Black Box Audio Video Show 2022

Reaction score
1.058
Καλησπέρα σε όλους. Τι γνώμη έχουν όσοι είναι πιο καλοί "γνώστες" για τα Rois Status 8 από όσους τα άκουσαν ? Ρωτώ γιατί είχα ακούσει πολλά χρόνια πριν κάποιο αρκετά παλιότερο μοντέλο που μου έρεσε, και τα σκέφτομαι και τώρα για αγορά, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να παρακολοθουθήσω την έκθεση.
Νομίζω μπορείς να τα ακούσεις σε χώρο της εταιρείας εμένα πάντως πιο πολύ μου άρεσε το tritor από τη σειρά status τσεκαρε το καί αυτό

Reaction score
20
Καλησπέρα σε όλους. Τι γνώμη έχουν όσοι είναι πιο καλοί "γνώστες" για τα Rois Status 8 από όσους τα άκουσαν ? Ρωτώ γιατί είχα ακούσει πολλά χρόνια πριν κάποιο αρκετά παλιότερο μοντέλο που μου έρεσε, και τα σκέφτομαι και τώρα για αγορά, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να παρακολοθουθήσω την έκθεση.
Δεν είμαι γνώστης, είμαι κάτοχος των παλαιών Status 5 + center + surround και, καθώς ενδιαφέρομαι να αντικαταστήσω την εμπρόσθια τριάδα, κάθισα αρκετή ώρα να ακούσω τα 8.

Η αλήθεια είναι ότι, μετά από όσα είχα ακούσει από τα άλλα -αρκετά ως πάρα πολύ ακριβότερα, είναι αλήθεια- συστήματα της έκθεσης, δεν εντυπωσιάστηκα, χωρίς και να απογοητευτώ πάντως.

Όσοι πέρασαν από το δωμάτιο της Rois, θα παρατήρησαν ότι τα ηχεία οδηγούσε ένας ολοκληρωμένος αγνώστων σε εμένα στοιχείων ταυτότητας και μάλλον ελληνικής κατασκευής, με πηγή ένα παλιότερο CDP της Marantz, καθόλου "εξωτικό". Ούτε τα συνοδά, ούτε και το πρόγραμμα κατά το χρόνο της επίσκεψής μου βοηθούσαν να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για τις δυνατότητες των ηχείων.

Αυτό που με απέτρεψε από περαιτέρω ακρόαση και πληροφορίες, ήταν ότι, όταν ρώτησα ένα εκ των υπευθύνων της εταιρίας αν προσφέρουν και κεντρικό ηχείο, μου απάντησε -με κάποια υποψία απαξίας- ότι τα ηχεία (δηλαδή τα Status 8) είναι HiFi και δεν προορίζονται για home cinema. Οπότε κεντρικό γιοκ (αν δεν κάνω λάθος, προ δεκαετίας η τότε Roister προσέφερε "ασσορτί" κεντρικό).

Υ.Γ. και άσχετο: δεν είδα κανέναν να αναφέρεται στο σύστημα του δωματίου της Eligo. Προσωπικά μου έκανε πολύ καλή εντύπωση.

D

Deleted member 50795

Guest
Υ.Γ. και άσχετο: δεν είδα κανέναν να αναφέρεται στο σύστημα του δωματίου της Eligo. Προσωπικά μου έκανε πολύ καλή εντύπωση.
πες δυο λόγια τότε .. :geek:

Reaction score
20
πες δυο λόγια τότε .. :geek:
Δυο λόγια, κυριολεκτικά, γιατί δεν μπορώ να πω ότι είμαι επαΐων.

Το ηχητικό πεδίο και η πληρότητα του αποδιδόμενου φάσματος -έστω και στον περιορισμένο χώρο ενός απλού δωματίου- δεν περίμενα να αποδοθεί με τέτοιο τρόπο από ηχεία βάσης (Audio Solutions BL).
Ο ενισχυτής βέβαια αρκετά "αλμυρός", όπως είδα στον τιμοκατάλογο (Audio Hungary με λυχνίες, € 7.400).
Με έπεισε ακόμα η αληθοφάνεια των χροιών και η "αμεσότητα" της αναπαραγωγής.

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Τελικά σωστό ήταν της Athens Pro Audio, 19.00

Πάνω από 200.000€

- - - - - - - - - - - -

Για το χώρο και το ξενοδοχείο τι να πεις, ειδικά οι μεγάλοι χώροι είναι θαυμάσιοι. Προσωπικά μου αρέσει πολύ το Radisson, έχει και ωραίο roof garden με πισίνα και φανταστική θέα στην Αθήνα. Και ωραίο φαγητό, έχω πάει δύο φορές.

Στον κάτω όροφο ο συνδυασμός Sony Europe - (και η μαεστρία των) Βαγγέλη Λάμπρου - Μανώλη Καστρουνή έδωσε ένα σεμινάριο εικόνας. Σε μια Stewart ALR 158" έπαιζε ο μεγάλος 4K Sony laser προβολέας των 15,000€ και η εικόνα ήταν χάρμα οφθαλμών. Χρώμα, λευκά και μαύρα ήταν θαυμάσια. Δεν ήθελες να φύγεις. Πήγα δύο φορές, την δεύτερη κάτσαμε παραπάνω. Καθώς έβλεπες τα demos και τον Maverick να περνά τα βουνά, αυτό που άκουγες ήταν σαν να ήσουν σε αίθουσα. Πολύ ξύλο, για τα γούστα μου. Και καθώς ανάβουν τα φώτα και ο Βαγγέλης μας εξηγεί τι βλέπουμε, βλέπω μπροστά μου δεξιά και αριστερά από την οθόνη δύο Bookshelf Triad, και στη γωνία ένα sub με 2 δωδεκάρια και αυτό είναι όλο, μας είπε ο Βαγγέλης, και λέω ...what?????
Ήταν εμφανές πως δεν υπήρχε surround, αλλά αυτό που ερχόταν από μπροστά (καθόμασταν πρώτη θέση), ήταν κάτι που σε καμία περίπτωση δεν περίμενες από δύο bookshelf και ένα Sub. Θερμά συγχαρητήρια στον Μ. Καστρουνή καθώς επιμελήθηκε και τον ήχο της αίθουσας. Το player των προβολών ήταν ένα Ζappiti.

Ευχαριστω πολύ για τα καλά σας λόγια...

Μια διευκρίνηση : Τον ήχο τον είχε επιμεληθεί ο φίλος Σωτηριάδης Φωτης που ανήκει στην ομάδα του Βαγγέλη.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.413

Μια διευκρίνηση : Τον ήχο τον είχε επιμεληθεί ο φίλος Σωτηριάδης Φωτης που ανήκει στην ομάδα του Βαγγέλη.
Α οκ, λάθος κατάλαβα εγώ τότε.

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750

Με τι ενισχυτή έπαιζε το σύστημα ? Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Με τι ενισχυτή έπαιζε το σύστημα ? Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα
Blaze power connect 3004

Τετρακάναλος. Τα δύο καναλια οδηγούσαν τα left, right και τα άλλα δύο κανάλια έπαιζαν τα 2 μεγάφωνα των subs τα οποία δεν ήταν ενεργά.

Reaction score
3.077
Blaze power connect 3004

Τετρακάναλος. Τα δύο καναλια οδηγούσαν τα left, right και τα άλλα δύο κανάλια έπαιζαν τα 2 μεγάφωνα των subs τα οποία δεν ήταν ενεργά.
4x400 Watts στα 8 ohm.
The PowerZone Connect 3004 is a solid, reliable, full rack, DSP amplifier with network connection for easy configuration and control.
Ωραίο εργαλείο.

Reaction score
702
Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής στην Rois ήταν τάξης Δ με τα αρθρώματα της eigentakt, τα purify, τις τελευταίες δημιουργίες δηλαδή των Bruno Putzey kai Lyngdorf, φυσικά ότι καλλίτερο έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα σε ενισχυτή, καλλίτερο ακόμη και από τα encore. Ο ολοκληρωμένος υπάρχει σε πλήρες τεστ στο avmentor από τον Δ. Σταματάκο.

Reaction score
3.428
Μια ειδική αναφορά στα δυναμικά και μόνο. Τα Dutch & Duτch είχαν πάρα πολύ καλά δυναμικά, ισορροπημένα και καταμερισμένα σωστά και όμορφα σε όλο το φάσμα, ομαλά, ξεκούραστα, φυσικά, χρονικά σωστά, καθόλου "νευρικά" ή "νωχελικά".
Πήγες σήμερα;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.487
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134