Aνδρεαδη φιλε βρηκα λυση με τα surround !!!

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Κυριοι βρηκα την λυση στο προβλημα του ηχου που ρωταγα και ξαναρωταγα συνεχεια για τα surround και ότι δεν παιζουν δυνατα και καλα!
Γιωργο ακους που σε ζαλιζα τοσο καιρο ????????????????? :mrgreen: :mrgreen: :
Για οσους δεν ξερουν την τρελα μου είναι αυτή με τα surround! Θελω να ακουγονται κακο είναι?
Να όμως που ειχα δικιο γιατι αν και το ρυθμιζα τον AV με το mic ο ηχος που επαιρνα από τις ταινιες στα surround ηταν πολύ φτωχoς και κατι δεν μου κολαγε καλα στο αυτι!
Για όλα έφταιγαν οι ρυθμισεις λοιπον καθως ανακαλυψα κατι στον ενισχυτη που δεν ειχα μπει στον κοπο να ρυθμισω ποτε αφου νωμιζα ότι η αυτοματη ρυθμιση είναι η καλυτερη!
Και είναι αλλα θελει και καποιες διορθοσεις!

Λοιπον ο Pioneer VSX 1015 S εχει στο menu το custom adj που δεν του ειχα δωσει ποτε σημασια!
Πηγαινωντας λοιπον στο custom adj ανοιγει το menu channel adj
Μεσα εκει ρυθμιζεις σε κάθε ηχειο ξεχωριστα τα εξης!
Α) 40 Hz
Β) 125 Hz
Γ) 250 Hz
Δ) 4 KHz
E) 13 KHz
Z) TRIM (αυτό δεν εχω καταλαβει τι είναι αλλα σιγουρα ανεβαζει τις υψηλες)

Αφου ρυθμισα λοιπον αυτά (στα +3 db και το TRIM στα 4,5 db) τωρα εχω ηχο super !!! Και τα ηχεια ακουγονται δυνατα αλλα και οι ψυλες συχνοτητες των surround οργιαζουν!
Εβλεπα το in too the blue και οι γλαροι ακουγόντουσαν λες και ηταν μεσα στο σαλονι μου! Φανταστείτε πως θα ακουγόντουσαν τα δυνατα εφε!

Στο μονο που εχω μπερδευτει είναι ότι αφου μου αρεσει τα μπροστα ηχεια και τα surround να τα εχω large (παιζουν καλα μπασα) το subwoofer κατά ποσο χρειαζεται να υπαρχει? Το εχω και αυτό αλλα δεν το ακουω να παιζει αφου οι χαμηλες πανε στα ηχεια!
Βαζω το χερι στο sub και βλεπω ότι δουλευει αλλα δεν ακουγετε. Είναι λογικό λεω εγω αφου οι χαμηλες πανε στα ηχεια αλλα είναι λογικο να μην ακουγετε καθολου?
Το εχω σαν plus δηλωμενο στα +10 db από το menu (οπως μου λεει το manual για περιπτωση που εχω τα ηχεια σαν large).
Mε λιγα λογια κανει δουλεια χρειάζεται ???
Kαι που το κλεινω δεν ακουω καμια διαφορα στα μπασα απο τα ηχεια.
Το εχω δεν το εχω το ιδιο κανει.
Τι παιζει γενικοτερα με αυτες τις περιπτωσεις? Mου αρεσει το sub αλλα οι συχνοτητες που θεωρητικα μενουν για να παιξει το sub με τις αλλες να παιζουν απο τα ηχεια που ειναι???

Reaction score
5
Γιωργο κοιμασαι η κανεις baby-sitting :mrgreen: :mrgreen:
To ιδιο δεν ειναι? :wink:
(Σκεφτομαι και το baby-shifting...)

Oσο για το sub, δεν εχει επιλογη να ειναι both ή mix (κατι αντιστοιχο δηλαδη)?
Οπως και να εχεις τα ηχεια το .1 καναλι παει στο sub...
Αν δεν ακουγεται (-ποσο δυνατα να εχεις τα υπολοιπα αραγε? ) δυναμωσε το... !!
Κανονικα πρεπει να ρυθμισεις και αυτο παλι σε σχεση με τη νεα ρυθμιση των υπολοιπων.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Η επιλογη που δινει για το sub με τα ηχεια large ειναι το yes και το plus
Εχω δοκιμασει και τα δυο χωρις να δω διαφορα και το volume στο sub το εχω σχεδον στο τερμα αφου ειμαι maniac!
Βαζω το χερι στο woofer του και παιζει αλλα δεν το ακουω :shock:
Τι να πω ισως να ειναι δυνατα τα αλλα ηχεια οπως λες :lol: :lol: :lol:
Παντως γλυτωσα τον ψυχιατρο μιας και δεν ηταν η ιδεα μου για αυτα που ελεγα για τα surround :D :D :D
Σαν να πηρα αλλα ηχεια και αλλα μηχανηματα ειμαι τωρα με τον ηχο που ακουω!
Περπαταει το μυρμηγκι (που λεει ο λογος) και ακουγετε απο τα surround !!! ΥΕΑΗ !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αυριο θα ακουσω κανα δεινοσαυρο να περπαταει και θα σου πω εντυπωσεις!
Θα παρω το δυνοσαυρικ park !!!

Aμα δεν καουν τα ηχεια με τα db που εχω ανεβαζει στις ρυθμισεις που ανεφερα καλα θα ειναι :lol: :lol: :lol:

H

HomeCinema-Maniac

Guest
baby shifting ???
Mhm...
Τι να εννοεις αραγε? :lol: :lol: :lol:

You you child molester !!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Αραγε να φορας εσωρουχο μεσα απο την καπαρτινα ??? :lol: :lol: :lol:

SI HOC NON LEGERE POTES TU ASINUS ES :mrgreen:

V

VaD

Guest
Χμ, αυτό με απασχολούσε κι εμένα και να που δεν ήμουν ο μόνος.
Αναρωτιέμαι μήπως είναι καλύτερα να βάλω πιό ευαίσθητα ηχεία για surround , παρά να πιέζω τον ενισχυτή μέσω eq κλπ. Φαντάζομαι ότι έτσι θα αλλάζει και η ομοιομορφία με τα main ηχεία. Για βοηθήστε οι γνωρίζοντες.
Α , έχω τον yamaha 1500 και κύρια ηχεία τα status 8 . Τι θα μπορούσα να βάλω πίσω;

Reaction score
5
Παίδες όταν τα ηχεία έχουν την σωστή στάθμη και δεν αντιλαμβάνεστε τα surround ηχεία η αύξηση της στάθμης το μόνο που προσφέρει είναι εντυπωσιασμό που δεν διαρκεί ούτε μέχρι το τέλος της ταινίας. Η συμβιβαστείτε η κάντε αναβάθμιση. Μέσες λύσεις δεν υπάρχουν.
Η μέγιστη στάθμη στο sub επειδή απλά νομίζετε ότι έτσι σας αρέσει είναι επικίνδυνη για την ακοή σας αλλά και για την ψυχική και σωματική σας κατάσταση.
Ο ήχος του σινεμά στην σωστή του απόδοση δεν έχει υπερβολές ούτε στο sub ούτε στα περιφερειακά ηχεία.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Δεν διαφωνω Αντωνη αλλα αμα ερθεις και τα ακουσεις πριν (με αυτοματη ρυθμιση) και μετα (με τα EQ πειραγμενα) θα δεις και εσυ μια διαφορα μερα με νυχτα...
Βεβαια περι ορεξεως παστισιο :shock:

V

VaD

Guest
Ή μήπως φταίει κάτι άλλο; Γιατί και σε αναπαραγωγή stereo η διαφορά μπρός- πίσω είναι μεγάλη :???:

Reaction score
5
Περισσότερο πρόβλημα διαφάνειας μάλλον έχουν τα ηχεία παρά η ενισχυτές δίχως να αποκλείεται και το πρώτο σε χαμηλής κατηγορίας μηχανήματα.

Reaction score
5
Δεν διαφωνω Αντωνη αλλα αμα ερθεις και τα ακουσεις πριν (με αυτοματη ρυθμιση) και μετα (με τα EQ πειραγμενα) θα δεις και εσυ μια διαφορα μερα με νυχτα...
Βεβαια περι ορεξεως παστισιο :shock:
Παντως απο οσο ειδα στις φωτο σου, δεν ειναι και τοποθετημενα στο πιο σωστο σημειο τα surr & εχεις και το back surr πολυ κοντα σου, οποτε αναγκαστικα θα τα ρυθμιζει χαμηλα με το μικροφωνακι (αλλα σωστα) επειδη ειναι πολυ κοντα του.

Θα σου προτεινα να κανεις την αυτοματη ρυθμιση παλι και να ακουσεις μια σκηνη ταινιας με ολα τα ηχεια και μετα την ιδια σκηνη με τα μπροστα μονο (αποσυνδεοντας τα 3 πισω και το sub). Ετσι θα ακουσεις αν υπαρχει διαφορα, διοτι τα πισω ηχεια συμπληρωνουν την κινηματογραφικη εικονα και δεν πρεπει να τα "ακους οτι παιζουν".

Επισης επειδη ειναι αντικρυστα μπορει να εχεις και ακυρωσεις φασης σε καποιες συχνοτητες, λογω και της γεωμετριας του χωρου.

Δοκιμασε να τα βαλεις στις πισω γωνιες (τωρα που δε θα αναβει και το καλοριφερ, αν και θα εχει διαφορετικη διασπορα ο ηχος απ τις φετες του) αλλα να μην κοιτανε τον καναπε, αλλα τον τοιχο ωστε να σου ερχεται ο ηχος απο ανακλαση σε αυτον. Τα surr δεν ειναι απαραιτητο να σε "κοιτανε".
Επισης βαλε το sub δοκιμαστικα στον πισω τοιχο (πιο γρηγορο απο το να το βαλεις στη γωνια των front που σου ειπα στο αλλο thread).

Σε αυτη τη φωτο δηλαδη να φαινονται στις γωνιες ολα...

Reaction score
14
Χμ, αυτό με απασχολούσε κι εμένα και να που δεν ήμουν ο μόνος.
Αναρωτιέμαι μήπως είναι καλύτερα να βάλω πιό ευαίσθητα ηχεία για surround , παρά να πιέζω τον ενισχυτή μέσω eq κλπ. Φαντάζομαι ότι έτσι θα αλλάζει και η ομοιομορφία με τα main ηχεία. Για βοηθήστε οι γνωρίζοντες.
Α , έχω τον yamaha 1500 και κύρια ηχεία τα status 8 . Τι θα μπορούσα να βάλω πίσω;
Έχω τον ίδιο AV με εσένα.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη η αυτόματη ρύθμιση που έχει είναι για τα πανηγύρια.
Το αποτέλεσμα έιναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικό.
Στο κομμάτι μάλιστα της ισοστάθμισης το αποτέλεσμα....πρέπει να αστειεύεται! :shock:

Μόνο χειροκίνητα μπορείς να πετύχεις καλό αποτέλεσμα.
Χειροκίνητα τις αποστάσεις....χειροκίνητα την ισοστάθμιση κάθε ηχείου.
Αν μάλιστα έχεις και ανομοιογένεια ηχείων....κάθε ηχείο χωριστά ...δοκιμή...και ξανά.
Τα Roister 8 που έχεις είναι κάτι παραπάνω από μια χαρά και δεν χρειάζεται να μπεις σε περιπέτειες οικονομικής αφαίμαξης....αφού αν δεν βάλεις χέρι στα menu του Yamaha....πάλι μια από τα ίδια θα έχεις.

Πάρε ένα πολύ χρήσιμο tip.
Παίξε λίγο με τις "αποστάσεις" των ηχείων surround μέσα στο μενού και θα με θυμηθείς.
Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να πρέπει να αγνοήσεις τα πραγματικά μέτρα απόστασης για να πάρεις το αποτέλεσμα που θα σου αρέσει. (και που μάλλον θα είναι και το σωστό)
Εάν τα surround...δεν ακούγονται...αύξησε τα μέτρα. Αν συμβαίνει το αντίθετο μείωσε. Γενικά όλη η ισορροπία στα πολυκάναλα βασίζεται στις "αποστάσεις" των ηχείων και από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις....και μάλλον να...τελειώσεις! :wink:

να πιέζω τον ενισχυτή μέσω eq
Ο ενισχυτής μηχάνημα είναι. Είναι φτιαγμένος για να τον "πιέζεις" με αυτόν τον τρόπο. Αν οι γείτονες δεν σου στέλνουν την Άμεση δράση...δεν πιέζεις τίποτε.

Ή μήπως φταίει κάτι άλλο; Γιατί και σε αναπαραγωγή stereo η διαφορά μπρός- πίσω είναι μεγάλη
Νομίζω ότι το "ψάχνεις" πολύ....σε λάθος κατεύθυνση.
Στην αναπαραγωγή stereo ...τα υπόλοιπα ηχεία πέρα από τα 2 κύρια...απλάδεν υπάρχουν. Σβήνουν.

Reaction score
14
Αφου ρυθμισα λοιπον αυτά (στα +3 db και το TRIM στα 4,5 db) ...........

..........Το εχω σαν plus δηλωμενο στα +10 db από το menu (οπως μου λεει το manual για περιπτωση που εχω τα ηχεια σαν large).

Φίλτατε, από τα συμφραζόμενα βρισκω λίγο "επιθετικές" τις ρυθμίσεις σου.
Ξέρω...περί κολοκυθόπιττας...
Μήπως όμως να τα....ξαναφλατάριζες όλα και να το ξαναρύθμιζες από τη αρχή;
Γιατί δεν έιναι δυνατόν να μην ακούς το sub στο +10db....εκτός και αν σου έχει φύγει το interconnect.

Στο μονο που εχω μπερδευτει είναι ότι αφου μου αρεσει τα μπροστα ηχεια και τα surround να τα εχω large (παιζουν καλα μπασα) το subwoofer κατά ποσο χρειαζεται να υπαρχει? Το εχω και αυτό αλλα δεν το ακουω να παιζει αφου οι χαμηλες πανε στα ηχεια!
Αλήθεια, τι ηχεία έχεις;

Στην θέση σου θα άλλαζα την ρύθμιση σε small. Ειδικά στα surround.Πιο ασφαλής είναι. Το ότι στέλνεις τις χαμηλές στα ηχεία....δεν πάει να πει ότι αυτές παίζουν όπως θα έπρεπε. Δεν υπάρχει περίπτωση τα ηχεία σου να παίζουν σωστότερα το LFE κανάλι από ένα sub...που είναι φτιαγμένο ακριβώς για αυτή τη δουλειά.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Για αρχη θα παιξω με τις αποστασεις!
Οσο για τις αυτοματες σιγουρα δεν ειμαι τρελος! Το αποτελεσμα που δινει ειναι τραγικο!
MANUAL και παλι manual :mrgreen: :mrgreen:

V

VaD

Guest
Αγαπητέ φίλε preve. Σ' ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστικότατη απάντηση.
Τώρα όσον αφορά τα πίσω ηχεία μου θέλουν πέταμα (είναι παλιά & φτηνιάρικα).
Απλά τα έβαλα για δοκιμή και απογοητεύτηκα. Όσο για τα roister τα βρίσκω άψογα
και σκέφτομαι το status 4 για πίσω και κεντρικό το status center. Επίσης , εξετάζω για πίσω και τα warfedale 9.1 και κάτι magnat που βρήκα στα 140€ , για φτηνές λύσεις , αλλά τα μεν warfedale δεν είναι και τόσο ευαίσθητα (86db , 6ohm) και τα magnat δεν τα έχω ακούσει (ευαισθησία 89db). Έχεις κάτι άλλο να προτείνεις μέχρι τα 200€;
Γιατι αν είναι για παραπάνω , να πάω για status 4.
O 1500 δεν είναι καθόλου άσχημος και είναι ότι πρέπει για τον χώρο μου (25m²).
Τον συνέδεσα πριν λίγες μέρες με coaxial και ο ήχος βελτιώθηκε αισθητά :D ( κι εγώ που νόμιζα ότι η αναλογική θα ήταν όλα τα λεφτά) :???:
Για sub σκεφτομαι της mordaunt short το 309i ή μήπως να πάω στο yamaha κι εγώ;
Ευχαριστώ και για το tip . Θα προσπαθήσω να κάνω τις ρυθμίσεις χειρικίνητα και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα όταν μπουν όλα τα ηχεία.

Reaction score
14
Φίλτατε Vad, όλο το μυστικό στον 1500 είναι η σωστή ρύθμιση.

Ο δικός μου αντικατέστησε έναν RXV 430 σε χώρο 30m.
Η πρώτη ακρόαση ήταν....κακή έκπληξη. :???: :sad:
Ενώ ο 430 από το "κουτι" έπαιζε με την μια αυτό που περίπου περίμενες να ακούσεις από την κατηγορία του.... ο 1500 ήταν απογοήτευση.
Άλλη κλιμάκωση στο ποτενσιόμετρο, ένα σκασμό ανενεργές ρυθμίσεις, ένα manual "Δομή", καλούτσικος ήχος....αλλά λίγος βρε παιδάκι μου. Πολύ λίγος.
Και υποτίθεται ότι ανέβηκα από τα μεσοχαμηλά...σχεδόν στη ναυαρχίδα της κατηγορίας...

Όλο αυτό το σκηνικό κράτησε μέχρι να τον ρυθμίσω. (Πίκρα μαύρη μέσα μου στο μεταξύ) :oops:
Στο αυτόματο οι ρυθμίσεις ήταν τουλάχιστον ακραίες και αυτό επιβεβαιώθηκε αμέσως από τα αυτιά μου. ("Ακούω" και ασχολούμαι με το σπορ από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου)
Καθόσον τα ηχεία που έχω είναι κάτω από "τη βαση" για τον χώρο (Wharfedale 9.2 μπροστά, 8.1 πίσω, 8 κεντρικό, μικρό sub Yamaha, 2o παθητικό sub Monitor Audio-μουσιακό) έπρεπε να προσπαθήσω αρκετά για να φέρω όλο αυτό το ανομοιογενές-ανεπαρκές σύνολο να "παίζει" υποφερτά. Λάβε υπόψη σου δε ότι η τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο λόγο χωροταξίας απέχει αρκετά από τη "κλασσική"
Για να μην πολυλογώ....2 μέρες (Σ/Κ) παιδεύτηκα με συνεχείς ρυθμίσεις και ακροάσεις. Μέγεθος δωματίου,ήχείων,δρομολόγησ LFE, αποστάσεις, στάθμες, ισοσταθμίσεις ξεχωριστά κάθε ηχείο ....ακροάσεις....φτου και από την αρχή.
Στο τέλος όμως το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.
Φαντάσου ότι δεν πίστευα πόσο καλά τα είχα καταφέρει που αποφάσισα να δώσω "άλλη μια ευκαιρία" στην αυτόματη ρύθμιση. Μάταια.
Χειροκίνητα και πάλι χειροκίνητα. Όχι τρελλά πράγματα....μικρά τριμαρίσματα τα οποία περιέχουν όλο το ...ζουμί.

Τώρα σε σχέση με τα ηχεία.
Από τα 9.2 είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σε σχέση με τα χρήματα πάντα. Για τα 200euro που μπορέις να τα βρεις είναι ευκαιρία. Τα 9.1 τα έχω ακούσει και έχουν τις ίδιες χροιές (φυσιολογικό) αλλά αρκετά ασθενέστερες χαμηλές. (μικρότερο woofer -όγκος) Ομολογώ ότι δεν είναι ιδιαίτερα "ζωντανά" (βλέπε Klipsch-Energy) ηχεία (κάργα αγγλική σχολή) αλλά είναι αρκετά ξεκούραστα και ισορροπημένα. Σίγουρα είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για surround στο setup σου. (Και στο μελλοντικό δικό μου.) Όσο για την χαμηλότερη ευαισθησία σε σχέση με τα μπροστινά σου....τσιμπάς λίγο τις στάθμες ή τις αποστάσεις και τα "φέρνεις". Το μόνο που έχεις να σκεφτείς είναι αν σου αρέσει το "έπιπλο". Για τα Magnat δεν έχω άποψη.

Για το sub τώρα....τι να σου πώ. Εδώ τα πράγματα γίνονται πολύ υποκειμενικά. Άλλος θέλει "γέμισμα" και άλλος "σεισμούς". Προσωπικά ακούω σε χαμηλές-μέτριες στάθμες (-30 με -15 στον 1500) και είμαι της σχολής ..."γεμίσματος".
Ένα από τα μεσαία Yamaha πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για τον χώρο σου. Για τα MS δεν έχω άποψη.

V

VaD

Guest
:D Μάλλον της ίδιας σχολής είμαστε. Σ' ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σου.
Έχεις δίκιο , χωρίς παίδεμα και ψάξιμο δεν γίνεται τίποτα.
Όσο για ''πίσω'' , έφυγα για warfedale , μου αρέσουν και σαν έπιπλα , αν τα βρώ και σε rosewood!! Nα προτιμήσω τα 9.2 λες ε; Μάλλον αυτό θα κάνω.
Τώρα για το sub , έγω ακούσει ότι τα MS παίζουν και σε μουσική καλά , αληθεύει άραγε;

Reaction score
14
[quote="VaD @ Mon Apr 03, 2006 4:21 pm έφυγα για warfedale , μου αρέσουν και σαν έπιπλα , αν τα βρώ και σε rosewood!! Nα προτιμήσω τα 9.2 λες ε; Μάλλον αυτό θα κάνω.
[/quote]

Χα.... σε Rosewood τα έχω πάρει και εγώ. :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106