Aνθρωποι και ζωα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
729
Το παρακατω βρηκα στο site interpet.gr :

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Αύγουστο και φυσικά είναι ένα από τα χιλιάδες περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά στις γειτονιές και στους δρόμους της πολιτισμένης αυτής χώρας.
Μόλις είχα παρκάρει το αμάξι μου και όπως είμαι και λίγο παρατηρητική, προσέχω κάτω από το αμάξι που ήταν παρκαρισμένο απέναντι ένα λευκό μικρό πραγματάκι απροσδιορίστου ταυτότητος,

Πλησιάζω και ανακαλύπτω ένα μικρό γατάκι όχι μεγαλύτερο από 2 μηνών (αυτό επιβεβαιώθηκε και μετά)….Δεν έκανε καμία κίνηση για να φύγει όταν το πλησίασα και αυτό με προβλημάτισε, αφού παρατήρησα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το άγγιξα, το κούνησα και ανακάλυψα ότι απλά δεν μπορούσε να κινηθεί.

Επέστρεψα γρήγορα στο σπίτι, πήρα τηλέφωνο την Φιλοζωική εταιρεία (ήταν και 14 Αυγούστου), δεν κατάφερα να τους βρω, πήρα την κτηνίατρο μου, ούτε τότε κατάφερα κάτι και μέσω ΟΤΕ βρήκα το τηλέφωνο μιας κλινικής Ζώων που εφημέρευε εκείνη την ημέρα.

Πήρα ένα κουτί υποδημάτων, επέστρεψα στο σημείο και το τοποθέτησα μέσα, παίρνοντας στο στο αμάξι για την κλινική.

Στην διαδρομή είχα βάλει απαλή μουσική και εκείνο είχε το βλεμματάκι του συνεχώς πάνω μου.

Σε λίγη ώρα έφτασα και οι άνθρωποι εκεί, ας με συγχωρήσουν που δεν θυμάμαι τα ονόματά τους (πρόκειται για την κλινική Ζώων του Αγ. Μοδέστου), με μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα, αλλά πάνω απ΄όλα αγάπη, το ανέλαβαν επί τόπου.

Ανακαλύψαμε μετά από σχετική ακτινογραφία ότι η σπονδυλική του στήλη είχε σπάσει είτε από κλωτσιά είτε από αυτοκίνητο (συγχαρητήρια στους κυρίους), ότι είχε πολλά προβλήματα λόγω αυτού στα ζωτικά του όργανα και το κρατήσαμε μέσα εκείνο το βράδυ για να αποφανθούν την επόμενη ημέρα τι ακριβώς θα γίνονταν.

Το παράδοξο (που έκανε εντύπωση και στους ίδιους) ήταν ότι το γατάκι ήταν τόσο φιλικό, τόσο τρυφερό, μας κοιτούσε συνεχώς στα μάτια και γουργούριζε.

Είπε τότε η γιατρός «αυτό το μωρούλι, θέλει να ζήσει απεγνωσμένα»

Την επόμενη ημέρα, πήγα στην κλινική, για να μάθω τι θα γίνονταν.

Φτάνοντας εκεί, οι γιατροί μου είπαν ότι το γατάκι θα είχε μια σύντομη, προβληματική ζωή και ότι το τραυματισμένο σωματάκι του θα ήταν πηγή πόνου και διαφόρων προβλημάτων.

Η μόνη λύση….η ευθανασία.

Αυτά έλεγαν όταν εκείνο ήταν τοποθετημένο στο σιδερένιο τραπέζι εξέτασης και πολεμούσε να καθαρίσει την γούνα του, βλέποντάς μας παράλληλα με τα πανέξυπνα ματάκια του και γουργουρίζοντας συνεχώς.

Πολλές φορές προσπάθησε δε να συρθεί κοντά μας όσο του επέτρεπε το σωματάκι του..

Πόσο ήξερα αυτό το γατάκι? Ένα 24ωρο? Δεν θυμάμαι να έχω πάρει τέτοιο πόνο.

Πόνεσα όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Έκανα ερωτήσεις, συνεχείς, μήπως? Αν? Ίσως? Δεν μπορούσαν να υποσχεθούν τίποτα….δυστυχώς….η κατάσταση μη αναστρέψιμη….

Τελικά, συμφώνησα και ζήτησα να γίνει το καλύτερο δυνατό, δηλαδή νάρκωση πριν την ευθανασία, ώστε να μην στρεσαριστεί….

Δεν άντεξα να το δω πεθαμένο, το άφησα εκεί…

Δεν ξέρω πως γύρισα πίσω με το αμάξι….δεν ξέρω πως κατάφερα να οδηγήσω μέσα από την βροχή δακρύων που εμπόδιζε την όρασή μου….

Ξέρω ότι έφυγε και πήγε πίσω από εκεί που ήρθε, στον παράδεισο με τα όμορφα πράσινα λειβάδια, τα γευστικά μπισκοτάκια, τις όμορφες χνουδωτές μπαλίτσες για να παίζει με τα γερό πλέον σωματάκι του.

Για σου όμορφο γατάκι που ούτε να σε ονοματίσω δεν πρόλαβα…

Μαρία Χουρδάκη


 

HV

Μηνύματα
3.939
Reaction score
0
Μου εχουν σκοτωσει 4 γατες και ξερω πως νιωθει η κοπελα ακομα και ας μην ειχε μεγαλη επαφη με το γατι αυτο.
 


Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305
Πριν 6-7 χρόνια είχα κι εγώ ένα γατάκι. Το βρήκα μια μέρα στα σκαλιά του σπιτιού μου άσχημα χτυπημένο. Χρειάστηκαν 2 πολύωρες εγχειρήσεις και καθημερινές αλλαγές στα τραύματα επί 3 μήνες, με επιπλοκές από σηψαιμίες κλπ κλπ. Τελικά το γατάκι σώθηκε. Δυστυχώς το έχασα από άλλη ασθένεια 3 χρόνια μετά.

Πάντα όμως απορούσα πιο ήταν το τέρας που το χτύπησε σχεδόν μέχρι θανάτου;
Τι κέρδισε από αυτή την πράξη;
Ήταν μόνο ένα μικρό γατάκι 4 μηνών...
 

LUXMAN

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.995
Reaction score
69
Αυτοι που κακοποιουν τα ζωα σημερα , μικροι , μεγαλοι , ειναι οι εγκληματιες του αυριο .
 

Μηνύματα
5.087
Reaction score
14
Ο "άνθρωπος" είναι ένα σύνολο χημικών ενώσεων.
Μιά λίιιιγο διαφορετική δοσολογία σε μερικές από αυτές τον καθιστούν ζώο(ν).

Με την κακή έννοια του όρου.
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
729
Εαν ειχαν κληρονομησει την γη τα ζωα, θα υπηρχε αντιστοιχη συμπεριφορα απεναντι στους ανθρωπους?
 


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.862
Reaction score
30.149
Eμένα στη γειτονιά με λένε βλάκα επειδή αγοράζω κονσέρβες και ταίζω έναν γατούλη που έρχεται κάθε μέρα, μπαίνει μέσα στο μαγαζί, κάθεται και με κοιτάει.
Ποτέ δε νιαουρίζει. Μόνο με κοιτάει στα μάτια. Τον ταίζω και μετά φεύγει. Έρχεται κάθε πρωί και βράδυ.
Τα βράδυα κάθεται και ώρες αν δεν τον ενοχλήσει κανείς. Δεν έχει ημερέψει ακόμη.
Αλλα μου είναι τόσο συμπαθής. Είναι το νέο φιλαράκι μου. Τον ονόμασα Φρειδερίκο.
 

Μηνύματα
5.087
Reaction score
14
Μελίδης Μιχάλης said:
Eμένα στη γειτονιά με λένε βλάκα επειδή αγοράζω κονσέρβες και ταίζω έναν γατούλη που έρχεται κάθε μέρα, μπαίνει μέσα στο μαγαζί, κάθεται και με κοιτάει.

Δεν είσαι βλάκας.
Άνθρωπος είσαι!
Απλά οι βλάκες δεν το καταλαβαίνουν.

Ποτέ δε νιαουρίζει. Μόνο με κοιτάει στα μάτια. Τον ταίζω και μετά φεύγει. Έρχεται κάθε πρωί και βράδυ.
Τα βράδυα κάθεται και ώρες αν δεν τον ενοχλήσει κανείς. Δεν έχει ημερέψει ακόμη.
Αλλα μου είναι τόσο συμπαθής. Είναι το νέο φιλαράκι μου. Τον ονόμασα Φρειδερίκο.
Δεν αισθάνεσαι πολύ όμορφα;
Μπράβο! :D
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.862
Reaction score
30.149
Παιδιά μόλις μπήκε πάλι στο μαγαζί. Είναι η ώρα που συνήθως έρχεται το πρωί.
Σήμερα θα του δώσω λίγο παραπάνω αν και δεν τρώει πιο πολύ απ΄αυτό που τον χορταίνει.
Που να ξέρει ότι έγινε θέμα στο φόρουμ.
 


ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
729
Αλλα μου είναι τόσο συμπαθής. Είναι το νέο φιλαράκι μου. Τον ονόμασα Φρειδερίκο
Μπραβο σου βρε Μιχαλη!
Αλλα και ο γατουλης...βασιλοφρων? :lol:
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.862
Reaction score
30.149
Έναν άλλο γάτο που είχα πριν 3 χρόνια μόνιμο στο μαγαζί τον ονόμασα Αδόλφο διότι είχε στη μύτη του ένα μαύρο σημάδι που έμοιαζε με το μουστάκι του γνωστού Αδόλφου Χίτλερ. Μέχρι που βρήκε μια γκόμενα και μ΄εγκατέλειψε ο άκαρδος.
Κι έναν άλλο τον έλεγα αράπη γιατί ήταν κάτασπρος!!
Είχα κι ένα γατί με δύο μάτια διαφορετικού χρώματος, ένα πράσινο κι ένα μπλέ. Αυτόν δυστυχώς τον έφαγαν κάτι σκυλιά αδέσποτα της γειτονιάς.
 

Μηνύματα
10.188
Reaction score
62
Μελίδης Μιχάλης said:
Κι έναν άλλο τον έλεγα αράπη γιατί ήταν κάτασπρος!!
Ένας φίλος έχει μία μαύρη γάτα και τη φωνάζει Χιονάτη!!!
 

Μηνύματα
16.004
Reaction score
14
βρέ ασπρομάλη μας συγκίνησες πολύ με αυτό που εβαλες....

και είμαι και στο γραφείο και θα με πούν και softy.....!!!! :lol:

δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο απο το όποιο γατάκι σου να σου λεει ευχαριστώ που το φροντίζεις με τα ματάκια του κοιτάζοντας σε ζεστά, και να σου κρατάει παρέα γουργουρίζοντας....

αυτά...!
 

Μηνύματα
3.263
Reaction score
8
Αφήστε τα παιδιά, όπου και να το πιάσεις το θέμα με τα ζωάκια, βρωμάει.
Ένα περιμένω εδώ και πολύ καιρό τώρα, να "πιάσω" έναν να παρατάει κατοικίδιο στο δρόμο επειδή το βαρέθηκε, δε θα το δώ κάποτε...θα το δω.. και θα με δείτε στα κανάλια.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αθλιότητα απ' αυτό.
 

Μηνύματα
2.885
Reaction score
50
Τα ζώα είναι απίστευτοι φίλοι τις περισσότερες φορές και, αν μη τι άλλο, δεν ενοχλούν κανένα (εξαίρεση κάτι σκυλιά - "δολοφόνοι" αλλά εκεί φταίνε τ' αφεντικά τους αν τ' αφήνουν ελεύθερα). Μακάρι να μπορούσα να έχω το χρόνο να φροντίσω ένα σκύλο, αλλά επειδή ξέρω ότι πολλές φορές δε θα είμαι σε θέση να ανταπεξέλθω προτιμώ να μην αναλάβω τέτοια ευθύνη.
 

K

Kharmacoma

Guest
IF THE ANIMAL HAD THE CHANCE IT WOULDNT TAKE ANOTHER GLANCE, IT WOULD EAT YOU UP-NOFX (παλιες εποχες)
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.061
Μηνύματα
2.999.674
Members
38.405
Νεότερο μέλος
harman
Top