Aγορά ηχείων..έως 1200 €..

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.644
Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες η ¨παθογενεια¨ δεν είναι τα μηχανήματα αλλά ο χώρος, με όλα όσα ήδη αναφέρθηκαν από τους φίλους.

Δεν είναι τα ηχεία το πρόβλημα. Αν προσπαθήσεις να δώσεις λύση με αλλαγή μηχανημάτων και όχι με παρεμβάσεις στον χώρο θα είναι σαν να έχει σπάσει κάποιος το αριστερό χέρι και να βάζει γύψο στο δεξί!

Μπορείς να κανεις τις αλλαγές που σου προτάθηκαν έστω και δοκιμαστικά? θέση ηχειων μπροστά από τη μπαλκονόπορτα σε απόσταση τουλάχιστον μισό μέτρο, οπότε θα έχεις και δυνατότητα εξόδου από την μπαλκονόπορτα αλλά και απόσταση ικανή απόσταση από τους πλαϊνούς τοίχους.

Χαλί!!!

Προσοχή στην θέση απόστασης και πολύ στο toe in. Στο διαδίκτυο αλλά και εδώ στο site υπάρχει η βασική γνώση διαθέσιμη. Εκεί που είναι τώρα η θέση ακρόασης κολλημένη στον πίσω τοίχο είναι πρόβλημα.

Κάνε τη δοκιμή και θα δεις. Συγγνώμη, θα ακούσεις. Και με περισσότερες παρεμβάσεις με τη βοήθεια ειδικών και μετρήσεων μπορείς να βελτιώσεις ακόμα περισσότερο τον ήχο του δωματίου.

Last edited:

Reaction score
1.550
Έχω μπει πάντως σε χώρο mastering με αντίστοιχη διάταξη αλλα φυσικά με πολλή πολλή δουλεια.

Reaction score
121
Δεν έχασες χαμηλό, μπουμάρισμα έχασες, ευτυχώς!
Το χαμηλό, που όπως είπαμε θέλουμε να είναι περιγραφικό, έρχεται με το στήσιμο του συστήματος. Θέλει όμως πολύ δουλειά, πολύ υπομονή και ψάξιμo.
Ετοιμάζω ένα καινούργιο θέμα στο φόρουμ σχετικά με το στήσιμο ενός στερεοφωνικού συστήματος. Είναι βέβαια τόσο πολλά αυτά που πρέπει να πω για αρχή, που θα μου πάρει κάποιες μέρες για να κάνω την αρχική ανάρτηση.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.644
Δεν έχασες χαμηλό, μπουμάρισμα έχασες, ευτυχώς!
Το χαμηλό, που όπως είπαμε θέλουμε να είναι περιγραφικό, έρχεται με το στήσιμο του συστήματος. Θέλει όμως πολύ δουλειά, πολύ υπομονή και ψάξιμo.
Ετοιμάζω ένα καινούργιο θέμα στο φόρουμ σχετικά με το στήσιμο ενός στερεοφωνικού συστήματος. Είναι βέβαια τόσο πολλά αυτά που πρέπει να πω για αρχή, που θα μου πάρει κάποιες μέρες για να κάνω την αρχική ανάρτηση.
Αυτό !
Αν άλλαξες θέση για τη δοκιμή βάλε φωτό.

F

Fotis239

Guest
Τελικά πούλησα τα υπάρχοντά μου...Και τα ηχεία αλλά και τον ενισχυτή!Χθές έκανα μια ακρόαση στον Νάκα με τον Yamaha A-S1000 και έπαθα πλάκα..Τα ηχεία ήταν τα Soavo 2 και μου έκανε εντύπωση πόσο μεγάλη ήταν η σκήνή από αυτά τα δυο μικρά ηχεία..Νομίζω οτι ο ενισχυτής ήδη επιλέχθηκε..
Από ηχεία σκέφτομαι πολύ τα Soavo 2, Quad 12L ,Dynaudio Excite X16..
Τα Quad και τα Dynaudio μεταχειρισμένα αλλά η κατάστασή τους είναι άψογη..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Επειδη η στερεοφωνικη εικονα και γενικα το πως θα ακουστει ενα συστημα, εχει να κανει με το χωρο και τον τροπο που θα στηθει, καλυτερα να δοκιμασεις ο,τι μπορεις στο χωρο σου για να εξαγεις ασφαλη συμπερασματα. Σε ολους μας που ασχολουμαστε με αυτο το χωρο, μας εχει τυχει να κανουμε ακροαση σε χωρο αντιπροσωπειας και μετα να στησουμε στο σπιτι μας και να ειναι εντελως διαφορετικο το ακουσμα.

F

Fotis239

Guest
Ναι θα ηθελα πολυ να τα δοκιμασω στο σπιτι, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο απο το καταστημα..Θα προσπαθησω τουλαχιστον για τα Soavo..Γιατι τα υπολοιπα ειναι απο ιδιωτες..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Ακομα καλυτερα εαν ειναι ιδιωτων γιατι θα ναι πιο ευκολο να δοκιμασεις πριν παρεις. Σε τετοιους χωρους και στο δικο σου στησιμο συνηθως τα μικρα διδρομα ηχεια οπως το Χ16 που ανεφερες, εχουν καλυτερη εικονα και λιγοτερα προβληματα με στασιμα κλπ, επειδη διεγειρουν λιγοτερο το χωρο.

Απο το συστημα που ανεφερες ουτε το soavo ειναι ηχειο αλλης κλασης σε σχεση με το B&W , ουτε ο A-S1000 σε σχεση με το Rotel, διαισθανομαι οτι η διαφορα που ακουσες στην εικονα ηταν λογω χωρου, στησιματος.

F

Fotis239

Guest
Ναι Tyler προφανώς με τα 684 ειχα μπουμαρισμα τελικα με το οποιο εχανα σε αναλυση..Ομως ο συνδιασμος yamaha-soavo μου φανηκε πιο λαμπρος και αναλυτικος ακομη και απο τον Rotel-B&W..Ίσως τα 2x90 να βοηθησαν σαυτο αλλα κ γενικοτερα τα ρευματα του σε σχεση με τον Rotel..

F

Fotis239

Guest
Ναι..Ειχατε δικιο..Τωρα πρεπει να βρω καποιο ηχειο βασης..Βλεπω και τα Chario Delphinus τωρα τα οποια τα εχει προσφορα ο Κοσμας..Ομως η αληθεια ειναι οτι δυσκολευομαι να δωσω 2000 αυτη τη στιγμη για ενισχυτη και ηχεια..Και θεωρω οτι τον ενισχυτη τον Yamaha πρεπει να τον παρω..

Reaction score
313
...Και θεωρω οτι τον ενισχυτη τον Yamaha πρεπει να τον παρω...
Να με συμπαθάς, αλλά δεν "πρέπει" να πάρεις, τίποτα!
Τα παιδιά, παραπάνω, σου έχουν εξηγήσει τι βήματα χρειάζεται να κάνεις.

Προσωπικά, θα κοιτούσα για ένα ζευγάρι ενεργών ηχείων.

Υ.Γ. Ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι όντως καλός, βέβαια...

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.644
Ναι..Ειχατε δικιο..Τωρα πρεπει να βρω καποιο ηχειο βασης..Βλεπω και τα Chario Delphinus τωρα τα οποια τα εχει προσφορα ο Κοσμας..Ομως η αληθεια ειναι οτι δυσκολευομαι να δωσω 2000 αυτη τη στιγμη για ενισχυτη και ηχεια..Και θεωρω οτι τον ενισχυτη τον Yamaha πρεπει να τον παρω..
Μήπως πέφτεις θύμα καταναλωτισμού? έχεις (είχες?) αξιοπρεπέστατο σύστημα. Αν δεν έπαιζε, φταίει ο χώρος. Οι λύσεις είναι; διαφορετική τοποθέτηση, acoustic treatments (ίσως και ψηφιακού τύπου) μετά από μετρήσεις και την καθοδήγηση ειδικών.
Αλλιώς πετάς λεφτά αδίκως.
Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός.

F

Fotis239

Guest
Φίλε Dimifoot δυστυχώς αυτό το μικρόβιο της αλλαγής υπάρχει..Όμως σε οτι συζητήσεις έμπαινα με φίλους και συμφορουμίτες καταλήγαμε πάντα στο οτι ο ενισχυτής μου ήταν όντως μικρός.Όσο για τα ηχεία θα ήθελα κάτι πιο ιδανικό για μουσική και να μην είναι ηχείο σειράς HT..Έτσι αποφάσισα οτι πρέπει να το στήσω από την αρχή..Μέχρι στιγμής έχω κρατήσει μόνο το Dac & Player Audiolab 8200CD..

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.644
Φίλε Dimifoot δυστυχώς αυτό το μικρόβιο της αλλαγής υπάρχει..Όμως σε οτι συζητήσεις έμπαινα με φίλους και συμφορουμίτες καταλήγαμε πάντα στο οτι ο ενισχυτής μου ήταν όντως μικρός.Όσο για τα ηχεία θα ήθελα κάτι πιο ιδανικό για μουσική και να μην είναι ηχείο σειράς HT..Έτσι αποφάσισα οτι πρέπει να το στήσω από την αρχή..Μέχρι στιγμής έχω κρατήσει μόνο το Dac & Player Audiolab 8200CD..
Αφού πάρεις ότι σου αρέσει, επένδυσε και λίγο χρόνο και χρήμα στον χώρο σου για να πάρεις τα μέγιστα από το σύστημα σου.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Επειδη αναφερθηκες στα ρευματα οσον αφορα τους ενισχυτες, οταν ενας ενισχυτης ειναι 2χ60 βατ δεν σημαινει οτι υστερει σε αποθεματα σε σχεση με εναν 2χ90. Τα αποθεματα ενος ενισχυτη εχουν να κανουν με το σταδιο τροφοδοσιας του, κ ο τροπος που βγαζει την ισχυ στο "δρομο" εχει να κανει με την τοπολογια, σταδιο εξοδου κλπ. Περιττο να σου πω οτι με ενα τροφοδοτικο 200VA μπορεις να βγαλεις κ 80W στο καναλι, κ υπαρχουν ενισχυτες οι οποιοι με 800Va και μεγαλυτερο capacitance(αποθηκη ενεργειας) βγαζουν τα ιδια βατ. Στη δευτερη περιτπωση ομως η συμπεριφορα του ενισχυτη στις μεταβολες της εμπεδησης του ηχειου ειναι καλυτερη που σημαινει καλυτερο ελεγχο του ηχειου σε σταθμες, μεταβατικα κλπ. Σημασια εχει ο ενισχυτης να δινει υψηλη δυναμικη στιγμαια ισχυ οταν το φορτιο πεφτει χαμηλα.
Οι Rotel ειναι απο τους ενισχυτες που εχουν οδηγηση. Το ποσα βατ χρειαζεσαι εχει να κανει με το χωρο την αποσταση που ακους και την ευαισθησια του ηχειου. Στο χωρο σου στην πραγματικοτητα δεν χρειαζεσαι πολλα βατ, αυτο που απαιτειται σε καθε περιπτωση ειναι τα ικανα βατ, η οδηγηση.

F

Fotis239

Guest
O Yamaha τελικα αγοραστηκε σημερα..Δεν κρατηθηκα!Tyler έχεις προτεινει στο παρελθον και τα MA RX8..Τα βρηκα σε καλη τιμη!Δεν σου κρυβω ομως οτι γλυκοκοιταω πολυ τα Chario....

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Το RX8 θεωρω οτι εαν μπει στην ιδια θεση με τα απερχομενα B&W, θα σου δημιουργησει τα ιδια θεματα με μπουμαρισμα, στασιμα κλπ. Οπως εξηγησα πιο πανω, μικροτερο ηχειο μικροτερα προβληματα, και τα Delphinus και Χ16 δεν φειδονται του χαμηλου. Ειδικα το ηχειο που θα επιλεξεις προσπαθησε να το εχεις ακουσει στο χωρο σου.

F

Fotis239

Guest
Eλπιζω να μην ειναι πολυ λιγα τα Chario για τον Yamaha..Απο οσο διαβαζω ειναι δυσκολο ηχειο..Αλλα ο Yamaha δινει 2x140..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis