ADD η DDD

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Bρε Θορυβοποιέ, ξέρεις αρκετά και σε ενδιαφέρει το θέμα αλλά
έχεις και "μπερδέματα" πολλά.

"..ολοι οι μεικτες ειτε αναλογικοι ειναι ειτε ψηφιακοι, στην εισοδο τους εχουν AD converters"

Οι μίκτες αν είναι αναλογικοί σημαίνει οτι ειναι αναλογικοί σε όλη τη διαδρομή χωρίς ADC.
Οι ψηφιακοί είναι αυτοί που μετατρέπουν το σήμα για να το επεξεργαστούν μετά ψηφιακά. Εγώ έχω μία καλή αναλογική κονσόλα 9 σε 2 και μετατρέπω το αναλογικό μιξ με εξωτερικό ADC.

Επίσης το σήμα φυσικά είναι αναλογικό μέχρι τους προενισχυτές μικροφώνων και μετά μετατρέπεται.
Εν ολίγοις ή θα αφήσεις το σήμα αναλογικό παντού (ηχογράφηση-επεξεργασία-μάστερ-κοπή-βινύλιο) ή θα το γράψεις σε HD, θα το μιξάρεις και θα χρησιμοποιήσεις ψηφιακή ή/και αναλογική επεξεργασία πριν καταλήξει σε CD, SACD, DVDaudio κλπ.
Αν τώρα κάνεις επανέκδοση παλιών ταινιών και χρειάζονται βελτίωση συνήθως γίνεται ψηφιακά γιατί καταλήγει και σε κάποια ψηφιακή μορφή.
Για να επανέλθω στην αρχική σου ερώτηση το πρώτο Α σημαίνει ΜΟΝΟΝ οτι το υλικό προέρχεται από αναλογική ταινία.
Το ΑΑ σημαίνει ότι η επεξεργασία πριν γίνει το νέο D μάστερ είναι αναλογική.
Όπως είπε και ο Ημίθεος, οι τρόποι πολλόι και διάφοροι, το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα μετρήσει τελικά.
Θ.Ζ.

Reaction score
6
Bρε Θορυβοποιέ, ξέρεις αρκετά και σε ενδιαφέρει το θέμα αλλά
έχεις και "μπερδέματα" πολλά.

"..ολοι οι μεικτες ειτε αναλογικοι ειναι ειτε ψηφιακοι, στην εισοδο τους εχουν AD converters"

Οι μίκτες αν είναι αναλογικοί σημαίνει οτι ειναι αναλογικοί σε όλη τη διαδρομή χωρίς ADC.
Οι ψηφιακοί είναι αυτοί που μετατρέπουν το σήμα για να το επεξεργαστούν μετά ψηφιακά. Εγώ έχω μία καλή αναλογική κονσόλα 9 σε 2 και μετατρέπω το αναλογικό μιξ με εξωτερικό ADC.

Επίσης το σήμα φυσικά είναι αναλογικό μέχρι τους προενισχυτές μικροφώνων και μετά μετατρέπεται.
Εν ολίγοις ή θα αφήσεις το σήμα αναλογικό παντού (ηχογράφηση-επεξεργασία-μάστερ-κοπή-βινύλιο) ή θα το γράψεις σε HD, θα το μιξάρεις και θα χρησιμοποιήσεις ψηφιακή ή/και αναλογική επεξεργασία πριν καταλήξει σε CD, SACD, DVDaudio κλπ.
Αν τώρα κάνεις επανέκδοση παλιών ταινιών και χρειάζονται βελτίωση συνήθως γίνεται ψηφιακά γιατί καταλήγει και σε κάποια ψηφιακή μορφή.
Για να επανέλθω στην αρχική σου ερώτηση το πρώτο Α σημαίνει ΜΟΝΟΝ οτι το υλικό προέρχεται από αναλογική ταινία.
Το ΑΑ σημαίνει ότι η επεξεργασία πριν γίνει το νέο D μάστερ είναι αναλογική.
Όπως είπε και ο Ημίθεος, οι τρόποι πολλόι και διάφοροι, το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα μετρήσει τελικά.
Θ.Ζ.
Το μπερδεματα δεν μου ειπες ομως....
Αν θες μπορεις να μου πεις, τι μεικτη χρησιμοποιεις (9/2 ????) και τι ADC ???
Ρωταω για το μεικτη διοτι απο οσους επαγγελματικους μεικτες γνωριζω, δεν υπαρχει ουτε ενας με μονοψηφιο αριθμο εισοδων.
Η αρχικη μου ερωτηση δεν ηταν να μαθω τι σημαινουν οι κωδικες ονομασιες (νομιζω οτι ξερω πολυ καλα). Ηταν, ποιο ειναι το προτιμητεο αποτελεσμα απο αυτα τα τρια.
Εδω λοιπον οπως θα πρεπει να διαβασες στο πιο πανω Thread μου συμφωνω κι εγω με τον Κο Κογια.

Reaction score
874
Σε ενα μονο πραγμα δεν συμφωνω... Στο αναλογικο mastering. ποτε δεν εχει γινει αναλογικο mastering σε βυνιλιο. Δεν υπηρχε τροπος.
Αφου βγηκαν οι υπολογιστες στη φορα, τοτε το "master tape" ανεβαινε στον υπολογιστη και γινοταν και εκει ψηφιακο mastering.
....................................................
Φιλικα
Β.Β

Κύριοι..Διαχειρισταί...

Έχετε τον δείκτη του ποντικιού σας καλού - κακού πάνω στο μαγικό κουμπάκι που γράφει SUDOKU > BAN...
Δεν το βλέπω να αντέχω για πολύ... :140:

Reaction score
6
Κύριοι..Διαχειρισταί...

Έχετε τον δείκτη του ποντικιού σας καλού - κακού πάνω στο μαγικό κουμπάκι που γράφει SUDOKU > BAN...
Δεν το βλέπω να αντέχω για πολύ... :140:
Τι ακριβως θες να πεις φιλε μου ...

Αν εχεις να πεις κατι, μπορεις να το πεις ευθεως ...

Αν οχι, σε παρακαλω πολυ να εισαι λιγακι πιο ηπιος ...:126:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Το μπερδεματα δεν μου ειπες ομως....
Αν θες μπορεις να μου πεις, τι μεικτη χρησιμοποιεις (9/2 ????) και τι ADC ???
Ρωταω για το μεικτη διοτι απο οσους επαγγελματικους μεικτες γνωριζω, δεν υπαρχει ουτε ενας με μονοψηφιο αριθμο εισοδων.
Η αρχικη μου ερωτηση δεν ηταν να μαθω τι σημαινουν οι κωδικες ονομασιες (νομιζω οτι ξερω πολυ καλα). Ηταν, ποιο ειναι το προτιμητεο αποτελεσμα απο αυτα τα τρια.
Εδω λοιπον οπως θα πρεπει να διαβασες στο πιο πανω Thread μου συμφωνω κι εγω με τον Κο Κογια.
Ο μίκτης που χρησιμοποιώ πάνω από 15 χρόνια και δεν τον αλλάζω είναι :
http://www.sonosax.ch/discontinued/sxs/sxs_index.html
Είχε 10 κανάλια αλλά το 10o το παρήγγειλα με AUX OUT και ξέχωρη μίξη.
Για ADC το: http://www.benchmarkmedia.com/adc1/ ή το ADC του NAGRA V. http://www.nagraaudio.com/pro/pages/products_nagra_v.php

Όσο για το αποτέλεσμα που εγώ προτιμώ όταν κάνω mastering εξαρτάται πάντα από την κατάσταση και τις απαιτήσεις επεμβάσεων. Ενδέχεται το καλύτερο αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται με συνδυασμό και των 2 μέσων, αναλογικού & ψηφιακού. Συνήθως όμως τις δουλειές μου δεν θέλω να τις ξαναγυρίζω στον αναλογικό τομέα.
Προτιμώ όποια μικρή επέμβαση να γίνεται ψηφιακά.

Reaction score
6
Ο μίκτης που χρησιμοποιώ πάνω από 15 χρόνια και δεν τον αλλάζω είναι :
http://www.sonosax.ch/discontinued/sxs/sxs_index.html
Είχε 10 κανάλια αλλά το 10o το παρήγγειλα με AUX OUT και ξέχωρη μίξη.
Για ADC το: http://www.benchmarkmedia.com/adc1/ ή το ADC του NAGRA V. http://www.nagraaudio.com/pro/pages/products_nagra_v.php

Όσο για το αποτέλεσμα που εγώ προτιμώ όταν κάνω mastering εξαρτάται πάντα από την κατάσταση και τις απαιτήσεις επεμβάσεων. Ενδέχεται το καλύτερο αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται με συνδυασμό και των 2 μέσων, αναλογικού & ψηφιακού. Συνήθως όμως τις δουλειές μου δεν θέλω να τις ξαναγυρίζω στον αναλογικό τομέα.
Προτιμώ όποια μικρή επέμβαση να γίνεται ψηφιακά.

Ακομα ομως περιμενω να μου πεις που ειναι το μπερδεμα...

Οσον αφορα τις μηχανες σου, να εισαι βεβαιος οτι δεν θα τις κρινω σε τεχνικο επιπεδο διοτι αφ'ενος τον μεικτη και τον Benchmark δεν τους εχω δουλεψει, οποτε δεν μπορω να εχω αποψη,αλλα και να τους γνωριζα παλι δεν θα τους εκρινα διοτι... περι ορεξεως ...
Το nagra ομως μπορω, διοτι το εχω δουλεψει και πολυ μαλιστα.Τα nagra τα γνωριζω απο τοτε που υπηρχαν τα nagra E. Νομιζω οτι ειναι απο τους καλυτερους εγγραφεις που εχουν παρουσιαστει σε παγκοσμιο επιπεδο.

Μου εκανε απλα εντυπωση οταν μου ειπες για 9 καναλια.
Ο μεικτης σου λοιπον εχει 10, ασχετα αν εσυ θελησες το ενα... να βραζει και καφεδες :107:

Με το συμπαθιο κιολας... Ο μεικτης εχει μονο μια aux out απο την μαμα του μονοφωνικη ???

Το τελικο master σε τι το δινεις.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Ακομα ομως περιμενω να μου πεις που ειναι το μπερδεμα...

Οσον αφορα τις μηχανες σου, να εισαι βεβαιος οτι δεν θα τις κρινω σε τεχνικο επιπεδο διοτι αφ'ενος τον μεικτη και τον Benchmark δεν τους εχω δουλεψει, οποτε δεν μπορω να εχω αποψη,αλλα και να τους γνωριζα παλι δεν θα τους εκρινα διοτι... περι ορεξεως ...
Το nagra ομως μπορω, διοτι το εχω δουλεψει και πολυ μαλιστα.Τα nagra τα γνωριζω απο τοτε που υπηρχαν τα nagra E. Νομιζω οτι ειναι απο τους καλυτερους εγγραφεις που εχουν παρουσιαστει σε παγκοσμιο επιπεδο.

Μου εκανε απλα εντυπωση οταν μου ειπες για 9 καναλια.
Ο μεικτης σου λοιπον εχει 10, ασχετα αν εσυ θελησες το ενα... να βραζει και καφεδες :107:

Με το συμπαθιο κιολας... Ο μεικτης εχει μονο μια aux out απο την μαμα του μονοφωνικη ???

Το τελικο master σε τι το δινεις.
Το 10ο κανάλι έγινε ένα stereo out με δική του ρύθμιση μίξης για περίπτωση που θέλουμε να ηχομεγενθύνουμε κάποια κανάλια ή να δώσουμε σε βίντεο μία άλλη μίξη από αυτή της ηχογράφησης (για να εξηγήσω το ψήσιμο του καφέ)
Η analogue stereo main out μπαίνει στην line in του Nagra ή πάει στον ADC και αυτός δίνει ψηφιακά στο Nagra με σύνδεση AES/EBU.
Το Nagra γράφει σε HD 24/88.2 ή 24/96.

Reaction score
6
Καταλαβες φανταζομαι οτι εκανα πλακα με τον καφε...

Καταλαβα τι κανεις. Ηθελες απλα δυο stereo εξοδους ανεξαρτητες.
OK.

Δε χρησιμοποιεις υπολογιστη; Διοτι εφ'οσον διαθετεις AES/EBU θα μπορουσες με μια digital κονσολα να κανεις θαυματα.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Καταλαβες φανταζομαι οτι εκανα πλακα με τον καφε...

Καταλαβα τι κανεις. Ηθελες απλα δυο stereo εξοδους ανεξαρτητες.
OK.

Δε χρησιμοποιεις υπολογιστη; Διοτι εφ'οσον διαθετεις AES/EBU θα μπορουσες με μια digital κονσολα να κανεις θαυματα.
Απ'ότι καταλαβαίνω noizmaker είσαι συνάδελφος εν όπλοις.
Αν μου υποδείξεις λοιπόν μία ψηφιακή με τέτοιας ποιότητας προενισχυτές μικροφώνων και με αντίστοιχης ποιότητας ADCs
με τα δικάναλα που χρησιμοποιώ, θα την πάρω πάραυτα.
Ξέρεις καλά ότι όλο το παιχνίδι και τα (πολλά) λεφτά είναι στους προενισχυτές και στην μετατροπή.

Reaction score
6
Απ'ότι καταλαβαίνω noizmaker είσαι συνάδελφος εν όπλοις.
Απο το '82 και οσο ακομα ακουω (ή νομιζω τουλαχιστον οτι ακουω), ειμαι μαχιμος.

Αν μου υποδείξεις λοιπόν μία ψηφιακή με τέτοιας ποιότητας προενισχυτές μικροφώνων και με αντίστοιχης ποιότητας ADCs
με τα δικάναλα που χρησιμοποιώ, θα την πάρω πάραυτα.
Αμεσως...Amek 9098i........(www.amek.com)
Η ναυαρχιδα του αναλογικου ηχου...ισως καλυτερη και απο μια Neve (δεν ορκιζομαι) :123:

Ο Κος Κολιοκωτσης ομως μου ειχε πει, οταν τον ρωτησα, (εντελως ακαδημαικα, μην τρελλαθουμε κιολας), οτι τα δυο τελευταια της ψηφια ηταν η τιμη της σε εκατομυρια δρχ. :110:

Ξέρεις καλά ότι όλο το παιχνίδι και τα (πολλά) λεφτά είναι στους προενισχυτές και στην μετατροπή.
Οπως μου το εξεφρασες νομιζα οτι κανεις μονο masterin και mix. Ισως δεν καταλαβα οτι κανεις και εγγραφες.
Στην πρωτη περιπτωση που χρησιμοποιης μονο line δεν σε απασχολει, οπως γνωριζεις, η εισοδος. Στην δευτερη ομως, εφ'οσον γραφεις......εχεις μια χαρουλα μηχανες (και δυο χαρουλες μπορω να πω) :615:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Αμεσως...Amek 9098i.....

Βασίλη (ανακάλυψα το όνομά σου) κατ'αρχάς Χρόνια Πολλά.
Κι εγώ στις επάλξεις από το '82, ηχογραφώ μόνον κλασσική on location. Γι αυτό εννοούσα φορητή κονσόλα. Η Sonosax εκτός από την ποιότητα έχει 10πλάσια τιμή από τις άλλες καλές αντίστοιχες.
Αλλά δεν το μετάνοιωσα ποτέ. Έχει βγάλει πολλές φορές τα λεφτά της και μάλιστα απροβλημάτιστα.
Έχεις δικό σου στούντιο ή δουλεύεις σε κάποιο?

Reaction score
6
Αμεσως...Amek 9098i.....

Βασίλη (ανακάλυψα το όνομά σου) κατ'αρχάς Χρόνια Πολλά.
Κι εγώ στις επάλξεις από το '82, ηχογραφώ μόνον κλασσική on location. Γι αυτό εννοούσα φορητή κονσόλα. Η Sonosax εκτός από την ποιότητα έχει 10πλάσια τιμή από τις άλλες καλές αντίστοιχες.
Αλλά δεν το μετάνοιωσα ποτέ. Έχει βγάλει πολλές φορές τα λεφτά της και μάλιστα απροβλημάτιστα.
Έχεις δικό σου στούντιο ή δουλεύεις σε κάποιο?
Καλη σου μερα,Χρονια πολλα και καλα με υγεια...:105:

Θα τα πουμε κατ' ιδιαν τα υπολοιπα...:126:

Reaction score
6
και εμείς τι κουτσομπολιό 8α κάνουμε?
Εκειειειειειειει................
Να σκασετε απο το κακο σας ... παλιοκουτσομποληδες :114:
Μη δειτε ανθρωπο να συμφωνει σε διαφορα θεματα (ή να διαφωνει ευπρεπως)...σας πιανει πανικοοοοοοοοοοοοος...
Αμ δε....
Δεν θα σας δωσουμε τροφη :135:
Βαλτε την φαντασια σας να δουλεψει :605:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.172
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi