Abessalom
Βαρώνος
- Reaction score
- 37.458
Δλδ εάν κατάλαβα, εσάς τους δυο σας πειράζει ο καφές;
Έχω γράψει εδώ τη δική μου περίπτωση.Δλδ εάν κατάλαβα, εσάς τους δυο σας πειράζει ο καφές;
Καπως καθυστερημενη η απαντηση αλλα και σε εμενα το ιδιο συμβαινει,οταν εχει θεμα το γαστρεντερολογικο(κυριως απο αγχος)ο καφες δεν βοηθα.Δλδ εάν κατάλαβα, εσάς τους δυο σας πειράζει ο καφές;
Έτυχε να περνάω από τη γειτονιά τους και πήρα 2 πακέτα τώρα που ηρέμησε το στομάχι και πίνω ένα καφεδάκι τη μέρα.
Η επιλογή γίνεται πάντα με ημερομηνία καβουρντίσματος. Η φρεσκάδα υπερτερεί της (σχετικής) προτίμησης.
Ο Costa Rica επιλέχθηκε και για έναν ακόμα λόγο. Θέλω να δοκιμάσω την επεξεργασία Thermal fermentation.
Have you ever heard about thermal fermentation ? - Efico | A passion for coffee
Home - Omsom • Coffee Roasters (omsom-coffee.com)
View attachment 291589 View attachment 291590
Μόλις δοκίμασα το πρώτο ρόφημα Costa Rica με την Thermal fermentation επεξεργασία.Περιμένω εντυπώσεις
Αυτά που κορόιδευα στην ΑΙ τα κάνω εγώ.Έλα ομόλογα... ΑΙ έβαλες να στα γράψει
Η νεσπρεσσο έχει μια συνταγή με ανθονερο για αιθιοπικο καφέ. Βάλε λίγο γάλα από κατά , ψεκάσει ανθονερο, ροδονερο και φτιάξε από πάνω τον καπουτσίνο.Πολύ μας άρεσε με τον γιο μου ο Αιθιοπικός Uraga Tome GR1 του Kudu.
Σημειωτέον πίνουμε μόνο καπουτσίνο.
Καλως ηλθες στο καλοκαιρι του καφε(ακολουθούν προσωπικές παρατηρήσεις). Οταν ζεσταινει ο καιρος ο καφες για Χ λογους χανει την γευση του,γιατι δεν γνωριζω ακριβως ,αλλα μαλλον εχει να κανει με την μεταφορα απο τα αυτοκινητα που ανεβαζουν θερμοκρασια λογο του ηλιου και του δινουν ενα παρατεταμενο kick στους 50+ βαθμους η ακομη και το ψησιμο οταν στον χωρο εχει 30+ βαθμους δεν ειναι το ιδιο με το να εχει περιπου 20 κ.λ.π. Δεν εχω βρει ακρη σε τι οφειλεται αυτη η αλλαγη στην γευση αλλα σιγουρα ειναι εκει. Γι αυτο εγω προσωπικα καπου στα μεσα ιουνιου κανω αφαλάτωση στην μηχανή την αδειάζω ,καθαριζω τον μυλο και , μπαινουν σε καλοκαιρινες διακοπες ,σαν τα σχολεια ενα πραγμα. Ο μονος τροπος ειναι να πας καπου να δοκιμασεις και αν σου αρεσει αυτο που θα πιεις και το εχουν διαθεσιμο σε σωστη ημερομηνια ψησιματος το δοκιμαζεις και στο σπιτι σου.Να αναφέρουμε μαζεμένα μερικά μαγαζιά που αξίζουν για αγορά κόκκων καφέ; Με τη σελίδα τους και αν γίνεται να τα καρφιτσώσουμε κάπου να υπάρχουν.
Έγιναν 2 σκηνικά μαζεμένα με 2 διαφορετικούς καφέδες και σπάστηκα...