- Reaction score
- 98.379
Λέω.λες? Παρεπιπτόντως τα Quadral σαν dolby enabled έχουν μία μικρή κλίση δεν είναι flat
Ακόμα καλύτερα.
Last edited:
Λέω.λες? Παρεπιπτόντως τα Quadral σαν dolby enabled έχουν μία μικρή κλίση δεν είναι flat
ο Χριστός και η Παναγία.!. Εγώ στο σαλόνι δε μπορώ να βάλω ηχεία τέτοιου μεγέθους. Απότι βλέπω έχεις βάλει και διάχυση στο ταβάνι, μου το είχε προτείνει και μένα ο κος Καστρούνης να κάνω μια τέτοια κατασκευή, αλλά σκέφτηκα αρχικά να δοκιμάσω κάτι τέτοιο https://www.thomann.de/gr/the_t.akustik_diffusor_manhattan_eps_set.htmΛέω.
Ακόμα καλύτερα.
αυτό το 0,5-0,7 x width τι σημαίνει? εμένα η απόσταση των Fronts LR είναι 2,20μ (από το κέντρο του κάθε ηχείου). Στην ίδια απόσταση δεν πρέπει να μπούνε 2 front in-ceiling και back in-ceiling? Γιατί αν το καταλαβαίνω σωστά, 2,20μ χ 0,7=1,54μ
δηλαδή ο υπολογισμός που έκανα από πάνω είναι σωστός?0,5-0,7 x το πλάτος του χώρου.
Θα είχα απαντήσει νωρίτερα αλλά... απορροφήθηκα από τη φωτογραφία που έβαλε ο @rose.athens.
Πάρε μια όχι απορροφητικήΘα είχα απαντήσει νωρίτερα αλλά... απορροφήθηκα από τη φωτογραφία που έβαλε ο @rose.athens.
πρέπει να κοιτάνε προς τη θέση ακρόασης 20-30 μοιρες προς τα εμενα δηλαδή?για upfiring atmos 5.1.4 έτσι πρέπει να είναι η τοποθέτηση
αλλά όπως έχουμε πει εκατοντάδες φορές(και όσοι το έχουμε δοκιμάσει... ακόμα περισσότερες)....η χρήση upfiring speakers είναι σχεδόν άχρηστη
τα ηχεία πρέπει να πάνε ταβάνι
απότι βλέπω τα έχεις τοποθετήσει χωρίς κάποια κλίση αριστερά-δεξιά προς τη θέση ακρόασης. Η μόνη κλίση είναι στο πάνω-κάτω. Τα main LR είναι και αυτά χωρίς κλίση προς τη θέση ακρόασης?Πάρε μια όχι απορροφητική
τελικά τι λες ότι ισχύει από τα 2? εγώ νομίζω η κάτοψη που δείχνει τα ηχεία από πάνω και τα δείχνει πίσω από τα surroundΕνδιαφέρον το σχήμα, μου γέννησε μια απορία και δε ξέρω ποιον να πιστέψω: τη Dolby ή τη ... Dolby ;;;
Τι εννοώ:
Στο παραπάνω σχεδιάγραμμα βλέπουμε τα πίσω ηχεία ύψους να βρίσκονται όπισθεν των surrounds. Πράγματι, το βρίσκει κάποιος στο επίσημο site, pdf, χειροπιαστά πράγματα .
Όμως αν ανατρέξει κάποιος στο αναλυτικό pdf (πάλι!) στον ίδιο ιστότοπο:
Σελ. 29, τα πίσω ηχεία ύψους βρίσκονται έμπροσθεν των surrounds.
Μοιάζει με ασήμαντη λεπτομέρεια, αλλά πιστεύω πως σε αρκετούς χώρους δεν είναι...
Τι ισχύει τελικά;
καλησπέρα, επειδή από οτι βλέπω έχουμε πάνω κάτω τα ίδια ηχεία (polk signature s60,s30,s15) θα ήθελα να σε ρωτήσω για το 5.1.4. Έχω ανοίξει θέμα εδώaν εχεις και τα προβλεπόμενα ηχεια, στις προβλεπομενες θεσεις και τα εχεις δηλωσει σωστα στον (atmos) avr, ναι.
καποια player το bitstream το εχουν ως hdmi raw out.
καλήσπερα, αν και δεν έχουν διακόπτη, σύμφωνα με αυτό νομίζω ότι κάνουν.απο τα πολκ 100% ευχαριστημενος. ειδικα απο τα s60e. εντυπωσιακα σε ολα τους.
αν τα ηχεια ειναι αποκλειστικα dolby enabled, δεν πρεπει να μπαίνουν στο ταβανι γιατι λειτουργουν σε συγκεκριμένο ευρος ωστε να πετυχουν την ανακλαση του ηχου στο ταβανι.
αν εχουν διακοπτη που αλλαζει τη λειτουργια τους, τοτε ναι μπορεις να τα βαλεις, και σιγουρα θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα.
θα πρεπει να ψαξεις τι λεει η quadral για αυτα τα ηχεια. στειλε τους και κανενα μειλ, να δουμε τι θα απαντησουν.
Σύμφωνα με το manual που έβαλες δεν κάνουν για ταβάνι.καλήσπερα, αν και δεν έχουν διακόπτη, σύμφωνα με αυτό νομίζω ότι κάνουν.
να σε ρωτήσω γιατί? αφού direct θα παίζουν είτε στο ταβάνι, είτε στον τοίχο. Επίσης το crossover τους είναι αρκετά χαμήλο.Σύμφωνα με το manual που έβαλες δεν κάνουν για ταβάνι.
Για πλάι στον τοίχο ναι, κάνουν.
Απαντώ με βάση το Manual.να σε ρωτήσω γιατί? αφού direct θα παίζουν είτε στο ταβάνι, είτε στον τοίχο. Επίσης το crossover τους είναι αρκετά χαμήλο.
άμα είναι να ανοίξω τρύπες, πρέπει να είμαι σίγουρος. έμπλεξα..Απαντώ με βάση το Manual.
Κατι θα ξέρει ο κατασκευαστής, φυσικά κάνεις δεν σε εμποδίζει να τα βάλεις ταβάνι, δοκιμάζεις και αποφασίζεις.
Η εικόνα μπερδεύει.τελικά τι λες ότι ισχύει από τα 2? εγώ νομίζω η κάτοψη που δείχνει τα ηχεία από πάνω και τα δείχνει πίσω από τα surround
δηλαδή το Width στην περιπτωσή μου είναι η απόσταση ανάμεσα στα surround. Και αν κατάλαβα καλά τα front και back in-ceiling θα μπουν σε γωνία 30-55(όπως με βολεύει ανάλογα με το χώρο μου) από το κεφάλι μου. Πολύ χρήσιμο ευχαριστώ . Τώρα όσον αφορά τα Quadral και για να μη τα πετάξω, θα μπορουν να πάιξουν ικανοποιητικά στο ταβάνι? Σto εγχειρίδιο τα δείχνει, εκτός από dolby enabled, επίσης και σαν direct..