stampol
Οι θυσίες...
- Reaction score
- 5.404
Η Αιθιοπία η τίποτα ,το απόλυτο χαρμάνιμια απο τα ιδια......εσπρεσο η τιποτα......
Αιθιοπια,Oνδουρα,Κενυα απο Coffee Berry τα τελευταια χρονια.Η Αιθιοπία η τίποτα ,το απόλυτο χαρμάνι
Η Αφρικη τα τελευταια χρονια δινει πολυ καλους καφεδες,αλλα πρεπει να ειναι σοδεια του ετους που πινεις τον καφε και καβουρδισμα το πολυ μιας εβδομαδας για να παρεις ολα τα αρωματα που βγαζουν,αυτο βεβαια ισχυει για ολους τους μονοποικιλιακους και τους μοναδικης προελευσης(single origin)καφεδες.Αιθιοπια,Oνδουρα,Κενυα απο Coffee Berry τα τελευταια χρονια.![]()
Δυστηχως απο τοτε που αγοραστηκε η gaggia απο την philips εσωτερικα ειναι ιδιες το περιβλημα αλλαζει.Οτι και να αγορασεις σε τετοια χρηματα τον ιδιο καφε θα σου βγαλει.παίδες η gaggia που εχει το crazy sundays στα 89€ νομιζω λέει τίποτα;
ή ειναι πλαστικουριά της σειρας με γκράντε όνομα;
H Dedica της delonghi τι λεει;
Πού τρέχεις χαράματα;
6 μήνες χρήσης dedica. Ωραίος καφές κ καϊμάκι αλλά 5 φορές σέρβις για το on off κουμπάκι. Ένα απλό κουμπί με ελατήριο ,που τις μισές φορές δεν γαντζωνει στη θέση on. Το αλλάζουν κάθε φορά αλλά δεν μου την αντικαθιστούν. Η ίδια μηχανή στην κουμπάρα 1 χρόνο πλέον, κανένα πρόβλημα.παίδες η gaggia που εχει το crazy sundays στα 89€ νομιζω λέει τίποτα;
ή ειναι πλαστικουριά της σειρας με γκράντε όνομα;
H Dedica της delonghi τι λεει;
Στην Εύβοια είμαι για 4ήμερο. Πήγα γυμναστήριο στις 7 το πρωί και μετά καφεδάκι μόνος.Πού τρέχεις χαράματα;
Το καιμακι στον εσπρεσσο δεν ειναι κριτηριο απο μονο του,και κανονικα πρεπει να ειναι ενα λεπτο στρωμα χωρις φυσαλιδες και να εινα ελαστικο,δηλαδη οταν το σπασεις με μια κυκλικη κινηση πρεπει να ανοιξει και μετα να ξανακλεισει.6 μήνες χρήσης dedica. Ωραίος καφές κ καϊμάκι αλλά 5 φορές σέρβις για το on off κουμπάκι. Ένα απλό κουμπί με ελατήριο ,που τις μισές φορές δεν γαντζωνει στη θέση on. Το αλλάζουν κάθε φορά αλλά δεν μου την αντικαθιστούν. Η ίδια μηχανή στην κουμπάρα 1 χρόνο πλέον, κανένα πρόβλημα.
Επίσης, ένας άχαρος κι επίπεδος robusta μπορεί να έχει καϊμάκι για φωτογράφιση, ενώ ένας καλός arabica να δείχνει χάλια (συγκριτικά).Το καιμακι στον εσπρεσσο δεν ειναι κριτηριο απο μονο του,και κανονικα πρεπει να ειναι ενα λεπτο στρωμα χωρις φυσαλιδες και να εινα ελαστικο,δηλαδη οταν το σπασεις με μια κυκλικη κινηση πρεπει να ανοιξει και μετα να ξανακλεισει.
Με αυτες τις μηχανες που εχουν καλαθια που καθοριζουν την πιεση απο μονα τους(pressurised)δεν μπορεις να εχεις σωστα αποτελεσματα και υφη,αλλα ειναι καλυτερες απο τις καψουλομηχανες,εκτος της illy.
σεντ λινκ ιμίντιτλυ!Τα νέα μου ποτήρια εσπρεσο διπλού τοιχώματος.
Αργεί απίστευτα πολύ να κρυώσει!
View attachment 127052
Συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Νο λινκ, ψώνισα από μαγαζί, εκτός Ελλάδας...σεντ λινκ ιμίντιτλυ!