BBQ Weber Spirit and other grills in action

Reaction score
1.293
Το ερώτημα είναι γιατί όχι webber και τι διαφορά τιμής έχουν μεταξύ τους δύο πανομοιότυπα μοντέλα των 2 αυτών εταιρειών
Αξίζει να κάνει κανείς την αλλαγή και να μη πάει σε webber απο τη στιγμή που την έχεις ποίασει στα χέρια σου;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.849
Το ερώτημα είναι γιατί όχι webber και τι διαφορά τιμής έχουν μεταξύ τους δύο πανομοιότυπα μοντέλα των 2 αυτών εταιρειών
Αξίζει να κάνει κανείς την αλλαγή και να μη πάει σε webber απο τη στιγμή που την έχεις ποίασει στα χέρια σου;
Ποιο θεωρείται αντίστοιχο μοντέλο της weber;
Τι τιμή κάνει;
Δεν νομίζω να έχει πλήρως ανοξείδωτη κατασκευή η weber και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν έχει modular σχεδιασμό.
Οχι ότι η κατασκευή της webber είναι προβληματική, κάθε άλλο, αλλά τέτοιου είδους κατασκευή και υλικά δεν νομίζω ότι έχει.

Reaction score
1.293
Γι αυτο ρωτάω. Μπορεί να θεωρηθεί αντίστοιχη της η spirit e-410 ή η freestyle 425 επειδη εχουν αντιστοιχα 4 καυστήρες;
Εχεις δει weber σκουριασμένη;
Το συνήγορο του διαβόλου κάνω ώστε να δούμε γιατι μπορεί να αξίζει η νέα επιλογη

melina

Cargo 200
Reaction score
45.849
Γι αυτο ρωτάω. Μπορεί να θεωρηθεί αντίστοιχη της η spirit e-410 ή η freestyle 425 επειδη εχουν αντιστοιχα 4 καυστήρες;
Εχεις δει weber σκουριασμένη;
Το συνήγορο του διαβόλου κάνω ώστε να δούμε γιατι μπορεί να αξίζει η νέα επιλογη
Σκουριασμένη δεν έχω δει και ούτε έχω ακούσει κάτι τέτοιο για καμία σοβαρή εταρεία στα μεγάλα μοντέλα. Ισως κάτι κάρβουνου που είναι λαμαρίνα βαμμένη μετά από χρόνια να την ακούνε.
Στη σειρά Q που είχα στο κάτω μέρος του θαλάμου (αλλά και το καπάκΙ) είναι ένα μασίφ κομμάτι χυτό, κράμα αλουμινίου. Δεν παθαίνει τίποτα ποτέ.
Ενα στοιχείο όμως που στα δικά μου μάτια κάνει μια διαφορά σε αυτό το σημείο είναι το εξής.
Το χυτό κομμάτι έχει διάφορες διαμορφώσεις ώστε πάνω εκεί να βιδώνουν ή να διαμορφώνονται πραγματάκια (καυστήρες, βάσεις για τις σχάρες κλπ), σωστό και δίκαιο ώστε να βγει το κόστος χαμηλά. Ελα όμως που όταν πας να το καθαρίσεις αυτό το πράγμα είναι μπελάς. Χάνονται οι ενιαίες επιφάνειες από επί μέρους διαμορφώσεις όπου πρέπει να πας με άλλο εργαλείο καθαρίσματος και πιο προσεκτικά για να την καθαρίσεις εκεί.
Ενα από αυτά που με τράβηξε σε αυτή που πήρα είναι ότι έχει ένα μεγάλο συρτάρι για λιποσυλλέκτη που είναι ενιαία επιφάνεια χωρίς σουξουμου. Το οποίο βγαίνει πανεύκολα και το πας όπου θες για πλύσιμο (σε ένα νεροχύτη μεγάλο ας πούμε ή στον κήπο με ένα πιεστικό).
Τα άλλα στοιχεία που θεώρησα πλεονέκτημα (πέρας της ανοξείδωτης κατασκευής) και κατέληξα σε αυτήν την επιλογή είναι η ι ισχύς (5KW ανά καυστήρα, δεν είχα βρει κάποια άλλη να δίνει τέτοιο νούμερο) και η αρθρωτή (modular) κατασκευή.
Εχω τη δυνατότητα όποτε θέλω να προσθέσω πράγματα όπως πόρτες και πλαϊνά πάνελ στο κάτω μέρος και να γίνει κλειστό ντουλάπι, πλαινά ράφια ή πλαϊνό ράφι με καυστήρα (μάτι για τηγάνι/κατσαρόλα), πλαϊνό προσάρτημα για την αποθήκευση της φιάλης αερίου. Ακόμα και το καπάκι ήταν optional, θα μπορούσα να την πάρω χωρίς αυτό ως απλά μια ψησταριά flat grill που λένε και να το βάλω αργότερα. Επίσης έχει πολύ ψηλό καπάκι που χρειάζεται για κάποια ψησίματα πχ καθιστό κοτόπουλο.
Πάντως σε σχέση με τη weber και napoleon που αναφέρεις ρίχνοντας μια πρόχειρη ματιά στα στοιχεία τους βλέπω ότι έχουν λίγο μικρότερη σχάρα (60cm αντί 70), και η μία δίνει ονομαστική ισχύ 8.21KW και η άλλη 13.6KW.
ΟΚ, στοιχίζουν 300+ ευρώ λιγότερο και αυτό είναι σημαντικό. Επίσης, αντιπροσωπεύονται εδώ οπότε όλα στη διαδικασία αγοράς και υποστήριξης είναι πιο εύκολα.
Δεν είναι μονόδρομος η επιλογή. Μπαίνει και το γούστο μέσα. Αν δεν είχα ξετρυπώσει στο ψάξιμο που έκανα το γερμανό κατασκευαστή και όσα διάβασα σε φόρουμ έξω για την εμπειρία άλλων χρηστών το πιο πιθανό θα είχα καταλήξει στη Napoleon.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.849
Indian name?
Να, κάτι τέτοιο. Δεν βάζουμε βέβαια πια κουτάκι μπίρας, δεν υπάρχει λόγος να παίζουμε με τα χρώματα της εκτύπωσης, υπάρχουν έτοιμα συστήματα για αυτή τη δουλειά. Γίνεται περίφημα στο φούρνο της κουζίνας σου.

στο temu πολύ φθηνότερα :p

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.265
Members
38.543
Νεότερο μέλος