Audio Spectrum Artemis

Reaction score
1.187
"Η απονομή της κορυφαίας διάκρισης στο Artemis ήταν η πιο εύκολη απόφαση που κληθήκαμε να πάρουμε στο πλαίσιο αυτής της δοκιμής. Την στιγμή που οι πρώτες νότες της μουσικής αναπτύχθηκαν στον χώρο μας, έγινε αμέσως αντιληπτό πως το εν λόγω θα μπορούσε να κονταροχτυπηθεί με ηχεία αξίας τουλάχιστον 3.000€"

Hxos #442 Ιανουάριος 2010 σελίδα 78

Χρόνια τώρα λέω στο forum πως τα Artemis δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο ηχείο στην κατηγορία τιμής τους.
Σύγκριση των Artemis έχει νόημα μόνον με ηχεία κατηγορίας τουλάχιστον 3.000€ και άνω, διαφορετικά είναι σαν να κλέβουμε εκκλησία! :142:

Χαίρομαι πάρα πολύ που αυτό που λέω τόσα χρόνια τώρα το διαβάζω και στον 'Ηχο!

Από 'κει και πέρα όποιος θέλει να χρυσοπληρώνει υπερτιμημένα εισαγόμενα ηχεία επειδή σνομπάρει την Ελληνική καταγωγή των AS με 'γειά του με χαρά του! 'Αμα βγάλει κάποια στιγμή τα μπαμπάκια από τα αυτιά του τότε θα καταλάβει.... :138:

Reaction score
31
Απάντηση: Audio Spectrum Artemis

εγω παντως πολυ ευχαριστως θα επερνα τους ερμηδες αλλα δεν εχω χωρο
και χρημα τωρα να διαθεσω αν πεις οτι των χωρο δεν τον κοιταμε
αν ειχαν λιγο καλυτερο ντιζαιν νομιζω δεν θα ειχε κανεις προβλημα
λεω εγω

Reaction score
7.089

Αν ηταν εισαγωμενα, με οτι επιβαρυνσεις σημαινει αυτο, θα κοστιζαν πανω απο 3000 οποτε δεν μιλαμε για καποιο θαυμα αλλα για μια πολυ συμφερουσα αγορα λογω εγχωριας παραγωγης.Φυσικα αυτο σε καμια περιπτωση δεν μειωνει την ικανοτητα του σχεδιαστη-μηχανικου αλλα θα συμφωνησω και εγω με τον kl1 σε ενα βαθμο.....ψυχραιμια.

Reaction score
1

Για πάνω από 5 χρόνια ήμουν φανατικός αναγνώστης του ήχου, ήμουν μικρούλης δεν ήταν και το internet όπως σήμερα.... Όταν υπήρχε συγκριτικό ηχείων ένα πράγμα ήταν σίγουρο ... ο νικητής θα ήταν κάποιο μοντέλο της AS ανεξάρτητα από την κατηγορία τιμής (δηλαδή σε κάθε κατηγορία τιμής "νικούσε" πάντα το αντίστοιχο μοντέλο της AS).... Πόσο "άτυχοι" είναι λοιπόν όλοι οι άνθρωποι πάνω στον πλανήτη, πλην των Ελλήνων φυσικά, που δεν μπορούν να έχουν τα τέλεια ηχεία που κατασκευάζονται στη χώρα μας....

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Audio Spectrum Artemis

Πόσο "άτυχοι" είναι λοιπόν όλοι οι άνθρωποι πάνω στον πλανήτη, πλην των Ελλήνων φυσικά, που δεν μπορούν να έχουν τα τέλεια ηχεία που κατασκευάζονται στη χώρα μας....
τελεια δεν ξερω αν ειναι αλλα ειναι διαολεμενα καλα ηχεια ή οπως λενε και οι ατυχοι damn good speakers...

ps. δηλαδη με b&w,proac,atc,kef και δεν ξερω εγω τι αλλο δεν μας τα πρηξαν η as μας φταιει τωρα......μαιστα...τεσπα

Reaction score
498

Πόσο "άτυχοι" είναι λοιπόν όλοι οι άνθρωποι πάνω στον πλανήτη, πλην των Ελλήνων φυσικά, που δεν μπορούν να έχουν τα τέλεια ηχεία που κατασκευάζονται στη χώρα μας....
:142::143:

Reaction score
1.187

Αν ηταν εισαγωμενα, με οτι επιβαρυνσεις σημαινει αυτο, θα κοστιζαν πανω απο 3000 οποτε δεν μιλαμε για καποιο θαυμα αλλα για μια πολυ συμφερουσα αγορα λογω εγχωριας παραγωγης.
Αυτό τώρα που το βασίζεις; Εχεις στοιχεία για να το λες; Αν ήταν π.χ. εγγλέζικα τι επιβαρύνσεις θα είχαν; Φ.Π.Α., δασμούς, φόρους; Τίποτα από όλα αυτά!!! Αντε να είχαν κάποια μεταφορικά.... Πάντως 3.000€ δεν θα έκαναν.

Απόδειξη:

Richer Sounds ένα από τα φθηνότερα (ίσως το φθηνότερο) μαγαζί στην Αγγλία.
Παίρνω στην τύχη ένα "αγγλικό" ηχείο πόσο πωλείται στην Αγγλία:

Wharfedale Diamond 10.3
http://www.richersounds.com/productlistmanu/FLOORSTANDING/WHAR/1

299.95£ που σημαίνει 348€

Οσο ακριβώς το έχουν εδώ οι Ωδές!!!

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=wharfedale+diamond+10.3

Αρα λοιπόν δεν είναι η απόσταση που κάνει υπερτιμημένα κάποια ηχεία, είναι το γεγονός ότι πουλάνε φίρμα.
Η Wharfedale είναι μία τίμια εταιρεία που δεν πουλάει μούρη ούτε όνομα γιαυτό και έχουν τις ίδιες τιμές και εδώ και στην Αγγλία.
Αν έστω και ένας μπορεί και διατηρεί τις ίδιες τιμές μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας σημαίνει ότι όλοι θα μπορούσαν να το κάνουν.

Απλώς κάποιοι πουλάνε μούρη (ταμπελάκι) και τα υπερτιμούν.
Οσοι λοιπόν θέλετε να αγοράζετε ονόματα ορίστε δικά σας είναι τα λεφτά, εμπρός δώστε τα...

Οι υπόλοιποι προτιμούμε να ακούμε από AS πού κάνουν 2000€ (τιμή αντιπροσωπείας, στα μαγαζιά είναι ακόμα πιο χαμηλή) αλλά συγκρίνονται μόνο με ηχεία των 3000€ και άνω!!! :142:

Reaction score
1.187

Και για να καταλάβετε πόσο δίκιο έχω ορίστε:

KEF IQ 5 SE

http://www.richersounds.com/productlistmanu/FLOORSTANDING/KEF/1

399.95£ στην Αγγλία που σημαίνει 452€

Αγγλικό θέλετε; Σνομπάρετε τα AS επειδή είναι ελληνικά;

Πληρώστε τα τώρα 700€ εδώ για να μάθετε!!! :139:

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=kef+iq5/se

Reaction score
864

Θα το ξαναπώ κινδυνεύοντας να γίνω γραφικός.

Τα ηχειάκια αυτά ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με την κατηγορία τιμής πού κινούνται και όχι μόνο.

Περιορίζονται ΜΟΝΟ από τα συνοδά και τον χώρο.

"Πεταμένα" σε ενα δωμάτιο με τα 605 της MERIDIAN ήταν απλά απίστευτα.

Ο μόνος λόγος που τα έδωσα είναι οι τρελές εντάσεις που μου αρέσει να ακούω στις οποίες βέβαια δεν είπαν ποτέ όχι.

Σε ΑΒ με τα proac με τα πανάκριβα μεγάφωνα υστερούσαν λίγο σε ανάλυση ΑΛΛΑ το ΧΑΜΗΛΟ τους......σου έβγαζε τα άντερα.

Reaction score
7.089

Αν ήταν π.χ. εγγλέζικα τι επιβαρύνσεις θα είχαν; Φ.Π.Α., δασμούς, φόρους;
Προφανως δεν θα θυμασαι ποσο κοστιζαν στην Αγγλια τα ηχεια τηςaudio spectrum που ειχαν κυκλοφορησει εκει.Σχεδον τα διπλα απο οσο στη χωρα μας.

Mην κανεις το λαθος να συγκρινεις τις τιμες μετρητοις με τις τιμες αντιπροσωπειας στη χωρα μας.Στην Αγγλια που εφερες σαν παραδειγμα η τιμη ειναι μια,στη χωρα μας η τιμη μετρητοις ειναι μεχρι και -35% απο τη λαινικη τιμη του εισαγωγεα.Μην μπερδευμαστε με αυτα.

Και κυριως μην κολλατε με τα τεστ καποιων περιοδικων,δηλαδη το sonus faber που ειναι και εισαγωμενο και πιο φτηνο και με την ιδια αποδοση-βαθμολογια τι ειναι? Η ευκαιρια του αιωνα?

Reaction score
70
Έχω τα artemis και εγώ.Τα ηχεία αυτά είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους άλλα (κατά την γνώμη μου) θέλουν αρκετό ρεύμα για να παίξουν άνετα,θέλουν πολύ χώρο και καλά συνοδά.Αν κάνεις προσέξεις τα συνοδά θα πάρεις ήχο που ούτε στα καλύτερα τους όνειρα δεν βγάζουν κάτι "μινιατούρες" στα 2000-3000 ευρώ.Στα αρνητικά τους βάζω αυτό το γκρι ξύλο το οποίο έχουν και σαφώς ρίχνει κάποιους πόντους στο υποκειμενικό κομμάτι της ομορφιάς και ίσως επηρεάζει ψυχολογικά τον ακροατή τους(αυθυποβολή) και δεν τους αρέσει ο ήχος τους.

Reaction score
0

Ήμουν κάτοχος των Artemis (μοντέλο 2000) για 3 χρόνια.
Η δική μου άποψη για τα ήχεία αυτά, αλλά και γενικά για τα ηχεία της AS, είναι ότι για να αποδώσουν το max χρειάζονται τουλάχιστον το 2πλάσιο της αξίας τους σε ενισχυτικά. Αυτό από μόνο του αποτελεί και το μεγαλύτερο τους μειονέκτημα. Από κει και πέρα για το συγκεκριμένο, έχω να πω ότι στα συν του ήταν η καθαρότητα και το μέγεθος της σκηνής, αλλά από μουσικότητα άστα...
Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι τα τελευταία χρόνια βλέπω μια αισθητή βελτίωση της AS΄. Και για να μην παρεξηγηθώ από κάποιους, είμαι κάτοχος των AS Aeolos, τα οποία ήταν και τα μόνα(όταν τα αγόρασα) που ξεχώριζαν από την γκάμα της εταιρίας.

Reaction score
498

Η δική μου άποψη για τα ήχεία αυτά, αλλά και γενικά για τα ηχεία της AS, είναι ότι για να αποδώσουν το max χρειάζονται τουλάχιστον το 2πλάσιο της αξίας τους σε ενισχυτικά. Αυτό από μόνο του αποτελεί και το μεγαλύτερο τους μειονέκτημα. Από κει και πέρα για το συγκεκριμένο, έχω να πω ότι στα συν του ήταν η καθαρότητα και το μέγεθος της σκηνής, αλλά από μουσικότητα άστα...
Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι τα τελευταία χρόνια βλέπω μια αισθητή βελτίωση της AS΄. Και για να μην παρεξηγηθώ από κάποιους, είμαι κάτοχος των AS Aeolos, τα οποία ήταν και τα μόνα(όταν τα αγόρασα) που ξεχώριζαν από την γκάμα της εταιρίας.
Χαίρομαι που επιτέλους συμφωνώ με κάποιον..:444:

Reaction score
140

Για πες μας το setup εκείνης της εποχής να καταλάβουμε αν για την λεγόμενη ανύπαρκτη μουσικότητα ευθυνόταν το ηχείο

Reaction score
1.187

Η δική μου άποψη για τα ήχεία αυτά, αλλά και γενικά για τα ηχεία της AS, είναι ότι για να αποδώσουν το max χρειάζονται τουλάχιστον το 2πλάσιο της αξίας τους σε ενισχυτικά.
Γι αυτό εδώ και αρκετά χρόνια εγώ τα παίζω μόνο με Accuphase. :128:

Αυτό από μόνο του αποτελεί και το μεγαλύτερο τους μειονέκτημα.
Μειονέκτημα; Γιατί; Ισα ίσα που αυτό είναι η απόδειξη ότι η πραγματική κατηγορία τους δεν είναι τα 1800€ που πωλούνται στα μαγαζιά, αλλά άνω των 3.000€
Τώρα αν θεωρείς εσύ μειονέκτημα να παίρνεις ένα ζευγάρι ηχείων στη μισή τιμή... Ο.Κ. όπως το βλέπει κανείς... :133:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Spectrum Artemis

Για πες μας το setup εκείνης της εποχής να καταλάβουμε αν για την λεγόμενη ανύπαρκτη μουσικότητα ευθυνόταν το ηχείο
Προ Conrad Johnson PV10
Τελικός Rotel(Δεν θυμάμαι μοντέλο) 2 χ 200W
Πηγή Marantz 6000KIS

Reaction score
0

Γι αυτό εδώ και αρκετά χρόνια εγώ τα παίζω μόνο με Accuphase. :128:

Μειονέκτημα; Γιατί; Ισα ίσα που αυτό είναι η απόδειξη ότι η πραγματική κατηγορία τους δεν είναι τα 1800€ που πωλούνται στα μαγαζιά, αλλά άνω των 3.000€
Τώρα αν θεωρείς εσύ μειονέκτημα να παίρνεις ένα ζευγάρι ηχείων στη μισή τιμή... Ο.Κ. όπως το βλέπει κανείς... :133:
Σίγουρα όπως το βλέπει κανείς....
Θα σου απαντήσω χωρίς πολλές αναλύσεις. Αν ξόδευες για ηχεία τα χρήματα των Accuphase και μόνο 1.800,00€ για ενισχυτή, θα άκουγες πολύ πολύ καλύτερα...

Reaction score
0
διαφωνω, αλλα γουστα ειναι αυτα
γιατι ομως πρεπει να πειστει καποιος?...το θρεντ ειναι για ενα κλασσικο ποια ηχειο, αυτο λεει πολλα απο μονο του...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef