Το Spotify HiFi σύντομα κοντά μας

Reaction score
1.996
Έκανα ένα γρήγορο τεστ στα ακουστικά του υπολογιστή. Υπάρχει διαφορά όντως. Για το αυτοκίνητο μέσα στα ταξίδια δεν ξέρω αν αξίζει να καταναλώνεις τόσα δεδομένα (ειδικα με τα εργοστασιακα συτήματα ήχου) αλλά για χρήση με το wifi του σπιτιού είναι σούπερ.

Reaction score
2.737
Σε μένα δεν έχει εμφανιστεί ακόμη.
Όμως θέλω να ρωτήσω το εξής:
Για κάποιον που έχει tidal, το οποίο δίνει έως 24/192kHz flac, ποιο το όφελος του Spotify έτσι ώστε να το περιμένει με τόση ανυπομονησία? Δίνει κάποιες extra δυνατότητες?

Reaction score
1.258
το περασα και στο fiio s15 και δινει lossless ειτε απευθειας απο το fiio (δυσχρηστρη η εφαρμογη μεν) αλλα και απο connect.
Ολα καλα λοιπον
IMG_5047.JPG

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.567
Το ifi zen stream δεν το υποστηρίζει ακόμη τι κουλο είναι αυτο
Το δοκίμασα στον Mac μου... Έχει πλάκα να έχω και εγώ πρόβλημα με το σύστημα... Και δεν μπορώ να το δοκιμάσω σήμερα...

Reaction score
3.635
Και σε έμενα έφτασαν τα καλά νέα ,

Screenshot 2025-10-06 192105.jpg

Για κάποιον που έχει tidal, το οποίο δίνει έως 24/192kHz flac, ποιο το όφελος του Spotify έτσι ώστε να το περιμένει με τόση ανυπομονησία? Δίνει κάποιες extra δυνατότητες?
Δεν χρειάζεσαι πλέον το Tidal , εκτός κι αν το είχες δωρεάν. Για τα 24/192 του Tidal , εφόσον είναι γνήσια και όχι up-sampled, θα κάνεις κάποιους συμβιβασμούς με το spotify .

Last edited:

Reaction score
3.635
Το Spotify δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή μουσικής με την κάρτα ήχου σε exclusive mode, σε αντίθεση με το Tidal που το υποστηρίζει.
Συνεπως προσοχή με τα settings της καρτας ήχου. Στα windows sound settings το playback να είναι ρυθμισμένο για 24 bit /44.1 KHz.

argyrisM

"Επαγγελματίας"
Reaction score
56
Βρίσκεις πολύ πιο εύκολα τα κομμάτια και τους δίσκους που ψάχνεις. Πολύ καλύτερες προτάσεις "ραδιόφωνο". Πιο εύχρηστο. Συνδέθηκε απροβλημάτιστα σε οποιαδήποτε συσκευή του ζητήθηκε. Ααα... τηλεχειριστήριο για οποιαδήποτε άλλη συσκευή που παίζει spotify οπουδήποτε.

Reaction score
2.843
Το Spotify δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή μουσικής με την κάρτα ήχου σε exclusive mode, σε αντίθεση με το Tidal που το υποστηρίζει.
Συνεπως προσοχή με τα settings της καρτας ήχου. Στα windows sound settings το playback να είναι ρυθμισμένο για 24 bit /44.1 KHz.
Μπορείς να το κάνεις αλλά είναι μανούρα για να παίξει bit perfect.

Reaction score
3.635
Για να πάμε ένα βήμα πιο μπροστα με το WASAPI exclusive mode option ... bit perfect ;

Δεν βλέπω όμως ακόμα κάποια λύση για τo spotify

Last edited:

Reaction score
7.141
Πριν λίγο το δοκίμασα στο σπίτι με το PIONEER N-50A.....έβγαλε το μήνυμα ότι η συγκεκριμένη συσκευή υποστηρίζει μέχρι 320kbit/s,άρα (και σε συνδυασμό με αυτό που είχε αναφέρει φίλος πιο πανω για ενα Yamaha wxc-50) παλιότερες συσκευές δεν μπορούν να αναπαράγουν lossless υλικό. Μπορεί να γίνει βέβαια με πλάγιο τρόπο (bubble upnp),αλλά δεν λέει......

Reaction score
3.635
Πριν λίγο το δοκίμασα στο σπίτι με το PIONEER N-50A.....έβγαλε το μήνυμα ότι η συγκεκριμένη συσκευή υποστηρίζει μέχρι 320kbit/s,άρα (και σε συνδυασμό με αυτό που είχε αναφέρει φίλος πιο πανω για ενα Yamaha wxc-50) παλιότερες συσκευές δεν μπορούν να αναπαράγουν lossless υλικό. Μπορεί να γίνει βέβαια με πλάγιο τρόπο (bubble upnp),αλλά δεν λέει......
Με spotify connect ;
καθότι μέσω USB το PIONEER N-50A αναπαράγει έως 32-bit/192kHz .

File compatibility is extensive: MP3, LPCM, WAV, WMA, AAC, Apple lossless, FLAC, AIFF and DSD. Got high-res audio? The PIONEER N-50A thing goes up to 32-bit/192kHz .

Ισως υπάρχει λύση και για spotify connect

Reaction score
7.141
Δεν είναι θέμα δυνατοτήτων του ψηφιακού τμήματος της συσκευής, αλλά προφανώς software πρόβλημα. Η pioneer έχει σταματήσει χρόνια να υποστηρίζει την συσκευή μ

Reaction score
7.141
Όταν δοκίμασα υλικό χωρίς απώλειες με Spotify connect στο N50A και όταν πήρε ψηφιακό σήμα από το Wiim pro που έπαιζε υλικό χωρίς απώλειες (το pioneer σαν dac). Λογικό ,μια συσκευή που έχει πάψει να ενημερώνεται πάνω από επτά χρόνια ,να μην μπορεί να αναπαράγει υλικό χωρίς απώλειες (λόγο software πάντα).

Attachments

Reaction score
2.320
Μια γενική εντύπωση Qobuz connect vs Spotify connect lossless , volume matched και ίδια tracks , ίδιο master .

Το Qobuz είναι πιο αέρινο και έχει πιο μεγάλη σκηνή και βάθος . Το Spotify connect lossless κερδίζει σε σώμα και συνοχή είναι πιο μουσικό και ενώ είναι καθαρό δεν είναι τόσο see through όσο το Qobuz .

Οι υψηλές συχνότητες στο Qobuz είναι πιο φινετσάτες αλλά στο Spotify το μπάσο ακούγεται πιο ωραίο κατά την άποψη μου.

Το Spotify είναι πιο χρηστικό και η μουσική που σε ενδιαφέρει σε βρίσκει αυτή αντί να ψάχνεις με τις ώρες στην εφαρμογή . Είναι πολύ πιο intuitive , σε κρατάει και τελικά ο ήχος είναι πλέον hi fi αλλά όχι σε ψυχαναγκαστικό βαθμό . Εχει ωραίο γεμάτο καθαρό ήχο με όλα τα καλούδια . Είναι τελικά η υπηρεσία που θα κρατήσω ….

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.312
Members
38.538
Νεότερο μέλος