Audio Spectrum ......

Reaction score
3
Ένας φιλος μου έχει τα παρακάτω ηχεία και είμαι είμαι περίεργος εάν τα καλύματα στις χοάνες συντωνισμού του ηχείου θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί....?

Εγώ επιμένω ότι δεν είναι σωστό το αποτέλεσμα που πέρνει απο τ εν λόγο ηχεία ...αλλά εκείνος δεν πολυενδιαφέρεται για τι είναι το σωστό....απλά η σκόνη να μην μπαίνει λέει στο ηχείο....
Εσείς τι λέτε..?

Attachments

Reaction score
8
Αυτα τα καλυμματα δεν ειναι διακοσμητικα, ειναι κατα καποιο τροπο ρυθμιστες για τα χαμηλα. Αν αφαιρεθουν δινουν περισσοτερο ογκο στα χαμηλα, ενω οταν το ηχειο μπουμαρει τα βαζεις για να μοιωσεις λιγο το φαινομενο.
Αυτα αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι τα παλια A.S. με την γραμμη μεταφορας.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
σωστος κατι τετοια εχουν και τα τανοι σενσις ντι σι

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.013
ναι, δεν είναι εκεί για τη σκόνη βρε, άστα στην ησυχία τους....

Reaction score
3
Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς....και είμουν σίγουρος ότι πρέπει να αφεραιθούν...

Reaction score
13
Ανεξαρτητα απο ηχητικη επιδραση που μπορει να εχουν ειναι καλυτερο να μεινουν στην θεση τους και για ενα αλλο λογο. Μια φορα εχασα ενα γατακι. Μετα απο καναδυο μερες το ακουσα να κλαιει και εντελει το βρηκα εκει μεσα. Οχι βεβαια σε Audio Spectrum, αλλα σε αλλο Ηχειο TL.
Επισης εαν τα ηχεια ειναι της παλιας σχολης που ειχαν μεσα υαλοβαμβακα, πρεπει απαραιτητως να μην μετακινηθουν τα καλυματα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Audio Spectrum ......

Αυτα τα ηχεια (transmission lines TL) τα ειχα δοκιμασει πριν παρω τελικα τα S37III. Mην βγαλεις με τιποτα τα σφουγγαρια, ειναι φιλτρα ηχου ακρως απαραιτητα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Audio Spectrum ......

Αυτα τα ηχεια (transmission lines TL) τα ειχα δοκιμασει πριν παρω τελικα τα S37III. Mην βγαλεις με τιποτα τα σφουγγαρια, ειναι φιλτρα ηχου ακρως απαραιτητα.

Σωστός...

Στα συγκεκριμένα ηχεία τα "σφουγγαράκια" αυτά είναι απαραίτητα. Αν τα βγάλεις ο ήχος αλλάζει δραματικά προς το χειρότερο. Το ίδιο συνέβαινε και στα υπόλοιπα TL ηχεία της Audio Spectrum...

Reaction score
8
Τα ηχεια αυτα γραμμης μεταφορας και ιδιαιτερα τα Αθηνα και Αρτεμις, κατα την γνωμη μου βασισμενα πανω στο σχεδιο των τοτε TDL TRANSMISION LINE, ειχαν πολυ καλο ηχο για την εποχη τους, πολυ κσλυτερο απο των TDL πανω στα οποια βασιστηκαν, με ηχο μονιτορ, αλλα ειχαν δυο μειονεκτηματα αν μπορει να τα πει καποιος ετσι.
Πρωτον ειχαν πολυ στενο σουιτ σποτ, τοσο στενο που εγερνες το κεφαλι κατα λιγα εκατοστα και εχανες τον εστιασμο, και δευτερον το σφικτο μεν αλλα με ελειψη ογκου και εκτασης χαμηλο. Αφαιροντας τα παραπανω αφρολεξ εγω επειμενω οτι ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ο ηχος βελτιωνε τον ογκο των χαμηλων.
Παντως πολλες εταιρειες χρησιμοποιουν αυτον τον τροπο της κατα καποιον τροπο ισοσταθμισης οπως η ΤΑΝΝΟΥ που αναφερε και ο φιλος Αrgi, η KEF κλπ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.132
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam