Atmos vs. Auro3D, part deux

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866
Δεν γνωρίζω αν ειμαι στο σωστό νήμα, αν οχι ας μεταφερθεί.. ευχαριστώ

σε χώρο 4,5m x 3,5m και υψος 288cm, με γυψοσανίδα στο ταβάνι οπου μπορούν να μπουν χωνευτά ηχεία, τι διάταξη θα προτείνατε;
5.1.2
5.1.4
7.1.2
το 7.1.4 μηπως είναι υπερβολή σε τοσο μικρό χωρο και δημιουργεί προβλήματα;
Auro 3D

τα ηχεια μέχρι στιγμής ειναι:
Κεντρικό: KLIPSCH RP-450C
L/R: KLIPSCH RP-160M
Surround L/R: KLIPSCH RP-250S

τα KLIPSCH RP-160M ειναι αναγκαστική λύση λόγο οτι ειναι μικρά σε ύψος, καθώς η οθόνη πιανει απο την μια άκρη του δωματίου, εώς την άλλη, και ο μονος χώρος για να τοποθετηθούν τα μπροστινά ηχεία ειναι κάτω απο την οθόνη που απέχει 60cm απο το πάτωμα.

τα Surround L/R: KLIPSCH RP-250S ειναι αμφίπολα και όχι δίπολα, η dolby δεν συνιστά χρηση δίπολων σε atmos set-up αλλα δεν αναφέρει κάτι για την χρήση αμφίπολων.

Απο τον οδηγός εγκατάστασης της Dolby για το Atmos αναφέρει κατι για μοιρες αλλα δεν γνωρίζω αν ο χώρος μου επαρκεί για την ανύψωση των 55 μοιρών που απαιτούνται.

2 φωτογραφίες του χώρου απο την θέση ακρόασης, τελικά τα L/R τα άφησα όρθια οπως ειναι στην 2 φωτογραφία.

Ziziko ακόμη ενας οπου δεν εχει κανει παρουσίαση στο" For your eyes only" τστστστ :rolleyes:>:(:p

Reaction score
402
Last edited:

Reaction score
4.839
Δεν γνωρίζω αν ειμαι στο σωστό νήμα, αν οχι ας μεταφερθεί.. ευχαριστώ

σε χώρο 4,5m x 3,5m και υψος 288cm, με γυψοσανίδα στο ταβάνι οπου μπορούν να μπουν χωνευτά ηχεία, τι διάταξη θα προτείνατε;
5.1.2
5.1.4
7.1.2
το 7.1.4 μηπως είναι υπερβολή σε τοσο μικρό χωρο και δημιουργεί προβλήματα;
Auro 3D

τα ηχεια μέχρι στιγμής ειναι:
Κεντρικό: KLIPSCH RP-450C
L/R: KLIPSCH RP-160M
Surround L/R: KLIPSCH RP-250S

τα KLIPSCH RP-160M ειναι αναγκαστική λύση λόγο οτι ειναι μικρά σε ύψος, καθώς η οθόνη πιανει απο την μια άκρη του δωματίου, εώς την άλλη, και ο μονος χώρος για να τοποθετηθούν τα μπροστινά ηχεία ειναι κάτω απο την οθόνη που απέχει 60cm απο το πάτωμα.

τα Surround L/R: KLIPSCH RP-250S ειναι αμφίπολα και όχι δίπολα, η dolby δεν συνιστά χρηση δίπολων σε atmos set-up αλλα δεν αναφέρει κάτι για την χρήση αμφίπολων.

Απο τον οδηγός εγκατάστασης της Dolby για το Atmos αναφέρει κατι για μοιρες αλλα δεν γνωρίζω αν ο χώρος μου επαρκεί για την ανύψωση των 55 μοιρών που απαιτούνται.

2 φωτογραφίες του χώρου απο την θέση ακρόασης, τελικά τα L/R τα άφησα όρθια οπως ειναι στην 2 φωτογραφία.

Θεωρώ ότι αν έχεις χώρο ώστε να μπουν τα ηχεια μεταξύ του καναπέ η της πολυθρόνας χωρίς να είναι ακριβώς πάνω από τα πίσω σαραουντ ηχεια δεν θα έχεις πρόβλημα
Παρε ένα διαβήτη κάτσε στην πολυθρόνα κ βάλε τις μοίρες που προτείνει η Dolby
Έτσι θα βρεις την λύση μόνος σου

Reaction score
402
Θεωρώ ότι αν έχεις χώρο ώστε να μπουν τα ηχεια μεταξύ του καναπέ η της πολυθρόνας χωρίς να είναι ακριβώς πάνω από τα πίσω σαραουντ ηχεια δεν θα έχεις πρόβλημα
Παρε ένα διαβήτη κάτσε στην πολυθρόνα κ βάλε τις μοίρες που προτείνει η Dolby
Έτσι θα βρεις την λύση μόνος σου
Αναφέρεσαι για το αν βάλω 2 back surround στον πίσω τοίχο για να παω σε 7.1.4 ή γενικά για τα ηχεία atmos;
απο ότι κατάλαβα το atmos θέλει τα L/R και Back Surround ηχεία αρκετά χαμηλά για να ξεχωρίζει ο ήχος από τα atmos της οροφής..
ή μηπως το ιδανικό είναι όλα τα ηχεία (μαζι με τα μπροστινά) να ειναι στο ίδιο ύψος για να ξεχωρίζουν τα οροφής;

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.179
o ziziκος δεν μας αγαπάει :cry:
Γιατί το λες αυτό;

Να σου πω την άποψή μου, αλλά δεν νομίζω να σου αρέσει. :)
Πάρε 2 μικρότερα κεντρικά για μπροστά γιατί δεν γίνεται δουλειά με τα ηχεία στο πάτωμα, βάλε τα L-R για surround back, αποσύνδεσε την πίσω αμφιπολότητα :biggrin: των surrounds και τοποθέτησε τα λίγο πίσω (100-110°) απο τη θέση ακρόασης*. Και τα 4 σε ύψος 1,20cm κέντρο ηχείου.
Τα 2 Atmos 20-30cm μπροστά απ' το κεφάλι, τα 4 Atmos ό,τι λέει η Dolby.

*Εναλλακτικά για 5.1.4, πούλησε τα αμφίπολα και βάλε τα L-R για surrounds.

Reaction score
402
Γιατί το λες αυτό;

Να σου πω την άποψή μου, αλλά δεν νομίζω να σου αρέσει. :)
Πάρε 2 μικρότερα κεντρικά για μπροστά γιατί δεν γίνεται δουλειά με τα ηχεία στο πάτωμα, βάλε τα L-R για surround back, αποσύνδεσε την πίσω αμφιπολότητα :biggrin: των surrounds και τοποθέτησε τα λίγο πίσω (100-110°) απο τη θέση ακρόασης*. Και τα 4 σε ύψος 1,20cm κέντρο ηχείου.
Τα 2 Atmos 20-30cm μπροστά απ' το κεφάλι, τα 4 Atmos ό,τι λέει η Dolby.

*Εναλλακτικά για 5.1.4, πούλησε τα αμφίπολα και βάλε τα L-R για surrounds.
ειναι θέμα χωρου διάταξης..
πχ αν βάλω τα L-R για surround θα εξέχουν τόσο πολύ απο τον τοίχο που θα ειναι κυριολεκτικά μεσα στα αυτιά αυτών που κάθονται αριστερά/δεξιά απο την κεντρική θέση ακρόασης ενω κανα βράδυ θα τα παρω μαζί μου καθώς θα περνάω απο δίπλα..

τα L-R τωρα ειναι πάνω σε φελιζόλ 20cm με κλήση προς το ύψος των αυτίων στην θέση ακρόασης.
Δεν κάνουν έτσι λέτε;

το ιδανικό θα ηταν διαπερατή οθόνη και flat ηχεία για να μπορούν να μπουν τα L-R-C στα 50cm που χωρίζει τον τοίχο απο την οθόνη και για τα Surround L-R να ειναι οσο γινεται πιο μακριά από τα αυτία.

αλλα πολύ φοβάμαι οτι αυτές οι λύσεις κοστίζουν ακριβά και δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν.
ίσως ενα ενα βήμα σιγά σιγά.

οταν επιστρέψω και για να μην χαλάω το νήμα εδώ, θα βγάλω μερικές φωτογραφίες του χώρου. ευχαριστώ!

Reaction score
402
1) dolby 5.1.4
2) auro 5.1.5

προτεινω το 2 :)
να κάνω auro 5.1.5 αλλα τι θα ακούμε βρε Κωστα αφου ΔΕΝ υπάρχουν προγράμματα/ταινίες γραμμένες σε AURO;
εδω atmos και δεν υπάρχουν πολλοι τίτλοι.

τωρα αν σε ταινίες που δεν εχουν γραμμένη μπάντα auro/atmos αλλα απλό DTS HD-MA και το virtual auro λειτουργεί καλύτερα απο το virtual atmos να το κάνω.

Reaction score
15.543
δεν το λεμε μονο εμεις που δεν μας ακουτε .....το λενε ολοι ...;)

το εχουμε γραψει επανειλημμενα οτι ειναι καλυτερο ως upmix και οχι μονο :D

τον Φεβρουαριο ημουν στην ise 2017
https://www.iseurope.org/#ticketshop-home
χωρις να θελω να υποστηριξω καποιο φορμα εναντι του αλλου:
ολοι οι κατασκευαστες που ειχαν demo room απο jbl μεχρι trinnov , procella και alcons audio ,
οταν το περιεχομενο ηταν atmos, dts x ή auro βεβαιως και δουλευε ο pro στο αντιστοιχο φορμα.
οταν ομως το περιεχομενο ηταν απο stereo εως 7.1 τοτε ολοι χρησιμοποιουσαν auro 3d και μονο .
οταν τους ρωτησα γιατι , ολοι μου απαντησαν για upgrade καταστασεις το auro ειναι καλυτερο.
και κατι ακομα, ολα τα καλα demo rooms ειχαν trinnov , ακομα και της jbl που εχουν τους synthesis pro και αυτοι trinnov χρησιμοποιουσαν.
και εννοειτε πως μπορεις να βλεπεις και atmos ;)

Last edited:

Reaction score
402
δεν το λεμε μονο εμεις που δεν μας ακουτε .....το λενε ολοι ...;)

το εχουμε γραψει επανειλημμενα οτι ειναι καλυτερο ως .......

και εννοειτε πως μπορεις να βλεπεις και atmos ;)
λες να γινουμε 4 οι οραματιστές;
αντε δωσε auro διατάξεις να δουμε αν μπορεί να υλοποιηθεί στον χώρο μου..

σε κόστος ειναι ακριβότερο του atmos; (με αντίστοιχα κανάλια..)

Reaction score
15.543
οοοραματιστες εννοεις :p

οπως θα βαλεις τα LR και τα SR θα βαλεις και τα 4 υψους...δυσκολακι ε ; :D
....και το top(vog) πανω απο την θεση ακροασης .

35-40 μοιρες και εισαι οκ .....αν δεν μπορεις δωσε ακριβες διαστασεις χωρου και θεση ακροασης και θα σου πω

Reaction score
402
κατσε να παω να ξαναμετρήσω με ακρίβεια, να βγάλω και καμια φωτο και θα επανέλθω.

Reaction score
4.839
Αναφέρεσαι για το αν βάλω 2 back surround στον πίσω τοίχο για να παω σε 7.1.4 ή γενικά για τα ηχεία atmos;
απο ότι κατάλαβα το atmos θέλει τα L/R και Back Surround ηχεία αρκετά χαμηλά για να ξεχωρίζει ο ήχος από τα atmos της οροφής..
ή μηπως το ιδανικό είναι όλα τα ηχεία (μαζι με τα μπροστινά) να ειναι στο ίδιο ύψος για να ξεχωρίζουν τα οροφής;
Είτε συστημα 5.1 είτε 7.1 η τοποθέτηση ειναι συγκεκριμένη για τα ατμος
1.20 υψος τα κάτω και τα πάνω δεν πρέπει να πέφτουν πάνω στα σαραουντ

Reaction score
402
οοοραματιστες εννοεις :p

οπως θα βαλεις τα LR και τα SR θα βαλεις και τα 4 υψους...δυσκολακι ε ; :D
....και το top(vog) πανω απο την θεση ακροασης .

35-40 μοιρες και εισαι οκ .....αν δεν μπορεις δωσε ακριβες διαστασεις χωρου και θεση ακροασης και θα σου πω

το ύψος ειναι 288cm
το κίτρινο στο σχεδιάγραμμα είναι το παρακάτω παράθυρο (μόνο προβλήματα συντονισμού δημιουργεί, αν υπαρχει καμια λύση μου λέτε..) θα το έχτιζα, αλλα δεν ειναι δικός μου ο χώρος. το ταβάνι ειναι ψευδοροφή και μπορούν να τοποθετηθούν χωνευτά ηχεία. Η θέση ακρόασης (2 πολυθρόνες) μπορεί να προσαρμοστεί συμφωνα με τα πρότυπα.
Η οθόνη ειναι άκρη σε άκρη και ειναι 120" .

Reaction score
15.543
μπροστα πανω πρεπει να βαλεις τα ιδια με τα LR
....τα LR να φτιαξεις βασουλες και να ειναι οριακα στο υψος οθονης ...ορθια μην τα βαλεις στο πλαι.
τα πανω ηχεια να μπουν πανω απο την οθονη...

τα πισω ηχεια μπορουν να ειναι αυτα η αυτα για πανω - κατω και θα ειναι αναμεσα σε πορτα και παραθυρο.....αντιστοιχα θα μπουν και τα απεναντι. απο το παραθυρο....τα πανω πισω ηχεια ιδιο υψος με τα πανω εμπρος......και τα κατω πισω να ειναι 1μ το πανω μερος του ηχειου .....

τα πανω ηχεια να ειναι στην ιδια θεση με τα κατω. ...δλδ ειναι η προεκταση των κατω.

δες αν μπορουν να μπουν.

Reaction score
6.839
ειναι θέμα χωρου διάταξης..
πχ αν βάλω τα L-R για surround θα εξέχουν τόσο πολύ απο τον τοίχο που θα ειναι κυριολεκτικά μεσα στα αυτιά αυτών που κάθονται αριστερά/δεξιά απο την κεντρική θέση ακρόασης ενω κανα βράδυ θα τα παρω μαζί μου καθώς θα περνάω απο δίπλα..

τα L-R τωρα ειναι πάνω σε φελιζόλ 20cm με κλήση προς το ύψος των αυτίων στην θέση ακρόασης.
Δεν κάνουν έτσι λέτε;

το ιδανικό θα ηταν διαπερατή οθόνη και flat ηχεία για να μπορούν να μπουν τα L-R-C στα 50cm που χωρίζει τον τοίχο απο την οθόνη και για τα Surround L-R να ειναι οσο γινεται πιο μακριά από τα αυτία.

αλλα πολύ φοβάμαι οτι αυτές οι λύσεις κοστίζουν ακριβά και δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν.
ίσως ενα ενα βήμα σιγά σιγά.

οταν επιστρέψω και για να μην χαλάω το νήμα εδώ, θα βγάλω μερικές φωτογραφίες του χώρου. ευχαριστώ!
Είχα ακριβώς το ίδιο θέμα. Αν έμπαιναν τα surround χαμηλά θα τα κοπανούσαμε συνέχεια και θα ήταν πολύ κοντά , όπως επίσης και τα back surround δεν υπήρχε δυνατότητα να μπουν στη σωστή θέση και ύψος. Οπότε για όλα τα surround έπαιξα με τις κλίσεις και έχω αποτέλεσμα. Χωρίς να έχω βέβαια άλλη ακουστική εμπειρία από dolby atmos αλλά έχω πάρει πολύ χαρά από εχθές που κατάφερα και είδα 2 ταινίες σε αυτό το φορμάτ.
Απίστευτη αίσθηση...

29550810_2015732595341733_164549943_n.jpg 29663728_2015732645341728_502461703_n.jpg 29663970_2015732632008396_1840394076_n.jpg 29666424_2015732622008397_870140871_n.jpg
29550810_2015732595341733_164549943_n.jpg
29663728_2015732645341728_502461703_n.jpg
29663970_2015732632008396_1840394076_n.jpg
29666424_2015732622008397_870140871_n.jpg

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.388