- Reaction score
- 103.167
Επειδή των φρονίμων τα παιδιά κλπ, και υπάρχουν και κάτι ψιλά που πρέπει στο μεταξύ να μαζευτούν, ορίστε τα δεδομένα:
- Με τους NAS έχω βρει την υγειά μου. Εύκολο στήσιμο, απρόσκοπτη λειτουργία, ποτέ δεν με πρόδωσαν στο διαμοιρασμό βαρέων αρχείων σε 2 media players
- Για να ξεμπερδέψω για μερικά χρόνια, σκέφτομαι έναν 8-bay NAS με 8 WD red pro 6TB σε RAID 5
- Αυτός που λιγουρεύομαι είναι ένας QNAP TS-853A 8G, που ούτε λίγο ούτε πολύ φτάνει τα 900€
Μου ήρθε λοιπόν η σκέψη μήπως θα μπορούσα να στήσω ένα pc που να εκτελεί χρέη NAS. Μόνο που θα πρέπει:
- Να μπορεί να υποστηρίξει RAID 5 για τους 8 σκληρούς που προανέφερα
- Να είναι αρκετά φτηνότερος από 900€
- Nα έχει καλύτερο επεξεργαστή από τον Intel® Celeron® N3150/N3160 quad-core 1.6GHz
- Μνήμη τουλάχιστον 8Gb
- Να μπορεί να λειτουργεί 24/7
Γίνεται; Μπορείτε να προτείνετε μια σύνθεση μαζί με το λειτουργικό;
- Με τους NAS έχω βρει την υγειά μου. Εύκολο στήσιμο, απρόσκοπτη λειτουργία, ποτέ δεν με πρόδωσαν στο διαμοιρασμό βαρέων αρχείων σε 2 media players
- Για να ξεμπερδέψω για μερικά χρόνια, σκέφτομαι έναν 8-bay NAS με 8 WD red pro 6TB σε RAID 5
- Αυτός που λιγουρεύομαι είναι ένας QNAP TS-853A 8G, που ούτε λίγο ούτε πολύ φτάνει τα 900€
Μου ήρθε λοιπόν η σκέψη μήπως θα μπορούσα να στήσω ένα pc που να εκτελεί χρέη NAS. Μόνο που θα πρέπει:
- Να μπορεί να υποστηρίξει RAID 5 για τους 8 σκληρούς που προανέφερα
- Να είναι αρκετά φτηνότερος από 900€
- Nα έχει καλύτερο επεξεργαστή από τον Intel® Celeron® N3150/N3160 quad-core 1.6GHz
- Μνήμη τουλάχιστον 8Gb
- Να μπορεί να λειτουργεί 24/7
Γίνεται; Μπορείτε να προτείνετε μια σύνθεση μαζί με το λειτουργικό;