BBQ Weber Spirit and other grills in action

melina

Cargo 200
Reaction score
45.829
Ναι, το έχω μάθει για τις prime ότι θέλουν το δικό τους κουμπωτό σύστημα και δίνουν δικό τους ρυθμιστή για αυτό μάλλον δεν θα πάω σε prime εκτός και ταιριάζουν τα στοιχεία του ρυθμιστή.

Reaction score
25.772
εγώ άλλαξα σε prime γιατί εδώ στην περιοχή είναι πιο εύκολο να βρεις prime παρά την κλασσική μεταλλική μπουκάλα. μλκς με ζάχαρη...

melina

Cargo 200
Reaction score
45.829
Σπείρωμα ρυθμιστή-μπουκάλα checked.
Δεν είχε προπανίου πρόχειρη, οπότε παραγγείλαμε, θα την έχω αύριο μάλλον τη μπουκάλα. Ελπίζω να μην έρθει άλλο σπείρωμα :o.
Ψησταριά δεν έχει στηθεί ακόμα :biggrin:.

Τώρα πρέπει να βρω φιμπεράκια, όχι της μπουκάλας που τα έχει ο "μπουκαλάς" αλλά από την άλλη μεριά που συνδέεται το λάστιχο και το λάστιχο στη ψησταριά, είναι έτοιμο το λάστιχο με τα ρακόρ του.
Ελπίζω το leroy να με σώσει.
(τώρα που ξεμπέρδεψα με την τεχνική υποστήριξη της vodafone, γ@μω τον tobi mesa, έχει πέσει το δίκτυο οπτικής ίνας και κάνω hot spot από το κινητό).

melina

Cargo 200
Reaction score
45.829
καθώς ζοριζόμουνα να βρω φιμπεράκια για τις μικρές συνδέσεις ρώτησα το φίλο Γερμανό αν πρέπει να βάλω (θέσεις 1 και 2) και μου είπε,
nein musst du nicht!
einfachn zusammen Schrauben! :biggrin:

IMG_5688 copy.png

melina

Cargo 200
Reaction score
45.829
Εγώ πιστεύω ότι οι κινέζικες είναι καλύτερες. Οι Γερμανοί είναι αναξιόπιστοι και θα κλείσουν όλοι ίσαμε το '27.
Να σου πω, η καρδιά του μηχανήματος aka gas regulator κινέζικος είναι.
Ίσως τη γλιτώσω κάπως.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.349
Εγώ πιστεύω ότι οι κινέζικες είναι καλύτερες. Οι Γερμανοί είναι αναξιόπιστοι και θα κλείσουν όλοι ίσαμε το '27.
Αυτό δεν θα γίνει γιατί οι Κινέζοι ασχολούνται κυρίως με προϊόντα που βασίζονται στα specs. Βγάζουν ένα κινητό με τάδε benchmarks, βγάζουν ένα EV με τάδε αυτονομία κλπ. Το πουλάνε φτηνά και λες "τι έβγαλαν ρε οι πστδες οι Κινέζοι, τέτοια specs με τέτοια τιμή;".

Ξέρεις ότι τα specs είναι λίγο "κινέζικα", αλλά η τιμή είναι φοβερή, οπότε κάποιοι το παίρνουν, δημιουργείται η ζήτηση και το buzz, βγαίνουν επόμενα μοντέλα με όντως καλύτερα specs κ.ο.κ.

Οι ψησταριές τι έχουν; Τα kW; Κλάιν. Αυτά δεν λένε πόσο καλά ψήνουν το κρέας.

Εμένα η ψησταριά μου έχει 299€. Δεν είναι Κινέζικη μάρκα αλλά μάλλον είναι made in China, δεν ξέρω. Άσε αυτές που κάνουν 1.500€ σου λέω εγώ. Σε σχέση με την αντίστοιχη Weber που έχει τα διπλά λεφτά μπορεί κανείς να πει αν ψήνει καλύτερα ή χειρότερα και πόσο; Σιγά μην μπορεί.

Οπότε τι κάνεις; Παίρνεις τη Weber. Για "σιγουριά" (και καλά, στην πραγματικότητα για να κάνεις το ψώνιο σου) ή γιατί σου την πρότειναν και είσαι άσχετος.

Εκτός αν δεν έχεις λεφτά (ή είσαι εγώ) οπότε παίρνεις κινέζικη αναγκαστικά. Αλλά έτσι δεν δημιουργείται "ρεύμα", υπάρχουν απλά κάποιες φθηνές κινέζικες ψησταριές και υπάρχουν και οι "καλές". Θα μπορούσε και ο Κινέζος να βγάλει μία το ίδιο καλή ή καλύτερη; Φυσικά, αλλά δεν θα πουλήσει.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.404
Ο Γερμανός φτιάν καλύτερες ψησταριές.
Ναι εχουν μεγαλη παραδοση στο ΒΒQ !
Πολυ γνωστα τα smoked Dusseldorf spare ribs, snaps hot sauce , black forest meat delight κλπ κλπ

melina

Cargo 200
Reaction score
45.829
άσχιετοι, δεν ξέρετε από wurst, κότσια, ούτε από που βγήκε το χάμπουργκερ.
τστστστς

melina

Cargo 200
Reaction score
45.829
IMG_5709.jpeg

Συναρμολόγηση τελείωσε και μπήκε στη θέση της.
Πιο στριμόκωλα από ότι περίμενα.
Είχαμε μια αστοχία με το "πιατάκι με ροδάκια" του ΙΚΕΑ που θα έμπαινε κάτω από την μπουκάλα. Αλλα γράφουν στην περιγραφή του κι άλλη διάσταση είναι τελικά. Αύριο πάει πίσω. Θα μπει ένα απλό μεγάλο πιατάκι γλάστρας και τελειώνει η ιστορία.

Σχόλια επί της συναρμολόγησης.

Θα έλεγα ότι αν δεν έχετε εμπειρία από κατασκευές καλό είναι να αναζητήσετε βοήθεια. Με σχετικά καλή εμπειρία και μόνος μου δεν ήταν ακριβώς piece of cake αλλά τέλος πάντων γίνεται.
Τα περισσότερα πάνελ της κατασκευής έρχονται με την προστατευτική ταινία που έχουν οι ανοξείδωτες λαμαρίνες για τη φάση της παραγωγής. Θέλει υπομονή και ψείρισμα σε κάποια σημεία για να τις βγάλεις. Αφού τελείωσα και μπήκε τη θέση της είδα στο πίσω μέρος (από το παράθυρο) ότι έχει μείνει μια μικρή λωρίδα, εκεί θα μείνει για πάντα νομίζω. :biggrin:

Εκανα το πρώτο άναμμα σύμφωνα με τις οδηγίες, για να καούν διάφορα κατάλοιπα και να μην μυρίζει λέει. Δεν παρατήρησα οσμές περίεργες. Την έκαψα στο φουλ για περίπου 20 λεπτά. Ηδη στα 3-4 λεπτά είχε πιάσει 200 βαθμούς ο θάλαμος (θερμόμετρο καπακιού). Λίγο μετά τα 10 είχε πιάσει 400 και το άφησα να δω αν θα πιάσει τους 500 που γράφει το κοντέρ. Δεν έφτασε εκεί στο θάλαμο. Είχα βέβαια και ένα μικρό αεράκι που φύσαγε που και που. Θερμοκρασία περιβάλλοντος περίπου 22.

IMG_5707.jpeg

Στη σχάρα πάνω έπιασε 500+. Πάρα πολύ, αμφιβάλλω αν ποτέ θα ψήσω τόσο ψηλά (στο φουλ όλοι οι καυστήρες).

IMG_5708.jpeg

IMG_5706.jpeg

Το παρακάτω σεταπ θα παίζει κυρίως (συν μια επίπεδη μαντεμένια πλάκα ή τηγάνι) .
Σχαροτήγανο πάνω στη σχάρα και ταψί με σχαρούλα. Αντε και αυτές τι κλασικές σχάρες για να μπαίνουν κάμποσα παϊδάκια και να τα γυρνάω με τη μία όλα μαζί.
Με τόση πολλή ισχύ δεν υπάρχει λόγος να ακουμπάς το κρέας πάνω στη δική της σχάρα. Πιστεύω ότι θα γίνει δουλίτσα με τα σκεύη. Και με διαβάθμιση στους καυστήρες θα γίνεται από τη μια μεριά δουλειά με πολλή φωτιά και από την άλλη με λίγη. Θα δουλευτεί και ως φούρνος. Από βίντεο που έχω δει με τους 2 ακραίους καυστήρες στο μινιμουμ πάει στους 120 βαθμούς.
Αν βγει αυτό το σχέδιο θα σημαίνει ελάχιστο λέρωμα που σημαίνει γενικό καθάρισμα σε πολύ μεγαλύτερους κύκλους. Δεν ξέρω αν θα βγει το πλάνο, θα δείξει.
Μέχρι να έρθει και το επόμενο παιχνίδι που είναι η σούβλα τους. Εχει ένα έξτρα εξάρτημα, βγαίνουν οι σχάρες και μπαίνει αυτό. Και κατευθύνει τη θερμότητα προς το πίσω μέρος, ενώ καλύπτει εντελώς την κάτω επιφάνεια πάνω από τους καυστήρες, είναι περίπου σαν να έχεις back burner. Και με ένα λεκανάκι από κάτω να μαζεύει τα ζουμιά από το ζώο στη σούβλα ακούγεται πολύ μερακλίδικο.
Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα της.

Προς το παρόν δεν έχω ψήσει ακόμα. Μάλλον αύριο, οπότε ετοιμάζεστε για να αλλάξει ο τίτλος σε

BBQ Weber Spirit & Schickling Hermann XL and other grills in action
:p

IMG_5705.jpeg

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.255
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale