Barista Corner

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.589
Έχω φίλο που μένει Μελίσσια και ενδιαφέρεται να πίνει καφέ σωστό στην Νέα Πεντέλη και Μελίσσια.

Προτεινεται ρε παιδιά όσοι είστε προς τα κει, έχει απελπιστεί..
Στην πλατεία της Νέας Πεντέλης όλα είναι ίδια. Coupepe, Dadas, κλπ Αδιάφορα.

Λίγο πιο πάνω είναι το 5 Grinders, αρκετά τίμιο. Παλιά είχε ανοίξει και στο Μαρούσι αλλά ατύχησε:

ΣταΜελίσσια υπάρχει το καφέ του γνωστού μου Στάθη, το S Project που ψάχνεται γενικά.

Αγαπάω il toto για φρεντο, εξαιρετικά "νόστιμος", ξέρεις μήπως τι χρησιμοποιούν για φρεντο ΑΝ ΔΕΝ ζητήσεις κάποιον συγκεκριμένο ? Αυτον θέλω!
Τα Il Toto χρησιμοποιούν το δικό τους blend εκτός κι αν ζητήσεις κάποια συγκεκριμένη προέλευση. Όταν είμαι στο εξοχικό είναι το μόνο κοντινό κατάστημα που προτιμώ για αγορά καφέ.

Reaction score
4.113
Ροδόνερο.
Γινε λίγο συγκεκριμένος μαναμ.
Στον εσπρεσσο, στον φρεντο, μέσα στο ρόφημα, στον αλεσμένο καφέ, στους κόκκους πριν (rdt)??

@xfader
Εχουν 3 blend, πιστεύω ότι βάζουν το 100% Arabica και όχι αυτά με το robusta..

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.589
@xfader
Εχουν 3 blend, πιστεύω ότι βάζουν το 100% Arabica και όχι αυτά με το robusta..
Συνήθως ναι. Παίζει από μαγαζί σε μαγαζί. Κάνε μία ερώτηση σε αυτό που συχνάζεις.

Last edited:

Reaction score
1.263
Η wacaco ζυγαριά που είχα ξαφνικά σήμερα κάνει τα δικά της. Ούτε καφέ δε κατάφερα να φτιάξω. Τώρα τι παίρνουμε; Έχετε κάτι να προτείνετε δοκιμασμένο χωρίς να ξεφεύγει σε τιμή; Να πάρω την ίδια; Θεωρώ λίγα τα δύο χρόνια που έβγαλε με ένα καφέ τη μέρα...

Reaction score
4.113
Last edited:

Reaction score
1.263
Η αγορά θα γίνει άμεσα αύριο από Ελλάδα μιας και τη χρειάζομαι.
μια χαρά για τα λεφτά της, έχει κάποια παιξίματα ~0,2 (όχι πάντα), αλλά δεν με απασχολεί και τόσο

είναι μια οικονομική λύση.
Δε μαρεσει καθόλου σαν ζυγαριά σύν όλοι λένε πως δεν είναι ποιοτική σαν κατασκευή. Λογικό για τα χρήματα της.
Η wacaco παίζει 45-50 ευρώ
Υπάρχει άλλη επιλογή ταβάνι 50αρικο και ποιοτικά εφάμιλλη της wacaco ;
Γιατί πραγματικά για τα χρήματα τα της ήταν φοβερή και ποιοτικά αλλά και στις μετρήσεις
Ο μόνος λόγος που ψάχνω άλλη επιλογή είναι ο χρόνος που άντεξε

Reaction score
1.263
Δεν ανοίγει το link. Αλλά σήμερα το έβγαλε; 01/04/2025? Να πάρω 2-3 μη δεν έχει αύριο;;; :p

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.963
H καφετιέρα πέθανε χθες, και πάμε για άλλα. Δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο, τα έβγαλε τα λεφτά της (4 χρόνια περίπου). Την είχαμε πάρει για δοκιμή και καλά και οι καφέδες πήγαν σύννεφο. Έλεγα να μη δώσω πάνω από 200€ - 250€, αλλά διαβάζοντας και βλέποντας διάφορα videos κοφιτιούμπιδων μάλλον πρέπει να ανέβω, οπότε κατέληξα σε αυτή. Ποιοτική, εμφανίσιμη και σε λογικό μέγεθος. Τι λέτε οι ειδικοί του καφέ; Την έχουν από τις καλύτερες στα χρήματα της, αν όχι την καλύτερη.

Reaction score
1.263
Κωδικός
IMS Big Bang B642TH22N
Αυτό πρέπει να είναι για 58mm
Εγω έχω το w28219 (και νομίζω δεν υπάρχει άλλο)αλλά έχει λίγες τρύπες
H καφετιέρα πέθανε χθες, και πάμε για άλλα. Δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο, τα έβγαλε τα λεφτά της (4 χρόνια περίπου). Την είχαμε πάρει για δοκιμή και καλά και οι καφέδες πήγαν σύννεφο. Έλεγα να μη δώσω πάνω από 200€ - 250€, αλλά διαβάζοντας και βλέποντας διάφορα videos κοφιτιούμπιδων μάλλον πρέπει να ανέβω, οπότε κατέληξα σε αυτή. Ποιοτική, εμφανίσιμη και σε λογικό μέγεθος. Τι λέτε οι ειδικοί του καφέ; Την έχουν από τις καλύτερες στα χρήματα της, αν όχι την καλύτερη.

Νομίζω ο @xfader είχε μια τέτοια;

Reaction score
837

Δεν είμαι ειδικός, ούτε μετράω το 0,... στα γραμμάρια και την θερμοκρασία. Με την παρακάτω είμαι πολύ ευχαριστημένος και είναι στην μισή τιμή. Και, επειδή μοιάζει με την Sage, ψάξε συγκριτικά τα χαρακτηριστικά μεταξύ τους, ώστε να δεις αν όντως αξίζει το παραπάνω ποσό.
Αν δεν αξίζει, μήπως να προτιμήσεις την Delonghi και να βάλεις στοχο έναν αξιοπρεπή μύλο; Ίσως ειναι προτιμότερο.

Reaction score
1.263
Δεν συγκρίνονται μεταξύ τους οι 2 μηχανές!!!
Επειδη με τη delonghi ξεκίνησα. Είναι μια τίμια μηχανή για τα χρήματά της αλλά δεν θα πάρεις ποτέ αποτέλεσμα εφάμιλλο έστω με καφετέριας
Ένας καλός μύλος πάντα είναι μια καλή βάση

Reaction score
837
Δεν συγκρίνονται μεταξύ τους οι 2 μηχανές!!!
Επειδη με τη delonghi ξεκίνησα. Είναι μια τίμια μηχανή για τα χρήματά της αλλά δεν θα πάρεις ποτέ αποτέλεσμα εφάμιλλο έστω με καφετέριας
Ένας καλός μύλος πάντα είναι μια καλή βάση
Μετά από περίπου τριακονταετή καθημερινή σχέση με εσπρέσο (όχι καπουτσίνο κ.λπ.) πιστεύω ότι μπορώ να κρίνω.
Προφανώς οι επαγγελματικές μηχανές των καφετεριών είναι σε θέση να βγάλουν καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά προσωπικά σπανίως μένω ευχαριστημένος, διότι οι καφέδες που χρησιμοποιουν τα περισσότερα μαγαζιά δεν... Εκτός βέβαια από κάποια που, εκτός του βασικού φθηνού, χαρμανιού, σου δίνουν και άλλες ποιοτικότερες επιλογές. Αν κάποιος έχει το χρόνο και τη διάθεση να ψάχνει καταστήματα και ποικιλίες καφέ ανά κατάστημα μπράβο του. Εκεί που έχω πιει πολύ καλό καφέ είναι σε κάποια σπίτια, αλλά από μηχανές που κοστίζουν 2 και 3 χιλιάρικα, οπότε δεν τίθεται νομίζω θέμα σύγκρισης στην εδώ συζήτηση.
Στην σύγκριση μεταξύ Delonghi των 150 ευρώ και Sage των 300 μπορεί να είναι όπως το λες, γιατί ό,τι πληρώνεις, παίρνεις (συνήθως). Την άποψή μου ήθελα να καταθέσω προς προβληματισμό για τον φίλο που ψάχνει.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.973
Members
38.390
Νεότερο μέλος
filipposW