Access point πρόβλημα ταχύτητας σύνδεσης

Reaction score
1.269
Λοιπόν σύνδεσα 3 νέα access points unifi u6 pro
Όλα με καλώδιο cat6e (καινούρια εγκατασταση)
Στην αρχική ρύθμιση ήταν ενεργοποιημένο το meshing. Μόλις εγκατέστησα λοιπόν το απενεργοποίησα
Έχω το εξής πρόβλημα. Το ένα access point συνδέεται με ταχύτητα Gbe και τα άλλα 2 με ταχύτητα FE.
Ο προβληματισμός μου είναι πως οι 2 συσκευές με χαμηλή ταχύτητα σύνδεσης φαίνονται σαν parent device του πρώτου access point αλλά η σύνδεση πλέον φαίνεται πως είναι wired. Μήπως φταίει πως είναι parent device του πρώτου ή έχουν κολλήσει σε αυτη τη ταχύτητα λόγου του mesh που είχαν στην αρχη;
Μίλησα με unifi εξυπηρετικότατοι και επιμένουν πως φταίει το καλώδιο ( θα λειτουργούσε ειδικα αφου είναι poe αν ειχε θέμα το καλώδιο;)
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως είμαι πολύ μακριά ώστε να δοκίμαζα το access point απευθείας στο switch οπότε ψάχνω τρόπο μήπως βγάλω άκρη απομακρυσμένα
Μέσα απο το switch έκανα ένα cable test και τα βγάζει οκ με νορμαλ αποστάσεις καλωδίων
Το κακό είναι πως δεν θυμάμαι σε ποιες θύρες έχω συνδέσει τα access points στο switch ώστε να έκανα χειροκίνητη αλλαγή ταχύτητας. αν έβαλα τη σωστή θύρα παρόλο την αλλαγή αυτό συνέχισε να είναι στα 100
Θα ανεβάσω σχετικές φωτογραφίες αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει

Attachments

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.855
Εμείς να βοηθήσουμε, αλλά εσύ δεν βοηθάς. Να τα δοκιμάσεις απευθείας πάνω στο switch δεν μπορείς, σε ποιές πόρτες τα έβαλες δεν θυμάσαι... 😆

Συμφωνώ με την άποψη της ubiquiti για το καλώδιο πάντως. Κι εγώ πρόσφατα έβαλα 2 AP με καινούργιο καλώδιο που πέρασα και έπρεπε να το πατσάρω 3-4 φορές για να συνδεθεί σε GbE. Είναι και χοντρά καλώδια τα 6άρια και είναι δύσκολο να πατσαριστούν σωστά.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.693
γι αυτό παίρνουμε κ μία ubiquiti σουιτσάρα :party:να μας βγάζει ότι σκ@τά του κουμπώνουμε με ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, και προγόνους μέχρι 4 γενιές πίσω στην κάθε θύρα....το έκανες που το έκανες το καλό :wink:

ποντάρω στα πορτ 1,9 κ 11 από τις καταναλώσεις που βλέπω

αλλά επειδή κάποια στιγμή κάτι θα χρειαστείς και θα είναι και έκτακτο...ξήλωσε τα όλα τώρα που είναι νωρίς και σημείωσε τι έχεις σε κάθε πορτ για αρχή....

όσο για τα cat6 συμβαίνει αυτό που σου λέει κ ο Σύμος...μου έχουν συμβεί 3 αστοχιάρες από πατσάρισμα ηλεκτρολόγου που μου έφαγαν την ψυχή μέχρι να αποδεχτώ ότι ήταν το καλώδιο..
γι αυτό προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο toolless σε cat6 k 7....απίστευτα πιο ακριβά οκ...αλλά δεν γυρνάς ποτέ πίσω να έχεις αμφιβολία αν έπιασε ή όχι

Reaction score
1.269
Σωστά 1 , 6 και 9 πρέπει να είναι. Δεν ήξερα πως υπάρχει toolless connector.Απο θέμα μεγέθους χωράει παντού;
Είπα να μη κανω τη γουρουνιά να πάρω dream machine μπας και γλιτώσω τπτ.
Περίμενα και το tplink να μου δείχνει ip έστω mac. Αλλά τπτ....
Μόλις ξαναπάω θα κανω δοκιμές αλλά πραγματικά αρνούμαι να αποδεχτώ πως φταίει το καλώδιο :p
Δε θα έπρεπε να λείπει κάποιο καλώδιο απο το βύσμα; Η γραμμή είναι ελεγμένη και υπάρχει συνέχεια σε όλα τα ζεύγη
Όπως και στο switch δεν θα έβγαζε κάποιο σφάλμα στον έλεγχο καλωδίων;
Φυσικά και θα γράψω που έχω συνδέσει τι και θα έχω και φωτογραφίες. Απλώς δεν πρόλαβα
Συμφωνώ με την άποψη της ubiquiti για το καλώδιο πάντως. Κι εγώ πρόσφατα έβαλα 2 AP με καινούργιο καλώδιο που πέρασα και έπρεπε να το πατσάρω 3-4 φορές για να συνδεθεί σε GbE. Είναι και χοντρά καλώδια τα 6άρια και είναι δύσκολο να πατσαριστούν σωστά.
Και λειτουργούσαν με μειωμένη ταχύτητα;

daharis666

Moderator
Reaction score
82.693
Σωστά 1 , 6 και 9 πρέπει να είναι. Δεν ήξερα πως υπάρχει toolless connector.Απο θέμα μεγέθους χωράει παντού;
Είπα να μη κανω τη γουρουνιά να πάρω dream machine μπας και γλιτώσω τπτ.
Περίμενα και το tplink να μου δείχνει ip έστω mac. Αλλά τπτ....
Μόλις ξαναπάω θα κανω δοκιμές αλλά πραγματικά αρνούμαι να αποδεχτώ πως φταίει το καλώδιο :p
Δε θα έπρεπε να λείπει κάποιο καλώδιο απο το βύσμα; Η γραμμή είναι ελεγμένη και υπάρχει συνέχεια σε όλα τα ζεύγη
Όπως και στο switch δεν θα έβγαζε κάποιο σφάλμα στον έλεγχο καλωδίων;
Φυσικά και θα γράψω που έχω συνδέσει τι και θα έχω και φωτογραφίες. Απλώς δεν πρόλαβα

Και λειτουργούσαν με μειωμένη ταχύτητα;
σχεδόν ναι...στα access points της ubiquiti που χρησιμοποιώ απλά δεν βάζω το πίσω ελαστικό τσουτσούνι που κ καλά σφίγγει το καλώδιο με το βύσμα

daharis666

Moderator
Reaction score
82.693
έχει διάφορα να δεις....πχ ένα απλό που έχω βάλει είναι αυτό

σε πιο χαιενδ για να μην ντρέπεσαι να ανεβάζεις φωτό σε 2κάναλα νήματα με καλωδιάδες που κοιτάνε τιμές :biggrin:
πας σε τέτοια

τα οποία στο amazon τα βρίσκεις και με 3 ευρώ :biggrin:

https ://www.amazon.de/s?k=cat6+toolless&crid=1CDIGUT5QD8SY&sprefix=cat6+toolless%2Caps%2C831&ref=nb_sb_noss

έβαλα κενό μετά το https γιατί δεν το παίρνει

Reaction score
1.269
Ακριβώς
και για να με διευκολύνεις στο ψάξιμο.
είχες μετρήσει συνέχεια των καλωδίων με μηχάνημα και ήταν εντάξει; ή μονο οπτικός ήταν ο έλεγχος ότι είναι εντάξει τα καλώδια;

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.855
Όχι, δεν μετρούσα. Μόνος μου τα έφτιαχνα, σύνδεα το AP, νομίζω στην πρώτη απόπειρα δεν δούλεψε καν, μετά έκοβα και ξαναπάτσαρα και δούλευε αλλά στα 100.

Όταν το έκανα 2-3 φορές και πήρα λίγο την αίσθηση του καλωδίου και των βυσμάτων, συνδέθηκε στο 1Gb.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.421
Members
38.453
Νεότερο μέλος
Xatzisjim