrast) έχει πλησιάσει αρκετά αλλά το νήμα το κόβουν πάντα οι dlp στον τομέα αυτό.
Βάζοντας τον 7700 δίπλα του αντισταθμίστηκε η ανάλυση, αλλά η ευκρίνεια του 900 υπερείχε. Σε παλαιότερο τεστ μεταξύ dlp προβολών είχε δείξει ο 7700 ότι στην ευκρίνεια δεν τα πήγαινε τόσο καλά με τον ανταγωνισμό. Πιθανόν όχι τόσο καλός φακός.
Για τα άλλα όμως βλέπε παραπάνω.
Βλέποντας να παίζουν και οι 2 παράλληλα αυτό που έπαιρνα τελικά σαν overall εικόνα, ήταν από τον benq (και optoma νωρίτερα) κινηματογραφική εικόνα (Βαγγέλη μην γελάς, για τα δικά μας τα δεδομένα εννοώ), ενώ από τον 900, εικόνα video game. (Χρησιμοποίησα υπερβολή για να γίνω κατανοητός σε αυτό που θέλω να πω).
Τελειώνοντας να σημειώσω για τους νέους φίλους του avsite που τώρα ξεκινάνε το αντικείμενο, μην νομίζετε λέγοντας ότι, ο Α΄ έχει καλύτερο contrast από τον Β΄, άρα βγάζουμε συμπέρασμα ότι ο Β΄δεν έχει contrast;
Όλα τα προβολάκια πλέον είναι τίμια και τον πιο μικρό να διαλέξεις (βλέπε Η27)εικόνα θα δεις και μάλιστα αρκετά καλή.
Αυτήν την κουβέντα είχα με τον φίλο μου, (ο οποίος ότι προβολέα έχει δει, είναι ο δικός μου) και μου είπε ότι ναι μεν έβλεπε τις διαφορές μεταξύ των μοντέλων αλλά και των τριών η εικόνα είναι φοβερή.
Άντε και για 5ο Μακρύ Τεστ.......
 


ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
σας ευχαριστουμε που μας ανοιγετε τα ματια.θα ηθελα να ρωτησω κατι ομως.τι γινεται με τουσ φακους των νεων LCD.
τον EPSON TW600 ποτε θα τον εχομε για δοκιμη?
με htpc στα 720p πιστευω θα παιζουν το ιδιο και η διαφορα θα ειναι στον φακο και στην ιριδα εαν ειμαι σωστος?
που οφειλετε η ανομοιομορφια και VERTICAL BLAN...στους lcd και εαν σε ακριβα μοντελα δεν υσχιουν?
τι γινετε με την καταστροφη των pixel και την αλοιωση των χρωματων με τον καιρο?
η διαφορα απο τουs benq 8720 ,optoma h79 ειναι αναλογος των χρηματων και αξιζει να δωσεις τα περισσοτερα χρηματα?
λογο του οικονομικου εβαλα νερο στο κρασι μου μετα απο το τεςτ γιατι ημουν υποστιριχτης των dlp.θα ηθελα και την γνωμη του κ. Αντρεα που εχει αρκετη εμπειρια.
\
O Epson θα ειναι στα χερια μου μεσα στην εβδομαδα αλλα επειδη αργουσε προτιμησα να κανουμε το τεστ διχως αυτον.
Για τα υπολοιπα που αναφερεις καλο θα ηταν να κανεις ενα search , οπως π.χ. για το shading θα βρεις να μιλαμε εδω:
http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=7505

Δεν υπαρχει συγκριση , ουτε οικονομικη ουτε ποιοτικη ,μεταξυ των DLP με DC3 και των LCD με D5.

Σας ευχαριστουμε ολους για τα πολυ καλα σας λογια.
Προσπαθουμε μονο να φανουμε ανταξιοι των προσδοκιων σας :wink:
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Αααα, και ας στειλει καποιος επιτελους ενα πμ στον spylab σχετικα με το πως θα ανεβασει τις φωτογραφιες διοτι στο τελος θα τις δουμε του Αγιου...ξερετε ποιανου Αγιου εννοω ,Ανημερα :lol:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.090
Μηνύματα
2.888.027
Members
37.984
Νεότερο μέλος
fchristos
Top