8 μήνες στην αναζήτηση...αποτέλεσμα μπερδεμένος..

Reaction score
523
Ξεκίνησα τη σοβαρή μου ενασχόληση με τον ήχο ηψηλής πιστότητας πριν από 7 μήνες...
Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα έχω ακούσει αρκετά πραγματα.
Τα περισσότερα έχουν μείνει μαζί μου.
(Τμήμα αυτών παρουσίασα στο thread που παρουσιάζουμε τα συστηματσ μας.)
Έχοντας λοιπόν το μυαλό στην πρώτη έκθεση που θα παρακολουθήσω, και έτοιμος να καταλήξω σε τί θα μου φτιάξει ο μπουλαμάτσης, και εν αναμονή ακόμα κάποιων ενισχυτικών και πηγών, θα ήθελα να μου πείτε ...τελικά ....παθητικά ή ενεργά ηχεία?
Πέρα από το όποιο παιχνίδι καλλιεργούν (και θεμιτό είναι) οι εταιρείες του hi end, ώστε να παραγουν συνεχεια προιοντα και να αγοραζουμε...μήπως η επίτευξη της ακουστικής πιστότητας (έστω και της μή απόλυτης) έρχεται με ένα ζευγαρι ενεργων ηχείων ( με τους όποιους περιορισμους σε ποιοτητα οδηγων και ενισχυτικών)και ένα καλό portable player?
Πειτε μου σας παρακαλώ λίγο τις σκέψεις σας....μήπως και φωτίσει λίγο το μυαλό μου...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.493
Στα περι ενεργου η παθητικου, αν περιηγηθεις λιγο στα θεματα στο δικαναλο, θα βρεις σεντονια αναλυσεων και αποψεων.

Reaction score
523
Εχω διαβάσει κάποια από αυτά , και έχω δει από ανθρώπους που φαινεται ότι έχουν άποψη....να έχουναντίθετες απόψεις....κάτιπου μεγαλωσε και το μπέρδεμα μου.....
Που οδεύουμε ωρε χριστιανοί?

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Αν έχω καταλάβει καλά, έχεις φτιάξει τρία - τέσσερα παθητικά συστήματα πιθανόν διαφορετικής φιλοσοφίας.
Φτιάξε και ένα ενεργό και θα καταλήξεις μόνος σου σε συμπεράσματα.

Reaction score
523
Το καθε ένα φτιαχτηκε για διαφορετικα ακουσματα...μεχρι στιγμής το κλαθε συστημα δινει αυτο που θελω...καποια ειναι πιο all around... δεν εχω ομως ακουσει ενεργό....και οπως ειπε και ο φίλος μαλλον πρεπει να παρω το questyle qpr1 και να παω να ακουσω και ενεργα ηχεία....

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Είναι λογικό να είσαι μπερδεμένος. Μέσα σε οκτώ μήνες διένυσες αποστάσεις που άλλοι κάνουν σε χρόνια.
Άραξε λίγο, ζήσε με τις επιλογές σου, αποστασιοποιήσου από το συνεχές ψάξιμο και την εναλλαγή των μηχανημάτων, σχεδίασε προσεκτικά το επόμενο βήμα.

Reaction score
523
Είναι λογικό να είσαι μπερδεμένος. Μέσα σε οκτώ μήνες διένυσες αποστάσεις που άλλοι κάνουν σε χρόνια.
Άραξε λίγο, ζήσε με τις επιλογές σου, αποστασιοποιήσου από το συνεχές ψάξιμο και την εναλλαγή των μηχανημάτων, σχεδίασε προσεκτικά το επόμενο βήμα.
Σε ευχαριστω πολυ για την ωριμη προταση σου...πραγματι αυτο ειναι το σωστό να κάνω...επειδη ομως ο ήχος ειναι ένας χωρος που μου επιτρεπεται να κανω λαθος...θα ήθελα να δοκιμάσω ακόμα λίγο τρέξιμο μέχρι να κατασταλαξω προσωρινα στο τι θέλω...ήδη δημιουργουνται και οι απαραιτητες δισκοθηκες/σιντοθηκες που θα πλαισιωνουν καθε συστημα ωστε να αρχισω να ακουω πιο στοχευμενα...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.057
Το παθητικό crossover ειναι μηχανή του διαβόλου. Θα έπρεπε να κυρηχθει αντισυνταγματικό απο το ΣΤΕ.

Reaction score
4.973
Ξέρω οτι αυτό που θα σου πω δεν βοηθάει και πολύ, και οτι
ο καθένας πρέπει να διαμορφώσει τις δικές του εμπειρίες, στη πορεία του χρόνου
αλλά άν ήμουν στη θέση σου πριν επτά μήνες θα ζήταγα απο τον Μενδρινό
να μου φτιάξει ένα full Audio Note σύστημα ... και το θέμα, για εμένα, θα τελείωνε εκεί...

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Το παθητικό crossover ειναι μηχανή του διαβόλου. Θα έπρεπε να κυρηχθει αντισυνταγματικό απο το ΣΤΕ.
Το θέμα του παθητικού cross θα τεθεί από τους δανειστές στην επικείμενη αξιολόγηση.
Προς την ίδια κατεύθυνση λέγεται ότι θα πιέσει και ο Ομπάμα.
Πληροφορίες που το συνδέουν με τον εμφύλιο στη Συρία ελέγχονται ως ανακριβείς.

:lolsign: :p :)

Reaction score
523
Ξέρω οτι αυτό που θα σου πω δεν βοηθάει και πολύ, και οτι
ο καθένας πρέπει να διαμορφώσει τις δικές του εμπειρίες, στη πορεία του χρόνου
αλλά άν ήμουν στη θέση σου πριν επτά μήνες θα ζήταγα απο τον Μενδρινό
να μου φτιάξει ένα full Audio Note σύστημα ... και το θέμα, για εμένα, θα τελείωνε εκεί...
Αυτο προσπαθω να κανω εστω και τωρα με αυτο το thread....μήπως γλιτωσω ακόμα μερικα χιλιομετρα και παω πιο γρηγορα στη κατασταλαγμενη θεση..οποια και να ειναι αυτή...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.561
Αν ο στόχος είναι υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, το ενεργό είναι μονόδρομος, πακέτο με ηχητική περιποίηση χώρου, ισοστάθμιση ενεργή και μετρήσεις.

Αν ο στόχος είναι η προσωπική σου ικανοποίηση αισθητικά και με άποψη, συνέχιζε αγορές, καλά το πας.

Reaction score
523
Αν ο στόχος είναι υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, το ενεργό είναι μονόδρομος, πακέτο με ηχητική περιποίηση χώρου, ισοστάθμιση ενεργή και μετρήσεις.

Αν ο στόχος είναι η προσωπική σου ικανοποίηση αισθητικά και με άποψη, συνέχιζε αγορές, καλά το πας.
Τοσο απόλυτα?
[DOUBLEPOST=1479081197][/DOUBLEPOST]Δηλαδή μου λες κώστα οτι αν παρω ενα ζευγαρι ενεργα και του κολλήσω το πορταμπλ πλειερ....θα ακουω καλύτερα από ότι ακούω τωρα...?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.057
Εχεις ενα ζευγάρι 802d απο ο,τι ειδα. (Ζηλεύω)

Ε, αν πάρεις το κιτ και τα κανεις ενεργά θα ακούς καλυτερα. Συγκριση πριν/μετα ίδιου ηχείου.
Να ενα:
http://forums.linn.co.uk/bb/showthread.php?tid=29921

Αλλα μην συγκρίνεις ενα ενεργό των 4000€ με ενα παθητικό των 10000+10000 ενισχυτικά. Οι συγκρίσεις πρέπει να ειναι μεταξύ αξιόλογων ηχείων, ίδιας κατηγορίας τιμής, συμπεριλαμβανομένων του κόστους ενισχυτικών.

Όσο για τα του χωρου και της ενεργής ισοσταθμισης, αυτα εννοείται πως πρέπει να τα εχεις ήδη τακτοποιήσει με τόσες επενδύσεις που εχεις κανει, σωστα;

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.561
Τοσο απόλυτα?
Πόσο απόλυτος μπορεί να είναι κανείς στο ότι η βδομάδα έχει 7 μέρες;
Ότι 3 φορές το 5 κάνει 15;
Ότι ο χημικός τύπος του νερού είναι υδρογόνο 2 οξυγόνο;

Καταρχήν..Είναι απόλυτος; ;)

Σιγά τα ωα μωρέ.. :)

• Like
Reactions: GKZ

Reaction score
523
Εχεις ενα ζευγάρι 802d απο ο,τι ειδα. (Ζηλεύω)
.......

Όσο για τα του χωρου και της ενεργής ισοσταθμισης, αυτα εννοείται πως πρέπει να τα εχεις ήδη τακτοποιήσει με τόσες επενδύσεις που εχεις κανει, σωστα;
Ο χωρος ή μάλλον οι χωροι βελτιώνονται και αυτοί σιγά σιγά....και στο τελος θα δεσει και η ενεργή...
[DOUBLEPOST=1479105114][/DOUBLEPOST]
Πόσο απόλυτος μπορεί να είναι κανείς στο ότι η βδομάδα έχει 7 μέρες;
Ότι 3 φορές το 5 κάνει 15;
Ότι ο χημικός τύπος του νερού είναι υδρογόνο 2 οξυγόνο;

Καταρχήν..Είναι απόλυτος; ;)

Σιγά τα ωα μωρέ.. :)

Ναι.......αλλά ......
τα ωά έκαναν την όρνιθα ή η ορνιθα τα ωά???????

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.935
Ο χωρος ή μάλλον οι χωροι βελτιώνονται και αυτοί σιγά σιγά....και στο τελος θα δεσει και η ενεργή...
[DOUBLEPOST=1479105114][/DOUBLEPOST]
Ναι.......αλλά ......
τα ωά έκαναν την όρνιθα ή η ορνιθα τα ωά???????
Ανήκεις σε μιαν ΄΄εκνευριστική΄΄ κατηγορία,χρηστών που ενώ φαίνεται να διαθέτουν κεφάλαια προς άρμεγμα,απαιτούν μολαταύτα να κατακτήσουν γνώση βερεσέ και χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις...:roflmao:

Κι επειδή η ευγένεια και η αβροφροσύνη προκύπτουν στον υποφαινόμενο ως παρενέργειες,προτείνεται να εξετάσεις περιπτώσεις όπως εκείνη των Avantgarde Zero.
Ο έρωτας όπως και η διαδικασία εμπέδωσης γνώσεων δεν σηκώνουν...ζάλισμα.;)

Last edited:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.526
Οταν πριν 11 χρονια πηρα τις κορνες της Avantgarde,καταλαβα οτι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, τα μπασα πρεπει να ειναι ενεργα για οποιοδηποτε ηχειο.
Αν θα εστηνα 4 συστηματα, οπως εσυ Ηλια, το ενα θα ηταν με καλο ηλεκτροδυναμικο, το δευτερο μεβρανες, το τριτο κορνες και το τεταρτο ενεργο.

Το πεμπτο !! θα ηταν με ανοιχτη μπαφλα.

Η σειρα ειναι τυχαια............

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734