Audyssey MultEQ editor app

Reaction score
1.968
Το φούσκωμα κοντά στη ζώνη κρος το κάνει για να αναπληρωθεί η απώλεια ενέργειας σε αυτο το σημείο;
Το φουσκωμα ειναι απο την harman curve που αντισταθμιζει την σταδιακη πτωση της ευαισθησιας του αυτιου μας στις χαμηλες συχνοτητες.

Reaction score
6.204
Ναι αλλά δεν συνεχίζει και προς την πρώτη οκτάβα το φούσκωμα όπως στην Fletcher Manson. Οπότε σε τρία πράγματα μου πάει το μυαλό.
1. Δεν θέλει να ζορισει τα ηχεία η τα σαμπ στην πρώτη οκτάβα που είναι πολύ δύσκολη.
2. Αν η καμπύλη είναι φτιαγμένη με δεδομένο το κρος στα 80 hz γίνεται προσπάθεια αντιστάθμισης της ενέργειας που χάνεται εκεί λόγω του κρος.
3. Υπάρχει κάποια μελέτη, την οποία δεν γνωρίζω και λέει ότι η δεύτερη οκτάβα πρέπει να είναι πιο φουσκωμένη από την πρώτη.

Reaction score
1.968
Ναι αλλά δεν συνεχίζει και προς την πρώτη οκτάβα το φούσκωμα όπως στην Fletcher Manson. Οπότε σε τρία πράγματα μου πάει το μυαλό.
1. Δεν θέλει να ζορισει τα ηχεία η τα σαμπ στην πρώτη οκτάβα που είναι πολύ δύσκολη.
2. Αν η καμπύλη είναι φτιαγμένη με δεδομένο το κρος στα 80 hz γίνεται προσπάθεια αντιστάθμισης της ενέργειας που χάνεται εκεί λόγω του κρος.
3. Υπάρχει κάποια μελέτη, την οποία δεν γνωρίζω και λέει ότι η δεύτερη οκτάβα πρέπει να είναι πιο φουσκωμένη από την πρώτη.
H καμπυλη συμπεριλαμβανει και το κροσοβερ στα 80Hz
Aν δεις το βιντεο τα εξηγει ολα.
Η καμπυλη αυτη εχει προκυψει απο την διορθωση της target curve του Audyssey το οποιο εφαρμοζει φλατ καμπυλη, με αναγωγη προς την Harman Curve.

Με απλα λογια αν εφαρμοζες ακριβως το ιδιο High Pass φιλτρο με αυτο που εφαρμοζει το audyssey στην harman Curve αντι για την Reference curve, θα επαιρνες αυτην την καμπυλη.

Εδω η καμπυλη του Audyssey

Screenshot_86.png

Και εδω η καμπυλη με High Pass (δεν ξερω στα ποσα HZ ειναι εδω το High Pass, με το ματι καπου στα 200Hz)
Screenshot_87.png

Last edited:

Reaction score
1.968
Αλλα τωρα καταλαβα γιατι μπερδευτηκες.
Το Audyssey παρ ολο που εγω του ειχα ορισει High Pass στα 80Hz εβαλε απο μονο του high pass 40Hz ενω η καμπυλη εχει διορθωση για τα 80Hz.

Η μετρηση που βλεπεις ειναι με την καμπυλη διορθωμενη για κρος στα 80Hz αλλα με κρος στα 40Hz.

Εννοειται οτι μετα εγω χειροκινητα αλλαξα το κρος στα 80Hz

Reaction score
15.543
με αυτη την καμπυλη ξεκινα ως reference σταθμες και κανεις καποιες ψιλοδιορθωσεις χαμηλα οσο θες με βαση την ακουστικη του χωρου σου (μετα βαζεις το dynamic eq on στον AV και εισαι ετοιμος για ολες τις σταθμες που θες να ακους.)...θεωρω λαθος αυτο που εκανες και το κανουν σχεδον ολοι.
aaaa.jpeg

ποια ηχεια και sub εχεις ;

Reaction score
6.204
Λάθος δεν είναι απλά δεν είναι καμπύλη για deq. Με deq η καμπύλη μου ήταν σχεδόν ίδια με αυτή που έβαλες εσύ.

Reaction score
15.543
λαθος ειναι γιατι δεν θα ακουει reference 99% συνεχεια και δεν ξερει αν αυτη η καμπυλη παιζει με τις δυνατοτητες που εχει ο χωρος του κ.λ.π.

ξεκιναμε παντα νορμαλ καμπυλες και μετα κανουμε διορθωσεις....

καμπυλη για deq ειναι εκεινη που οριζουμε εμεις με βαση τις ανω δυνατοτητες(χωρος σε reference σταθμες) και μετα χρησιμοποιουμε το deq για να εχουμε σε ολες τις σταθμες ενα αποτελεσμα ακουστικα εφαμιλλο του reference
3Χ Tannoy Reveal 802 εμπρός
2Χ Behringer B2031A πίσω
Sub1 Monoprice Monolith 12 V2
Sub2 Pure Acoustics XP10-150
Και απόσταση ακρόασης;

Reaction score
1.968
Και απόσταση ακρόασης;
Το κεντρικό είναι στα 2.8μ και τα L/R στα 3.2μ αλλά δεν είναι τελικές θέσεις αυτές. Μόλις μπει το πανί τα ηχεία θα έρθουν πιο μέσα όσο πάει και λίγο πιο μπροστά. Υπολογίζω τελική θέση στα 3μ μέγιστο.
Τα πίσω είναι στα 2μ.
Ο χώρος είναι 4.8μ πλάτος Χ 4.3μ βάθοςη θέση ακρόασης είναι με το ζόρι στο 1μ από τον πίσω τοίχο.
Η μέτρηση του Audyssey πριν την ισοστάθμιση πάντως ήταν αρκετά ενθαρρυντική.
Αυτή τη στιγμή και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας απλά θα το ακούω και θα καταγράφω εντυπώσεις. Μετά θα κάνω μετρήσεις με REW να δω τι άκουγα.
Τίποτα δεν είναι τελικό ακόμα.
Έχω σκοπό να δοκιμάσω αρκετές διαφορετικές μεθόδους ισοστάθμισης και να κάνω τόσο μετρήσεις όσο και ακουστικές εκτιμήσεις μέχρι να καταλήξω στην τελική.

Last edited:

Reaction score
15.543
μην λες πανι βρε....

μια χαρα ειναι χωρος....αν μπορεις να τον φτιαξεις και λιγο ακουστικα θασαι σουπερ.
....μην κανεις 7.1... το 5.1 για κατω οπως εισια ειναι μια χαρα(με πιο πισω τα ηχεια απο την θεση ακροασης)

Reaction score
1.968
μην λες πανι βρε....

μια χαρα ειναι χωρος....αν μπορεις να τον φτιαξεις και λιγο ακουστικα θασαι σουπερ.
....μην κανεις 7.1... το 5.1 για κατω οπως εισια ειναι μια χαρα(με πιο πισω τα ηχεια απο την θεση ακροασης)
Ουτε οθονη μπορω να την πω γιατι θα προσβληθουν οι οθονες. Μια φτηνιαρα χειροκινητη Κινεζικη 120" ειναι που την ειχα παρει πριν 2-3 χρονια για αλλου και δεν χρησιμοποιηθηκε ποτε. Θα μπει τωρα μεχρι να ψησω την δικια μου να φυγει το σκρινιο με τον καθρεπτη και να φτιαξω μια σταθερη να μπει στη θεση της.
Το συστημα θα πραμεινει εννοειται 5.2 αφου δεν υπαρχει χωρος για surround back. Στην καλυτερη περιπτωση, θα γινει 5.2.2 με δυο Front Height με τοποθετηση τυπου Auro (πανω απο τα L/R) αλλα εντος των προδιαγραφων του Atmos αλλα για να γινει αυτο θα πρεπει να γινει οικογενειακο συμβουλιο στο σπιτι.
Βασικα αφου καταφερα μεσα σε εναμιση μηνα να περασω απο το σταδιο του "οχι" στο σταδιο του "ΟΚ" στην ερωτηση "Μωρο μου λεω να φτιαξουμε εκεινο το Home cinema που ελεγα πριν λιγα χρονια, τι λες?" πιστευω οτι θα γινει και αυτο απλα με το μαλακο γιατι παραμονευει και η παντοφλα.
Τα surround BTW ειναι στις γωνιες με ελαφρια κλιση προς την MLP και περιπου μισο μετρο πισω της.

Θα μπει και περιποιηση απο σιγα σιγα. Για την ωρα βοηθανε τα πολυ βαρια επιπλα απο μασιφ ξυλο που δεν παρουσιαζουν καθολου τριγμους και οι καναπεδες με τα τεραστια μαξιλαρια που ειναι γεματα με Polyfill και λειτουργουν ως απορροφηση αλλα απο τα 60εκ και πανω δεν υπαρχει τιποτα οποτε στο υψος του αφτιου και απο το ταβανι οι ανακλασεις ειναι ανεξελεγκτες.
Μεχρι στιγμης ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα σε μουσικη παρ ολο που εχω ενα θεματακι που με προβληματιζει σε θεωρητικο επιπεδο αλλα θα περιμενω να δω και τις μετρησεις για να σιγουρευτω αν επιδρα η οχι.

Reaction score
1.968
SpZach......4 μικρα να βαλεις λευκα, θαναι μια χαρα, μην βαλεις 2
Aν μπουν θα μπουν παλι Tannoy 802. Δεν ειναι το προβλημα ουτε το μεγεθος ουτε το χρωμα. Το προβλημα ειναι να την πεισω οτι χρειαζομαστε αλλα 2 η αλλα 4 ηχεια για να ακουμε σωστα. Ηδη της αρεσε πολυ με τα δυο+ το 1 sub και τωρα με τα 5 και τα 2 sub εχει παθει πλακα. Της ειπα σε καποια φαση για δυο ακομα για Atmos και μου λεει "φτανει, τι αλλο θες, τελεια παιζει, δεν θελω αλλα ηχεια στο σαλονι" οποτε η μονη περιπτωση ειναι να την επιμορφωσω περι Atmos και με καποιο τροπο να της δειξω τη διαφορα. Το κακο ειναι οτι ηδη αυτο που ακουμε ειναι πολυ καλο και δεν ξερω αν θα καταφερω να την πεισω στο τελος.
Τωρα που το σκεφτομαι, οταν τα τελειωσω ολα, θα ανοιξω ενα νημα να κανω παρουσιαση και εκει ειμαι σιγουρος οτι θα σκανε συνεχεια μηνυματα να λενε να βαλω και Atmos ηχεια και θα τα χρησημοποιησω σαν μοχλο πιεσης. "Να, βλεπεις? Ολοι λενε οτι χρειαζομαστε και Atmos"

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan