B&W 683 ή Klipsch RF-82 II

Reaction score
1.187
Απάντηση: B&W 683 ή Klipsch RF-82 II

Μάλλον εσύ δεν έχεις WAF γι' αυτο προχωρήσες και εμένα τα rf62 μου είχαν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις αλλα... Καλοάκουστα πάντως!
WAF α, πα πα πα πα.... Αυτή η παράμετρος δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνεται υπόψιν γιατί θα οδηγήσει σίγουρα σε λανθασμένες επιλογές.

Reaction score
6

:105: καλως ή κακως δεν εχω να κανω με waf(ειμαι μικρος ακομα), και ετσι τα θαυμαζω καθε φορα που μπαινω στο σαλονι μου, μιας και σημερα το πρωι τα παρελαβα. η αληθεια ειναι οτι μου φαινονται πιο μεγαλα απ' οτι φαινονταν στο μαγαζι, αλλα μ' αρεσουν πολυ!
αν και περιμενα πολλες διαφορες απο το πως ακουγοντουσαν στο μαγαζι, λογω μονωμενου χωρου, χωρις επιπλα αναμεσα κλπ, μπορω να πω πως ο ηχος ειναι αρκετα κοντα, αν οχι ο ιδιος. για την ωρα παντως, τα παιζω σε χαμηλες-μετριες εντασεις.

Reaction score
6

επιστρεφω, μιας και σκεφτομαι τη συνεχιση του παζλ. να τονισω οτι ενδιαφερομαι για χρωματος cherry ηχεια.

απ' οτι βλεπω λοιπον, τα "κατωτερα" που βγαινουν σε cherry για πισω, ειναι τα RB-61 II.

αντιστοιχα, για κεντρικο παμε στο RC-62 II.

γνωμες και αποψεις για τις παραπανω επιλογες;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Δεν υπάρχουν απόψεις.
Το κεντρικό είναι μονόδρομος(εκτός και αν μπορείς να πας στο μεγαλύτερο RC64),καθότι τα μικρότερα θα θαφτούν δίπλα στα 82.
Για surround,αν μπορείς να βάλεις τα ηχεία σε τοιχό δεξιά-αριστερά σου(και όχι πίσω) τότε κοίτα για κάποιο εξ΄αυτών.
Αν όχι τότε και το 61 είναι μιά θαυμάσια επιλογή.

Reaction score
6

για το rc64 δεν το συζητω, παει παρα πολλα. αλλωστε πιο πολυ μουσικη θα παιζει το συστημα, παρα ταινιες. αλλα δεν θα κατεβω ουτε πιο κατω, στο rc62 ii θα μεινω.

στα πισω ηχεια, ενα μειονεκτημα ειναι πως βγαινουν μονο σε μαυρο. επισης, θα τοποθετηθουν δεξια και αριστερα, αλλα εχοντας μια μικρη ταση προς τα πισω, οχι πολυ. αρα αν καταλαβα καλα, παω στο rb61 ii;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Aν είναι να τοποθετηθούν δεξιά και αριστερά σου πάρε κάποιο στης σειράς RS.

Reaction score
6

σε αυτη την περιπτωση δηλαδη, ειναι προτιμοτερο να παω στα rs42 ii, που ειναι πιο μικρα απο τα rb61 ii; και γιατι;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Γιατί το ηχητικό πεδίο που μπορούν να αναπτύξουν,λόγω της σχεδίασης τους,είναι ευρύτερο απο ότι ένα κλασσικό ηχείο.
Αυτό είναι χρήσιμο για τα περιφεριακά,για να αποκομίζουμε καλύτερη αίσθηση των εφέ.

Reaction score
6

μονο σε περιπτωση συγκεκριμενης τοποθετησης ομως απ΄οτι μου λες. οποτε μιας και θα μπουνε λιγο πιο πισω απο εμενα, και μιας και δεν βγαινουν σε cherry, μαλλον χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος ακομα, παραμενω στα rb61 ii.

τελευταια ερωτηση, για το θεμα του subwoofer. η Klipsch βγαζει αποκλειστικα μαυρα subwoofer; σε ποιο θα μπορουσα να παω, γυρω στα 500-600€ πειπου;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Δεν λέω να μπούν ακριβώς δεξιά-αριστερά σου.
Κοίτα εδώ για λίγο πιο αναλυτικά.

Με τα sub της δεν έχω κάποια εξικοίωση οπότε ό,τι και να σου πω..

Reaction score
6

σ' ευχαριστω για τη βοηθεια. βασει αυτων που διαβασα, καταληγω στην αρχικη μου επιλογη.

οποιος γνωριζει και για τα subwoofer, περιμενω γνωμες!

Reaction score
6

εχω 2 αποριες:

1. τα subwoofer της klipsch, βγαινουν αποκλειστικα σε μαυρο χρωμα;

2. οι βασεις για τα πισω ηχεια, κανουν σε ολα τα ηχεια; πρεπει να παταει ολη η επιφανεια του ηχειου πανω στη βαση, ή παει βιδωτο πανω στη βαση και υπαρχουν στανταρ τρυπες, οπου ολες οι βασεις εφαρμοζουν σε ολα τα ηχεια;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.570
1. Απ ότι βλέπω στο σάιτ τους, ναι. Εκτός από το Palladium.

2. Όχι, υπάρχουν βάσεις που σφίγγουν τα ηχεία, που τα ηχεία πατάνε πάνω τους, γιά ηχεία με τρύπες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis