- Μηνύματα
- 614
- Reaction score
- 574
ΜόνοΧρησιμοποιεί κανείς εμφιαλωμένο νερό για το καφέ;
ΜόνοΧρησιμοποιεί κανείς εμφιαλωμένο νερό για το καφέ;
Εγώ βάζω Ζαγόρι επειδή τέτοιο πίνω. Εάν θέλεις πιο ουδέτερη γεύση πάρε κάποιο επιτραπέζιο, όχι μεταλλικό.Έβαλα Ζαγόρι και αύρα από γυάλινο μπουκάλι αλλά δε μαρεσει. Για πείτε τι βαζετε
Ερνεστο φορ εβερσωστό καφέ αύριο το πρωί στη Θεσσαλονίκη κεντρικά που πίνουμε;
Ο Illy είναι ο σταθερά αγαπημένος μου καφές, εδώ και 20 χρόνια. Όμως:Πραγματικα διπλα στους αλλους 2 , ο illy ειναι τραγικος... View attachment 247431
Δεν υπάρχει στάνταρ συνταγή για τον americano. Στην ουσία, προσπαθούμε να συνδυάσουμε την ποσότητα και την ένταση του καφέ φίλτρου με τη γεύση του εσπρέσο.Θα μπορούσε κάποιος να πει, δοσολογία για americano? Δηλ, πόσα γρ καφέ, διάλυμμα καφέ και πόσα gr νερο?
Δεν υπάρχει στάνταρ συνταγή για τον americano. Στην ουσία, προσπαθούμε να συνδυάσουμε την ποσότητα και την ένταση του καφέ φίλτρου με τη γεύση του εσπρέσο.
Ξεκινάμε από τα εύκολα. Διπλή δόση εσπρέσο. Με αριθμούς Barista 15-20gr καφές και 40-50gr στο φλιτζάνι.
Μετά προσθέτουμε ζεστό νερό 100-300ml.
Οι Αυστραλοί βάζουν πρώτα το νερό και μετά τον εσπρέσο, έτσι για να το παίξουν διαφορετικοί.
Αυτοί που αργούν να πιουν τον καφέ βάζουν βραστό νερό για να κρατήσει περισσότερη ώρα θερμοκρασία. Καίγονται στην αρχή και μετά δεν καταλαβαίνουν γεύση.![]()
Εφόσον δεν υπάρχει "επίσημη" συνταγή ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει.Διαβάζω όμως και για 7gr καφέ, και 100ml νερό..
Το καλυτερο νερό για τέτοιες παρασκευές είναι το θεονηΚαι γω γι'αυτό το έβαλα. Ζαγόρι πίνω και μαρεσει αλλά δεν είναι αυτό που έχω συνηθίσει όταν φτιάχνω καφέ Αθήνα με νερό βρύσης.
Θα δοκιμάσω
Μεγιες, εταιρία κατασκευής και κόστος;
Εφόσον δεν υπάρχει "επίσημη" συνταγή ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει.
Εννοείται ότι αυτός που πίνει americano θέλει ποσότητα. Τα 40-60ml του διπλού* εσπρέσο είναι δυο γουλιές. Αν θέλουμε περισσότερο (να πιούμε δηλαδή δύο διπλούς εσπρέσο) γίνεται ασύμφορος και η καφεΐνη ανεβαίνει επικίνδυνα.
Τώρα, αν φτιάξεις αραιωμένο εσπρέσο (americano) και είναι μόνο 100ml, θεωρώ ότι δεν κερδίζεις σε κανένα τομέα.
Εκτός κι αν είσαι ικανοποιημένος με καφέ της σειράς (γευστικά και οικονομικά).
* Στους σύγχρονους baristas δεν υφίσταται ο όρος "μονός εσπρέσο". Το κλασικό εσπρεσάκι των Ιταλών δηλαδή. Αυτό που φτιάχνουν λέγεται απλά "εσπρέσο". Γι' αυτούς που έχουν μείνει στα παλιά (στη δόση των 7gr) είναι διπλός ή τριπλός. Οι λόγοι για τη μετάβαση είναι κυρίως δύο: Καταρχάς, η εξέλιξη του καφέ (από την καλλιέργεια και την επεξεργασία, μέχρι το καβούρδισμα και την εκχύλιση) έχει θέσει διαφορετικά στάνταρ από αυτά που βγήκαν πριν 100 χρόνια με καμένους καφέδες της πλάκας (συγκριτικά). Δεύτερον, η μηχανική της εκχύλισης απαιτεί κάποιες διαστάσεις που δεν μπορούμε να πετύχουμε με 7gr καφέ.
Ο λόγος που μεταφέρουν με αυτόν το τρόπο ναρκωτικές ουσίες είναι γιατί μπερδεύονται τα σκυλιά από την μυρωδιά του καφέ και δεν μπορούν να τις ανιχνεύσουν εύκολα.![]()
Ελβετία: Πάνω από 500 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με κόκκους καφέ για εργοστάσιο Nespresso | LiFO
Η ανακοίνωση της εταιρείαςwww.lifo.gr
Αυτά παθαίνεις όταν φεύγεις από τη Ρωσσία.
Μπαίνει ο χακερ, αλλάζει τα τιμολόγια παραγγελίας και αντί για καφεΐνη σου έρχεται η άλλη -ίνη.
![]()
thanks!!!Μεγιες, εταιρία κατασκευής και κόστος;