Aξιζει να αλλαξω καλωδια?

Reaction score
0
Καλησπερα σε ολους.Για αλλη μια φορα σας ευχαριστω για την ενημερωση που μου προσφερετε αρκετο καιρο στο θεμα του ηχου!

Θα ηθελα τα φωτα σας για το αν ή οχι αξιζει να αλλαξω καλωδια στα ηχεια μου.

Το συστημα μου αποτελειται απο:

Ηχεια:BOSE 505 vintage ηχεια παραγωγης 1984(αγοραστηκαν καινουρια προ δεκαετιας)

Ενισχυτης:Harman/Kardon AVR 255

Πηγη:HTPC με creative Xfi Platinum

Subwoofer:Yamaha YST-SW515

προσφατα αλλαξα το καλωδιο στο subwoofer και παρατηρησα τεραστια αλλαγη στα χαμηλα.

Σκευτομαι να αλλαξω και των ηχειων αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει και αν ναι ποσα χρηματα να δωσω.Τα καλωδια ειναι απο καθαρο χαλκο και περα απο αυτο δεν γνωριζω αλλες λεπτομεριες.

Attachments

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Το καλώδιο που έχεις είναι μια χαρά.
Απλά κάνε ένα καλό καθαρισμό στις άκρες του και καθάρισες.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν θες να ασχοληθείς είναι να αλλάξεις μπόρνες στα ηχεία σου.
Αυτές που βλέπω είναι απαράδεκτες.
Άφησε τις υπάρχουσες όπως είναι ώστε να μην υπάρχει τρύπα και άνοιξε δύο καινούργιες τρύπες κοντά τους. Αγόρασε 4 καινούργιες μπόρνες (κόστος περίπου 8 ευρώ) και κόλλησε το καλώδιο της εσωτερικής καλωδίωσης πάνω τους.
Αλήθεια η εσωτερική καλωδίωση των ηχείων σου είναι σε καλή κατάσταση? Εκεί δώσε σημασία.

Reaction score
0
οταν λες απαραδεκτες λιγα λες :) αλλα απο bose τι περιμενεις...τεσπα το συστημα ειναι του δωματιου μου οποτε δεν θελω να κανω και πολλα ...για την ωρα ασχολουμαι με το φτιαξιμο dedicated room για ακροασεις με το "καλο" συστημα.

Σε ευχαριστω παντως για την απαντηση....Πιστευεις οτι παιρνοντας shielded καλωδια δεν θα ακουσω καμια διαφορα?Στο λεω γιατι στο woofer ειχα ενα απλο καλωδιο της πλακας και μολις το αλλαξα με ενα καλο ο ηχος αλλαξε δραματικα προς το καλυτερο.

Reaction score
11.664
Βλέπω ότι το υπογούφερ ε'ιναι συνδεδεμένο σε επίπεδο σήματος line, άρα η αλλαγή καλωδίου έκανε διαφορά, μια και το προηγούμενο θα ήταν κανένα φτηνίαρικο. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα δεις ανάλογη διαφορά και στα ηχεία. Ας μιλήσουν όμως και οι πιό ειδικοί.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
οταν λες απαραδεκτες λιγα λες :) αλλα απο bose τι περιμενεις...τεσπα το συστημα ειναι του δωματιου μου οποτε δεν θελω να κανω και πολλα ...για την ωρα ασχολουμαι με το φτιαξιμο dedicated room για ακροασεις με το "καλο" συστημα.

Σε ευχαριστω παντως για την απαντηση....Πιστευεις οτι παιρνοντας shielded καλωδια δεν θα ακουσω καμια διαφορα?Στο λεω γιατι στο woofer ειχα ενα απλο καλωδιο της πλακας και μολις το αλλαξα με ενα καλο ο ηχος αλλαξε δραματικα προς το καλυτερο.
Το καλώδιο τον ηχείων δεν είναι απαραίτητο να είναι θωρακισμένο αν και υπάρχουν και τέτοια. Το καλώδιο που χρησιμοποιείς τώρα έχει σαν ηλεκτρικό του χαρακτηριστικό τη μεγάλη χωρητικότητα. Αν αυτό είναι κάτι που ταιριάζει με το χαρακτήρα των ηχείων σου μόνο με δοκιμή μπορείς να το δεις. Δοκίμασε ένα φτηνό πλακέ καλώδιο με τους δύο αγωγού παράλληλα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Για τα ηχεία σου αυτή είναι η σωστή θέση τοποθέτησης ή προβλέπονται βάσης που το ανυψώνουν?

Reaction score
0
Peter δεν ξερω μιας και δεν μπορω να βρω πουθενα καμια πληροφορια για τα συγκεκριμενα,αν καποιος γνωριζει τον παρακαλω να την μοιραστει.

Για συστημα δωματιου παντως παιζει μια χαρα αν και αυτο που λεει ο peter δεν το αποκλειω.
Παρε και μια πανοραμικη χωρις "ζωα" μεσα :)

Attachments

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Έχω την αίσθηση ότι με μια βάση 40 εκατοστών θα κέρδιζαν αρκετά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.174
Members
38.422
Νεότερο μέλος
dimkkk