5κάναλος ήχος σε ψηφιακό δέκτη

Reaction score
0
Γειά σας και καλή χρονιά.
Έχω ένα πρόβλημα με τον ψηφιακό ήχο του Humax5400 (το πρόβλημα εστιάζεται στον 5κάναλο ήχο) και την σύνδεσή του με τον Yamaha 650 (μέσω οπτικής ίνας).
Συγκεκριμένα, επιλέγω ON στο Dolby Digital, και Stereo στο Έξοδος Ήχου.
Στον Yamaha επιλέγω Pro Logic (κάνει την ρύθμιση μόνος του και δίνει ή 5κάναλο, ή Surround ανάλογα με την εκπομπή ήχου).
Όταν επιλέγω κανάλι με 5κάναλο ήχο αμέσως αρχίζει ένα ''τρεμόπαιγμα'' του ήχου και στη συνέχεια ή θα κοπεί τελείως ή θα καθαρίσει για 3-5 λεπτά και μετά πάλι θα κοπεί.
Κάθε βοήθεια δεκτή!!!

ΥΓ1. Το έχω κάνει post και αλλού - προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
ΥΓ2. Sorry αν δεν είναι στο σωστό index.

GTX

Reaction score
39
Έχεις τσεκάρει την οπτική ίνα μπας και έχει καμιά τσάκιση ή κανένα σκουπιδάκι στην επαφή, ή μήπως έχει χαλάσει το βύσμα? Δύσκολο να είναι αυτό βέβαια γιατί λες οτι είναι φορές που παίζει καθαρά, απλά στο προτείνω γιατί είναι εύκολο να το τσεκάρεις αν δε το΄χεις κάνει ήδη. Με Coaxial υπάρχει η δυνατότητα να το δοκιμάσεις?

Reaction score
0
Καλημέρα και καλή χρονιά!!!
Μάλλον πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου στην οπτική ίνα. Οι ''βρώμικες''επαφές μπορεί να σου δημιουργούν το πρόβλημα και ας μην το έχεις σταθερά. Αν είσαι οκ με αυτό έχεις άλλη οπτική να δοκιμάσεις??
JEFE

Reaction score
0
οκ, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα το τσεκάρω και θα επανέλθω!
Αλλά απ' την άλλη γιατί δεν έχω πρόβλημα στην αναπαραγωγή απλού στερεοφωνικού ήχου?!

Reaction score
0
Λοιπόν, δεν φταίει η οπτική ούτε η είσοδος του Yamaha, το τσέκαρα ...πιθανόν το πρόβλημα να είναι στον Humax και αν είναι δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω.

Reaction score
5
Πιθανόν το πρόβλημα να είναι και στο κανάλι που παίρνεις Dolby Digital κάποτε και εγώ με τον Humax 5400 είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα σε κάποιον σταθμό που άναβε την ένδειξη Dolby Digital.

Reaction score
7
Λοιπον (αν και δε βοηθαει) κατι αντιστοιχο εχω παθει με τον ηχο απο το PC αε HD υλικο.

Αναλογα με το προγραμμα αναπαραγωγης αν εχω υλικο με 5.1 ηχο μπορει να τον παιξει μια χαρα ή να κανει διακοπες συνεχεια.
Σβηνει και η ενδειξη των 6 ηχειων στον ενισχυτη και μια αναβει ελαχιστα χωρις να ερθει ηχος σα να μην προλαβαινει να κλειδωσει.
Με αλλο προγραμμα παιζει το ιδιο υλικο τελεια.
Επισης σε 2 καναλια τελεια.
Τα ιδια και με ομοαξωνικο καλωδιο...
H εικονα ολες τις φορες τελεια.

Τωρα... για τον Humax δεν ξερω...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88