- Reaction score
- 1.013
Αν και εχω πει μερικα πραγματα και στη diy θα σας πω και εδω μερικα.Τέρας το 2015! Για πες μας λίγα πράγματα παραπάνω για τη σχεδίαση του ηχείου, το κροσοβερ, κλπ.
Το προβλημα ηταν οτι δεν ειχα καθολου χαμηλο σε σχεση με την κορνα και οταν εκοβα την κορνα επρεπε να κατεβει
κοντα στα 20db,στα ξενα φορα λενε καποιοι μαλιστα οτι χαλαει και τον ηχο.
επισης τα κρος ειχαν γινει με αρκετα καλα υλικα αλλα χωρις να εχει τις μοναδες μπροστα του,μονο με την εμπειρια του
κυριως με τα altec,
Και επειδη γουσταρω τις κορνες ειπα οτι δεν υπαρχει λυση,πρεπει να παω σε κουτι.
Σε αυτο το σημειο μπαινει ενα φιλος-ξερει αυτος(τον ευχατιστω για αλλη μια φορα ), ο οποιος το σχεδιο καμπινας ηταν ιδεα του καθως και τα κρος ειναι δικα του.
Η καμπνινα ειναι τυπου back loaded horn και εγινε απο 21εκ κοντρα πλακε σιμυδα.
το μεγαφωνο ειναι αυτο http://www.precision-devices.com/Product-Details/PD1550 κατα την γνωμη μου ειναι πολυ σοβαρο και καλη κατασκευη και οντως ειναι handmade...καπου ειχα πετυχει και ενα βιντεακι με το πως φτιαχνοντε.
στα κρος τωρα κρατηθηκαν καποια υλικα και προστεθηκαν και καποια αλλα.το σημειο ειναι στους 720.
Απο ηχο τωρα ,απορω πως ακουγα πρινμαλλον προσπαθουσα να πεισω τον εαυτο μου οτι ηταν καλα!
ειναι σαν να ειχα φερραρι και πηγαινα με δευτερα,Ηταν κριμα να εχω τα altec,που τα θεωρω πολυ καλα drivers
παρα τα χρονια τους,και μου αρεσουν και για ψυχολογικους λογους (καθως ειναι και ενα κομματι της ιστοριας του
hifi) με τα eminence σε OB.
Η φωνη ανεβηκε κανα 2 μετρα ποιο ψιλα(πλακα κανω) διπλα μου ξαφνικα βρεθηκε ενας τρομπετιστας (πλακα κανω)
Περα απο την πλακα καμια σχεση,πιστευω οτι θα μεινω για αρκετα χρονια μαζι τους,εκτος αν πεσει το τζοκερ...
με τα λεφτα που τα εφτιαξα δεν νομιζω να επαιρνα κορνα της προκοπης.