Black Box Audio Video Show 2022

Reaction score
3.428
... Εδω παραβρέθηκε πολιτικος κοσμος... Στη φαση... Υποψία την ειχα οτι υπαρχει πολιτικη(κομματικη) επεκταση στο σπορ.. λολ
Σε έκθεση στην πλ. Καραϊσκάκη πολιτικός ακούγοντας ακριβά ηχεία είπε του αντίπρόσωπου όταν κλείσει η έκθεση να τα παει σπίτι του. Ήμουν στο δωμάτιο. Τα πλήρωσε με συνοπτικές στην παραδοση. Μην μου ζητήσετε ονόματα..

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.971
ανεκαθεν το συνθημα ηταν καπως ετσι "they are(have) the machine - we are (have) the muzak(αντι music) -σσ. η χρηση εδω της λεξης muzak εχει τη ριζα της σε ενα γερμανικο bmovie(συχνης αναφορας) του 82 ή 83 , του σκηνοθετη Klaus Maek, σαφεστατα με πολυ υποπτο θεμα, και ακομα πιο υποπτο cast)" 🐒
Μαρλμπρο , μαρεσει που πιστευεις οτι υπαρχει ιχνος πιθανοτητας η (οπχοια) οντοτητα μου (σε φυσικη μορφη δηλαδη) να παρευρεθει σε τετχοιο χωρο, εννοωντας χωρο του χαλι-φαι/χαλι-εντ.

Last edited:

Reaction score
3.428
ανεκαθεν το συνθημα ηταν καπως ετσι "they are(have) the machine - we are (have) the muzak(αντι music) -σσ. η χρηση εδω της λεξης muzak εχει τη ριζα της σε ενα γερμανικο bmovie(συχνης αναφορας) του 82 ή 83 , του σκηνοθετη Klaus Maek, σαφεστατα με πολυ υποπτο θεμα, και ακομα πιο υποπτο cast)" 🐒
Μαρλμπρο , μαρεσει που πιστευεις οτι υπαρχει ιχνος πιθανοτητας η (οπχοια) οντοτητα μου (σε φυσικη μορφη δηλαδη) να παρευρεθει σε τετχοιο χωρο, εννοωντας χωρο του χαλι-φαι/χαλι-εντ.
Θα εισηγηθώ του χρόνου να υπαρχει live που να σου αρέσει.

Reaction score
18.604
Μπορεί να μην το πρόσεξα αλλά TLA δεν υπήρχαν σε καμία έκθεση. Με άλλα ενισχυτικά έπαιζαν τα sonus faber.
Το πιο πιθανό γιατί και εγω το είπα απο κάπου που το πήρε το μάτι μου εδω.

Λοιπόν, λέω στην δεύτερη έκθεση στον 5ο όροφο κάτι Sonus Faber βάσης με Ελληνικά (νομίζω, σχεδόν σίγουρα) ενισχυτικά με λαμπάτο προενισχυτή και mosfet τελικό κάπου 280 watt. Όπως μπαίναμε σχεδόν αμέσως δεξιά, πρώτο ή δεύτερο δωμάτιο αριστερά. Μετά ήταν ο Τσακιρίδης και μετά τα KEF. Ήταν στον δρόμο μου για αυτό είδα φώς και μπήκα χα χα. Ποιά είναι βρε Marlboro ; για πες εσυ που τα είδες όλα τα δωμάτια.

Για να δεις ότι εγω δεν καταλαβαίνω Χριστό :D και δεν κοιτάω ή ξέρω ούτε μάρκες ούτε τίποτε, μπαίνω ακούω χωρίς καμιά γνώση και έτσι θέλω, δεν επηρεάζομαι κιόλας. Πάντα ψάχνω, αμα θέλω μετά. Και έχω μετά εδω τους διάφορους που βλέπω διαβάζουν και ξέρουν τα πάντα να μου λένε και για bias. :D

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.971
... αυτο ειναι σιγουρα στη σφαιρα του αδυνατου να συμβει.
Καθως, αφενως ειναι μετρημενες στα δακτυλα σχηματα για τα οποια θα εκανα μια τετχοια υπερβαση (απολυτως εγγυημενου γνησιου μουσικου και ηχητικου ενδιαφεροντως) - και αφ'εταιρου δινω απειροελαχιστες πιθανοτητες να καταφερουν να πεισθουν τα ιδια τα σχηματα για κατι τετοιο.
σσ. Οτι πιθανως να βρεθει κατι που να μου αρεσει , δε σημαινει οτι θα παω κιολας να το δω -ποσο μαλλον σε ενα τετχοιο πλαισιο. (πχ, τους φετινους της πρωτης μερας τους βρισκω αρκετα ενδιαφεροντες αλλα αυτο δε λεει κατι-αν και εχω παει σε μερικες εκατονταδες συναυλιες, ειναι παμπολες που δεν ετυχε να παω ή δεν κανονισα να παω - για την ακριβεια θυμαμαι αυτες που δεν πηγα, και οχι αυτες που πηγα)

-μην βγαινω εκτως θεματως, αυτα ειναι προσωπικα κριτηρια, καθως επικροτω την προσπαθεια του Yellow Box, καθως δειχνει να φερνει τα πραματα ορθοδρομα -

Last edited:

Reaction score
3.428
Το πιο πιθανό γιατί και εγω το είπα απο κάπου που το πήρε το μάτι μου εδω.

Λοιπόν, λέω στην δεύτερη έκθεση στον 5ο όροφο κάτι Sonus Faber βάσης με Ελληνικά (νομίζω, σχεδόν σίγουρα) ενισχυτικά με λαμπάτο προενισχυτή και mosfet τελικό κάπου 280 watt. Όπως μπαίναμε σχεδόν αμέσως δεξιά, πρώτο ή δεύτερο δωμάτιο αριστερά. Μετά ήταν ο Τσακιρίδης και μετά τα KEF. Ήταν στον δρόμο μου για αυτό είδα φώς και μπήκα χα χα. Ποιά είναι βρε Marlboro ; για πες εσυ που τα είδες όλα τα δωμάτια.

Για να δεις ότι εγω δεν καταλαβαίνω Χριστό :D και δεν κοιτάω ή ξέρω ούτε μάρκες ούτε τίποτε, μπαίνω ακούω χωρίς καμιά γνώση και έτσι θέλω, δεν επηρεάζομαι κιόλας. Πάντα ψάχνω, αμα θέλω μετά. Και έχω μετά εδω τους διάφορους που βλέπω διαβάζουν και ξέρουν τα πάντα να μου λένε και για bias. :D
Οι monoblock είναι υβριδικοί.
1668106061023.png

Reaction score
18.604
View attachment 269682
Ναι αυτό λέω.
Α, ακόμη πιο παλιά δηλαδή. Για να δούμε ενδεικτικά τι γινόταν το 1976. :D (Όχι λίστα με τα 100 hits αυτή τη φορά.). Τι ακούγαμε ρε φίλε χα χα.
https://www.youtube.com/watch?v=B7nKzCRL_oo
https://www.youtube.com/watch?v=6ul-cZyuYq4

Last edited:

Reaction score
18.604
View attachment 269682
Βρε εδω λέει ότι έχουν THD μεγαλύτερο κατά πολύ και απο το δικό μου SET class A που έχει 0.9.
Το ήξερα γμτ ότι έπρεπε να πάω για μεγαλύτερο distortion = καλύτερος ήχος. :D
Του αρέσαν πολυ όμως απο ότι καταλαβαίνω αυτού του Σταματάκου. Μα τι reference system είναι αυτό που έχει ; Πάλι καλά δηλαδή άλλοι έχουν χειρότερο και τους διαβάζουμε, αναγωγές κάνουν και αυτοί σαν εμένα ; :D

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.045
παρατήρησα και στην έκθεση με πολλά, μεγάλα και πανάκριβα ηχεία αλλά και με τα δικά μου εδώ στο σπίτι.
Εννοείς με αυτό ότι έχουν "στενό γλυκό σημείο" ή ότι φαίνεται από πού έρχεται ο ήχος (δεν "εξαφανίζονται", να το πω στην... χαλιεντάδικη διάλεκτο :lol: ) ?

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.971
313406888_10228764939449442_5568147552824300970_n.jpg
312818423_10228764939329439_922070640888207680_n.jpg
314550124_10228764939289438_4565148621647847944_n.jpg
313416294_10228764939809451_3584439805071831802_n.jpg
313200023_10228764940289463_2537578700590562357_n.jpg

να παραθεσω εδω το link του αποθετηριου, όπου έχει ολοκληρωμένη την καταγραφή της έρευνας, από εκεί είναι και τα στοιχεία της παρουσίασης, αν θέλεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. σσ. στην οποια συμμετειχαμε στο ερωτηματολογιο καποιοι απο τα μελη βλ. εδω , (αυτο αφορα την εισηγητη του πανελ @Dimi Flou )

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.841
Εννοείς με αυτό ότι έχουν "στενό γλυκό σημείο" ή ότι φαίνεται από πού έρχεται ο ήχος (δεν "εξαφανίζονται", να το πω στην... χαλιεντάδικη διάλεκτο :lol: ) ?
Αν μιλάμε για την έκθεση, το sweet spot δεν ήταν πολύ εύκολο να το κρίνεις, γιατί είχε σχεδόν παντού κόσμο, στρίμωγμα κλπ. Οπότε δεν θα αξιολογούσα κάποιο ηχείο αρνητικά ως προς αυτό.

Άρα αναφέρομαι κυρίως στο δεύτερο. Ακόμα και τα μεγάλα Utopia έφτιαχναν μια σκηνή μεγαλειωδών διαστάσεων, αλλά δεν κατάφερναν να "εξαφανιστούν" τα ίδια από τον χώρο. Το ίδιο και ένα άλλο ζευγάρι μεγάλα ηχεία στο υπόγειο, δεν συγκράτησα ποια ήταν.

Όσον αφορά τα δικά μου, έχουν και τα δύο προβλήματα. Το sweet spot έχω προσπαθήσει να το διευρύνω με aggressive toe in, αλλά με μηδενική επιτυχία. Δεν "ακούν" καθόλου σε αυτό, δεν ξέρω γιατί. Το έχω πάρει απόφαση όμως, εξάλλου είτε ακούω μόνος μου, είτε η παρέα δεν ενδιαφέρεται και πολύ. Άρα κάθομαι ακριβώς κέντρο.

Το άλλο πρόβλημα όμως θα ήθελα να το λύσω. Ναι μεν έχω μεγάλη σκηνή και σωστό κεντρικό είδωλο, αλλά είναι σαν να υπάρχουν 3 θέσεις σε αυτή τη σκηνή: αριστερό ηχείο, κέντρο, δεξί ηχείο.

Τέλος πάντων, τώρα ξεκινάω και το project treatment. Οπότε θέλω να ελπίζω πως εκεί κάπου κάπως θα καταφέρω κάποια βελτίωση.

Υ.Γ. Λόγω αυτού του προβλήματος γλυκοκοίταζα την ιδέα για τριάδα Kef μπροστά (και κάνα μικρό πίσω έτσι για τον χαβαλέ) αλλά μας τα χάλασε ο @alexis

Reaction score
18.604
Λάθος μου φαίνονται. Μα ποιούς ρώτησαν , στα φόρουμ ;

6.7 % η αβάντ γκάρντ μόνο ; :D Ίδια με την παραδοσιακή κιόλας ; Εδώ εάν ρωτήσεις ο κόσμος ούτε 0.1 % δεν ξέρει τι είναι κάν η αβάντ γκάρντ.

Reaction score
18.604
Όσον αφορά τα δικά μου, έχουν και τα δύο προβλήματα.
Δεν υπάρχουν ηχεία που δεν εξαφανίζονται. Ούτε υπήρχε κανένα και στην έκθεση απο όσα άκουσα εγώ αλλά είμαι σίγουρος και για όλα τα άλλα που δεν άκουσα (εκτός απο ένα που δεν θέλω να πώ).

Κάτι λάθος έχεις στο μυαλό σου γα το θέμα "εξαφάνιση".

Reaction score
6.790
Δεν υπάρχουν ηχεία που δεν εξαφανίζονται. Ούτε υπήρχε κανένα και στην έκθεση απο όσα άκουσα εγώ αλλά είμαι σίγουρος και για όλα τα άλλα που δεν άκουσα (εκτός απο ένα που δεν θέλω να πώ).

Κάτι λάθος έχεις στο μυαλό σου γα το θέμα "εξαφάνιση".
Χαχαα!!
Τους έστειλες τώρα 😁😁
Και άντε να το εξηγήσεις αυτό με τόσο καθηγητιλίκι …
Κολλημένα ηχεία σε πίσω τοίχους, στριμωγμένα, πεταμένα όπως ναναι κλπ κλπ κλπ!!
Ε ρε γλέντια..
Ωραίος😎😎

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.477
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134