AMOI 37'' 1080p ή SAMSUNG 40'' LE40R72B

Reaction score
0
Ξερω οτι δεν ειναι απολυτα συγκρισιμες (στα χαρακτηριστικα και στις ιντσες) αλλα πραγματικα θα ηθελα την γνωμη σας γιατι ειμαι σε απιστευτο διλημμα.

Να σημειωθει οτι τις βρισκω και τις 2 στην ιδια τιμη κατω απο 1900Euro.

Reaction score
0
τοσο ακριβα τη βρισκεις την amoi 37" αυτη τη στιγμη? Οχι οτι ξερω σε τι τιμη ειναι στην αγορα, αλλα κοντα στα 1900 μου φαινεται πολυ με βαση το ποσο ειχε πριν 6 μηνες...
Αν την βρισκεις παντως σε αυτα τα λεφτα, δωσε κατι παραπανω (ουτε 10%) και μπες στο powerbuy για την Amoi 42"....και θα εχεις και παραπανω ιντσες και απο τις 2 που κοιτας, και καλυτερη ποιοτητα.

Reaction score
0
B said:
τοσο ακριβα τη βρισκεις την amoi 37" αυτη τη στιγμη? Οχι οτι ξερω σε τι τιμη ειναι στην αγορα, αλλα κοντα στα 1900 μου φαινεται πολυ με βαση το ποσο ειχε πριν 6 μηνες...
Πόσο είναι δηλαδή το street price για την 37' ???

NLS

Reaction score
1
η AMOI Advent 37" έχει ακόμα 2200 και καλό θα ήταν να μας πεις ΠΟΥ την βρίσκεις 1900-

Reaction score
0
Καλα αμα εχει ακομα 2200, τοτε χωσου κατευθειαν στο powerbuy της 42"....λιγοτερα θα δωσεις, περισσοτερα θα παρεις....και τελος.

Reaction score
0
Για το powerbuy της 42αρας σαφως και ειναι καλη περιπτωση απλα παρα ειναι μεγαλη για τον χωρο που διαθετω (40αρα και με το ζορι)

Οσο για την τιμη NLS ολοι οι ελληναρες πιστευω εχουν τον τροπο τους και βρισκουν ευκαιριες

Reaction score
0
Φιλε μου η διαφορα της samsung 40" με την Amoi 42" ειναι τραγικη στα χαρακτηριστικα. Μιλαμε για διπλασια αναλυση, και για εισοδο 1080p που σημαινει οτι δε θα χρειαστεις αναβαθμιση μελλοντικα για να βλεπεις ακομα και τ ανεα formats σε ολο τους το μεγαλειο. Και πανω σε ολα αυτα θα δωσεις και λιγοτερα λεφτα....και θες να μου πεις οτι αυτες οι 2 ιντσες, που και αυτες πλεονεκτημα ειναι, στην περιπτωση σου δε χωρανε στο χωρο? Εγω θα τρυπουσα τον τοιχο, θα την εβαζα υπο γωνια, ή δε ξερωγω τι αλλο αλλα θα την χωρουσα, δε θα μπορουσα να διανοηθω να δωσω παραπανω λεφτα και να παρω και κατι σαφως χειροτερο.

Reaction score
0
B said:
Φιλε μου η διαφορα της samsung 40" με την Amoi 42" ειναι τραγικη στα χαρακτηριστικα. Μιλαμε για διπλασια αναλυση, και για εισοδο 1080p που σημαινει οτι δε θα χρειαστεις αναβαθμιση μελλοντικα για να βλεπεις ακομα και τ ανεα formats σε ολο τους το μεγαλειο. Και πανω σε ολα αυτα θα δωσεις και λιγοτερα λεφτα....και θες να μου πεις οτι αυτες οι 2 ιντσες, που και αυτες πλεονεκτημα ειναι, στην περιπτωση σου δε χωρανε στο χωρο? Εγω θα τρυπουσα τον τοιχο, θα την εβαζα υπο γωνια, ή δε ξερωγω τι αλλο αλλα θα την χωρουσα, δε θα μπορουσα να διανοηθω να δωσω παραπανω λεφτα και να παρω και κατι σαφως χειροτερο.
Φιλε Blinky εαν ξεχασουμε την 42αρα (ΑΜΟΙ) γιατι πραγματικα δεν μου κανει (αποσταση θεασης 2.5m) και γιατι δεν μου αρεσει και πολυ αισθητικα πιστευεις οτι η 37αρα ADVENT ειναι πολυ καλυτερη απο την SAMSUNG (7generation SPVA panel etc) και εγω γουσταρω πολυ τα καλουδια της AMOI (2πλο tuner, USB & CF SD reader, καλυτερο contrast η νεα παρτιδα , νεο firmware).

Συν το γεγονος οτι τις ειδα να παιζουν διπλα-διπλα(Praktiker Αλιμου) και ηταν τεραστια η διαφορα. (Θα μου πεις οτι η AMOI απο μαμα ειναι εντελως αρυθμιστη). Γιάυτο ξεκινησα το thread λεγοντας οτι ειμαι σε τεραστιο διλημμα. :?: :cry: :?:

Reaction score
0
Για μενα και μονο οτι συγκρινουμε μια τηλεοραση με αναλυση 1920χ1080 με μια με 1366χ768, δεν υπαρχει καν συγκριση...
Ισως ειμαι και λιγο υπερβολικα προσκωλημενος στην αναλυση επειδη ειμαι κομπιουτερακιας, οποτε μη θεωρεις τη γνωμη μου τοσο αντικειμενικη, αλλα αυτη ειναι...

Η για να το θεσω αλλιως, θα ξανααλλαξεις τηλεοραση σε 1 χρονο? Αν ναι τοτε παρε μια 1366χ768, αλλα μην παρεις τη samsung, υπαρχουν αρκετα φτηνοτερες (πχ viewsonic 40+ στα 1450) που δε θα σε πονεσουν τοσο οταν θα ερθει η ωρα της αλλαγης γιατι δε θα εχεις δωσει τοσα λεφτα σημερα...

Αλλα αν θες να την κρατησεις πιο πολυ καιρο, για 3-5 χρονια, δε θα το διαννοουμουν καν το 1366χ768 οταν ειναι εφικτο το 1920χ1080( γιατι περσι τετοια εποχη δεν ηταν, αλαλ τωρα ειναι...)....γιατι σε 1 χρονο θα βλεπεις blueray και hd-dvd, γιατι να τα χαντακωνη η σημερινη σου επιλογη?

Reaction score
0
Απορία: Τα blue ray και hd dvd σε ένα μόλις χρόνο πού θα τα βρίσκετε? Στα video club της γειτονιάς?
Έχετε την εντύπωση πως ξαφνικά θα γεμίσει ο τόπος με συσκευές και hd δισκάκια? Για σκεφτείτε λίγο πόσο καιρό έκανε να καθιερωθεί το απλό dvd...και ενοείται πως αυτό έγινε μόνο όταν οι τιμές των συσκευών έπεσαν σε εξεφτελιστικά επίπεδα και τα περίπτερα γέμισαν 'τζαμπα' dvd...

Ακούς εκεί σε ένα χρόνο θα χρειαστεί να αλλάξεις tv!!! Δηλαδή εννοείς πως σε ένα χρόνο όλοι θα έχουν hd dvd και παντού θα πωλούνται τέτοια δισκάκια? Και μάλιστα στην ΕΛΛΑΔΑ???

Για σκεφτείτε το λίγο....

NLS

Reaction score
1
ναι πόσο χρόνο κάναν τα DVD; θυμάσαι;
περί τα 2-3 χρόνια

οι κασέτες VHS;
4-5 χρόνια

αν έχεις την "ελπίδα" (μόνο σε εισαγωγικά μπορώ να βάλω κάτι που ελπίζει αρνητικό κάποιος) ότι θα κάνει πάνω από 2 χρόνια είσαι γελασμένος

και μερικά νούμερα και έλα σε όσο καιρό γράφω παρακάτω να μου πεις "NLS είχες άδικο"
σε 6-12 μήνες: HD-DVD/Blue-Ray ~300 euro για τα PC
σε 12-24 μήνες: HD-DVD/Blue-Ray κινέζικα επιτραπέζια ~200 ευρώ
επίσης σε 12-24 μήνες: 80% της αγοράς (συντηρητικό ποσοστό) TV θα είναι 1920x1080 σε σχεδόν όλες τις ίντσες

ας ονειρεύεσαι τέλμα - κανείς δεν σου απαγορεύει να κρατήσεις και την ασπρόμαυρη TV σου αν θες (βάλε μόνο DVB-T εξωτερικό γιατί σε 3 χρόνια δεν θα έχεις κανάλια να δεις)

Reaction score
0
Πραγματικά εκπλήσσομαι βλέποντας μια τόσο ειρωνική απάντηση απο έναν moderator! Τέλος πάντων...

Προσπαθείστε να διαβάσετε με μεγαλύτερη προσοχή τα posts...

Ενοείται πως σε ένα χρόνο θα κυκλοφορούν παντού τα blue ray kai hd dvd players...αλλά με 300 ευρώ έχετε την εντύπωση πως θα τα αγοράσει ο πολύς κόσμος? Μεταξύ μας πάλι θα τα αγοράζουμε! Και άν πωληθούν στην επόμενη διετία - λέμε - 10.000 τέτοιες συσκευές στην Ελλάδα νομίζετε πως αυτό θα είναι κίνητρο για τους ιδιοκτήτες video club να φέρουν τέτοια δισκάκια? Ποιός να τα νοικιάζει ο ένας στους 100 πελάτες του που έχει τέτοια συσκευή? Είναι κάτι σαν το xbox 360 που είναι κορυφαία κονσόλα όμως τα video club δέν φέρνουν παιχνίδια διότι ελάχιστοι έχουν και τα νοικιάζουν...

Εκτός κι άν ελπίζετε πως η όλη ευχαρίστηση του hd θα περιορίζεται σε παραγγελίες συγκεκριμένων hd dvd και αγορές, γιατί σε 2 χρόνια σίγουρα θα υπάρχουν πολλά για πώληση ιδίως στο ιντερνετ...

Πρίν 2 ευδομάδες αγόρασα ένα sony dvd player me hdmi, progressive scan kai sacd με 260 ευρω...ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι γνωστοί μου με κοιτούσαν σάν εξωγήινο όταν μάθαιναν οτι έδωσα τόσα χρήματα για ένα απλό player...έχουν συνηθίσει σε τιμές γύρω στα 50-80 ευρώ...και αυτό γιατί δέν έχουν όλοι προτεραιότητα να δίνουν ένα σκασμό χρήματα για av εξοπλισμό...ΕΜΕΙΣ ανήκουμε σε μια μικρή μειοψηφία που δίνει προτεραιότητα στην ποιότητα ήχου και εικόνας (και καλά κάνουμε)..ο πολύς κόσμος τα θεωρεί έναν απλά απαραίτητο εξοπλισμό για ένα συγχρονο σπίτι, γιαυτό και όλοι αγοράζουν τα βασικά και φτηνά προιόντα της αγοράς...γιαυτό λοιπόν δέν πιστεύω πως οι εταιρείες διανομής dvd's που λειτουργούν με βάση το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος θα ασχοληθούν τόσο εύκολα τα επόμενα τουλάχιστον 2 χρόνια με μια μικρή μειοψηφία που θα διαθέτει τέτοιες συσκευές. Απλά θα είναι οικονομικά ασύμφορο για τις ίδιες. Όταν και άν (που μακάρι) αργότερα το ευρύ καταναλωτικό κοινό αρχίσει να δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την καταπληκτική αυτή νέα τεχνολογία τότε σίγουρα και οι εταιρείες διανομής θα ασχοληθούν με αυτά - κοινώς ΤΟΤΕ θα γεμίσουν τα video club της γειτονιας με hd δισκάκια...

Πιστέψτε με είμαι απο τους πρώτους που θα ήθελαν το κάθε σπίτι να έχει απο μια hd tv, το κάθε video club να είναι γεμάτο από τέτοια δισκάκια...εξάλλου νομίζω πως αυτό αποδικνείεται απο την παρουσία μου σε αυτό εδώ το forum!

Δέν είμαι απαισιόδοξος απλά ρεαλιστής. Και ΝΑΙ παιδιά άν τα απλά dvd players δέν πωλούνταν μέχρι και στα super markets και τα δισκάκια δινόταν απο τις εφημερίδες, οι περισσότεροι ακόμα video θα είχανε...γιατί πολύ απλά ο κόσμος δέν έχει χρήματα για ακριβές τέτοιου είδους συσκευές...ας μήν κοιτάμε πώς οι ίδιοι σκεφτόμαστε και αγοράζουμε αλλά τι κάνουν οι πολλοί καταναλωτές...

Κύριε moderator σε δυο χρόνια τα κινέζικα hd dvd players θα έχουν 200 ευρώ...και νομίζετε πως ό μέσος Έλληνας θα μπορέσει να δώσει 200 ευρώ έτσι εύκολα για να αντικαταστήσει το παλιό καλό του dvd player, που 'τα κάνει όλα και συμφέρει'? Πού να δεί hd? Στην (το πολύ) 29ρα crt του? Μιλάμε για τον μέσο Έλληνα (εκτός εάν στην άθήνα θα έχουν όλοι hd tv's - γιατί εδώ στην επαρχία ούτε κουβέντα - σε όλους αρέσουν αλλά κανείς δέν 'έχει' να αγοράσει μια τέτοια)...

Και ΟΧΙ κύριε moderator δέν έχω ασπρόμαυρη tv. Έχω 2 lcd, μία 20'' και μία 40'' hd ready, πράγμα που αποδυκνύει πως ανήκω σε αυτούς που θέλουν το συντομότερο να έρθει η hd τεχνολογία.

Λυπαμαι πάντως πραγματικά βλέπωντας έναν moderator να απαντά με τέτοιο ειρωνικό ύφος. Υποτίθεται η συμπεριφορά ενός διαχειριστή αποτελεί πρότυπο...Επαναλαμβάνω πως η παρουσία μου και μόνο σε αυτό το forum αποτελέι απόδειξη πως είμαι ένα θερμός υποστηρικτής της νέας av τεχνολογίας και όχι πολέμιος (και για ποιό λόγο στο κάτω κάτω να είμαι!)

Reaction score
297
PARALLAX said:
Δηλαδή εννοείς πως σε ένα χρόνο όλοι θα έχουν hd dvd και παντού θα πωλούνται τέτοια δισκάκια?
Υπάρχουν ήδη HD ταινίες. Online :lol:

Reaction score
0
RDoherty said:
PARALLAX said:
Δηλαδή εννοείς πως σε ένα χρόνο όλοι θα έχουν hd dvd και παντού θα πωλούνται τέτοια δισκάκια?
Υπάρχουν ήδη HD ταινίες. Online :lol:
Μιλώ για μαζικές πωλήσεις και αγορές τέτοιων δίσκων.

Reaction score
297
Ναι, το έγραψες πολύ καθαρά αυτό, αλλά από την άλλη κάποιος που έχει αυτή τη στιγμή σύστημα True HD στην Ελλάδα, μπορεί να βρει το ανίστοιχο content για να βλέπει. Απλώς χρειάζεται λίγο παραπάνω ψάξιμο στο Διαδίκτυο η στους δορυφόρους.

Reaction score
0
Εγω ειμαι της αποψης οτι σε 1 χρονο θα μπορεις να βρεις hd-dvd/blueray σε videoclub. Οχι οτι θα εχουν αντικαταστησει το DVD ουτε θα παιρνει η πλειοψηφια, αλλα θα μπορεις να βρεις. Αν εισαι απο αυτους που σε ενδιαφερει η τεχνολογια και ακολουθεις (χωρις να σημαινει οτι τα σκας χοντρα για κατι με το που βγει, γιατι τοτε θα ειχες ηδη player και ταινιες απο το εξωτερικο), θα μπορεις να δεις HD απο το video club.

Και anyway αυτη τη στιγμη δε μπορω να δικαιολογησω την επιλογη τηλεορασης στην μεσαια κατηγορια (δηλαδη ολες τις 1366χ768 τις βαζω στη μεσαια) που να ειναι 50%+ ακριβοτερη απο καποια αλλη....γιατι με δεδομενη την αναλυση δεν μπορω να βρω κατι που να μπορει να δικαιολογησει τη διαφορα τιμης. Οποτε αμα κανεις συμβιβασμο και πας στη μεσαια κατηγορια, γιατι για συμβιβασμο προκειται απο τη στιγμη που και οι 1080p βρισκονται σε εφικτες τιμες πλεον, τοτε ποια η λογικη να παρεις μια "ακριβη της μεσαιας? Καλυτερα μια "καλη" 720p ή μια "μετρια" 1080p στα ιδια λεφτα?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.184
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90